Super kad ti je takvo drustvo. Prava mala elitisticka grupica, ovaj put zenska. Da, to je taj put ka ravnopravnosti.piupiu wrote: ...
Ne znam kakvim si ti ženama okružen. Medju mojih 15-ak bliskih prijateljica, stanje je sljedeće - jedna je završila matematiku i statistiku kao student generacije na jednom zapadnom fakultetu; jedna je magistar informacijske tehnologije i izuzetno cijenjen stručnjak za sigurnost informativnih sistema u jednoj od najvećih svjetskih IT firmi, čije ime svi znamo; dvije su završile elektrotehniku, obje rade po inostranstvu na top pozicijama u svojoj branši; jedna je inžinjer biohemije; jedna advokat; dvije su ekonomisti; jedna profesorica na fakultetu; jedna ima svoju firmu; nekoliko ih radi u marketingu...
Ja u svojoj bližoj okolini ni u tragovima ne vidim odraz te tvoje analize. Pa eto ti Karlinke, što nju ne pitaš o tim 'ženskim poslovima'?![]()
Najvjerovatnije je do mene … da pokusam ponovo.
Drustvo naravno snosi ogormnu ili vecinsku odgovornost, ali sta su zene, neki izolovani izdanak drustva?
Naravno da ti pripadnica femme fatale elitus maximus
Naravno da I danas postoje prepreke, ali ne mogu se porediti sa onima od prije 50 godina.
Da nije sta I do zena?