Sirija

Locked
vivaldi

#69426 Re: Sirija

Post by vivaldi »

tandmand wrote:Zanimljivi amblemi ... Čudi me da niko nije izdao album za samoljepljive sličice sa temom sirijskoga rata. Svakih par stranica amblem, slike boraca, mape, oružje koje koriste ... To bi na kioscima išlo k`o halva. Forumaši bi razmjenjivali duplikate sličica.
:lol: :lol: :lol: :lol:

jedan poseban album bi bio samo za komandante :lol:
Co0l

#69427 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ne smije covjek ni dan bit odsutan sa teme a da ovi ruski proksiji ne izgube bar jedan grad :-)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#69428 Re: Sirija

Post by arman1 »

vivaldi wrote:
tandmand wrote:Zanimljivi amblemi ... Čudi me da niko nije izdao album za samoljepljive sličice sa temom sirijskoga rata. Svakih par stranica amblem, slike boraca, mape, oružje koje koriste ... To bi na kioscima išlo k`o halva. Forumaši bi razmjenjivali duplikate sličica.

Žive ili one što su šehidili/majndrknuli (zavinso ko su)?
Co0l

#69429 Re: Sirija

Post by Co0l »

japin_mutapi wrote:ratni profiteri
ts cesta ko tunel ispod piste

zato je sirotinja i izginula da bi guzonje još više zaradili na muci naroda

Plus sto roba dolazi i sa teritorija koje kontrolise IS.A od cega i teroristi zaradjuju.A Celi fotkama reklamira trgovinu sa teroristima na forumu :D
vivaldi

#69430 Re: Sirija

Post by vivaldi »

arman1 wrote:
vivaldi wrote:

Žive ili one što su šehidili/majndrknuli (zavinso ko su)?
nemam pojma, al vec godinama dnevno gine 5-10 komandanata. ranjene niko ne racuna
husein_kapetan

#69431 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Ovaj toliko aklamirani i velicani "pad Moreka" u ruke terorista nusre i satelita.. da se razumijemo je "ostvaren" uz pomoc besprijekornih obavjestajnih podataka serviranih na tanjiru....medjutim isto tako oni koji su trebali napraviti svoj posao od strane SAA isto tako napravise po meni rijetko vidjen validan posao..
Kako ovaj grad duhova u operativnom smislu trenutno nije predstavljao kljucnu ulogu u aktuelnom operativno taktickom smislu a s obzirom na omjer snaga na terenu.. po meni odĺucise sasvim logican potez.. uzmaci bez gubitaka u svakom smislu...
Danas smo svjedoci neselektivnog bombardovanja (ravnanja) ovih rusevina sto se nekad Morek zvase..
Kako napisah vec ova koncetracija nusrica na limitiranom podrucju se ne smije prepustiti slucaju...
zrakomlat

#69432 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

husein_kapetan wrote:
Challenger__ wrote:- nakon deblokade puta Hama-Alepo, robe svih vrsta stigle u dvomilionski grad:

Image
Image
Image
Niti ne pokusavaj.. ovako rusis koncept iskonskog zla impersioniran u liku Asada i SAA... gdje ce njima na umu biti gladni,zedni i prozebli..a ovo sto postavi.. to su zamaskirane barel-bombe koje ce eksplodirati cim im se gladni priblize..
Bombe skrivene u glavatom kupusu, tzv kisele bombe. Šta ovi asadisti neće smislit, pu
Challenger__

#69433 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

:pisnuo:
insomnia78

#69434 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

"Oj Bobetko sta si naumio na Krajinu kad si udario"
jao_situacije

#69435 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

:lol:
husein_kapetan

#69436 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Sta je naumio to i napravio... i kao krema svega ga suknu svojoj dvojici od povjerenja... da ne kriva.. a istorija uci...
Ja_Ja

#69437 Re: Sirija

Post by Ja_Ja »

Challenger__ wrote:- Dakle, Al-Qaeda preuzela sirijski grad Morek:
Al Qaeda front group claims success in key Syrian town

Jund al Aqsa, an al Qaeda front group in Syria, claims to have seized much of the town of Morek from Bashar al Assad’s regime.

