Nasi politicari, s obzirom koliko su razocarali i pokrali narod, u ovim danima bi najbolje bilo da sute i da se ne pojavljuju nigdje, a onda kada ovo zavrse da odu iz BiH jer ako ikakvih protesta bude za 3-4 mjeseca ne da ce ljudi sve popalit nego ce ih pobit sve.dječak sa šibicama wrote:Kozaric je rekao da ce Vlada KS smjestiti ljude iz Semizovca u prazne stanove, ali nije naveo koje.O'zone wrote:Dobro Jasmila kaze, Bosmal zjapi prazan,izgradjen od pokradenih para Malezijskih donacija namijenjenim izbjeglicama. Sad masa ljudi ostalo bez krova nad glavom, neka se samo zbroji 2+2
e sad, koliko je dokazanoj lopini vjerovati, ne znam. Ali eto, VD premijera je, pa valjda nece slagati.
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- Janjicar
#6951 Re: Poplave u cijeloj BiH
- eluna
#6952 Re: Poplave u cijeloj BiH
Janjicar wrote:Ima li zainteresovanih da se sutra ode organizovano u Maglaj sa kapuljacama na glavi i provjere ove informacije o kradji humanitarne pomoci ?
- dječak sa šibicama
#6953 Re: Poplave u cijeloj BiH
Poslao sam vec link za CK, uplatice njima vjerovatno, pa valjda nece neko maznuti.Not My Idea wrote:Djecace,ako zelis,ima kurti western union. Sad mu je jedna forumasica poslala. Mi kontamo ic sutra negdje,pa da to pokupujemo
Rekao bi ja kanaderima posaljite vi meni pa cu ja rasporediti, kupiti sta treba, ali nesto me blam, reci ce ljudi evo ga jos jedan sto krade
Hajd vidjecu jos, sa ovom mojom, ona je jos neke kanadjane pitala za pomoc, imucnije malo. Valjda ce se neko odazvati, nadam se ovi Poljaci, slavenske su krvi, valjda nisu hladni ko ovi depigmentizirani. Izvinjavam se na offu.
- Mister Yes
#6954 Re: Poplave u cijeloj BiH
Alfons Kauders wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Samo da se sjetim majke svim političarima zbog kojih smo izgubili EU fondove..
Pazi informacije
"EU fond solidarnosti od više stotina miliona eura dostupan je zemljama članicama i zemljama u fazi pristupanja, dakle Hrvatskoj i Srbiji. BiH, zbog ranije suspenzije na sve EU fondove, nema pravo na aplikaciju"![]()
![]()
![]()
![]()
- Janjicar
- guber90
#6956 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja sam ovo vidio na stranici Hate Crew, ali ne vidim na untz.ba. Da li ti imas link?Janjicar wrote:
-
mefistofilis
#6957 Re: Poplave u cijeloj BiH
Janjicar wrote:
filozofski fakultet, a valjda i cijeli univerzitet u sarajevu bi se takoder trebao oglasiti po ovom pitanju u roku od nekoliko minuta/sati
- Čitalac
#6958 Re: Poplave u cijeloj BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Samo da se sjetim majke svim političarima zbog kojih smo izgubili EU fondove..
Pazi informacije
"EU fond solidarnosti od više stotina miliona eura dostupan je zemljama članicama i zemljama u fazi pristupanja, dakle Hrvatskoj i Srbiji. BiH, zbog ranije suspenzije na sve EU fondove, nema pravo na aplikaciju"
Komplikovanije, ali očigledno nije nemoguće. Ne treba odustajati jer ovakvu katastrofu bez ozbiljne pomoći EU nije moguće sanirati. Neka se neko od zvaničnika koliko danas uputi u Brisel i neka pregovara, nema druge.Srbija da računa na milijardu EUR
"Srbiji su kao zemlji kandidatu dostupna sredstva iz Fonda evropske solidarnosti u vrednosti do milijarde evra godišnje", saopštila je komesarka za humanitarnu pomoć i vanredne situacije Kristalina Georgijeva na konferenciji za medije u Briselu.
