Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#69451 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

ah da, a ja i dalje zivim u 2015oj :-?
nKrkan

#69452 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Kita obicna to ce i teren dokazat , bolje da smo Rojasa iz Litexa doveli .

Preventivni post.
Sarajevski-Seljak

#69453 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sarajevski-Seljak »

nKrkan wrote:Kita obicna to ce i teren dokazat , bolje da smo Rojasa iz Litexa doveli .

Preventivni post.

Dobar :mrgreen:
Maharadza

#69454 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Još jedan upitnik, bolje da su Tomića doveli, makar je 'provjeren' u našoj ligi. :oops:
north

#69455 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

jeza u ledja wrote:pa ovaj lik je kapiten partizana :shock:

vodfak se desilo? neki dan igrali protiv augsburga, frajer izvodi slobodne, kreira igru ovo ono , minut im falio do prezimljavanja.
sta bi? :? :?

ma bjezi. svejedno o kom se radi. ne vjerujem vise nikome dok ne vidim.
Pa ono što je sigurno je da je sa Partizanom završio, došao novi trener, rekao da ne računa na njega, prije toga još zaratio sa Grobarima, a to mu baš nije bilo pametno i sada ima slobodne papire..Tako da je tu čisto, stvar koja ne daje veliku nadu da je takav igrač možda ne može u ligu petice, ali sigurno može u Tursku, Kinu ili kod arapa gdje će za mjesec uzeti ko kod nas za pola godine ili više...Sutra on može dobiti takvu neku ponudu i kraj priče sa nama...Ako neko misli da motiv takvom igraču može biti borba za titulu i igranje u pretkolima LP gdje se zna da se ne može do grupa, a on je to već doživio, onda imamo baš naivnih....Igrač u 29 godini koji je slobodan i koji ima iza sebe respektabilnu karijeru,ako ne može otići u dobar klub iz Evrope, ide u gore nabrojane zemlje gdje se masno plaća, Sarajevo mu može biti opcija samo ako je toliki peh da se potrefi da ga niko do početka prvenstva ne zovne, pa da mu je opcija bolje igdje nego nigdje...Može on sa Ješićem biti krsni kum i krvna braća, ali para vrti gdje burgija neće...Evo primjer ovog slovenca što smo ga navodno tražili, otišao lik u Qatar, hladno nas iskulirao garant za malo veća primanja nego što mi možemo ponuditi :oops: ....A Babović je sigurno bolji od njega...Bojim se istog scenarija i sa ovim pravoslavcem :oops:
telllindemann

#69456 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by telllindemann »

north wrote:
jeza u ledja wrote:pa ovaj lik je kapiten partizana :shock:

vodfak se desilo? neki dan igrali protiv augsburga, frajer izvodi slobodne, kreira igru ovo ono , minut im falio do prezimljavanja.
sta bi? :? :?

ma bjezi. svejedno o kom se radi. ne vjerujem vise nikome dok ne vidim.
Pa ono što je sigurno je da je sa Partizanom završio, došao novi trener, rekao da ne računa na njega, prije toga još zaratio sa Grobarima, a to mu baš nije bilo pametno i sada ima slobodne papire..Tako da je tu čisto, stvar koja ne daje veliku nadu da je takav igrač možda ne može u ligu petice, ali sigurno može u Tursku, Kinu ili kod arapa gdje će za mjesec uzeti ko kod nas za pola godine ili više...Sutra on može dobiti takvu neku ponudu i kraj priče sa nama...Ako neko misli da motiv takvom igraču može biti borba za titulu i igranje u pretkolima LP gdje se zna da se ne može do grupa, a on je to već doživio, onda imamo baš naivnih....Igrač u 29 godini koji je slobodan i koji ima iza sebe respektabilnu karijeru,ako ne može otići u dobar klub iz Evrope, ide u gore nabrojane zemlje gdje se masno plaća, Sarajevo mu može biti opcija samo ako je toliki peh da se potrefi da ga niko do početka prvenstva ne zovne, pa da mu je opcija bolje igdje nego nigdje...Može on sa Ješićem biti krsni kum i krvna braća, ali para vrti gdje burgija neće...Evo primjer ovog slovenca što smo ga navodno tražili, otišao lik u Qatar, hladno nas iskulirao garant za malo veća primanja nego što mi možemo ponuditi :oops: ....A Babović je sigurno bolji od njega...Bojim se istog scenarija i sa ovim pravoslavcem :oops:
Babovic ima novca toliko da može kupiti pola sarajevaa, lika pare ne interesuju, otac mu drži pola Beograda...
Stroj-2

#69457 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

telllindemann wrote:
Babovic ima novca toliko da može kupiti pola sarajevaa, lika pare ne interesuju, otac mu drži pola Beograda...
:shock: Hvala, doviđenja i prijatno...

