Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
trener-profesionalac

#69401 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by trener-profesionalac »

cpu_fan wrote:
jeza u ledja wrote:Za sve je kriva odluka da se Uscuplic ostavi na trenerskoj poziciji.
Upravo je to, usudio bih se i reć', najgora odluka što su je mogli napraviti.

tome se usprotivio ibrakovic ali je uprava rekla da naviaci zele uscuplica...mi pojedinci koji smo rekli da nije za trenera poslije titule smo docekani na noz kao agentura
Ned071

#69402 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ned071 »

Marko je vrhunski talenat. Propasce ako ne igra. On je predestiniran za reprezentaciju i mora ga se gurati...
cpu_fan

#69403 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by cpu_fan »

trener-profesionalac wrote:
cpu_fan wrote:
jeza u ledja wrote:Za sve je kriva odluka da se Uscuplic ostavi na trenerskoj poziciji.
Upravo je to, usudio bih se i reć', najgora odluka što su je mogli napraviti.

tome se usprotivio ibrakovic ali je uprava rekla da naviaci zele uscuplica...mi pojedinci koji smo rekli da nije za trenera poslije titule smo docekani na noz kao agentura
Eto u nečemu se i slažemo :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#69404 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Banned user for reason “Agresivan nacin komunikacije, uvrede, a tek zavrsio sa kaznom bana. Polako.”-14 dana-
trener-profesionalac

Banned user for reason “Ovo je otvoren forum, niti se ko moze i treba mrskati i tjerati....radi toga sto se ne slazes s njim.”-7dana-
» Raigor Stonehoof
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#69405 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Ned071 wrote:Marko je vrhunski talenat. Propasce ako ne igra. On je predestiniran za reprezentaciju i mora ga se gurati...
Kada je još nekakav hitman sa infa bio protiv dolaska Stepanova i smatrao da umjesto njega treba forsirati Mihojevića 8-)
Stroj-2

#69406 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

U kombinaciji je novi štoper svakako, tako da Mihojević opet neće dobivat minutažu koja je potrebna za njegove godine da napreduje, najbolje bi bilo da ga pošalju pola godine na posudbu da malo odskoči, čak je i Kovačeviću upitno opet mjesto u ekipi.
jeza u ledja

#69407 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

koji novi stoper? :-?
Logovan

#69408 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

-LIBERO- wrote:Kako Stepanov nije promasaj?

Da li je dao i 1/3 svojih igrackim mogucnosti za nasu ekipu? Nije.
Da li je redovno bobija sasvim finu platu, prefinu? Jeste.

Dakle, bez navijackog postavljanja za i kontra uprave, jer necu da se uvlacim u takve price, epizoda Stepanova u FKS je promasaj.

I ne samo njegova. Obuca, forumas, je u kratkom komentaru ipak rekao istinu.
Pa odigrao je samo 7 utakmica i na osnovu tih par odigranih utakmica zaključuje se da je promašaj. Momak je za nas igrao pristojno, borbeno. Recimo protiv Lecha je bio jako dobar, posebno u prvoj utakmici. Naravno, imao je tu i tamo neku grešku, ali nema igrača da ne pogriješi. Plata nema nikakve veze s tim da li je promašaj ili ne.
Zašto je uopšte sa njim raskinut ugovor? Loš nije bio, a i da jeste, odigrao je premalo utakmica. Svađa sa upravom? Nedostatak motiva da igra za nas zbog suspenzije?
jeza u ledja

#69409 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Meni ostalo u sjecanju da je Barbaric bio bolji protiv Lecha nego Stepanov, bar onu prvu utakmicu, kao i par utakmica sto su igrali zajedno u ligi.

Mozda sam pobrko utakmice, ali uglavnom tako mi je ostalo u sjecanju.

A promasaj je zbog toga sto je jel - bivsi.
north

#69410 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

-LIBERO- wrote:Kako Stepanov nije promasaj?

Da li je dao i 1/3 svojih igrackim mogucnosti za nasu ekipu? Nije.
Da li je redovno bobija sasvim finu platu, prefinu? Jeste.

Dakle, bez navijackog postavljanja za i kontra uprave, jer necu da se uvlacim u takve price, epizoda Stepanova u FKS je promasaj.