:arrow: LINK

Čuj "opozicija", "revolucionari", "rebeli"... :roll:
Nisi ni ti puno bolji, ali da su saxx, crbt i kompanija nenadjebiti, jesu vala.
insomnia78

#69438 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Al koji brilijqntan plan za ovaj grad, mora da ga je smislio licno Assad
Znaci, hajmo danima ginuti da zauzmemo grad rusevinu da bi ga onda, u brilijantnom manevru navlacenja terorista pod ruske avione, "izgubili" u prvom napadu

Zali boze vrhunskih obavjestajnih podataka :lol:
nixon69

#69439 Re: Sirija

Post by nixon69 »

cbrt wrote:U pitanju je jedinica od nekoliko stotina ljudi koja je u potpuosti sama zauzela Morek i SAA bandite odučila od ratovanja...čak su preekstremni i za Nusru jer su odbili da ratuju sa ISIS-om...kakvi su da su, za pedersku skupinu obožavaoca lika i dela Asada nenadjebivog su Napoleoni i Kutuzovi lično
Izgleda da su i tebi oni kratkih nogavica dobro isprali mozak. :shock:
Reci mi samo jednu stvar. Sta im je to falilo prije rata,dok su svi imali ista prava i dok je Sirija bila jedna od najsigurnijih drzava za zivot?

Fakat te ne razumijem,niti tebi slicne tvog misljenja,kojih ima dosta na ovom forumu,koji podrzavaju te bradate gnjide.
Vi izgleda nemate pojma ni zasto se tamo ratuje,niti zbog cijih interesa.
husein_kapetan

#69440 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Ma nek si nama razumio.. odokativno se vidi da ono sto se tamo desava imas u malom prstu.. tebe treba konsultirati dabi sta razimjeli.. u magli ovih dogadjaja i serviranja..glede logike ratovanja razumije se...
Ali Kemal

#69441 Re: Sirija

Post by Ali Kemal »

insomnia78 wrote:Al koji brilijqntan plan za ovaj grad, mora da ga je smislio licno Assad
Znaci, hajmo danima ginuti da zauzmemo grad rusevinu da bi ga onda, u brilijantnom manevru navlacenja terorista pod ruske avione, "izgubili" u prvom napadu

Ko zna, ako je grad vec rusevina i u njemu niko ne zivi, onda je idealan za bombardovanje avijacijom.
Sta radi ta vojska u tim rusevinama da mi je znati, valjda se drogiraju sta drugo :oops:
Kaligula I

#69442 Re: Sirija

Post by Kaligula I »

Kikibombona wrote:Ovo nisu istine, majke mi :lol: :lol:

Rusi ubise boga iz zraka, tu su Libanci i Iranci, afganistanska sirotinja i slicni... a ovi debili izgubise Morek i Mehin... i to izgubise Morek koji su oslobadjali pola godine uz nenormalno teske borbe... izgubise ga za dva sata... :lol: :lol:

Nista oni nisu napravili od kada pomazu Rusi. Nista, cista nula. Homs - propast! Hama - propast! Latakija - propast! Alep - brukanje u Kversu! Brukanje na komunikaciji Hama - Alep! Simbolicni uspjesi na jugu, gdje su uzeli par desetina strateskih nebitnih sela uz pomoc Hezbolaha i Iranaca.

Izgubise Mehin i Morek. Ako je istina za Morek stvarno nevidjena sramota.

Rusi ovo trebaju sto prije ispregovarati, da se zavrsi rat, jer ce inace bankrotirati podrzavajuci ove nesposobnjakovice, demotivisanu vojsku kojoj je pun kurac bore za Basara Asada.
...a sta ako je to sve ruska taktika?...Rusi su se primarno usredsredili i koncentrisali na unistavanje lidera i skladista oruzja i municije...lidere satiru iz svojih interesa, jer na taj nacin osiguravaju potencijalno nadiranje na Kavkaz, a skladista zbog islamistickih logisticara, jer moraju dostavljati nove zalihe i u MTS i u ljudstvu...

...islamisti su jednostavno prisiljeni izaci na cistinu, jer ih SAA razvlaci na sve strane, a kao takvi su vrlo lagan meta ruske avijacije...ovo potvrdjuje moju tezu da Rusi nisu primarno usmjerili svoj angazman na borbi za teritorij, nego na eliminaciju islamistickog ljudstva, odnosno komandnog kadra, i skladista oruzja i municije...teritorij ce kao nagrada doci sam po sebi...