Đemica produžuje izgleda još godinu ''zasluženo'' šta reč drugo... :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#69458 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Berberovic se dozvao malo pred kraj. Nie neki ober kvalitet, ali sasvim fino moze odraditi posso na zadnjem veznom ili stoperu, po potrebi. Jesic ga ocito cijeni, malo ga je i dozvao, a djeluje da se i on sam barem malo dozvao. Godina, barem za rotacije, je ok.
Stroj-2

#69459 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Đaba njemu što se dozvo, godine ga stigle, može jedino da igra kad zatreba a ne u prvu postavu ko dosad. Nama treba jedan pravo jak vezni igrač kao Cimi ili Jajalo, bez toga nema ni igre.
Logovan

#69460 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

-LIBERO- wrote:Berberovic se dozvao malo pred kraj. Nie neki ober kvalitet, ali sasvim fino moze odraditi posso na zadnjem veznom ili stoperu, po potrebi. Jesic ga ocito cijeni, malo ga je i dozvao, a djeluje da se i on sam barem malo dozvao. Godina, barem za rotacije, je ok.
Ma nije stvar da li se dozvao ili ne, nego je problem što je bio jedan od onih koji su minirali ekipu.

Valjda se Ješiću ne radi iza leđa. Nadam se da si u pravu kada kažeš da ga cijeni, inače mogli bi ostati bez trenera. :oops:
emigrazione

#69461 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Pička mahalska, sad ce morati Kuadia da gladi po jajima, nema mu vise Dzene da se smješka na napucavanja loptom i sl...
Duka Dizel

#69462 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Duka Dizel »

Treba da dovedete srpskog Pirla Stefana Babovića, da malo poveže redove.

Inače su ga tri puta terali iz Partizana. Dva puta navijači i jednom Miodrag Ješić.
hali gali halid

#69463 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by hali gali halid »

Duka Dizel wrote:Treba da dovedete srpskog Pirla Stefana Babovića, da malo poveže redove.

Inače su ga tri puta terali iz Partizana. Dva puta navijači i jednom Miodrag Ješić.
Koji su razlozi?
Duka Dizel

#69464 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Duka Dizel »

hali gali halid wrote:
Duka Dizel wrote:Treba da dovedete srpskog Pirla Stefana Babovića, da malo poveže redove.

Koji su razlozi?
Pa zato što ga prati reputacija tatinog sina. Zato ga ne vole navijači.
Njegov otac Milija Babović je mnogo bogat čovek i dugi niz godina je bio jedan od najvećih sponzora Partizana.

I uvek Stefana Babovića prati ta priča kako igra samo zato što ima moćnog i bogatog oca.
I njegove greške su uvek pod posebnom navijačkom lupom.

Napravio je taj glupi crveni karton u Genku pre 3-4 godine, zbog kojeg Partizan nije ušao u Ligu Šampiona. To mu nikad nije oprošteno.
Ume njegova igra i da iritira ljude, ali generalno nije toliko loš igrač koliko ga ovde ne vole.
nKrkan

#69465 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Eto momku ne trebaju pare može doć kod nas igrat .
Duka Dizel

#69466 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Duka Dizel »

Za pare od fudbala ga stvarno boli uvo, kao i svakoga što bi bolelo da je jedini naslednik milionske imperije.

Mislim da je nakon sezone u Zaragozi i imao tih nekih ponuda iz Kine, Katara ili nekih drugih azijskih zapizdina, ali on je došao igrati za Voždovac. I bio najbolji igrač lige, pa ga je Partizan opet doveo.

Tako da nije nerealno sa te strane da dodje u Sarajevo.
Stroj-2

#69467 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Ja lično ne bi volio da dođe. Imam osjećaj da bi odigro 2,3 tekme i odma bi neki belaj bio, suspenzija, tribine, uzimanje para guzovače. Bolje nekog stanca iz afrike ili južne amerike dovest ili pokušat nekog stranca iz EU al profesionalca. Previše loših iskustava sa igračima iz regiona. Jedini koji su odradili svoje su Delač i Benko. Barbarić donekle, nije neki kvalitet, al je borben.
1946--1987

#69468 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1946--1987 »

Mnogo naprednija verzija Stojceva :thumbup:
Ps. Cuj barbaric mu nije kvalitetan :mrgreen: :zzzz:

Sretna nova braci pitarima
nKrkan

#69469 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Joj kakvih igrača ima Peru i Bolivija al ne, mi hoćemo nekog polovnjaka iz Crne Gore i plaćat ćemo ih isto .
north

#69470 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Duka Dizel wrote:Za pare od fudbala ga stvarno boli uvo, kao i svakoga što bi bolelo da je jedini naslednik milionske imperije.