"Za Bosnu i Hercegovinu, koja nema status kandidata, pristup fondovima je komplikovaniji”, rekla je Georgijeva.
- Janjicar
#6959 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://usut.org/aktivnosti/23-odrzavanj ... dmice.htmlguber90 wrote:Ja sam ovo vidio na stranici Hate Crew, ali ne vidim na untz.ba. Da li ti imas link?Janjicar wrote:
Udruzenje studenata objavilo
- Mister Yes
#6960 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa reći će "rješite Sejdić-Finci i sistem koordinacije i odmah sutra šaljemo pomoć"Čitalac wrote:Komplikovanije, ali očigledno nije nemoguće. Ne treba odustajati jer ovakvu katastrofu bez ozbiljne pomoći EU nije moguće sanirati. Neka se neko od zvaničnika koliko danas uputi u Brisel i neka pregovara, nema druge.Srbija da računa na milijardu EUR
"Srbiji su kao zemlji kandidatu dostupna sredstva iz Fonda evropske solidarnosti u vrednosti do milijarde evra godišnje", saopštila je komesarka za humanitarnu pomoć i vanredne situacije Kristalina Georgijeva na konferenciji za medije u Briselu.
"Za Bosnu i Hercegovinu, koja nema status kandidata, pristup fondovima je komplikovaniji”, rekla je Georgijeva.
-
jahhjer
#6961 Re: Poplave u cijeloj BiH
Hajmo sad optuziti manjine a ne one koji se ne mogu dogovoriti oko tako minorne stvari...Mister Yes wrote:Pa reći će "rješite Sejdić-Finci i sistem koordinacije i odmah sutra šaljemo pomoć"Čitalac wrote:Komplikovanije, ali očigledno nije nemoguće. Ne treba odustajati jer ovakvu katastrofu bez ozbiljne pomoći EU nije moguće sanirati. Neka se neko od zvaničnika koliko danas uputi u Brisel i neka pregovara, nema druge.Srbija da računa na milijardu EUR
- Point.
#6962 Re: Poplave u cijeloj BiH
Je li moguce da se napravi nekakva grupa ili jedinica na nekom lokalnom, kantonalnom, drzavnom sta ja znam nivou i da se ide iz grada u grad i hapsi i "vodi na informativni razgovor" ove lokalne kalabahadije koji bi se igrali serifa i malo ih istrljati po ledjima i bubrezima? Jebem li vam majku svima koji su ukrali i zrno humanitarne pomoci, pa zar ima ovako bolesnih i pokvarenih ljudi?
- Privatna poruka
- Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!
#6963 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo drug iz Banjaluke piše:
UPOZORENJE: U Doboju su aktivne manje grupice mladića koji SUGERIŠU da se pošiljke ostavljaju po njihovim garažama, podrumima i radnjama koje su suhe, vuku za rukave, dozivaju i obasipaju lažnim informacijama da su upravo tu stacionarni centri, a naravno nisu!
Svi koji budu išli u Doboj, preporuka je da LIČNO predajete pošiljke u ruke unesrećenih, a da ih predhodno sortirate u vreće za smeće ili veće kese po porcijama.
Pošto svi koji dolaze u unesrećena područja bukvalno ostaju u šoku, i kao takvi često ne mogu donositi ispravne odluke.
U drugom dijelu Doboja se može i kafa uredno popiti.
UPOZORENJE: U Doboju su aktivne manje grupice mladića koji SUGERIŠU da se pošiljke ostavljaju po njihovim garažama, podrumima i radnjama koje su suhe, vuku za rukave, dozivaju i obasipaju lažnim informacijama da su upravo tu stacionarni centri, a naravno nisu!
Svi koji budu išli u Doboj, preporuka je da LIČNO predajete pošiljke u ruke unesrećenih, a da ih predhodno sortirate u vreće za smeće ili veće kese po porcijama.
