Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nebitan lik

#69301 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

trener-profesionalac wrote:nova godina je blizu,ova BP uprava sada mora skontat gdje ce se naroljat,pisaj hasetov turnir ko da je to nesta za njih
Kako si samo pametan,pa bi bilo onda kao protiv Pazara pripremna,povrijedi se Dulja npr il Benko il Bekic pa bi se psovalo od a do z sto se na malom fudbalu povrijedise,zasto Bayern na onom velikom malonogometnom turniru nije Riberija poslao il Barsa Mesija? Znaci poslalo juniore pjetlice il najavi tim isto bi pljuvanje bilo nasli bi nasi vazda razlog,ubjedljivo najgora sorta ljudi,al dobro za tebe to odavno znamo
jeza u ledja

#69302 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Ma dobro ovaj je tu po zadatku tako da mu i ne mozes puno zamjerati sto crnjaci. Inace po kvalitetu pisanja, gdje on ne moze da shvati koliko je proziran i koliko malo svrhe ima njegovo pisanje, se moze zakljuciti koliko je pametna grupa ljudi za cije interese se zalaze. :lol:

No kad smo kod sorte ljudi, mene vise iritiraju ljudi po infu, ono znaci hajmo, sasvim nelogicno, pretpostaviti da cemo raskinuti ugovor sa igracem na nasu, a ne njegovu stetu, isplatiti mu 18 mjeseci ugovora i pustiti ga da ode djaba - da bi imali razlog da popljujemo onog koji je to odlucio. :lol:
Nekim ljudima je svrha pisanja da traze stvari koji ce kritikovati. Nema veze da li su tacne, i ako jesu, koliko u njihovoj interpretaciji istih ima logike. Sta god da se desi pretpostavit ce se ono najgore i na osnovu toga dalje razvlaciti prica do unedogled. Treba im odati priznanje na inovativnosti i istrajnosti.

Usput, isti ljudi redovno pisu fraze "uvaliti ga nekome, makar djabe", "platit im da ga uzmu", za razne igrace pred kojima je jos mnogo godina karijere, a za koje su oni zakljucili da kurcu ne valjaju, sad bi da traze pare za 32-godisnjeg igraca koji je vrlo malo igrao i za kojeg smo platili 0 maraka odstete. I onda isti ti ljudi pricaju o tome kako je lako s tudjim parama se razbacivati. Dokle ide to licemjerje... :zid:
trener-profesionalac

#69303 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by trener-profesionalac »

inace vrijednije su noge ovih nasih prvotimaca nego papetove.pa pape je igrao ove turnire prije rata novogodisnji i tako slicno.nisam ni mislio nebitni covjece da igra prvi tim nego makar ovi juniori koji upadose u prvi tim i jos po neki jaci malo.al jelde ni hase nije uplatio udio u klubu ko je hase
nebitan lik

#69304 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

jeza u ledja wrote:Ma dobro ovaj je tu po zadatku tako da mu i ne mozes puno zamjerati sto crnjaci. Inace po kvalitetu pisanja, gdje on ne moze da shvati koliko je proziran i koliko malo svrhe ima njegovo pisanje, se moze zakljuciti koliko je pametna grupa ljudi za cije interese se zalaze. :lol:

No kad smo kod sorte ljudi, mene vise iritiraju ljudi po infu, ono znaci hajmo, sasvim nelogicno, pretpostaviti da cemo raskinuti ugovor sa igracem na nasu, a ne njegovu stetu, isplatiti mu 18 mjeseci ugovora i pustiti ga da ode djaba - da bi imali razlog da popljujemo onog koji je to odlucio. :lol:
Nekim ljudima je svrha pisanja da traze stvari koji ce kritikovati. Nema veze da li su tacne, i ako jesu, koliko u njihovoj interpretaciji istih ima logike. Sta god da se desi pretpostavit ce se ono najgore i na osnovu toga dalje razvlaciti prica do unedogled. Treba im odati priznanje na inovativnosti i istrajnosti.

