Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Paul F.

#6951 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Paul F. »

al-em wrote:AMATER
Odlična prilika za tebe da pokažeš svoje trenerske kvalitete. :lol:
Dead Man Walking

#6952 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dead Man Walking »

shalla wrote: Btw, nisam čitao dugo teme na ovom podforumu ali vidim na fb da mnoga raja sere na sudiju, wtf?
Dvije opasne greske pred kraj kad nije svirao faule nad Zukanovicem i onda Seom, gdje bi mi vjerovatno sacuvali loptu do kraja. Prije toga, po meni, dosta neujednacen kriterij dodjele kartona. Jbte, citava ekipa nam je kartonirana kao da smo ne znam kako igrali.
luckylaka

#6953 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Najveci krivac za ovakvo stanje u reprezentaciji sigurno su mafijasi u savezu .Umjesto da poslije S.P. dovedu kvalitetnog strucnjaka i dobro ga plate(a imali su )sad bi na racunu imali desetak miliona eura vise od europskog i ovakve ekipe kao sto je danasnja grcka gazili bi bez problema.Ali jedni nemaju interesa za ovu reprezentaciju,jedni jedva cekaju utakmice da krkaju,ispijaju i senluce .Dok ima neka se krcmi.Ovoj jednoj odlicnoj generaciji blizi se kraj naslednici se ne naziru,para ce sve manje biti u kasi tako da nam se pise crno.Daj boze da se nesto ispravi dok se jos moze ali sa ovakvom garniturom u savezu,strucnom stabu...tesko.
BlueBlood

#6954 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BlueBlood »

Jedan bod nakon utakmice kakvu smo odigrali nije dovoljan a pojedinci kritikuju Mesu :-)
Paul F.

#6955 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Paul F. »

Bolesnike u bolnice i to je to.
Dead Man Walking

#6956 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dead Man Walking »

Da imamo kako treba selektora kontorlisali bi igru, ne bi dali protivniku da pridje golu, a stvorili bismo sigurno i par zicera. Oh, wait...
BlueBlood

#6957 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BlueBlood »

5 stranica pitari Mesu kritikuju a kad je Pape bod protiv Grcke izvukao slavilo se do kasno u noc al sad je druga prica :-)
luckylaka

#6958 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

BlueBlood wrote:5 stranica pitari Mesu kritikuju a kad je Pape bod protiv Grcke izvukao slavilo se do kasno u noc al sad je druga prica :-)
Koliko ste optereceni jedni drugima to je zaista nevjerovatno.Sto puta je ponovljeno da ni Safet ni Mesha nisu ni blizu strucnjaci kao sto su bili fudbaleri.I jedan i drugi su tu samo sto taj posao nece skoro niko nece da ima posla sa mafijasima iz saveza.Ova dvojica su podobna.Zao mi je sto su se obojica nasla na metama pljuvaca jer realno kao ljudi to nisu zasluzili kao selektori jesu.Danas licno meni nije jasno sta je Mesha pokusao uraditi uvodjenjem Djurica i Bice.Ne kontam ili je do mene.
jeza u ledja

#6959 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

Nisam fakat upratio. Jel valjalo il nije valjalo?
Il je bilo nako?

Ne da mi se sad listati sve, a nidze snimka. Dok ja to nadjem, nece vise biti interesantno. Sta je bilo, opet Cimi nista? Sta ovo citam Ibisevic srednji red, Bicakcic lijevo krilo. Dze sta? Hajde ako ima ko zivaca, a da nije nacionalno opterecen.
LSD

#6960 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:Nisam fakat upratio. Jel valjalo il nije valjalo?
Il je bilo nako?

