Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Grean

#69326 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

tataćusak wrote:

Kako brate nemaš ništa protiv da od tvojih para prave šugavicu. Nek se izvale svoje pare i nek prave ajfelov toranj ako hoće hebe mi se ali za naše pare :run:
Ima i ta mjesta, izdvajaju se opstinske pare za privatni objekat ali evo vec je realnost da ce 200 milja iz budzeta opstine otici za projekat.

Nego mi trebamo gledati sta to znaci za nas. Kao sto rekoh da ne bude zavrsilo na tom, sta ce gradu dva stadiona, igrajte na Kosevu a za Evropu je rjeseno, gostujte na Grbavici. Ja mislim da se nasa uprava sto prije treba prestati zanositi Kosevom cija obnova je preskupa i gledati da se to rjesava novim stadionom sto je sigurno duplo manje ulaganja.
ibizza

#69327 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ibizza »

Mozemo li mi(Uprava,navijaci...bilo ko) izvrsiti pritisak da bar dobijemo zemljiste od ove usrane drzave? Jos jedna stvar koj necu nikad skontati, a to su ovi politicari koji navijaju za FKS. Kako se niko ne sjeti kad dodje na vlast(Bakir Izetbegovic,Haris Silajdzic,Zlatko Lagumdzija,Dino Konakovic...ima ih jos milion) da poguraju taj "svoj" klub?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#69328 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Izborna obećanja - ludom radovanjA :mrgreen:
Grean

#69329 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Velkoski wrote:Izborna obećanja - ludom radovanjA :mrgreen:
Ipak je to prvi korak. Sredstva su oficijelno predvidjena u budzetu a projekat (ako bude izvedbeni) je prvi korak da bi znao okvirno koliko to kosta, nasao ulagaca, finansirao gradnju. Ja mislim da je nakon ovog sva ova prica puno vise od suplje predizborne.
nebitan lik

#69330 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

Nas samo mogu krompirima pogurat! Smjesno je da grad Tuzla vraca cijeli dug Slobode koji nije mali,plus 700 milja im dali za stadion,nama niko nista nece dati,kontaju dosao Tan daj da ih oderemo al nista cudno za ovu drzavu
bjelave

#69331 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bjelave »

tataćusak wrote:
Grean wrote:
Ovaj Koldzo misli ozbiljno.

Nemam nista protiv da komsije dodju do ovoga, istina da je kompikovano zbog vlasnickih odnosa ali nije nerealno s obzirom da je recimo opstina ulozila skoro 10 miliona u sportsku dvoranu pa sto ne bi i u stadion uz nekog dodatnog ulagaca. Mada mislim da je za onaj stadion mozda nerealna pretpostavka 30mil KM.

Ono sto mene brine je ukoliko bi ovo ostvarili da bi opao pritisak da se nase pitanje rjesava. Da ne bude evo imate gdje igrati evropske utakmice i da se na tom zavrsi prica kako o obnovi Koseva tako i o Bordo areni.

Kako brate nemaš ništa protiv da od tvojih para prave šugavicu. Nek se izvale svoje pare i nek prave ajfelov toranj ako hoće hebe mi se ali za naše pare :run:
Tako je.Ne moze Opstina ili Koldzo drustvene pare poklanjati jednom sportskom subjektu. Po kom osnovu su oni odlucili da poklone 200 milja, sto je velika cifra, ogromna za ovu zemlju,, zelji.
Treba oko ovoga napraviti guzvu da se vidi da se drustveni novac ne moze trositi kako kome padne na pamet.

Btw, sutra ce anamo oni pricati kako su stadion sagradili svojim znojem i trudom a na ovom primjeru vidimo kako to izgleda.