Usput, isti ljudi redovno pisu fraze "uvaliti ga nekome, makar djabe", "platit im da ga uzmu", za razne igrace pred kojima je jos mnogo godina karijere, a za koje su oni zakljucili da kurcu ne valjaju, sad bi da traze pare za 32-godisnjeg igraca koji je vrlo malo igrao i za kojeg smo platili 0 maraka odstete. I onda isti ti ljudi pricaju o tome kako je lako s tudjim parama se razbacivati. Dokle ide to licemjerje... :zid:
Ocigledno pojma nemaju sta znaci obostrani raskid,al to je vec njihov problem! Znaci malenih nigdje na mapi nema al ljudi ne kukaju kao kakve zene i u stvarnosti i na forumima kao ovi nasi strucnjaci sto kao zene neke cmizdre,kritikuju pljuju jednostavno da se covjeku smuci
nebitan lik

#69305 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

trener-profesionalac wrote:inace vrijednije su noge ovih nasih prvotimaca nego papetove.pa pape je igrao ove turnire prije rata novogodisnji i tako slicno.nisam ni mislio nebitni covjece da igra prvi tim nego makar ovi juniori koji upadose u prvi tim i jos po neki jaci malo.al jelde ni hase nije uplatio udio u klubu ko je hase
Sta god da ti kazem ti to neces shvatiti,vrijednije su i Papetove noge od Delacevih pa sad Delaca nema jer se povrijedio u veoma vaznoj tekmi za nas
sencobih

#69306 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Sto organizuju turnir ako ne misle ozbiljno igrati , ne treba obraz gubiti ni po koju cijenu. Mi cemo ici naprijed kad nam bude svemu koliko toliko ista vaznost, bilo da je europa ili bajramski turnir.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#69307 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Man'te se suplje, nego pogurajte Gojka! :wink:

http://www.paokfc.gr/nea/20151226-psifi ... riou-poll/
Maharadza

#69308 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Image

Bruka! :run:
north

#69309 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Ako je istina da će otići Stepanov otići onda fakat nema smisla cijela ta priča, i opet nešto svojstveno samo nama :-) ..Igrač koji za jednu polusezonu dođe, odigra malo, pa se suspenduje, pa pred kraj sezone sve se smiri i vrati se u ekipu, i sad kad treba da bude pravi na proljeće, priča se o odlasku :-) ....Ako je njegova želja da ide u Vojvodinu ili gdje već, da se pitam ko što ne pitam, rekao bih ok, ali uz obeštećenje, jer si pod ugovorom...došao si kao veliko pojačanje, nisi bio tu za kikiriki, fino primao za naše uslove i malo igrao, pa onda nikako ne igraš radi nekih sranja gdje ni tvoje maslo nije bilo za ramazana, pa onda se opet dogovori da igraš, i sad bi da ideš :-) ....Može, ali plati šta simbolično, recimo da se pokriju pripreme i dolazak jednog kapitalca da mu se isplati na ruke :oops: ...Ali ko uvijek, biti će onako kako nije po nas idealno, da bog da fulio :oops:
jeza u ledja

#69310 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

nebitan lik wrote:
trener-profesionalac wrote:inace vrijednije su noge ovih nasih prvotimaca nego papetove.pa pape je igrao ove turnire prije rata novogodisnji i tako slicno.nisam ni mislio nebitni covjece da igra prvi tim nego makar ovi juniori koji upadose u prvi tim i jos po neki jaci malo.al jelde ni hase nije uplatio udio u klubu ko je hase
Sta god da ti kazem ti to neces shvatiti,vrijednije su i Papetove noge od Delacevih pa sad Delaca nema jer se povrijedio u veoma vaznoj tekmi za nas
Kada se pogleda danas koliki procenat budzeta godisnje klub zaradi od prodaje igraca i od Evrope, kada se pogleda isto tako za koje novce se danas prodaju igraci u odnosu na prije 30 godina i kada se generalno usporedi koji novci su bili u opticaju u fudbalu tada, a koji danas, onda se i moze mozda govoriti o tome da su danas za FK Sarajevo vrijednije noge Duljevica nego tada noge Susica.

