Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nKrkan

#69476 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Ma da hoce doc i ovaj (mada bi latinosi pojeli ovu ligu za manje pare) samo da jebeni Radovac zavrsi na klupi i da vise nikad ne zaigra za FKS.
nebitan lik

#69477 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Slucajno sam ovog Babovica davno nekad sreo na splavu jel igro za OFK il Vozdovac pojma nemam,uglavnom najnoviji Porse tu to vrijeme parkira,potrosi sa par drugova i nekim avionima od treba jedno 5 plata koje bi mu nas klub dao potrosi,zakiti muziku i tako,a gledao sam ga na Areni dok je u Vozdovcu igrao bukvalno je jeo malu djecu,da je dobar igrac jest,al koliki motiv ima da igra to je pitanje pare mu sigurno nisu problem
Maharadza

#69478 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Leon Benko, najbolji strijelac BiH Premijer lige: Sarajlije me poštuju i to mi je najveća nagrada

U bosanskohercegovačkoj Premijer lige trenutno je zimska stanka pa najbolji strijelac lige Leon Benko, bivši nogometaš Varteksa odmara kod kuće. Ukrali smo mu malo vremena za kratak razgovor i popričali o ambicijama za drugi dio sezone.

Leon Benko se iz matičnog Varteksa s 23 godine otisnuo u bundesligaški Nürnberg. Uslijedile su dvije belgijske destinacije, Standard Liege i Kortrijk da bi se prije četiri godine priključio koprivničkom Slaven Belupu. Prva egzotična destinacija bila je Saudijska Arabija gdje je branio boje Al Faisalyja, a kasnije je dvije sezone branio boje Rijeke. Uslijedio je transfer kineski Dalian s kojim je završio na arbitražnom sudu FIFA-e. U Sarajevo je stigao protekle sezone i zaigrao je tek u drugom dijelu sezone, zabio je devet golova te dao veliki doprinos u osvajanju naslova prvaka.

U novoj sezoni Benko je ponovo najudarnija igla Sarajeva, a u prvom dijelu Premijer lige zabio je 11 golova. Ujedno je i najbolji strijelac lige.

- Uživam u Sarajevu. Ljudi me zaustavljaju na ulici, pozdravljaju, poštuju me i to mi je najveća nagrada - rekao je Benko čiji klub je prvi dio sezone završio na petom mjestu lige s 34 osvojena boda.

- Polusezona je bila vrlo turbulentna. Igrali smo kvalifikacije za europska natjecanja, promijenio se trener i sve je to utjecalo na ekipu. Na kraju smo završili na petom mjestu iako smo u posljednjem susretu protiv Širokog Brijega kiksali i tako propustili priliku za priključak s vodećima- rekao je Benko naglasivši kako mu je teže igrati u Premijer ligi nego u 1.HNL.

- Luka Modrić je rekao ako prođeš bosanskohercegovačku ligu, možeš igrati u Real Madridu. Slažem se s njime jer je riječ o vrlo izjednačenoj ligi i osobno mi je teže igrati u Premijer ligi - dodao je Benko koji vjeruje da će njegova ekipa anulirati prednost vodećih. Naime, Sloboda iz Tuzle ima pet bodova više od Sarajeva, dok drugoplasirani Zrinjski ima četiri boda prednosti od Benkove momčadi.

- Imamo vrlo kvalitetnu ekipu i vjerujem da ćemo se dobro spremiti za drugi dio sezone. Prednost vodećeg dvojca nije nedostižna i vjerujem da možemo ponoviti prošlosezonski uspjeh, a to je osvajanje naslova prvaka. No, to neće biti lako jer su Sloboda i Zrinjski zbilja respektabilne ekipe - zaključio je Benko koji se u Sarajevo vraća 14. siječnja iduće godine kada mu kreću pripreme za drugi dio sezone.
http://www.evarazdin.hr/index.php/sport ... ca-nagrada

:kiss:
golman

#69479 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by golman »

Čuj dolazi Babović...cccc :mastakazes:

..inače dobro troši,pa se pitam gdje će ga saigrači izvoditi poslije tekmi...na neku dobru muziku uživo :D
jeza u ledja

#69480 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

joj kad se ovako razveze prica a igraca nigdje
Logovan

#69481 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote:joj kad se ovako razveze prica a igraca nigdje
Dok mi o jednom pričamo, drugi (iste ili bolje kvalitete) će potpisati. :D
golman

#69482 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by golman »

Evo čitam da je Babović demantovao da dolazi u Sarajevo i da zna ko mu je smjestio tu priču,ali nije pomenuo ko.
jeza u ledja

#69483 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

haha, ma eto, vidite glupa prica.