Ko na sljedecim izborima od pitara zaokruzi Koldzu dabogda mu se ruka osusila. Idu lokalni izbori ubrzo i ovo ne treba zaboraviti.
Grean

#69332 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Nasa uprava treba vrsiti pritisak u drugom smjeru, neka se opstina Centar izjasni sta za nju znaci FKS i ima li za nas hljeba tu (ako je Grbavica a sa njom i Zeljo strateski vazan za Novo Sarajevo pa valjda i mi znacimo nesto opstini Centar), prije svega kad je stadion u pitanju kao i pritisak da se kanton podjednako ukljuci u rjesavanje naseg statusa ukoliko ce biti ukljucen u ovaj Koldzin projekat, posto on najavljuje da ce se i taj nivo angazovati.

Ja se samo bojim pametnih glava koji ce doci do zakljucka kako su ulaganja u dva stadiona bacanje para. Zna se ko bi u tom slucaju ispusio. Kako god, nasi se trebaju odluciti, plavi su vec dva koraka ispred, zna se lokacija i pocinju sa projektom. Mi jos ne ne znamo na sta idemo, obnova Koseva, neki drugi stadion i u tom slucaju na kojoj lokaciji.
bjelave

#69333 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bjelave »

Grean wrote:Nasa uprava treba vrsiti pritisak u drugom smjeru, neka se opstina Centar izjasni sta za nju znaci FKS i ima li za nas hljeba tu (ako je Grbavica a sa njom i Zeljo strateski vazan za Novo Sarajevo pa valjda i mi znacimo nesto opstini Centar), prije svega kad je stadion u pitanju kao i pritisak da se kanton podjednako ukljuci u rjesavanje naseg statusa ukoliko ce biti ukljucen u ovaj Koldzin projekat, posto on najavljuje da ce se i taj nivo angazovati.

Ja se samo bojim pametnih glava koji ce doci do zakljucka kako su ulaganja u dva stadiona bacanje para. Zna se ko bi u tom slucaju ispusio. Kako god, nasi se trebaju odluciti, plavi su vec dva koraka ispred, zna se lokacija i pocinju sa projektom. Mi jos ne ne znamo na sta idemo, obnova Koseva, neki drugi stadion i u tom slucaju na kojoj lokaciji.

Ulaganje drustvenog novca u stadione Kosevo i Grbavicu su 2 razlicite stvari s obzirom ko je vlasnik ovih stadiona.

Grbavica je u vlasnistvu zelje i ne vidim kako i zasto bi se drustveni novac ulagao u vlasnistvo jedne firme. Isto bi bilo da npr Opstina pokloni Energoinvestu, Pretisu ili Avazu ovu cifru koju Koldzo sada poklanja zelji.

Sa stadionom Kosevo je druga prica jer on nije u vlasnistvu FKS, mi ga samo koristimo i za to placamo.
Kosevo je u drustvenom vlasnistvu, ne znam ko je konkretno titular, Opstina, Kanton ili neko treci, ali je stadion drustveni tako da bi takvo ulaganje imalo smisla.

Ovdje ce biti da je rijec o tome da Koldzo treba da dobije tal ako privuku investitore, Dakle, Opstina ulaze novac u nesto sto ce sutra biti privatizirano, Cisti kriminal.
tataćusak

#69334 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tataćusak »

bjelave wrote:
Grean wrote:Nasa uprava treba vrsiti pritisak u drugom smjeru, neka se opstina Centar izjasni sta za nju znaci FKS i ima li za nas hljeba tu (ako je Grbavica a sa njom i Zeljo strateski vazan za Novo Sarajevo pa valjda i mi znacimo nesto opstini Centar), prije svega kad je stadion u pitanju kao i pritisak da se kanton podjednako ukljuci u rjesavanje naseg statusa ukoliko ce biti ukljucen u ovaj Koldzin projekat, posto on najavljuje da ce se i taj nivo angazovati.

Ulaganje drustvenog novca u stadione Kosevo i Grbavicu su 2 razlicite stvari s obzirom ko je vlasnik ovih stadiona.

Grbavica je u vlasnistvu zelje i ne vidim kako i zasto bi se drustveni novac ulagao u vlasnistvo jedne firme. Isto bi bilo da npr Opstina pokloni Energoinvestu, Pretisu ili Avazu ovu cifru koju Koldzo sada poklanja zelji.

