Sirija vol. 2
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6951 Re: Sirija vol. 2
sirija sirijcima
-
sarajevoxxxx
#6952 Re: Sirija vol. 2
Ponovo počele žestoke borbe između Isila i režima na jugoistoku Homsa u selu Saded.Do sada je poginulo 10 režimskih vojnika.
- Challenger__
#6953 Re: Sirija vol. 2
A teroristi iz ISIL-a? Oni ne ginu, je li?sarajevoxxxx wrote:Ponovo počele žestoke borbe između Isila i režima na jugoistoku Homsa u selu Saded.Do sada je poginulo 10 režimskih vojnika.
-
sarajevoxxxx
#6954 Re: Sirija vol. 2
Također, u neuspjeloj režimskoj kontra ofanzivi s ciljem vraćanja položaja oko Mehina pored 10 poginulih režimskih vojnika, Isil je uništio i 3 tenka i Šilku.
- husein_kapetan
#6955 Re: Sirija vol. 2
Bogati chelli kako te vise ne mrzi..Challenger__ wrote:A teroristi iz ISIL-a? Oni ne ginu, je li?sarajevoxxxx wrote:Ponovo počele žestoke borbe između Isila i režima na jugoistoku Homsa u selu Saded.Do sada je poginulo 10 režimskih vojnika.
- Challenger__
#6956 Re: Sirija vol. 2
Vala i to što kažeš... U pravu si.Bogati chelli kako te vise ne mrzi..
p.s.
Naravno, istina je uvijek drugačija od njegovih tvrdnji. Mrtvi ISIL teroristi na tom potezu
video:
Zato pitam Kapetane, zato...
- japin_mutapi
#6957 Re: Sirija vol. 2
ovo međusobno tamanjenje isila i tzv. saa je
deratizacija deratizatora ... kako god okreneš dobro je
deratizacija deratizatora ... kako god okreneš dobro je
- salik79
#6958 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:Svaka čast za gore napisanoRepublikanskaGarda wrote: ...pogotovo ljudi koji su doživjeli nesuvisla, bolesna, neselektivna, ne čovječna bombardiranja od strane vladinih snaga, sirijska avijacija je napravila više štete nego koristi Assadu, sa tehnologijom koja nije u stanju pogoditi slona u guzicu sa 5 m razdaljine gadjati gusto naseljena mjesta je bolesno i sadistički, realno. m![]()
Samo jedna napomena. Sirijska avijacija je ciljano masakrirala, ne radi se o greškama pojedinaca već o strategiji. O tome je govorio režimski monstrum-muftija Ahmed Hasun kada je zaprijetio Francuskoj i Engleskoj još u novembru 2011. kako će im poslati bombaše samoubice u slučaju da se osude bombardovati Siriju, a tada je rekao jednu jako bitnu rečenicu kada su mu prigovorili da podržava terorizam rekao je "ljudi svašta rade kada se naljute". Znači čovjek iz naroda, poznaje ih dobro, skontao je fazon, zna kako mu narod funkcioniše, a još bolje zna koje je moćno oruzje na Zapadu to da za protivnika imaš teroriste. Gotovi su. Samo ih ljuti što više i čekaj da se svi pretvore u monstrume, a onda sve ide lakše.
Na žalost Sirija je bila jedan veliki pacijent prije rata.Nema šanse sve one silne masakre pripisati pojedincima iz Asadovog monstruoznog režima. Nisu samo pojedinci mogli raditi sve one silne režimske masakre. Iza njih stoje desetine hiljada ljudi (ljudi monstrumi, fašisti jedan kroz jedan, bolesni umovi koje treba držati u velikim zatvorima) to je jedna opasna ideologija gdje oholi ljudi puni mržnje, samo dobro koristi situaciju u kojoj se nalazi muslimanski svijet kojeg vodi isto tako korumpirana politička elita. Ova sirijska polako plaća ceh za sve ono što su Sirijcima radili zadnje četiri decenije.
Here we go again
https://youtu.be/SSMh19klKKw
- Em2r
#6959 Re: Sirija vol. 2
Za njega je pjevać Bilal alim nad alimima
- Ironmen
#6960 Re: Sirija vol. 2
Army imposes control Attiyrh village in the countryside of the northern Latakia.
18+
https://www.youtube.com/watch?v=Nxmn3iCwDDg
18+
https://www.youtube.com/watch?v=Nxmn3iCwDDg
Last edited by Ironmen on 19/12/2015 21:04, edited 1 time in total.