I ne samo njegova. Obuca, forumas, je u kratkom komentaru ipak rekao istinu.
Ma kada igrač odigra 7 utakmica za pola godine, od toga samo 5 u ligi, a za to vrijeme ima fina primanja,pa još imaš situaciju da igra, pa se suspenduje, pa mu se ukida suspenzija nastavlja da trenira, kontaš sada je sve ok i onda bez odigrane utakmice u za to vrijeme skinute suspenzije se raskida sporazumno ugovor, onda tu nešto smrdi, i ne može se reći jebi ga, dešava se, doći će drugi :-) ...Takvom politikom možemo do 2038 gurati ako se ne promijene radikalno stvari, i malu nadu daje ovo čišćenje korova koje je započelo i još traje...Još je smješnije kad neko pravi paralelu sa velikim evropskm klubovima pa ko biva i oni griješe, potroše hrpu para, pa ništa :D ...Pa ako hoćemo da se poredimo za naše okvire sa takvim poznatim klubovima,onda se poredimo po nečemu dobrome, npr. po dominaciji na terenu i trofejima, a ne po tome kako i oni kiksaju kod transfera...Znači, da zaključimo priču oko Stepanova, neko ima odgovornost što se ovo sve desilo, jer moglo se bez ovoga jel de,nije da nije moglo....dakle odgovornosti, počevši prvo od njega,pa do naših jal onoga ko ga je doveo, jal tadašnjeg trenera koji je očito bio mutav i nedorastao ozbiljnom stavu i autoritetu, jal ljudi u klubu koji su nijemo sve sa strane posmatrali kako se atmosfera kvari i prekasno reagovali,ali čini se da svako snosi dio odgovornosti, neko manje neko više...Pravi i objektivni insajderi kojih je malo,a ja taj nisam, i koji zaista barataju sa informacijama to najbolje znaju...
Toliko do sada škole i lošeg gradiva koje se moralo savladati, i nikako da prođe...sada se kao popravljaju stvari sa rušenjem oronule kuće i građenjem nove, ali još uvijek je sve jako jako upitno kako će to na kraju izaći....ako sada sa Ješićem koji očito uzima stvar u svoje ruke se neki pomak ne napravi, i ako u aprilu na -7budemo tražilinovog trenera onda nama očito nema spasa...ali fakat..ali vidjećemo, mjesta velikom pesimizmu za sada još uvijek nema..bar se tako čini i tako se nadam..
jeza u ledja

#69411 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Pa mislim da se sa ovom cistkom, prethodnim dovodjenjem Jesica i rjesavanjem duznosti Ibrakovica pokazalo da se nesto naucilo.

Tesko je predvidjeti buducnost saradnje sa bilo kojim trenerom, koliko god ti njemu davao slobode. To jednostavno ne ide lako. Pogledaj primjere u Evropi.
Ako mi zaredamo sa igrom toplo-hladno na proljece, par losih rezultata za redom itd, pritisak ce porasti itekako. Cak i da Jesic ostane do kraja, a mi ne uzmemo ni titulu ni kup (sto je vrlo moguce, a ovo prvo i vjerovatno), onda ce se tek traziti skidanje glava.
Mozda on sam pozeli da ode ako tako bude? Vjerovatno je ugovorom i vezan za neke rezultate, samim tim manje novca za njega ako ne osvoji nista.

A ko je odgovoran, pa svi su oni odgovorni, ali mi nemamo puno od toga sto cemo ih imenovat, jel. Ruku na srce, mislim da je malo teze snaci se sa sportskim dijelom upravljanja kluba kao sto je Sarajevo u zadnjih par godina nego sto se misli. Odjednom smo dosli do para, ali te pare nisu dovoljan nivo da cisto kamaranjem zvijezda napravimo drastican pomak. Niko u BiH nema iskustvo sa vodjenjem ovakve ekipe, u nasoj ligi, i sa ovom financijskom strukturom. Niko ni vani nema to iskustvo jer parametri pod kojim se radi kod nas nisu isti kao u Evropi. Tako da, polako, meni je bitno da se vidi da se uce necem novom i da tu postoji neki napredak. Da ne preovladavaju menadzerski talovi, korupcija i prevelika ega.
strong69

#69412 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Klub, po mom misljenju, radi pametnije nego prethodnih godina. Nema svakodnevnih press konferencija i potpisivanja ugovora, nema omalozavanja protivnika i "pisanja po sirotinji". Nema bespotrebnih i neutemeljenih najava i sada se vode krilaticom da Sarajevo uvijek ide na duplu krunu, da je to obaveza i da ce uciniti sve da se u tome uspije.