Mislim da je nakon sezone u Zaragozi i imao tih nekih ponuda iz Kine, Katara ili nekih drugih azijskih zapizdina, ali on je došao igrati za Voždovac. I bio najbolji igrač lige, pa ga je Partizan opet doveo.

Tako da nije nerealno sa te strane da dodje u Sarajevo.
Ovo već mijenja mišljenje od sinoć ako je tako, a čini se da ti znaš šta pišeši da dobro poznaješ situaciju tamo..
Maharadza

#69471 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Evo šta jedan delija na govnagovna forumu veli za Babovića:
Malo grobari, tacnije simpatizeri sa istoka i zapada pretjeruju s njim! Koliko sam ja upratio, kod njih je za svaki poraz kriv on, a kad dobiju i on bude ponajbolji igrac, onda to pripisuju citavoj ekipi, a njega ne izdvajaju u pozitivnom kontekstu...Inace, njega ne podnose vise zbog toga sto je "tatin sin" i sto im je par puta na provoakacije kada su vec pretjerivali odgovarao srednjakom ili nekom gestikulacijom, nego sto je sporan njegov kvalitet...Kod njih je to neka praksa da u svakoj generaciji imaju crnu ovcu koju pljuju i osporavaju...

Momak bi stvarno bio klasa za PLBIH, da me neko ne shvati pogresno, imao bi on mjesta u svim ekipama superlige (izuzev Zvezde i ajmo reci Vojvodine ukoliko bi mu konkurencija bio Ivanić)...Bilo je cak price da je Zvezda bila prosle sezone zainteresovana za njega, ali su transfer stopirale delije , ciji je stav da za igraca koji je igrao za seniorski tim Partizana, nema mjesta u Zvezdi...

On mozde nema neke fizikalije itd, ali je majstor s loptom, zna je podvaliti, sto neko rece, ne krije se iza i preuzima odgovornost. Na derbiju je poslao odlicnu loptu za gol Stevanovića, pa i onaj long pass za Živkovića u Njemačkoj vs Augsburga..Ima opasan prekid, pogotovo kada ubacuje loptu sa ivice 16 m i malo dalje prema aut liniji, zna ga uvaljati i iz slobodnjaka, ali nije imao cesto priliku ove sezone, jer je tu mali Živković koji to odlicno radi...
Nisam mnogo pratio Sarajevo, ali misljenja sam da su dovoljna 2 dobra trkaca uz Babovića na sredini koji "znaju dodati prvom do sebe" i kojima bi primarno u opisu posla bilo da trce i rade za njega i to bi bilo dovoljno da kvalitet igre dignete na visi nivo...
;)
Ako je po ovome suditi lik je dobar i mogao bi biti pojačanje, samo ako ne bude belaja van terena! :mrgreen:
jeza u ledja

#69472 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Ja bih volio da jednom dovedemo igraca koji se ni po cemu vanfudbalskom ne istice.
north

#69473 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Ma ne treba ti ovakav post od nekih likova da bi znao kakav je igrač...Momak je klasa za našu ligu, ko ne misli tako bujrum da ukrstimo argumente... ko je gledao Partizan u utakmicama njihove domaće lige, ili još bolje sada u EL, vidio je da je uvijek bio u prvih 11, i uz Živkovića i Oumarua vjerovatno ponajbolji....Naravno bilo je tu i slabijih izdanja, ali ko ih nema...Zašto ga je trener prekrižio, to njih dvojica najbolje znaju, razlog nije sigurno što je slab, po meni neka logika i onako laički mi se čini je što je ušao u otvoreni sukob sa njihovima navijačima, a poznato je da se oni tamo itekako pitaju za mnogo šta...Pa vođa navijača im je jednom kapitenu skidao traku sa ruke nakon što su izgubili, da su se svi tamo sasrali, eto koliko je to uticaj te grupe tamo....Duka vjerovatno bolje zna razloge zašto je prekrižen, ali sigurno da nije jer tamo nema mjesta po kvalitetu....

Ali se previše se raspisamo o njemu, a realno je da bude ko sa Aleksandrovom...Zato,bolje stati na loptu i sačekati..od mene za sada zadnji post za njega dok zvanično ne bude se znalo šta će biti na kraju...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#69474 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

north wrote:
Ali se previše se raspisamo o njemu, a realno je da bude ko sa Aleksandrovom...Zato,bolje stati na loptu i sačekati..od mene za sada zadnji post za njega dok zvanično ne bude se znalo šta će biti na kraju...
Ma to :thumbup:

Nebi bio prvi put da pravimo sastave i redamo u formaciju igrace koji se kroz medije povezuju s nama, i na kraju nista ne bude od transfera. Polako.
supercali

#69475 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by supercali »

sponzoruse navijaju da babovic dodje :D
Locked