- Co0l
#6961 Re: Sirija vol. 2
Jebo ti vojske kojima sve zavisi od vremenskih uslova.salik79 wrote:Razvedrit, jasta, ako Bog daMaystor wrote:Užasno loše vrijeme u Latakiji je pomoglo nusrićima da povrate onu kotu. Nadajmo se da će se razvedritisalik79 wrote:#SAA retake 5th Station NW of Mahin #Homs countryside, intense clashes with #IS ongoing, #RuAF is bombing Qaryatayn - Mahin - Hadath
Seems #SAA and #RuAF have started counterattack towards Mahin #Homs countryside
Undated video purportedly shows #Iran's Quds force commander Qasem Suleimani personally directs operation in Aleppo.
https://video.twimg.com/ext_tw_video/67 ... Fg0uyZ.mp4
SAA je konsolidovala front na Mehinu i sad su opet u ofanzivi. Skeptičan sam, zajebali su stvar tamo. Da je ovog Kasu klonirat jedno 4-5 puta, pa da ovo otčepi kako treba![]()
Klonirat njega i SAA jedinice zamijeniti Quds brigadama
- Co0l
#6962 Re: Sirija vol. 2
Nema pouzdanih podataka a iluzorno bi bilo i ocekivati da ih ima.Ono sto se zna da ih je iz Sirije cca 5 miliona izbjeglo a interno ih je vjerovatno jos toliko raseljeno.Challenger__ wrote:Provladina, između 65 i 70% stanovništva.Em2r wrote:Ima li neko informaciju bar pribliznu koja strana "ima"vise stanovnika?
Tako da je vrlo neodgovorno lupati ovim postocima.
- Em2r
#6963 Re: Sirija vol. 2
Koliko god da ima, pitanje je isto. Jeli ti ljudi imaju pravo glasa?Co0l wrote:Nema pouzdanih podataka a iluzorno bi bilo i ocekivati da ih ima.Ono sto se zna da ih je iz Sirije cca 5 miliona izbjeglo a interno ih je vjerovatno jos toliko raseljeno.Challenger__ wrote:Provladina, između 65 i 70% stanovništva.Em2r wrote:Ima li neko informaciju bar pribliznu koja strana "ima"vise stanovnika?
- Co0l
#6964 Re: Sirija vol. 2
Imaju,isto kao i oni na koje svakodnevno padaju barel-bombe.Em2r wrote:Koliko god da ima, pitanje je isto. Jeli ti ljudi imaju pravo glasa?Co0l wrote:
Nema pouzdanih podataka a iluzorno bi bilo i ocekivati da ih ima.Ono sto se zna da ih je iz Sirije cca 5 miliona izbjeglo a interno ih je vjerovatno jos toliko raseljeno.
- husein_kapetan
#6965 Re: Sirija vol. 2
Treba hrabrosti..
Treba hrabrosti.. ili neznanja.. za nazvati SAA takozvanom..
Jedina.. ponavljam jedina.. legitimna vojno-obavjestajna struktura na tlu Sirije koja je garant opstojnosti i postojanja ove zemlje i njenih naroda..
I ovim nasim novopecenim sektasima nepovratno zaludjenim i sjemenom mrznje zadojenim smeta..
Smeta zato sto uprkos svemu postoje.. i predano svoju zemlju brane..
Smeta zato sto svoje dostojno najvrlijim moralnim i civilizacijskim principima uzdigose iznad serviranog zla i sto do zadnjeg brane milione sirijaca koji u njih nadu polazu i koji od njihove zastite zavise..
Smeta zato sto su iznad svega lojalni i odani Siriji i njenim konstitucionalnim principima..kako je to juce bilo.. tako i danas u najtezim uslovima..
Smeta zato sto se nedaju kupiti.. niti prodati.. i sto svo ovo spletkarenje inih baba i maceha sa podsmjehom gledaju
Zato smetaju..
Jedina.. ponavljam jedina.. legitimna vojno-obavjestajna struktura na tlu Sirije koja je garant opstojnosti i postojanja ove zemlje i njenih naroda..
I ovim nasim novopecenim sektasima nepovratno zaludjenim i sjemenom mrznje zadojenim smeta..
Smeta zato sto uprkos svemu postoje.. i predano svoju zemlju brane..
Smeta zato sto svoje dostojno najvrlijim moralnim i civilizacijskim principima uzdigose iznad serviranog zla i sto do zadnjeg brane milione sirijaca koji u njih nadu polazu i koji od njihove zastite zavise..