U godini kada je Susic presao iz Sarajeva u PSG oboren je rekord u transferima u svijetu, i to za skoro duplo. Tada je izvjesni Maradona :D presao iz Boca Juniorsa u Barcelonu za nevjerovatnih.....3 miliona funti!!!! :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: ...Medjutim do tada je rekord jos uvijek bio onaj iz 1976, kada je izvjesni Paolo Rossi :D presao iz Juventusa u Vicenzu.
Neko se pita o inflaciji? Pa 1.75 miliona funti u 1982, kada je to jos bio rekord, u danasnjim funtama iznosi oko 6 miliona, odnosno oko 8 miliona eura.
Znaci NAJSKUPLJI transfer u fudbalu IKADA je tada bio 8 miliona eura u danasnjim parama.

Mi smo ljetos Cimirota prodali za 1.3 miliona eura.
Sasvim se lako moze pretpostaviti da je prosjecan igrac Lige Petice kostao u danasnjim parama mnogo manje od 1.3 miliona eura.

To jedno.
Druga je stvar koliko su klubovi tada direktno dobijali od ucesca u evropskim takmicenjima i tv pravima. Vjerovatno nista ili vrlo malo. Ovo pogotovo vjerovatno vrijedi za klubove iz bivse YU. Tada se zivjelo od sponzora, velikih firmi, drzave, i to je vjerovatno bilo gro godisnjeg budzeta. A procenat od prihoda karata je vejrovatno bila veca stavka. Tada nisi mogao nestati, PRESTATI DA POSTOJIS kao klub jer si bankrotirao, barem ne u YU.

Danas kad skontas koliko para se zaradi samo od toga sto si izasao u Evropu, mozes zakljuciti da je jedan igrac finansijski za klub poput naseg visestruko vrijedniji nego igrac iz 1982, makar on bio 10 puta kvalitetniji. Na to jos dodas koliko ti vise znaci prodaja igraca nego u onom vremenu i mozes zakljuciti da je igranje na malonogometnom turniru izuzetan rizik koji se ne isplati raditi.
jeza u ledja

#69311 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

north wrote:Ako je istina da će otići Stepanov otići onda fakat nema smisla cijela ta priča, i opet nešto svojstveno samo nama :-) ..Igrač koji za jednu polusezonu dođe, odigra malo, pa se suspenduje, pa pred kraj sezone sve se smiri i vrati se u ekipu, i sad kad treba da bude pravi na proljeće, priča se o odlasku :-) ....Ako je njegova želja da ide u Vojvodinu ili gdje već, da se pitam ko što ne pitam, rekao bih ok, ali uz obeštećenje, jer si pod ugovorom...došao si kao veliko pojačanje, nisi bio tu za kikiriki, fino primao za naše uslove i malo igrao, pa onda nikako ne igraš radi nekih sranja gdje ni tvoje maslo nije bilo za ramazana, pa onda se opet dogovori da igraš, i sad bi da ideš :-) ....Može, ali plati šta simbolično, recimo da se pokriju pripreme i dolazak jednog kapitalca da mu se isplati na ruke :oops: ...Ali ko uvijek, biti će onako kako nije po nas idealno, da bog da fulio :oops:
Koliko mislis da bi trebalo biti obestecenje za Stepanova?
north

#69312 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Kako bi ja to mogao znati...Logično, za takvog istrošenog igrača u ozbiljnim godinama kojeg ne traže ozbiljni klubovi po Evropi, ne možeš puno, zato i napisah simbolično, a da nije za kikirikija ili pistacija, i da te pare pametno preustrojiš za dostojnu zamjenu i da još šta ostane za kafe :oops:
Last edited by north on 26/12/2015 22:53, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#69313 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

