Sirija vol. 2

Locked
Point.

#69476 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

Gledaj ti samo twitter globalnih analiticara. Jebo CIA, NSA, Stasi, KGB i ostale sta su pojedini. :lol:
Drvenija87

#69477 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvenija87 »

NajdraziVodjaa wrote:Ne treba da cudi ova euforija salafixxxa, naravno da mu je ovo bombardovanje od strane amerikanaca utjeha za poraze koje trpe pobunjenici. Zadnjih godinu dana nizu samo neuspjehe i poraze, kad je zadnji put neka ofanziva bila uspjesna? U nedostatku pobjeda njemu je i ovo bombardovanje i unistenje par starih aviona veliko ko Rusija.
Pobunjenici imaju ljudstva da se bore godinama,za razliku od Asada koji uvozi dragovoljce cak iz Afganistana.
Par starih aviona ?
6 raketa promasilo cilj lol!
Euforija kao nekad via RTS!
zrakomlat

#69478 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Krokodajl wrote:Komentator na CNN, kad može onaj Tamnoputi Halepljanin, što ne bi mogao bivši Emir ISIL-a.

ispod imena piše "far-right political dissident".

Nego, lako im je bilo ovo sa Trumpom, poturiš vijest na "Good mornin' America" na FOX news i boli ih briga, platit da objave vijest da je Meksiko napao, ima nuklearni rat da počne.

... a prvi čovjek vjerske policije slušao predavanja na temu šerijata u nekoj kasabi u ulici Ivane Orleanke ili Kralja Ričarda Lavljeg srca.
Kud ćeš većeg paradoksa.
:lol: :lol:
Drvenija87

#69479 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvenija87 »

Image
Challenger__

#69480 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:
Challenger__ wrote:Ako Sirija ma kraju priče odnese pobjedu, to će biti upravo zbog ispoljene mudrosti.
Ovaj potez koji je Amerika uradila je Izraelska taktika, ovako oni "bezazleno" udare na Gazu, i onda kada Hamas sa onim projektilima ručne izrade odgovori, onda IDF fosforom sprži komplet Gazu.

Tako su i Amerikanci ako im je cilj bio izazvati reakciju očekivali da će doći do odgovora na Američke pozicije unutar Sirije, Rusija vjerovatno zna položaje Američkih vojnika, kampova i ostalog u Siriji i dijelovi Američke vojske koji stoje iza ovoga (jer ova brzopleta intervencija ne da nije urađena u političkom suglasju nego nije ni u vojnom) su očekivali da će doći do Sirijsko-Ruske reakcije na te položaje i da onda Amerikanci imaju dovoljan razlog da izvrše invaziju na Siriju.

Znaju da im ova priča ne može proći, ali napad na vojne položaje Američke vojske je nešto sasvim drugo.

Veoma nepromišljena odluka, iz razloga jer Amerika ovim napadima ne može pomoći svojim pulenima, jer je Al Kaida ne jebe ni 2% , ovime su se uvukli ili pokušavaju uvući u sukob za koji nemaju ni plan ni ideju a ni u američkoj vojsci i politici ne postoji jedinstveno mišljenje ni kako se ovaj sukob treba završiti ni da li se treba u njega mješati.

Odlično, dubinsko sagledavanje odnosa unutar samih američkih, vojnih i civilnih struktura. Međutim, ovakvi izleti nose veliku skrivenu opasnost jer sa druge strane ne sjedi svemoćan čovjek (Putin) koji sve kontroliše, kako se naivno vjeruje na zapadu. Još od proruskog ustanka u Ukrajini (nakon puča u Kijevu), kada su vlast preuzele proruske strukture od Odesse do Sumija nadomak Černobila, njega oponenti unutar i izvan Kremlja nazivaju "kukavicom" i "neodlučnim" državnikom koji je po tim "ura-patriotama" tada trebao da uzme 2/3 Ukrajine a sada da na dno Sredozemlja pošalje američke brodove.

Bojim se da ako se ovo ponovi da nismo daleko od situacije kada će Putin morati plesati po željama radikala, kako u Siriji tako u Ukrajini.

Na nekin način i jedan (Trump) i drugi (Putin) su taoci radikalnih krugova.

