Kikibombona wrote:Ovo nisu istine, majke mi
Rusi ubise boga iz zraka, tu su Libanci i Iranci, afganistanska sirotinja i slicni... a ovi debili izgubise Morek i Mehin... i to izgubise Morek koji su oslobadjali pola godine uz nenormalno teske borbe... izgubise ga za dva sata...
Nista oni nisu napravili od kada pomazu Rusi. Nista, cista nula. Homs - propast! Hama - propast! Latakija - propast! Alep - brukanje u Kversu! Brukanje na komunikaciji Hama - Alep! Simbolicni uspjesi na jugu, gdje su uzeli par desetina strateskih nebitnih sela uz pomoc Hezbolaha i Iranaca.
Izgubise Mehin i Morek. Ako je istina za Morek stvarno nevidjena sramota.
Rusi ovo trebaju sto prije ispregovarati, da se zavrsi rat, jer ce inace bankrotirati podrzavajuci ove nesposobnjakovice, demotivisanu vojsku kojoj je pun kurac bore za Basara Asada.
...a sta ako je to sve ruska taktika?...Rusi su se primarno usredsredili i koncentrisali na unistavanje lidera i skladista oruzja i municije...lidere satiru iz svojih interesa, jer na taj nacin osiguravaju potencijalno nadiranje na Kavkaz, a skladista zbog islamistickih logisticara, jer moraju dostavljati nove zalihe i u MTS i u ljudstvu...
...islamisti su jednostavno prisiljeni izaci na cistinu, jer ih SAA razvlaci na sve strane, a kao takvi su vrlo lagan meta ruske avijacije...ovo potvrdjuje moju tezu da Rusi nisu primarno usmjerili svoj angazman na borbi za teritorij, nego na eliminaciju islamistickog ljudstva, odnosno komandnog kadra, i skladista oruzja i municije...teritorij ce kao nagrada doci sam po sebi...
...što se tice zracnih udara Rusa oni su vec na pocetku najavili kampanju od 3-6 mjeseci...i sam sam vjerovao u blitzkrieg, ali sada vidim da sam bio u dubokoj zabludi...naravno, glavna bitka se vodi na polju diplomatije...Lavrov je neumoran 'radnik' i vjerovatno priprema jos nekog bitnog saveznika unutar kruga sunitskih drzava, a mislim da je to Egipat, za zavrsni udarac ISIL-u i anglocionistima koji ih spnzorisu ...