Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Rusija: Prva faza rata je gotova
Visoki diplomatski izvor rekao je za Reuters da bi nedavne izjave iz Moskve o strategiji ruskih snaga u Ukrajini mogle pripremati teren za smirivanje situacije i spašavanje obraza.
Ja bih htio da 30. dan trodnevne specijalne akcije, obilježim jednom toplom ljudskom pričom o herojima Ukrajine i velikoj pobjedi početkom marta u mjestu Voznesensk. Reportaža BBC-a,
Kolona ruskih tenkova i oklopnjaka ušla je u Voznesensk, u oblasti Mikolajiv, 2. ožujka, ali civili i vojnici su im u gradu već bili pripremili klopku. Blokirali su okolne ceste i naveli ruske snage ravno u zasjedu, a most su raznijeli kad su Rusi došli nadomak njega
Slava Ukrajini
Slava Herojima
Last edited by homer2go on 25/03/2022 20:50, edited 1 time in total.
Maripulj kao Staljingrad za Njemce u WW2. Posjeti me ovo na film Dvoboj . Bitka između Ruskog i Njemačkog snajperiste. Ko nije gledao neka pronađe i pogleda vrijedi vidjeti
Vidim pravo radi francusko rusko linija. Macron najvljuje razgovore sa Putinom o evakuacjji Mariopula, ato se poklapa sa Ruskim planom da osvajanjem Mariopula i kopnenog koridora sa Krimom proglase "pobjedu" koja bi dovela do pregovara
Kherson više nije u potpunosti pod ruskom kontrolom.
Z: 200
Inače, ovaj lik dole, koji je već pisao neproporcionalno visokoj zastupljenosti manjina u ruskoj vojsci pa, samim tim, i u gubicima, je provukao i ovu potku o proceduralnoj kategoriji svojstvenoj birokratskim strukturama, koje kafkijanski slijede neke svoje principe, nepojmljive i ljudskoj logici i zakonima. Može se primijeniti i na našu situaciju, a i univerzalno na našu sadašnjost i budućnost (isp. "Idiocracy" iz 2006.).
Kapetan Росгвардия-e i njegovi vojnici odbili odlazak u Ukrajinu. Razlog? Nemaju pasoše, a izlazak iz Rusije i ulazak u drugu zemlju bez pasoša je krivično djelo po članu 322 УК РФ
Kad bi ukrajinci pobili sve POW rusi bi imali 2000 mrtvih samo s tim streljanjima, a kamoli ovako sa unistenom tehnikom, pa imate one vagone gdje su ih ukri natrpali u vrece a rusi ne zele da ih prime, pa oni izvjestaji bjeloruskih doktora, i oni o 1500 mrtvih.
Danas sam gledao na n1 da je postotak promasaja dalekometnih ruskih projektila od 20% do na nekim mjestima do nevjerovatnih 60%!!!!
Kako je ti fakat moguće??? Ako si toliko ulagao i razvijao taj sektor!? Ili mozda i nisi.
homer2go wrote: ↑25/03/2022 20:48
Ja bih htio da 30. dan trodnevne specijalne akcije, obilježim jednom toplom ljudskom pričom o herojima Ukrajine i velikoj pobjedi početkom marta u mjestu Voznesensk. Reportaža BBC-a,
Kolona ruskih tenkova i oklopnjaka ušla je u Voznesensk, u oblasti Mikolajiv, 2. ožujka, ali civili i vojnici su im u gradu već bili pripremili klopku. Blokirali su okolne ceste i naveli ruske snage ravno u zasjedu, a most su raznijeli kad su Rusi došli nadomak njega
Slava Ukrajini
Slava Herojima
Dobro su se organizovali..mada se pominje da bi ih Rusi mogli opet napasti. Ne znam u kojem smjeru su htjeli nakon Voznesenska (povukli su se istočno), i jel Voznesensk jedini put do tamo.