BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

beni-bu-man

#6951 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

konektovan wrote:
beni-bu-man wrote:20GB neta, 1000 sms, 150min, 33KM u Eronetu Super 25 Net pretplata
Ovdje više neta, tamo minuta.. :mrgreen:
a jasta, vjeruj da ja licno ne potrosim vise od 20min razgovora
drndalo

#6952 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by drndalo »

pepeljara wrote:
diablobih wrote:
konektovan wrote:
Evo klega je prešao na M limit, akcija ako potpišeš na 24 mjeseca, 33 KM mjesecno, uz 6 giga brzog interneta. cini mi se 25 sati razgovora, ja mislim da je to izuzetna i fer ponuda...
Pa nije Fer ponuda, kad ima dosta bolja opet. Kao ni tvoj extra paket.
mozel se uz ovo uzet i uredjaj , npr go pro ?
Pa moze, samo bez popusta...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6953 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by konektovan »

beni-bu-man wrote:
konektovan wrote:
beni-bu-man wrote:20GB neta, 1000 sms, 150min, 33KM u Eronetu Super 25 Net pretplata
Ovdje više neta, tamo minuta.. :mrgreen:
a jasta, vjeruj da ja licno ne potrosim vise od 20min razgovora
Ma u Rogatici ovaj eronet, ne moze meda, zato je bht zakon... :mrgreen:
beni-bu-man

#6954 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

konektovan wrote:
Ma u Rogatici ovaj eronet, ne moze meda, zato je bht zakon... :mrgreen:
Ma u Rogatici je i bog digo ruke, samo kifle sto valjaju :mrgreen:

Mali update :mrgreen: a nije iz Rogatice :mrgreen:

Image
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6955 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by un1ted »

konektovan wrote:Ja koristim extra paket bh telekoma, 20 KM cijena sa pdv-om, 100 minuta prema svim mrezama, 100 sms, 1 GB brzog, za moje potrebe i više nego dovoljno.
I za moje je bilo, dok sam uključivao 3G na kapaljku :;D Koliko video zapisa pogledas mjesecno? Nikada nisam presao 1GB na 3G, a sada vec 3 mjeseca uzastopno prelazim 8GB mjesecno, iako na poslu provedem 8h na racunaru :D

Upravo zbog toga sto nisam ogranicen s potrosnjom ne obracam paznju na kvalitet, velicinu, ili ne trazim Wi FI sifru gdje god dodjem :)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6956 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by un1ted »

Pa opet nije povoljnije od mtel ponude, 20gb neta, neogranicno sms, 100 minuta, 17KM.
beni-bu-man

#6957 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

un1ted wrote:
Pa opet nije povoljnije od mtel ponude, 20gb neta, neogranicno sms, 100 minuta, 17KM.
Normalno da nije, nisam ni reko da jeste :mrgreen:
konektovan

#6958 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by konektovan »

un1ted wrote:
E ovo je vec bolja ponuda...
un1ted

#6959 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by un1ted »

Ma ponude ce biti sve bolje, ali upravo mi kao korisnici trebamo pogurati. Ja kazem, da sutra telekom ponudi bolje uslove, vracam se, samo da ugovor istekne :D

Ne pravil razliku, jer za moj novac zelim najbolje i najvise sto mogu dobiti.
vojopd

#6960 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by vojopd »

Neograniceno sms = 1000 sms. U eronetu se moze uzeti telefon, placas isto para, a u mtelu ne moze jer je onda 33 KM paket. Vecini ne treba telefon, ali nek se zna da se neko ne zaleti.
diablobih

#6961 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

vojopd wrote:Neograniceno sms = 1000 sms. U eronetu se moze uzeti telefon, placas isto para, a u mtelu ne moze jer je onda 33 KM paket. Vecini ne treba telefon, ali nek se zna da se neko ne zaleti.
Upravo ovo, meni nije trebao niti će trebati, ali su mi odmah rekli da znam na salteru.

Faktički je isti paket kod eroneta I mtela kada se gleda puna cijena, ali ova akcijska je nenadjebiva.
beni-bu-man

#6962 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

vojopd wrote:Neograniceno sms = 1000 sms. U eronetu se moze uzeti telefon, placas isto para, a u mtelu ne moze jer je onda 33 KM paket. Vecini ne treba telefon, ali nek se zna da se neko ne zaleti.
Evo ja kao dugogodisnji korsinik eroneta ti mogu reci, novi korisnici mogu tek nakon 24 mjeseca uzeti uredjaj na rate
un1ted

#6963 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by un1ted »

Naravno da ništa nije neograničeno, jer bi dolazilo do zloupotrebe sistema. Ipak i da je 1.000 poruka, više nego dovoljno. Kada šaljem poruke, više ne obraćam pažnju na afrikate :D

Kako god, ponuda mtela je odlična i volio bih vidjeti odgovor telekoma.
beni-bu-man

#6964 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

un1ted wrote:
Naravno da ništa nije neograničeno, jer bi dolazilo do zloupotrebe sistema. Ipak i da je 1.000 poruka, više nego dovoljno. Kada šaljem poruke, više ne obraćam pažnju na afrikate :D