...što se tice zracnih udara Rusa oni su vec na pocetku najavili kampanju od 3-6 mjeseci...i sam sam vjerovao u blitzkrieg, ali sada vidim da sam bio u dubokoj zabludi...naravno, glavna bitka se vodi na polju diplomatije...Lavrov je neumoran 'radnik' i vjerovatno priprema jos nekog bitnog saveznika unutar kruga sunitskih drzava, a mislim da je to Egipat, za zavrsni udarac ISIL-u i anglocionistima koji ih spnzorisu ...
Howitzer

#69443 Re: Sirija

Post by Howitzer »

Samo da čestitam Slobodnoj Sirijskoj Vojsci oslobađanje Moreka od Rusko-Iransko rafidijske bagre, sama pobjeda je još veličanstvenija i značajnija što se dešava u trenutku dok oslobodioce bombarduje Rusija svim i svačim i dok Iran šalje top generale i revolucionarnu gardu da ubija i razara po Siriji

Dok svi bjesne po oslobodiocima svim raspoloživim sredstvima oni oslobađaju svoju domovinu svoj Šam :thumbup:
Opetja033

#69444 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

insomnia78 wrote:Al koji brilijqntan plan za ovaj grad, mora da ga je smislio licno Assad

:lol:
Luzerska patologija. Tako su i za kompletnu provinciju Idlib govorili.
nixon69

#69445 Re: Sirija

Post by nixon69 »

Kaligula I wrote:...što se tice zracnih udara Rusa oni su vec na pocetku najavili kampanju od 3-6 mjeseci...i sam sam vjerovao u blitzkrieg, ali sada vidim da sam bio u dubokoj zabludi...naravno, glavna bitka se vodi na polju diplomatije...Lavrov je neumoran 'radnik' i vjerovatno priprema jos nekog bitnog saveznika unutar kruga sunitskih drzava, a mislim da je to Egipat, za zavrsni udarac ISIL-u i anglocionistima koji ih spnzorisu ...
Bojim se da od Sirije nece nista ostati.
Meni to sve smrdi na gomilanje ljudstva za napad protiv Izraela.
Sirija je Iranu jedinstvena prilika da se dovuce bez problema do izraelske granice.
Na kraju ce se oni svi ujediniti protiv Izraela. A onda ih mozemo ocekivati i na nasim prostorima.
Kaligula I

#69446 Re: Sirija

Post by Kaligula I »

Kikibombona wrote:

Poginula je i ova pripadnica YPJ

Image
...ova cura podsjeća na Doli Bel, odnosno Ljiljanu Blagojević...šteta ako je stradala...Kurdkinje nose epitet ženskih narodnih herojina na BI...
zrakomlat

#69447 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

nixon69 wrote:
Kaligula I wrote:...što se tice zracnih udara Rusa oni su vec na pocetku najavili kampanju od 3-6 mjeseci...i sam sam vjerovao u blitzkrieg, ali sada vidim da sam bio u dubokoj zabludi...naravno, glavna bitka se vodi na polju diplomatije...Lavrov je neumoran 'radnik' i vjerovatno priprema jos nekog bitnog saveznika unutar kruga sunitskih drzava, a mislim da je to Egipat, za zavrsni udarac ISIL-u i anglocionistima koji ih spnzorisu ...
Sirija je Iranu jedinstvena prilika da se dovuce bez problema do izraelske granice.
Na kraju ce se oni svi ujediniti protiv Izraela. A onda ih mozemo ocekivati i na nasim prostorima.
Na koga ovdje misliš, ovo podvučeno?
Ko će se ujediniti, i koga da očekujemo ovdje?
Arteta

#69448 Re: Sirija

Post by Arteta »

nixon69 wrote:
Nema nikakvog napada na Izrael, nakon Arapskog proljeca u Siriji Izrael je nikad sigurniji.
Kaligula I

#69449 Re: Sirija

Post by Kaligula I »

Kikibombona wrote:To je ono sto sam Madneru govorio a on ne konta. SAA uopste ne formira defanzivu u zauzetim mjestima. Gdje ste vidjeli kod SAA transeje, nasipe, ili nesto slicno? Nema nista! Nije ni cudo da za 2 sata izgube strateski vazan grad za koji su pola godine krv proljevali.

Ozbiljna vojska poput Pesmergi ne moze u istu recenicu sa ovim levatima.
...ipak ne mogu vjerovati da je u pitanju aljkavost i nesposobnost SAA, jer Rusi i Iranci imaju svoje uvjete, a oni su vojna efikasnost koju vidim u izmamljivanju islamista na brisani prostor...
Kaligula I

#69450 Re: Sirija

Post by Kaligula I »

nixon69 wrote:Na kraju ce se oni svi ujediniti protiv Izraela. A onda ih mozemo ocekivati i na nasim prostorima.
...od te price nema nista...cak sam uvjeren u to da ni Rusi nisu za rasturanje Izraela...zlu ne trebalo...
Locked