Velkoski wrote:LSD wrote:Velkoski wrote:Iskrivljen sistem vrijednosti i nepostojanje moralnog kompasa.
Veliki problem u Bošnjaka

ma ja, svali na bošnjake sve
covjek bi rekao da su kod srba u RS-u i hercegovackih kamenjara redovno puni stadioni.....Pecara vazda puna, hoce da prošire kapacitet, za stadion u BL se uvijek traži karta više, oboren rekord posjete u Zvorniku itd...jedino bošnjaci jedu govna i bojkotuju domaci fudbal

A brate, boli me kurac za njih...

boli i mene, ali ne treba biti iskljuciv...to je problem citave države
a zašto je to tako, zašto su posjete i interesovanje za bh fudbalom ocajni....sad ce vama LSD fino to objasniti...slušaj vamo i prati nastavu
prvo, Savez jede govna, ne ulaže ni marke u domaci fudbal, niti ih interesuje plaho podizanje PLBiH iz blata....oni su tu samo zbog reprezentacije (i to A selekcije iskljucivo, gdje se vrti para), ostalo je kar.ina
drugo, nacionalizam u društvu generalno koji se preljeva na stadionima...da ne pominjemo razne nacionalisticke ispade tokom svih godina - u BL, na Pecari, u Mostaru, u Sarajevu itd...orgijanje nacionalista odbijaju raju sa stadiona ili im barem ogade domaci fudbal...ovaj faktor je vrlo podcijenjen, ljudi ga zanemaruju, ali je izutetno jak
trece, televizije i interneti...proklete strane lige zakucaju raju da prate i oni ne pomišljaju da gledaju Kokota i Stokića kako briljiraju sa promašajima

ove sam namjerno pomenuo....radije ce drkati uz TV ili racunar na Neymara, Messija, Ronalda, Lewandowskog itd
cetvrto, nedostatak tradicije i kulture....odlazak na stadion da gledaš svoj klub treba njegovati, treba biti kao bajram, kao neka svecanost...švabe dovode citave familije na utakmice, pojede se bavarska kobasica, popije pivo i hajmo kucama...treba ravnati svoj kalendar i obaveze prema utakmicama....npr. englezi su po tome šampionu univerzuma...nekad smo i mi to radili, ali danas je to misaona imenica za bosance.
eh, znaci nema posjete = nema interesovanja = nema sponzora = nemaju klubovi para = ne mogu se kupovati profi igraci = ne može se gledati pravi kvalitetan fudbal i tako ukrug