Sa stadionom Kosevo je druga prica jer on nije u vlasnistvu FKS, mi ga samo koristimo i za to placamo.
Kosevo je u drustvenom vlasnistvu, ne znam ko je konkretno titular, Opstina, Kanton ili neko treci, ali je stadion drustveni tako da bi takvo ulaganje imalo smisla.

Ovdje ce biti da je rijec o tome da Koldzo treba da dobije tal ako privuku investitore, Dakle, Opstina ulaze novac u nesto sto ce sutra biti privatizirano, Cisti kriminal.

Ogromna razlika
Kemal Malovčić

#69335 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Kemal Malovčić »

Treba se pobuniti protiv lopovčina na vlasti.
bjelave

#69336 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bjelave »

Ovog Koldzu treba prozvati zbog kriminala. Odakle mu pravo da drustvene pare poklanja tek tako kako njemu padne na pamet.
Garant je u talu sa ekipom iz zelje i vjerovatno mu je obecan dio kajmaka ako se budu gradili neboderi i ostalo. Zato sad i radi projetak od nasih para a sutra ce nelagalno zavrsavati papire.
Stroj-2

#69337 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Tolko o tome kolko je njihov stadion, a po ovom ispade gradski... Znači talovi su u pitanju...
emigrazione

#69338 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Sta kmecite ko kakve babetine ko da nama opstina ne pomaže...
ibizza

#69339 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ibizza »

emigrazione wrote:Sta kmecite ko kakve babetine ko da nama opstina ne pomaže...
Kako i koliko nam pomaze?
Mislis sto igramo dzabe na AFH?
emigrazione

#69340 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Igrali smo sigurno, da li je sada tako ne znam...uostalom napravit ce se i AFH i kome će nego nama taj stadion nema nikakvog smisla bez FKS, a ovo sto oni rade je već vidjeno milion puta
bjelave

#69341 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bjelave »

emigrazione wrote:Igrali smo sigurno, da li je sada tako ne znam...uostalom napravit ce se i AFH i kome će nego nama taj stadion nema nikakvog smisla bez FKS, a ovo sto oni rade je već vidjeno milion puta
Ne stoji ta logika. Stadion Kosevo i ako se napravi,za sta su sanse nikakve, nece biti u nasem vlasnistvu.
A narocito se u Kosevo nece ulagati, a ni odrzavati, ako se u gradu napravi jedan dobar stadion sto sada guraju anamo oni.I sada imaju obezbedjenju podrsku na Opstini, sto nije naivno .

Sustinska je razlika da bi ulaganje u Kosevo bilo ulaganje u nesto sto je drustvena imovina i pripada svima, cijelom gradu, a ne samo jednom klubu. S druge strane Koldzo sada pokloni 200 milja direktno zelji kao sto ce sutra nelagalno zavrsavati papire.

Kao da nam sada neko pokloni 200 milja za nas trening centar.
mgogic

#69342 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mgogic »

Sve o svemu, rijec je o jednoj lijepoj pljackici od 200 hiljada...Nikad lakse zaradjeni novac. A navijaci/porezni obveznici u svom erotskom zanosu ni svjesni nisu, niti ce se sjecati sta je bilo i kako su izgubili 200.000 KM.

Narednih godina ide prica:

a) nije isplativo graditi novi stadion, ide jos 100.000 KM za studiju izvodljivosti rekonstrukcije istog ili
b) treba nam sitnica od 40 miliona KM, i onda ne mozemo naci budalu (budale) koja bi izdvojila novac. A novi stadion za 40 miliona KM = 20 miliona EUR je nerealna cifra, osim ako nece graditi prvi otvoreni stadion za gledanje stonog tenisa.