Smeta zato sto su iznad svega lojalni i odani Siriji i njenim konstitucionalnim principima..kako je to juce bilo.. tako i danas u najtezim uslovima..
Smeta zato sto se nedaju kupiti.. niti prodati.. i sto svo ovo spletkarenje inih baba i maceha sa podsmjehom gledaju
Zato smetaju..
- japin_mutapi
#6966 Re: Sirija vol. 2
garant opstojnosti a pobi sve živo ... popali i poruši ...husein_kapetan wrote:Treba hrabrosti..
Jedina.. ponavljam jedina.. legitimna vojno-obavjestajna struktura na tlu Sirije koja je garant opstojnosti i postojanja ove zemlje i njenih naroda.
kolje i pljačka muči ubija ... spali cijelu siriju otjera milione van zemlje a one što ostadoše napraviše beskućnicima rušeči im kuče ... legitimno barel bombama i artiljerijom vojno-obavještajna struktura garantira opstojnost samo monstruoznom režimu sa legitimnim bašarom na čelu ...
naroda sirije je sve manje u siriji ... najviše zahvaljujući legitimnim strukturama ... na kraju će ostati da žive u siriji samo bas partija ... vojska i obavještajne legitimne strukture
sirija za bas partiju ... legitimnu
- Maystor
#6967 Re: Sirija vol. 2
Taj komentar je u koliziji sa ranijim tvrdnjama, tebe i tvoje raje, o učinku ruskog angažmana.Co0l wrote: Jebo ti vojske kojima sve zavisi od vremenskih uslova.
Naravno da se osjeti izostanak masovne zračne podrške, bez koje SAA ne bi ni mogla napraviti ovaj progres u Latakiji.
- Maystor
#6968 Re: Sirija vol. 2
Rusija spremna koristiti penetratore sa osiromašenim uranom, čim se ukaže potreba
Elijah Magnier
Ja stvarno ne vidim potrebu da se kozojebi rokaju osiromašenim uranom, ne znam šta to oni imaju da je potrebno pucati DU mecima?
Elijah Magnier
Ja stvarno ne vidim potrebu da se kozojebi rokaju osiromašenim uranom, ne znam šta to oni imaju da je potrebno pucati DU mecima?
- Co0l
#6969 Re: Sirija vol. 2
Netacno.Tvrdili smo da su ucinkoviti protiv svih osim protiv ISIL-aMaystor wrote:Taj komentar je u koliziji sa ranijim tvrdnjama, tebe i tvoje raje, o učinku ruskog angažmana.Co0l wrote: Jebo ti vojske kojima sve zavisi od vremenskih uslova.
Naravno da se osjeti izostanak masovne zračne podrške, bez koje SAA ne bi ni mogla napraviti ovaj progres u Latakiji.
Opet,jebo avijaciju koja samo u idealnim vremenskim uslovima smije letit i vojsku koja ne smije ni mrdnut bez te avijacije.
- Co0l
#6970 Re: Sirija vol. 2
Pa sta vise ti treba da skontas da nisu u Siriji zbog borbe protiv terorizma...Maystor wrote:Rusija spremna koristiti penetratore sa osiromašenim uranom, čim se ukaže potreba![]()
Elijah Magnier
- Maystor
#6971 Re: Sirija vol. 2
Orci oko Kuveirisa kažu drugačije. Oni što su blokirali put za Alep kod Itrijeha ne kažu ništa - mrtva usta ne govore. Kozojebi iz Palmire vrište za pomoć, Rusi ubiše, a Hezbolah 2 kilometra od centra grada. Čak ni u Mehinu nije kako risto kaže, danas SAA drži više nego što je imala prije tri mjeseca (Sadad se jedva odbranio tada) itd.Co0l wrote:Netacno.Tvrdili smo da su ucinkoviti protiv svih osim protiv ISIL-aMaystor wrote:Taj komentar je u koliziji sa ranijim tvrdnjama, tebe i tvoje raje, o učinku ruskog angažmana.Co0l wrote: Jebo ti vojske kojima sve zavisi od vremenskih uslova.
Naravno da se osjeti izostanak masovne zračne podrške, bez koje SAA ne bi ni mogla napraviti ovaj progres u Latakiji.![]()
Opet,jebo avijaciju koja samo u idealnim vremenskim uslovima smije letit i vojsku koja ne smije ni mrdnut bez te avijacije.
- husein_kapetan
#6972 Re: Sirija vol. 2
Ne vjerujem da sam ikad sa tobom imao diskusiju po bilo cem.. ali valjda sve ima prvi put..japin_mutapi wrote:garant opstojnosti a pobi sve živo ... popali i poruši ...husein_kapetan wrote:Treba hrabrosti..