E sad skontaj, koliko pistaca zaradi Stepanov mjesecno od Sarajeva i koliko bi zaradio narednih 18 mjeseci koliko ima ugovor. Usporedi tu hrpu pistaca sa hrpom kikirikija koju bi dobili od prodaje i skontas da se svodi manje-vise na isto.
north

#69314 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

jeza u ledja wrote:E sad skontaj, koliko pistaca zaradi Stepanov mjesecno od Sarajeva i koliko bi zaradio narednih 18 mjeseci koliko ima ugovor. Usporedi tu hrpu pistaca sa hrpom kikirikija koju bi dobili od prodaje i skontas da se svodi manje-vise na isto.
Dopunio sam malo prethodni post, fudbal je trgovina, a ne samo valjanje lopte..Za njega se ako ima interesanata koji nisu na rubu gladi može uzeti skromna cifra s kojom možeš dovesti sličnu ili bolju zamjenu jal za tu ili neku drugu poziciju..Poenta je da se ne dovedemo u situaciju da se pušta dzaba ili za cifru s kojom ni igrača Borca ne možeš dovesti, pa da bude na kraju sa konja na magarca :oops:
jeza u ledja

#69315 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Nisam siguran da se razumijemo.

Pretpostavi kolika mu je plata. Pomnozi to sa 18, dodaj na to doprinose, i skontaj da se radi itekako o cifri za koju mozes dovesti igraca, i to koji ti potencijalno moze donjeti mnogo vise para za godinu dana. Ti si te pare cinom raskida ugovora na igracevu stetu - oslobodio.
north

#69316 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Nisi ti možda shvatio moju bojazan....Ako se u klubu razmišlja o puštanju igrača, a priča se o tome zar ne, nemoj ga puštati tek tako, naoružaj se da možeš dovesti boljeg ili minimalno sličnog kvaliteta...Zašto pišem naoružaj, pa ako ispadne kapitalac slobodan koji bi došao ali tražio odmah na ruke neku cifru koja za naše uslove nije mala...Nemoj njega puštati, a sutra kao zamjenu predstaviti novog Ikandea ili Hebibovića, karikiram :oops: ...Moraš ubosti sa zamjenom za njega ako se to uopšte planira, u suprotnom nema opravdanja....Valjda se sad malo bolje razumijemo :D
trener-profesionalac

#69317 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by trener-profesionalac »

ja kako skontah duljevic je bolji od susica,iako niko nije trazio da danas igra duljevic,benko ili mladozenja...ima nesto sto je vrijednije od para.ponos,tradicija ime ASIM FERHATOVIC HASE.....al pisaj haseta mjenjaj tane grb boju i ime...
jeza u ledja

#69318 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

north wrote:Nisi ti možda shvatio moju bojazan....Ako se u klubu razmišlja o puštanju igrača, a priča se o tome zar ne, nemoj ga puštati tek tako, naoružaj se da možeš dovesti boljeg ili minimalno sličnog kvaliteta...Zašto pišem naoružaj, pa ako ispadne kapitalac slobodan koji bi došao ali tražio odmah na ruke neku cifru koja za naše uslove nije mala...Nemoj njega puštati, a sutra kao zamjenu predstaviti novog Ikandea ili Hebibovića, karikiram :oops: ...Moraš ubosti sa zamjenom za njega ako se to uopšte planira, u suprotnom nema opravdanja....Valjda se sad malo bolje razumijemo :D
Ne kontam. :-?

Ja sam pricao o Stepanovu i finansijskoj isplativosti raskida ugovora.
Ti mescini pricas o buducim akvizicijama u smislu investiranja tog novca?
Ne mozemo zasnivati razgovor na pretpostavci da ce umjesto njega doci neko lijevi. Mislim mozemo ali to je onda ono o cemu sam i poceo da pricam, da se pretpostavljaju najgori moguci ishodi i na osnovu toga dalje kritikuje rad.