Ne da mi se sad listati sve, a nidze snimka. Dok ja to nadjem, nece vise biti interesantno. Sta je bilo, opet Cimi nista? Sta ovo citam Ibisevic srednji red, Bicakcic lijevo krilo. Dze sta? Hajde ako ima ko zivaca, a da nije nacionalno opterecen.
Luftaš sa nastave brate, Nebraska stegla :mrgreen:

slijedeci put sa potrudi da upratiš utakmicu reprezentacije, satnicu i tako to...a ne da zapitkuješ po forumima :P

igrali smo dobro, ali zayebo nas sudija :mrgreen:
jeza u ledja

#6961 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by jeza u ledja »

Znaci Mesa zajebo. Znao sam!
luckylaka

#6962 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:Znaci Mesa zajebo. Znao sam!
Prvo poluvrijeme odlicna igra,taktika,sve po planu al jbga nece lopta u go.Dobro je islo to sa Vedom ko u nekom veznom(ne znam sta mu je bila uloga,ne zna ni Mesha 100%)ali je funkcionisalo.Lulic rastrcan,Pjanic najbolja utakmica za reprezentaciju,Kolasinac ko nekad Baljic ili ti Vujovic klasicni ofanzivni bek,Spaha carovao dole ,Dzeko nosao dvojicu na ledzima bas dobro se igalo.Drugo za neprepoznati.Niko ni s kim.Igra katastrofa,ho-ruk.Izmjene da se roknes .Imas rezultat i umjesto Vede Selektor uvodi Djurica(nidje veze)i umjesto Hajrovica(cini mi se)Bicakcica kojega salje na desno krilo :-) Totalni raspad sistema,tuga.Logicno je da ga primimo .Ma bolje(ako nisi)pogledao ovaj cirkus koji se izgleda samo nastavlja. :(
Logovan

#6963 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

BlueBlood wrote:5 stranica pitari Mesu kritikuju a kad je Pape bod protiv Grcke izvukao slavilo se do kasno u noc al sad je druga prica :-)
Hajde ba ne pričaj gluposti Boga ti.
Kao prvo, ne kritikuju samo pitari, nego i tvoji košpicari i oni neutralni, kao drugo, Baždarević je uradio neke greške, tako da se mora kritikovati, kao treće ostavi se već jednom gledanja kroz prizmu bordo-plavi. :wink:

Ne smiješ ništa ni napisati, a da ti ne sjediš na glavi sa pričom o pitarima.

Ko je ba slavio bod protiv Grčke... Bože kako ti lupaš.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6964 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Karakteristika koju imaju svi nasi selektori - tvrdoglavi su.
Moze biti i naopako, al drugacije ne.
Mesi bih najvise prigovorio to sto se ekipa povlaci nakon vodstva. Bolji si, imas posjed, protivnik sterilan u napadu, al jok...cekaj da ga zabibere.
Izmjene (osim Sunjica) ocaj.
Spic viska.
Mada, ako se vratimo prije pocetka utakmice, rezultat i nije toliko los. Bilo je da ne izgubimo ili pobjeda. Dakle, u igri smo.
A ove balegare iz Grcke u Zenici oduciti i od ono malo fudbala sto igraju.
Nadzorna_ploca

#6965 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Nadzorna_ploca »

Zacudilo bi me da je doticni nesto drugo napisao. 8)
KB9

#6966 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by KB9 »

veze ovaj nema, bolji je od safeta sigurno al safet je takav hendek od selektora da je nemoguce bit los ko on

treba i ovog sto prije promjenit, amatercina obicna
Dr. Kuca

#6967 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dr. Kuca »

Prosjecni trener kojih ima i u nasoj ligi. Preveliki si amater i ziheras.
zenit dozic

#6968 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by zenit dozic »

Jel ovo kritikuju mesu sto igra sa dva spica :lol:
Pa da ne igra tako dzeko ne da bi imo 10 sansi za gol nego u vrh glave dvije.
Toliko smo puta igrali sa jednim spicom i nismo ni jednom dobro odigrali osim protiv francuske 70ak minuta.

Mesa je kriv samo zbog losih izmjena a zbog propustenih sansi i pickaste igre u stilu dovoljan je jedan gol protiv nikad gorih grka kriv je nas pickasti mentalitet.
Mi kao narod imamo luzerski mentalitet pa se to prenosi i na sport.
Bolje da na kraju budemo treci jer ce nas opet neko u barazu silovat jer tamo sa ovakvim mentalitetom nismo dobrodosli :mrgreen:
ultima_palabra

#6969 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

zenit dozic wrote:Jel ovo kritikuju mesu sto igra sa dva spica :lol:
Pa da ne igra tako dzeko ne da bi imo 10 sansi za gol nego u vrh glave dvije.
Toliko smo puta igrali sa jednim spicom i nismo ni jednom dobro odigrali osim protiv francuske 70ak minuta.