tako je vec bilo nekoliko igraca ove godine. neko je bio prije godinu, godinu i po, ma svi bili uvjereni sto posto ono. i kurac. ne znam jel vukcevic il neko treci. jeko ono bio?
kad se sjetim etijena velikonje :lol:
jebo gawua dokle smo dosli :roll:

kad bude, bice. ovo naglabanje - iz supljeg u prazno
Radar71

#69484 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Radar71 »

golman wrote:Evo čitam da je Babović demantovao da dolazi u Sarajevo i da zna ko mu je smjestio tu priču,ali nije pomenuo ko.
jel ti izvor informer? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#69485 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Sad ce tek krenuti price, snijeg, zima, minus upeko....sta drugo raditi :D
nKrkan

#69486 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Nebitno doso ne doso, nadam se da ce doci neki Lima , Hugo,Rodrigez i sl. i da se prevara kluba proda ili klupira.
golman

#69487 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by golman »

Radar71 wrote:
golman wrote:Evo čitam da je Babović demantovao da dolazi u Sarajevo i da zna ko mu je smjestio tu priču,ali nije pomenuo ko.
jel ti izvor informer? :D
Da...i sad će svi preuzeti vijest i demantovati....i tako u krug!!
north

#69488 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Kao što se i pretpostavljalo....sreća pa pvaj put nismo euforisali, malo se pisalo, ali realno i s oprezom..Sramota za neke medije koji pišu da je nešto skoro pa završeno, pa onda isti taj igrač priča kako prvi put čuje za tako nešto i ošto demantuje...Jedino ako laže, što nema razloga...
Obuca9

#69489 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Reglan

#69490 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Stroj-2

#69491 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Naravno da će pisat svašta jer već od kraja polusezone nije se ništa konkretno pisalo o dovođenju novih igrača, uprava radi tiho bez pompe ko prije i to jede pojedine medije, pa moraju opalit kakvu laž. I da ima malo istine u ovom oko Babovića, drago mi je da neće doći, imali bi problema sa njim sigurno, dosta više prekodrinskih igrača, koji odigraju 2,3 tekme i odma neka pobuna, ili iz makedonije, pa čak iz bugarske ili rumunije. Dovodit igrače iz afrike, j. amerike ili kakve igrače iz češke, poljske, mađarske ili slovačke za iste pare se mogu dovest a možda čak kvalitetnije i imaju naviku rada za razliku od nas.
Ne kontam ovu upravu, imaju te pare i opet bi da dovode igrače iz regiona za koje znaju da su veće šanse da ne bude ništa od njih i da nema s njima nekog uspjeha, i opet se forsira ista politika.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#69492 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Reglan wrote:Znaci i onaj sport1 poceo lupati :D

http://www.mozzartsport.com/vesti/babov ... evo/124460
Pa gdje je pisalo da je završeno, zvanično itd? Kontakti su itekako postojali, a što on laže za Informer je neki drugi par opanaka.

20 medija iz regije je prenijelo :roll: :mrgreen:
jeza u ledja

#69493 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

klik klik klik klik

sa klikom do statusa gg
Sarajevski-Seljak

#69494 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sarajevski-Seljak »

jeza u ledja wrote:klik klik klik klik

sa klikom do statusa gg

Mislis do najcitanijeg sportskog portala u BiH ?
Reglan

#69495 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Velkoski wrote:

Pa gdje je pisalo da je završeno, zvanično itd? Kontakti su itekako postojali, a što on laže za Informer je neki drugi par opanaka.

Code: Select all

http://radiosarajevo.ba/novost/212139/dino-selimovic-stefan-babovic-je-dobar-fudbaler-ali
:P
jeza u ledja

#69496 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Sarajevski-Seljak wrote:
jeza u ledja wrote:klik klik klik klik

sa klikom do statusa gg

Mislis do najcitanijeg sportskog portala u BiH ?
da. ha namjerno sam napisao dvosmisleno :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#69497 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Reglan wrote:
Velkoski wrote:

Code: Select all

http://radiosarajevo.ba/novost/212139/dino-selimovic-stefan-babovic-je-dobar-fudbaler-ali
:P
Jok, izjavit će 'propao nam je dogovor sa Babovićem radi medijskih natpisa' 8-) :mrgreen:
Reglan

#69498 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Pa izjavio je da smo pregovarali s Misketom iako je propalo. Ebiga sad, ispade da laze i Selimovic i Babovic a novinari znaju da se pregovaralo... :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#69499 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Eh, da znaš samo s kim se još pregovaralo... 8-) :mrgreen:
Reglan

#69500 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Malo te lozim. :D :D I ja sam fkt imao info da se pregovaralo s Babovicem. Uostalom, ko ga jebe. :skoljka:
Locked