Stepanov jeste bio promasaj, to bez daljnjeg. I nije jedini kolosalan promasaj.
Ne samo zbog suspenzije vec i po onom sto je pokazao na terenu jer je Barbaric od njega pokazivao vise.
Vrlo moguce da se i njemu ne igra po BiH. I sta sad, pokusavati ga na silu zadrzati iako hoce da ide nazad kod svojih?

Ne kontam, prica se o njemu kao da je bio integralan clan momcadi.
north

#69319 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

jeza u ledja wrote:
north wrote:Nisi ti možda shvatio moju bojazan....Ako se u klubu razmišlja o puštanju igrača, a priča se o tome zar ne, nemoj ga puštati tek tako, naoružaj se da možeš dovesti boljeg ili minimalno sličnog kvaliteta...Zašto pišem naoružaj, pa ako ispadne kapitalac slobodan koji bi došao ali tražio odmah na ruke neku cifru koja za naše uslove nije mala...Nemoj njega puštati, a sutra kao zamjenu predstaviti novog Ikandea ili Hebibovića, karikiram :oops: ...Moraš ubosti sa zamjenom za njega ako se to uopšte planira, u suprotnom nema opravdanja....Valjda se sad malo bolje razumijemo :D
Ne kontam. :-?

Ja sam pricao o Stepanovu i finansijskoj isplativosti raskida ugovora.
Ti mescini pricas o buducim akvizicijama u smislu investiranja tog novca?
Ne mozemo zasnivati razgovor na pretpostavci da ce umjesto njega doci neko lijevi. Mislim mozemo ali to je onda ono o cemu sam i poceo da pricam, da se pretpostavljaju najgori moguci ishodi i na osnovu toga dalje kritikuje rad.

Stepanov jeste bio promasaj, to bez daljnjeg. I nije jedini kolosalan promasaj.
Ne samo zbog suspenzije vec i po onom sto je pokazao na terenu jer je Barbaric od njega pokazivao vise.
Vrlo moguce da se i njemu ne igra po BiH. I sta sad, pokusavati ga na silu zadrzati iako hoce da ide nazad kod svojih?

Ne kontam, prica se o njemu kao da je bio integralan clan momcadi.
To :D ...ne pretpostavljam da će doći neko lijevi, znaš da ja unaprijed nikad ne pričam da će nešto biti, tj.pišem :D .... samo kažem previše je bilo fula da bi dozvolili novi luksuz da od igrača koji za naše uslove je ok, ne dovedeš dostojnu zamjenu, tj. fuliš sa zamjenom...to bi bilo novo razočarenje :-) ....ostalo je ok što pišeš...dakle, da, samo sam pisao o budućim akvizicijama u smislu investiranja novca koji bi se zaradio ako bi ga pustio uz obeštećenje i ništa drugo, a ne da je bio bitan igrač, nezamjenljiv niti da da treba na silu zadržati...to je cijela poenta..i tu se zaustavljam :D
jeza u ledja

#69320 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Pa mislim, s obzirom da nam nije bio bitan igrac ne mislim da ce se nuzno primjetiti to sto nije vise nas igrac.

Fulili smo sa igracem, ali to ne znaci da nam je sada bas takav igrac potreban (tog kalibra na tom mjestu).
north