Jedina.. ponavljam jedina.. legitimna vojno-obavjestajna struktura na tlu Sirije koja je garant opstojnosti i postojanja ove zemlje i njenih naroda.
kolje i pljačka muči ubija ... spali cijelu siriju otjera milione van zemlje a one što ostadoše napraviše beskućnicima rušeči im kuče ... legitimno barel bombama i artiljerijom vojno-obavještajna struktura garantira opstojnost samo monstruoznom režimu sa legitimnim bašarom na čelu ...
naroda sirije je sve manje u siriji ... najviše zahvaljujući legitimnim strukturama ... na kraju će ostati da žive u siriji samo bas partija ... vojska i obavještajne legitimne strukture
sirija za bas partiju ... legitimnu
Nije da zamjeram niti upucujem.. na pamet mi ne pada.. recimo da naglasavam tvoje mjesanje emocija (iskonstruisanih).. tendenciozno i jednostrano u prici koja
ne dodiruje nicim minimalno bilo kakav vid moralisanja.. samo fakti nepobitni.. Ja sam vise umoran da se stalno iznova ponavljam glede mog vidjenja sirijskog rata.. takoda nema ama bas nikakvu svrhu meni podastirati vase kada ako ste me ikad citali perfektno znate kako na ovo gledam i sta mislim.. i cemu onda ovakvo pisanje iznova i opet iznova.. ne shvatam.. a Bogme i ove vase krokodilske suze nad nezeljenom sudbinom onih koji se "izmedju" nadjose vec odavno postade krajnje iritantno..
Za promjenu.. makar jednom meni..a i mnogim drugim ovdje.. gurnite pod nos makar jednu jedinu dokazanu vrijednost djeljivu i nepobitnu koju ova pilotirana pobuna iznjedri.. pa da i mi u svome shvatimo ili naslutimo.. da ove goleme ljudske zrtve osim inih interesa necemu boljem sluzise.. i da su imali makar jednom namjeru da nekom bolje sutra naprave..
Onda pricati mozemo..
I ponavljam po zna koji put ja nikada u svom pisanju nisam instrumetalizirao nevinim zrtvama .. ni vi nebi ste trebali..
- Co0l
#6973 Re: Sirija vol. 2
Kwers su vise Iranci,Iracani i Afganistanci odradili nego Rusi,blokiranje puta za Alep je samo i bio izlet i nista vise a bradonje nisu puno dalje od Palmire ni isli tako da se moze reci da je rezimsko-iransko-iracko-afganistanko-pakistansko-libansko-ruska koalicija na par kilometara od Palmire od kako su je i izgubiliMaystor wrote:Orci oko Kuveirisa kažu drugačije. Oni što su blokirali put za Alep kod Itrijeha ne kažu ništa - mrtva usta ne govore. Kozojebi iz Palmire vrište za pomoć, Rusi ubiše, a Hezbolah 2 kilometra od centra grada. Čak ni u Mehinu nije kako risto kaže, danas SAA drži više nego što je imala prije tri mjeseca (Sadad se jedva odbranio tada) itd.Co0l wrote:
Netacno.Tvrdili smo da su ucinkoviti protiv svih osim protiv ISIL-a![]()
- Maystor
#6974 Re: Sirija vol. 2
Znam ja zbog čega su tamo, i neka ih. Nešto drugo sam htio reći. NATO je prašio agresore u Vogošći i Hadžićima osiromašenim uranom. Danas u Sarajevu od raka umire veći procenat mladih ljudi nego bilo gdje drugo u Evropi (ne kažem da je samo zbog DU municije, ali i to je jedan od uzročnika).Co0l wrote:Pa sta vise ti treba da skontas da nisu u Siriji zbog borbe protiv terorizma...Maystor wrote:Rusija spremna koristiti penetratore sa osiromašenim uranom, čim se ukaže potreba![]()
Elijah Magnier
Iracionalno bi bilo pucati na kozojebe DU mecima. Isto kao da kažeš S400 je tu zbog isila. Ne, nije, tu je zbog amerike i mogućeg sukoba svjetskih razmjera. Činjenica je da Putin ide daleko, jako daleko.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6975 Re: Sirija vol. 2
ne mogu se sjetiti jesu li srbove oko sarajeva gadjali s timeMaystor wrote:Rusija spremna koristiti penetratore sa osiromašenim uranom, čim se ukaže potreba![]()
Elijah Magnier
tad je sigurno bilo adekvatno