Mesa je kriv samo zbog losih izmjena a zbog propustenih sansi i pickaste igre u stilu dovoljan je jedan gol protiv nikad gorih grka kriv je nas pickasti mentalitet.
Mi kao narod imamo luzerski mentalitet pa se to prenosi i na sport.
Bolje da na kraju budemo treci jer ce nas opet neko u barazu silovat jer tamo sa ovakvim mentalitetom nismo dobrodosli :mrgreen:
Fol je što Vedad sinoć nije igrao špica.
shalla

#6970 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by shalla »

zenit dozic wrote:Mesa je kriv samo zbog losih izmjena a zbog propustenih sansi i pickaste igre u stilu dovoljan je jedan gol protiv nikad gorih grka kriv je nas pickasti mentalitet.
I ja sam na tragu ovakve konstatacije. Da se razumijemo, nije meša nikakav aman stručnjak, protiv Belgije pa i protiv Kipra nisam nimalo bio zadovoljan postavkom, vođenjem same utakmice i sl. ali sinoć je stvarno dobro postavio ekipu, skontao da su ovi kurac od ekipe i da će biti dovoljan samo jedan DMC da bismo imali više igrača u ofanzivi i to je stvarno funkcionisalo, odavno nismo više dominirali, i nakon (ne)prospavane noći smatram da smo ih trebali uzeti 3-4 razlike da je Džeko bio u elementu.
I onda nakon crvenog kartona blackout :sad: U situaciji kada imaš pobjedu u džepu, napadača mijenjaš napadačem, i to tromim napadačem koji je extra kada trebaš probijati bunker ali koji je u sinoćnjoj konstelaciji snaga na terenu bio najnepotrebnija izmjena IKAD, taj isti napadač u 90 sekundi dvaput upropaštava kontru 3 na 2 jer ne otvara prostor i onda kao biber po pilavu umjesto krilnog igrača uvodiš stopera/beka koji ne zna bez GPS-a izaći iz 16m i stavljaš ga da pokriva krilnu poziciju :-) :-) Jebemu majku pa nije neka pamet, imaš aktivan rezultat, vadiš napadača, uvedi veznog igrača, pojačaj defanzivni blok. Ok, očigledno ne miriše nešto Cimirota, uvedi Cocalića, uvedi Tina, pa nije da nemaš izbora na klupi. Na kraju krajeva, znam ja da Stevo nije onaj Stevo iz Velsa ali mi je 100x logičnija izmjena bila da je uveo njega a ne Đurića...

Odavno me jedna utakmica nije ovako dotukla, zato nisam ni pisao jako dugo na fudbalskim temama, mislim da se od Nigerije nisam groznije osjećao, da smo mi imali nekih nategnutih 0:1, da su grci pritiskali pa bi čovjek reko hajde ok i bod je dobar al brate rastavili smo ih na proste faktore. Hajrovićev šut, Džeko 4x (2x u prvom sa vrha 16, oba puta totalno neometan i 2x u drugom, ono kad se zavukao pa pucao lijevom u bliži ugao što je bilo prelagano za golmana i ono kad smo tražili penal), Pjanić poslije povratne Lulića i Ibiš glavom (onaj slobodnjak nakon crvenog), dakle 6, ŠEST jebenih mrtvih šansi i mi ga na kraju primamo u 95-oj...
Dr. Kuca

#6971 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dr. Kuca »