Uglavnom, obecanje, glupom radovanje...
emigrazione

#69343 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

bjelave wrote:
emigrazione wrote:Igrali smo sigurno, da li je sada tako ne znam...uostalom napravit ce se i AFH i kome će nego nama taj stadion nema nikakvog smisla bez FKS, a ovo sto oni rade je već vidjeno milion puta
Ne stoji ta logika. Stadion Kosevo i ako se napravi,za sta su sanse nikakve, nece biti u nasem vlasnistvu.
A narocito se u Kosevo nece ulagati, a ni odrzavati, ako se u gradu napravi jedan dobar stadion sto sada guraju anamo oni.I sada imaju obezbedjenju podrsku na Opstini, sto nije naivno .

Sustinska je razlika da bi ulaganje u Kosevo bilo ulaganje u nesto sto je drustvena imovina i pripada svima, cijelom gradu, a ne samo jednom klubu. S druge strane Koldzo sada pokloni 200 milja direktno zelji kao sto ce sutra nelagalno zavrsavati papire.

Kao da nam sada neko pokloni 200 milja za nas trening centar.
Kako ne stoji, sto mora biti stadion u tvom vlasnistvu? Grbavica se nikada, ali nikada za nikada, nece napucati onako kako oni to zele...ove kule i picke materine uopste ne uzimam za ozbiljno, to je toliko smijesno i jadno da o tome ne vrijedi ni diskutovati
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#69344 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Planiranje budzeta i realizacija nije isto. Ne znam sta se vi palite, pa i kone ne nasjedaju na Koldzinu suplju. I ne hulite na opstinu Centar i nacelnika, to su dokazani prijatelji naseg kluba.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#69345 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Puno je ovdje price o Zeljeznicaru i Grbavici....ovo je tema o FK Sarajevo.

Ima li sta u nasem klubu?
armin071

#69346 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by armin071 »

-LIBERO- wrote:Puno je ovdje price o Zeljeznicaru i Grbavici....ovo je tema o FK Sarajevo.

Sprema se oluja :D
Logovan

#69347 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Image
ibizza

#69348 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ibizza »

armin071 wrote:
-LIBERO- wrote:Puno je ovdje price o Zeljeznicaru i Grbavici....ovo je tema o FK Sarajevo.

Sprema se oluja :D
I ja sam cuo :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#69349 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Pojedinci exkluzive i oluje najavljuju vec 20 dana...onda su prestali i to raditi u siframa :D . Tako da cisto sumnjam za te oluje i to. :D
bjelave

#69350 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bjelave »

emigrazione wrote: Kako ne stoji, sto mora biti stadion u tvom vlasnistvu? Grbavica se nikada, ali nikada za nikada, nece napucati onako kako oni to zele...ove kule i picke materine uopste ne uzimam za ozbiljno, to je toliko smijesno i jadno da o tome ne vrijedi ni diskutovati
Stadion ne mora biti u vlasnistvu, ali da se ne lazemo, neuporedivo je bolje kad jeste. Valjda je jasno koja je razlika izmedju podstanara i gazde na svome.Drugo je pitanje je li to moguce.

I do sada je Opcina centar bila ok prema nama, to je tacno, ali nema garancija da se to sutra nece promjeniti.

A sto se tice ove price oko Grbavice izvjesno je da Koldzo tamo ulaze drustveni novac u projekte koji su cisto, 100%, zeljini.

I kazem opet, ako oni koji slucaju uspiju da srede stadion Kosevo ce biti potpuno zanemarano jer ce to biti izgovor da se ne odrzava jer ce biti da u gradu ima jedan solidan stadion i da nema potrebe za drugim.

I opet da ponovim ako drustvo vec ima sredstava onda bi bio rezon da se ulazu na Kosevo, koji je gradski stadion, i pripada svima a ne da idu u kasu samo jednog kluba.

Ovo sto radi Koldzo je cisti kriminal na stetu sviju a narocito FKS.

Libero, nadam se na ne zamjeras na postu koji se dijelom odnosu i na zelju ali se sustinski radi o nasim guzovima, zato i ne mogu da odolim da o tome pisem.
Locked