#69321 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

A reko sam da neću više :D ..ali moram..jebo ga ti jež, ne mora ni biti dostojna zamjena za njega,iako sam i sam spominjao tu riječ.... budi mangup i dobar trgovac i reci puštamo ga ali sad ću lupiti, 100 milja, eura, ili eto 75 milja..i onda budi mangup, ne moraš dovoditi zamjenu za njegovu poziciju, nego dovedi kapitalca sa spremnom lovom na ruke ko kad je Vukčević bio aktuelan ili igrač takvog ili sličnog profila poput Jajala,ili opet na nekoj drugoj poziciji, nebitno na kojoj,trener zna gdje je najpotrebnije, ali da je pravi kapitalac, pa da jednim udarcem ubiješ dvije muhe...oslobodio si se igrača koji nije bio jeftin, a nije ti puno značio dok je bio tu, zaradio neke pare i doveo igrača sa kojim ćeš biti dosta ozbiljniji na proljeće, skup ali klasa za naše okvire...klasični bingo i pravo poslovanje u fudbalu...na to sam mislio pod akviziranje investiranjem od prodaje igrača...samo nemoj da ga tek tako pustimo i da nemamo nikakve koristi osim što smo se riješili skupog ugovora i nezainteresiranog igrača i da je to jedini benefit....e sad je stvarno dosta od mene, smorismo ostale :run:
nebitan lik

#69322 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

trener-profesionalac wrote:ja kako skontah duljevic je bolji od susica,iako niko nije trazio da danas igra duljevic,benko ili mladozenja...ima nesto sto je vrijednije od para.ponos,tradicija ime ASIM FERHATOVIC HASE.....al pisaj haseta mjenjaj tane grb boju i ime...
Sace Baljak i ekipa da nas preuzmu nadam se da neces pljuvat iskreno mislim da ti je baljak rodjak il nedaj boze otac jer ste identicni
nebitan lik

#69323 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nebitan lik »

trener-profesionalac wrote:ja kako skontah duljevic je bolji od susica,iako niko nije trazio da danas igra duljevic,benko ili mladozenja...ima nesto sto je vrijednije od para.ponos,tradicija ime ASIM FERHATOVIC HASE.....al pisaj haseta mjenjaj tane grb boju i ime...
Strucnjak reci konretno sta hoces? Jesmol od poslije rata imali bolju i sposobniju upravu? Jesmo li samo sad bez dugova? Jesmol nakon dugo vremena osvojili titulu? Jel nam samo sad igraci imaju redovne plate? Sta hoces pljuvac vise u ovoj zemlji sve propada ti neke zelje ovdje nasao da pricas ko i kako krade,pa 99 posto firmi,drzavnih ustanova itd lopovi zivi nista ne funkcionise ti naso pisat kako je neko lopov itd ovo je turnir u cas Hasetu a ko igra je manje bitno cilj turnira je nesto drugo al tebi je to tesko skontati
Grean

#69324 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Ovaj Koldzo misli ozbiljno.

Nemam nista protiv da komsije dodju do ovoga, istina da je kompikovano zbog vlasnickih odnosa ali nije nerealno s obzirom da je recimo opstina ulozila skoro 10 miliona u sportsku dvoranu pa sto ne bi i u stadion uz nekog dodatnog ulagaca. Mada mislim da je za onaj stadion mozda nerealna pretpostavka 30mil KM.

Ono sto mene brine je ukoliko bi ovo ostvarili da bi opao pritisak da se nase pitanje rjesava. Da ne bude evo imate gdje igrati evropske utakmice i da se na tom zavrsi prica kako o obnovi Koseva tako i o Bordo areni.
tataćusak

#69325 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tataćusak »

Grean wrote:
Ovaj Koldzo misli ozbiljno.

Nemam nista protiv da komsije dodju do ovoga, istina da je kompikovano zbog vlasnickih odnosa ali nije nerealno s obzirom da je recimo opstina ulozila skoro 10 miliona u sportsku dvoranu pa sto ne bi i u stadion uz nekog dodatnog ulagaca. Mada mislim da je za onaj stadion mozda nerealna pretpostavka 30mil KM.

Ono sto mene brine je ukoliko bi ovo ostvarili da bi opao pritisak da se nase pitanje rjesava. Da ne bude evo imate gdje igrati evropske utakmice i da se na tom zavrsi prica kako o obnovi Koseva tako i o Bordo areni.

Kako brate nemaš ništa protiv da od tvojih para prave šugavicu. Nek se izvale svoje pare i nek prave ajfelov toranj ako hoće hebe mi se ali za naše pare :run:
Locked