Mesa je rekao da u kontrama zadrzavaju loptu :cry: :cry:
Logovan

#6972 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

shalla wrote:
zenit dozic wrote:Mesa je kriv samo zbog losih izmjena a zbog propustenih sansi i pickaste igre u stilu dovoljan je jedan gol protiv nikad gorih grka kriv je nas pickasti mentalitet.
I ja sam na tragu ovakve konstatacije. Da se razumijemo, nije meša nikakav aman stručnjak, protiv Belgije pa i protiv Kipra nisam nimalo bio zadovoljan postavkom, vođenjem same utakmice i sl. ali sinoć je stvarno dobro postavio ekipu, skontao da su ovi kurac od ekipe i da će biti dovoljan samo jedan DMC da bismo imali više igrača u ofanzivi i to je stvarno funkcionisalo, odavno nismo više dominirali, i nakon (ne)prospavane noći smatram da smo ih trebali uzeti 3-4 razlike da je Džeko bio u elementu.
I onda nakon crvenog kartona blackout :sad: U situaciji kada imaš pobjedu u džepu, napadača mijenjaš napadačem, i to tromim napadačem koji je extra kada trebaš probijati bunker ali koji je u sinoćnjoj konstelaciji snaga na terenu bio najnepotrebnija izmjena IKAD, taj isti napadač u 90 sekundi dvaput upropaštava kontru 3 na 2 jer ne otvara prostor i onda kao biber po pilavu umjesto krilnog igrača uvodiš stopera/beka koji ne zna bez GPS-a izaći iz 16m i stavljaš ga da pokriva krilnu poziciju :-) :-) Jebemu majku pa nije neka pamet, imaš aktivan rezultat, vadiš napadača, uvedi veznog igrača, pojačaj defanzivni blok. Ok, očigledno ne miriše nešto Cimirota, uvedi Cocalića, uvedi Tina, pa nije da nemaš izbora na klupi. Na kraju krajeva, znam ja da Stevo nije onaj Stevo iz Velsa ali mi je 100x logičnija izmjena bila da je uveo njega a ne Đurića...

Odavno me jedna utakmica nije ovako dotukla, zato nisam ni pisao jako dugo na fudbalskim temama, mislim da se od Nigerije nisam groznije osjećao, da smo mi imali nekih nategnutih 0:1, da su grci pritiskali pa bi čovjek reko hajde ok i bod je dobar al brate rastavili smo ih na proste faktore. Hajrovićev šut, Džeko 4x (2x u prvom sa vrha 16, oba puta totalno neometan i 2x u drugom, ono kad se zavukao pa pucao lijevom u bliži ugao što je bilo prelagano za golmana i ono kad smo tražili penal), Pjanić poslije povratne Lulića i Ibiš glavom (onaj slobodnjak nakon crvenog), dakle 6, ŠEST jebenih mrtvih šansi i mi ga na kraju primamo u 95-oj...
Pa ne moraš imati dva DMC. Možeš jednog DMC, jednog CM i jednog AMC. I ovako možeš biti ofanzivno ubojit.

Izmjena Ibišević - Đurić mu je šablonska. U većini slučajeva, izvede napadača da bi uveo drugog napadača. Ne gleda uopšte kakav je rezultat, da li vodimo ili gubimo, da li nam treba brži napadač ili visočiji. Ništa ne gleda, samo radi k'o robot, jedno te isto.

Cimirot i ostali veznjaci na klupi služe da nose vodu, peškire i ostalo. :oops: Zauzeti su drugim stvarima. :oops: Stevanovića je pozvao čisto da se momak malo obraduje što će opet biti u reprezentaciji.
Dr. Kuca wrote:Mesa je rekao da u kontrama zadrzavaju loptu :cry: :cry:
Pa i da nije rekao, opet je kriv što su zadržavali loptu. Ili je to rekao ili je šutio, ko jebe zabijanje golova iz kontri. :oops:
Dr. Kuca

#6973 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dr. Kuca »

Stevanovic je MORAO uci sinoc i jedan vezni. Nevidjena glupost uvodjenje napadaca. Mesa se ne bi istakao ni kod nas u prvenstvu.
ultima_palabra

#6974 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Valjda je mislio da će nas ovi sabiti u 16, pa da možemo izbijati na Đurića koji bi zadržao loptu i čekao da se neko priključi. A ko će se priključiti, Bičakčić, iscrpljeni Lulić i Pjanić... :roll:
shalla

#6975 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by shalla »

ultima_palabra wrote:Valjda je mislio da će nas ovi sabiti u 16, pa da možemo izbijati na Đurića koji bi zadržao loptu i čekao da se neko priključi. A ko će se priključiti, Bičakčić, iscrpljeni Lulić i Pjanić... :roll:
Pretpostavljam i ja da je to bio plan al što kažeš, ko će se priključiti kad su se već svi bili dobrano istrošili...
Locked