Pošto svi koji dolaze u unesrećena područja bukvalno ostaju u šoku, i kao takvi često ne mogu donositi ispravne odluke.
U drugom dijelu Doboja se može i kafa uredno popiti.
- Janjicar
#6964 Re: Poplave u cijeloj BiH
ima ljudi ja sta neg ima, ima onih koji bi rodjenu mater prodali za zrno graska daBogda im se sjeme zatrlo.Point. wrote:Je li moguce da se napravi nekakva grupa ili jedinica na nekom lokalnom, kantonalnom, drzavnom sta ja znam nivou i da se ide iz grada u grad i hapsi i "vodi na informativni razgovor" ove lokalne kalabahadije koji bi se igrali serifa i malo ih istrljati po ledjima i bubrezima? Jebem li vam majku svima koji su ukrali i zrno humanitarne pomoci, pa zar ima ovako bolesnih i pokvarenih ljudi?
Ratni profiteri i djubrad smradovska
-
jahhjer
#6965 Re: Poplave u cijeloj BiH
Postoji vec, zove se policija al oni izgleda vec odavno zaboravili koga trebaju cuvati, narod a ne vlast...Point. wrote:Je li moguce da se napravi nekakva grupa ili jedinica na nekom lokalnom, kantonalnom, drzavnom sta ja znam nivou i da se ide iz grada u grad i hapsi i "vodi na informativni razgovor" ove lokalne kalabahadije koji bi se igrali serifa i malo ih istrljati po ledjima i bubrezima? Jebem li vam majku svima koji su ukrali i zrno humanitarne pomoci, pa zar ima ovako bolesnih i pokvarenih ljudi?
- Havatar
#6966 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne mogu se dogovoriti zbog toga sto se prica umjesto rjesavanja Sejdic-Finci prebacila na rjesavanje hrvatskog pitanja na insistiranje EU i zbog toga je njihova krivica .
- johntra
#6967 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ako je bilo, izvinajvam se...gdje su sad Horde i Manijaci? Nek provjere je li ovo istina...Molim vas da date u medije..
Licno sam bila u Maglaju sa konvojem iz Bugojna i dijelili smo pomoc po naseljima,licno ljudima u ruke..Ono sto je ostalo istovarili smo u prihvatno skladiste,firma "Primus" u Maglaju.Tamo nas je cekao Aziz,neki iz IZ Maglaj,i preuzeo ostatak nase posiljke..U toj firmi ima i vode,i hrane,i odjece,ali se nigdje i nikome ne daje.
Danas sam se cula sa ljudima u Maglaju koji nemaju hrane i kazu da ih iz firme vracaju,te kako nemaju sta da im daju.
To je laz,u firmi ima tone vode,svega..
Pomoc koja ide u "Primus" ne ide ruke onih kojima je potrebna..Ima ljudi koji su zedni,gladni.Pomozite da to izidje na vidjelo..
- O'zone
- Globalni moderator
#6968 Re: Poplave u cijeloj BiH
Izvini aliČitalac wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Samo da se sjetim majke svim političarima zbog kojih smo izgubili EU fondove..
Pazi informacije
"EU fond solidarnosti od više stotina miliona eura dostupan je zemljama članicama i zemljama u fazi pristupanja, dakle Hrvatskoj i Srbiji. BiH, zbog ranije suspenzije na sve EU fondove, nema pravo na aplikaciju"Komplikovanije, ali očigledno nije nemoguće. Ne treba odustajati jer ovakvu katastrofu bez ozbiljne pomoći EU nije moguće sanirati. Neka se neko od zvaničnika koliko danas uputi u Brisel i neka pregovara, nema druge.Srbija da računa na milijardu EUR
Ljudi nisu u stanju da proglase elementarnu nepogodu na teritoriji države, koordinacija nula, nisu aktivrali robne rezerve, nisu sazvali jebenu vandrednu sjednicu svih domova u BiH a da neko ode u Brisel i pregovara
- O'zone
- Globalni moderator
#6969 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ljudi donosite stvari u Kriterion! Skuplja se do 19 sati, kombiji idu za Odzak i Samac. Fali svega, hrane, lijekova, higijenskih sredstava!
