hopi wrote:zna mi neko do čega bi moglo biti
u zadnje vrijeme, odjednom mi kompjuter samo zaktrokira, stane, slika se zacrni ili nekada baci zelene linije i samo zvuk zatrokira ostane trrrrr, nema veze da li je igra, film, ima i dalje struje komp sve se vrti
nekada ne desi po par dana, ali skontao sam da kada prodrmam kablove od napajanja, poslije upali sasvim ok i nastavi raditi
što se tiče hardvera, nisam ništa mjenjao od komponenti, nema prašine, ništa ne smrdi ne gori, sasvim je dobro hlađenje uredne temprature, svi mogući kablovi su uredno uštekani, nisam ništa overklokao, čačkao
softver je isto ok, nema virusa, bugova, malware itd, mislim da je tu sve čisto i uredno, dovoljno prosotra na diskovima
meni je tu napajanje sumnjivo, kao da se iz nekog razloga desi neki kuršlus ili da neki kabl dotakne nešto unutra, što ja vratim kada prodrmam, ne znam eto
većina rješenja na internetu se svodi na visoke temperature matične i procesora, što kod mene nije mislim slučaj, sve je uredu, plus imam coolermaster ventilator na procesoru, nije stock
plus je danas počeo hdd (imam 2 hdd +ssd) pomalo da škljoca, ponekada ne stalno, što vidim po internetu je znak da je hdd pri kraju ili je problem sa napajanjem (mada je koliko vidim češće problem sa glavom hdd-a)
napajanje je modularno, thermaltake, smart se, 630w, sasvim dovoljno za komp
ja msilim da bi mogoa biti problem sa napajanjem, pa da vidim ima li ko još ideju prije nego potražim novo napjanje, ili je možda nešto drugo
da quotam post otprije svoj, opet problem
imao sam ovaj gore opisani problem, zamijenio napajanje, sve ok radilo
pc nije se restartovao, hdd nije zapinjao niti se stalno palio i gasio
jučer samo zatrokira i baci zelene linije, kao kockice, upali ugasi, jedva se upali, krenuo bios kada crvene linije preko startupa biosa i windowsa
koliko ja mislim grafička je crkla (r7 265 2gb), ima joj više od 3 godine tako da ništa od garancije
mislim da nema ništa od opravke tu, koju novu preporučujete, ova je sasvim dobro gurala sve igre vala