Jesic poslije ovih priprema nece imati alibi ako se, ne daj Boze, dese losi rezultati. Ocito je da su mu date odrijesene ruke za rekonstrukciju ekipe pa se nadam i da ce pojacanja biti ciljana i da ce popuniti prava mjesta te da necemo imati nagomilavanje igraca bez papira, bez prava nastupa i onih koji se oporavljaju u Sarajevu. Proljece ce biti zanimljivo.

A ovim cistkama je jasno kakav je "posao" Ibrakovic radio i koliko su treneri uticali na sastavljanje ekipe.
Ned071

#69413 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ned071 »

Velkoski wrote:
Ned071 wrote:Marko je vrhunski talenat. Propasce ako ne igra. On je predestiniran za reprezentaciju i mora ga se gurati...
Kada je još nekakav hitman sa infa bio protiv dolaska Stepanova i smatrao da umjesto njega treba forsirati Mihojevića 8-)
Znam. Isto znam da je jedan lik na njemu i rustemovicu gradio temelje. Al nevdadose mu...
sole2mio

#69414 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sole2mio »

Joj naslova u avazu, Selimovic; U nasem klubu najveca placa igraca je 8000 KM
U teksu Selimovic nigdje ne spominje cifru, bar koliko sam mogao vidjet.
SSemir

#69415 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SSemir »

ovi sto govore kako Jesic nece imati alibi za eventualni neuspjeh na proljecu. jel to znaci, opet otkaz treneru, pa dovodjenje novog?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#69416 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Od 21. je rock&roll :D
nKrkan

#69417 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Mislim ne bi Jesic imao alibi kad bi mu vezu cinili neki Rojas i josh neki kvalitet , al da mu Radovac i Berberovic igraju vezu pa izgubi titulu non sens.
omega369

#69418 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

SSemir wrote:ovi sto govore kako Jesic nece imati alibi za eventualni neuspjeh na proljecu. jel to znaci, opet otkaz treneru, pa dovodjenje novog?
ne pitaju se "ovi sto govore". vrlo jednostavno, i nikad jednostavnije kod nas nije bilo, tako da se ne moras sekirati buraz :wink:
Ned071

#69419 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Ned071 »

zanimljiv clanak u rijeckom novom listu. mozda neko od nasih shvati

http://www.novilist.hr/Sport/NK-Rijeka/ ... J.-Ameriku

sta kazu ljudi:

magicna rijec skauting. i jos nesto po meni vrlo vazno kada je fks u pitanju (ne mislim na famoznog video skauta)

Igrača ima, ali ih treba prepoznati i na vrijeme reagirati. Afrika i Južna Amerika su vrelo dobrih, mladih igrača u koje se isplati uložiti novac, a onda i vrijeme kroz rad na njihovu usavršavanju. Kada govorim o Južnoj Americi onda mislim na Peru, Kolumbiju, Kostariku... Recimo jedan Peru je nedavno dobio Argentinu, riječ je o dobrim igračima koji nisu tako razvikani samim time ni tako skupi kao Brazilci ili Argentinci. Međutim, da bi se tamo pronašao igrač treba imati kvalitetan skauting. Ključ je otići na lice mjesta, nema ništa od internet kupovine. Treba ići na Afrički kup nacija, natjecanja reprezentacija u Južnoj Americi, te na taj način stupati u izravni kontakt s igračima, odnosno njihovim zastupnicima. Igrača ima, uvijek se nađe, ali treba biti na izvoru informacija
Maharadza

#69420 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Image

http://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/tit ... ajevo/2790

Ima materijala za dobar kalendar! :D
Logovan

#69421 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Bordo braćo, sretna vam 2016. godina, puno sreće, uspjeha, itd, i ako Bog da da nam Sarajevo bude prvo u ligi. :D
bjelave

#69422 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bjelave »

Pitarima, bordo braci sve najbolje. Manje sekiranja, vise rahatluka!
GandalfSivi

#69423 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Sve najbolje u 2016. svoj braci pitarima...

Image
vela46

#69424 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vela46 »

Sretna braćo, puno ispunjenih želja i napunjenog ŽeljA. :izet: :izet: :D
Reglan

#69425 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Image

8) 8-)
Locked