Kako god, ponuda mtela je odlična i volio bih vidjeti odgovor telekoma.
:thumbup: vidjet ces al u kurcu :lol: :lol: :lol:
konektovan

#6965 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by konektovan »

beni-bu-man wrote:
Evo ja kao dugogodisnji korsinik eroneta ti mogu reci, novi korisnici mogu tek nakon 24 mjeseca uzeti uredjaj na rate
E vidiš, u bht mozes odmah uredjaj na rate. ;-) :mrgreen:
beni-bu-man

#6966 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

konektovan wrote:
beni-bu-man wrote:
E vidiš, u bht mozes odmah uredjaj na rate. ;-) :mrgreen:
neka hvala, pokusao jednom, kad je poceo nabrajat sta mi sve treba od papira, reko mu hvala prijatno.....

nakon prve 2 godine u eronetu odem ko et mogo bi uzet sta na rate pa da se raspitam sta sve treba, doso, pito sta treba....

pita me covjek imate li licnu, pokazem je, on meni koji uredja zelite, ja vako blehno :shock:

izabro uredjaj potpiso, prijatno, prijatno :mrgreen:
konektovan

#6967 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by konektovan »

Jedan papir iz cipsa, i to je to...
beni-bu-man

#6968 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

konektovan wrote:Jedan papir iz cipsa, i to je to...
Obrazac JS3100, to nista ???
konektovan

#6969 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by konektovan »

beni-bu-man wrote:
Kakav ba obrazac, i ovaj cips sam nosio prije tri godine kad sam zeni kupio telefon, ovaj zadnji što sam kupio, ima godina, cini mi se da sam uz ličnu, ne mogu se sjetiti fakat.....ali nije bilo više od cipsa.
beni-bu-man

#6970 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by beni-bu-man »

konektovan wrote:
beni-bu-man wrote:
Kakav ba obrazac, i ovaj cips sam nosio prije tri godine kad sam zeni kupio telefon, ovaj zadnji što sam kupio, ima godina, cini mi se da sam uz ličnu, ne mogu se sjetiti fakat.....ali nije bilo više od cipsa.
JS3100 ti je nekadasnji M2 obrazac, jebo meni su trazili pun kurac nekih papira kao da hocu kredit dizat a ne postat njihov pretplatnik, sreca moja pa su me tim odbili :mrgreen:
moja tetka

#6971 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by moja tetka »

imam eronet na pretplatu uz korištenje internema opcija ona 15...... pošto sam nakupila bodova plus klub aktivirala sam opciju 250 MB za sljedećih 6 mjeseci....... ne idem na ijednu stranicu osim što mi je viber uvijek uključen......a i to ne koristim često........... da li je moguće da 250 MB i opcija 15 potroše sve bonuse interneta, tako da mi uspore viber........ ko je tu lud ili sam baš ful nepismena a u eronetu nema opcije da pratim tu potrošnju
avaks

#6972 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Vjerovatno ažuriranja automatski radi pa ti pojede... Inače ako ne skidaš puno fotki/video materijala preko vibera i tih 250 ti može biti sasvim dovoljno odnosno u kombinaciji s već navedenim u pretplati...

Potrošnju u Eronetu pratiš preko *555*3# a na telefonu vala imaš detaljno u mobilnim mrežama koliko i koja je aplikacija potrošila mobilnog prometa (android) za Iphone ne znam jbg...
vojopd

#6973 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by vojopd »

Prati u telefonu, valjda imas tu opciju na androidu... Moras rucno uci u svaku aplikaciju koja vuce megabajte i ograniciti joj pozadinsko koristenje podataka.
moja tetka

#6974 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by moja tetka »

avaks wrote:Vjerovatno ažuriranja automatski radi pa ti pojede... Inače ako ne skidaš puno fotki/video materijala preko vibera i tih 250 ti može biti sasvim dovoljno odnosno u kombinaciji s već navedenim u pretplati...

Potrošnju u Eronetu pratiš preko *555*3# a na telefonu vala imaš detaljno u mobilnim mrežama koliko i koja je aplikacija potrošila mobilnog prometa (android) za Iphone ne znam jbg...

hvala ti puno a samo da nepomenem koristim samo viber i u mjesec dana možda pošaljem dvije tri slike i to je to
escobar__

#6975 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

moja tetka wrote:imam eronet na pretplatu uz korištenje internema opcija ona 15...... pošto sam nakupila bodova plus klub aktivirala sam opciju 250 MB za sljedećih 6 mjeseci....... ne idem na ijednu stranicu osim što mi je viber uvijek uključen......a i to ne koristim često........... da li je moguće da 250 MB i opcija 15 potroše sve bonuse interneta, tako da mi uspore viber........ ko je tu lud ili sam baš ful nepismena a u eronetu nema opcije da pratim tu potrošnju
Tako i moj stari kaže "otkud da za ovako kratko vrijeme potrošim 500 MB, a ništa ne otvaram i ne gledam". A onda mu pročačkam telefon i vidim koji mu appovi "povuku" saobraćaj - dakle ipak koristi ali misli da to ne vuče puno megabajta.

Šta hoću reć, nije ni kod tebe sigurno samo Viber ili i ako jeste onda su fotografije i video zapisi iz aplikacije. Sâmo od sebe neće trošit to je sigurno.
Post Reply