Hoću reči, ove nepromišljene akcije nose nesagledivo opasne posljedice.
Krokodajl

#69481 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Drvenija87 wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Ne treba da cudi ova euforija salafixxxa, naravno da mu je ovo bombardovanje od strane amerikanaca utjeha za poraze koje trpe pobunjenici. Zadnjih godinu dana nizu samo neuspjehe i poraze, kad je zadnji put neka ofanziva bila uspjesna? U nedostatku pobjeda njemu je i ovo bombardovanje i unistenje par starih aviona veliko ko Rusija.
Pobunjenici imaju ljudstva da se bore godinama,za razliku od Asada koji uvozi dragovoljce cak iz Afganistana.
Par starih aviona ?
6 raketa promasilo cilj lol!
Euforija kao nekad via RTS!
Naravno da imaju ljudstva da se bore godinama kad dovode žene i djecu i prave nove generacije Ujgura i Uzbeka koji će se raznijeti sa halal certifikatom i ISO 9001 ingimashi start kit :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#69482 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

De ba ne kvotajte ovu Drveniju hljeba vam.
Challenger__

#69483 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

_BataZiv_0809 wrote:De ba ne kvotajte ovu Drveniju hljeba vam.
+1
Krokodajl

#69484 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Evo tebe ću :lol: :D

Đe nesta ona raja od petka, zaboravili haman da u Siriji ima rat.

Mora da CNN više ne emituje herojske napade Američke avijacije gospodina predsjednika najveće zvijezde mašrika i magreba.
Jebote kako su lika pljuvali, mene bi sramota bilo napisati Trump.

Ja sam govorio i tada da ne valja, govorim i sada, vidiš mu na faci da je 0 od čovjeka :D
Last edited by Krokodajl on 09/04/2017 18:51, edited 2 times in total.
poostar

#69485 Re: Sirija vol. 2

Post by poostar »

Challenger__ wrote:Ako Sirija na kraju priče odnese pobjedu, to će biti upravo zbog ispoljene mudrosti.
Bice zbog kurcine
zrakomlat

#69486 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Challenger__ wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Nisam do sad vidio da je to ovako otvoreno, više se to i ne skriva pa
rekoh dali je ovo sad službena koalicija.
Dobar, dobar... ovako nisu otvoreno koalirali ni u Afganistanu ni u Čečeniji.
Dobar, jašta.

Hehe
Krokodajl

#69487 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Što bi reko njegova ekselencija preuzvišeni kralj, čuvar harema Meke i Medine.

"America first" :thumbup:

da je hazreti Omer živ i da vidi ko na papiru vodi Umet, ne znam...
Challenger__

#69488 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:Mora da CNN više ne emituje herojske napade Američke avijacije gospodina predsjednika najveće zvijezde mašrika i magreba.

Ja sam govorio i tada da ne valja, govorim i sada, vidiš mu na faci da je 0 od čovjeka :D
Beskičmenjaci, prelivode, besksarakterne kreature. Jadan je onaj koga takvi podržavaju. BTW prema ćitabima (da ne bacam ovdje hadise i još neke ezoterične pikanterije) sa protokom vremena sve će manje biti kvalitetnih ljudi a sve više beskarakternih prelivoda.
Maystor

#69489 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

+1
Challenger__

#69490 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Vjeruj mi Krokodile, bolje jedan ČOVJEK za prijatelja nego hiljade beskičmenjaka. Bolje.
Krokodajl

#69491 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Challenger__ wrote:
Krokodajl wrote:Mora da CNN više ne emituje herojske napade Američke avijacije gospodina predsjednika najveće zvijezde mašrika i magreba.

Beskičmenjaci, prelivode, besksarakterne kreature. Jadan je onaj koga takvi podržavaju. BTW prema ćitabima (da ne bacam ovdje hadise i još neke ezoterične pikanterije) sa protokom vremena sve će manje biti kvalitetnih ljudi a sve više beskarakternih prelivoda.
Sutra kad Izrael opet zbomba Gazu i kad Trump kaže da je pravo Izraela da se brani, biće "Death to Amurika, Death to Trumb" :lol:

@Chelli, pa to se na primjeru Sirije vidi, davno sam govorio, Siriji su više pomogla 3 prijatelja, nego što su pobunjenicima pomogle čitave svite "prijatelja Sirije":
Last edited by Krokodajl on 09/04/2017 19:01, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#69492 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Krokodajl wrote:
Evo tebe ću :lol: :D

Đe nesta ona raja od petka, zaboravili haman da u Siriji ima rat.