-
Fact
#6970 Re: Poplave u cijeloj BiH
Znači sad Hrvati krivi.Havatar wrote:Ne mogu se dogovoriti zbog toga sto se prica umjesto rjesavanja Sejdic-Finci prebacila na rjesavanje hrvatskog pitanja na insistiranje EU i zbog toga je njihova krivica .
Ajmo sljedeći koji će prebaciti krivicu na Bošnjake jer ne daju Hrvatima ono što traže.
- hrastov žižak
#6971 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ljudska pogan u ovakvim situacijama ispliva zajedno s muljem. A lokalne vlasti zataškavaju sve, ko biva nemoj da se vidi da i kod nas ima gnjida. Fuj.Point. wrote:Je li moguce da se napravi nekakva grupa ili jedinica na nekom lokalnom, kantonalnom, drzavnom sta ja znam nivou i da se ide iz grada u grad i hapsi i "vodi na informativni razgovor" ove lokalne kalabahadije koji bi se igrali serifa i malo ih istrljati po ledjima i bubrezima? Jebem li vam majku svima koji su ukrali i zrno humanitarne pomoci, pa zar ima ovako bolesnih i pokvarenih ljudi?
- eluna
#6972 Re: Poplave u cijeloj BiH
nemoj tako - neko mora i da snimi, jer bi inače mnogi mislili da je sve patka ..... da nije tih snimaka ko zna šta bi mi sada znalijahhjer wrote:Pismonosa wrote:Sarajevski studenti na ulicama Maglaja
dok ono rade on doso da se snima sa sjekirom u ruci, mater mu pa ovakvi vise odmazu nego sto pomazu, ovo samo namlatit treba i kuci poslati, mrs. A ima ih more takvih.
- Pitarrr82
#6973 Re: Poplave u cijeloj BiH
HITNO: Kantonalni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona moli građane Zenice da, ukoliko su u mogućnosti, dostave posteljinu u kasarnu na Bilmišću, kako bi se mogla održati higijena i normalni uslovi boravka za osobe sa ugroženih područja ove i susjednih općina koje su tu smještene.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6974 Re: Poplave u cijeloj BiH
Treba ih lopatom u mulj vratiti. Nisam pristalica sile i uzimanja stvari u svoje ruke, ali drugacije se izgleda ne moze. Marisati bagru na svakom koraku, pa ce se i oni rijedje izlaziti iz svojih rupa.hrastov žižak wrote:Ljudska pogan u ovakvim situacijama ispliva zajedno s muljem. A lokalne vlasti zataškavaju sve, ko biva nemoj da se vidi da i kod nas ima gnjida. Fuj.Point. wrote:Je li moguce da se napravi nekakva grupa ili jedinica na nekom lokalnom, kantonalnom, drzavnom sta ja znam nivou i da se ide iz grada u grad i hapsi i "vodi na informativni razgovor" ove lokalne kalabahadije koji bi se igrali serifa i malo ih istrljati po ledjima i bubrezima? Jebem li vam majku svima koji su ukrali i zrno humanitarne pomoci, pa zar ima ovako bolesnih i pokvarenih ljudi?
-
jahhjer
#6975 Re: Poplave u cijeloj BiH
eluna wrote:nemoj tako - neko mora i da snimi, jer bi inače mnogi mislili da je sve patka ..... da nije tih snimaka ko zna šta bi mi sada znalijahhjer wrote:Pismonosa wrote:Sarajevski studenti na ulicama Maglaja
dok ono rade on doso da se snima sa sjekirom u ruci, mater mu pa ovakvi vise odmazu nego sto pomazu, ovo samo namlatit treba i kuci poslati, mrs. A ima ih more takvih.
De ziva bila procitaj sta sam napisao pa onda pogledaj snimak, govorim za lika sa sjekirom koji stoji pored njih dok oni lopataju...