Mora da CNN više ne emituje herojske napade Američke avijacije gospodina predsjednika najveće zvijezde mašrika i magreba.

Mnogima od njih ono u Stokholmu bi u sopstvenoj avliji :wink:
Qassim1981

#69493 Re: Sirija vol. 2

Post by Qassim1981 »

sarajevoxxxx wrote:.....
Raduj se koliko hoces do kijametskog dana ali tvoji al qaidasi i isilovci pobjediti nece. Mozda ce asad izgubiti ali tvoji pobjediti NECE.

Radujes se samo produzenim izraelskim interesima. Nadam se da si ponosan na sebe.
Krokodajl

#69494 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Sutra nek se desi neki teroristički napad u Americi, šta će Trump onda reći, hoće opet reći, treba pomoći Asadu nek uništi ISIL.
Tako se Američka politika i Evropska do sada ponašala, od situacije do situacije, jedan po jedan zastupnici odlaze u Siriju, da ispipaju teren, 2012 godine to je bilo nezamislivo.

Najveće prelivode u tom smislu su Turci, mada Turci imaju i vlastitih problema, Erdogana u jednoj mjeri i treba razumiti vodi veoma agresivnu kampanju za referendum, nek im je Bog na pomoći ako 16. Erdogan ne pobjedi, a i ako pobjedi, opet nek im je Bog na pomoći.

Rusija, Iran, Hezbollah, podržavao ih ko ili ne, od početka do kraja drže istu priču.

Nakon što je Amerika pogodila Sirijsku vojnu bazu iz mišijih rupa su provirili mnogi Evropski političari koji su već ispod stola neke dogovore sa Asadom sklopili, da se i oni pridruže osudama i podršci, sutra neka se Amerika povuče iz Sirije, opet će nasmijani i sretni u Damask kod Asada pružiti punu podršku borbi protiv terorizma.
Challenger__

#69495 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:@Chelli, pa to se na primjeru Sirije vidi, davno sam govorio, Siriji su više pomogla 3 prijatelja, nego što su pobunjenicima pomogle čitave svite "prijatelja Sirije":
Neka je slava i hvala Gospodaru svjetova koji je učinio tako da su 3 vjerna više od 100 nevjernih!

Amin!
Krokodajl

#69496 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@khamenei_ir

What Americans did in #Syria was a mistake & a strategic error; they are repeating mistakes of their predecessors.
#SyriaStrikes
Drvenija87

#69497 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvenija87 »

Krokodajl wrote: Ja sam govorio i tada da ne valja, govorim i sada, vidiš mu na faci da je 0 od čovjeka :D
Jah...nije se mogao postaviti komentar od tebe ukivajuci Donalda u zvijezde ,citirajuci Alexa Jonesa i ostale desnicarske patriJote.
Drzi se Lepenove i zlocka Asada.
Krokodajl

#69498 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Drvenija87 wrote:
Krokodajl wrote: Ja sam govorio i tada da ne valja, govorim i sada, vidiš mu na faci da je 0 od čovjeka :D
Jah...nije se mogao postaviti komentar od tebe ukivajuci Donalda u zvijezde ,citirajuci Alexa Jonesa i ostale desnicarske patriJote.
Ko je Alex Jones :-) :lol: :lol: :lol:

---

Vidim sad evo, vodi radio, predpostavljam da onaj na Last Week Tonight govori o njemu.
Što se Le Penove tiče, da živim u Francuskoj glasao bih za Melenchona, čisto zbog inata :D
Krokodajl

#69499 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

.
Drvenija87

#69500 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvenija87 »

Krokodajl wrote:
Drvenija87 wrote:
Ko je Alex Jones :-) :lol: :lol: :lol:

---

Vidim sad evo, vodi radio, predpostavljam da onaj na Last Week Tonight govori o njemu.
Što se Le Penove tiče, da živim u Francuskoj glasao bih za Melenchona, čisto zbog inata :D
Pitaj Lepenovu,ona ce ti reci lol.
Oh da i panakonda,ljubitelji desnicarskih sarlatana i diktatora
Nekad Slobini ratnici,danas ovi sto sam vec navela.
Lijepo vas je vidjeti kako se otkrivate iz svojih jazbina.
Locked