Sirija

Locked
DuckZz

#69301 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Opetja033 wrote:
DuckZz wrote:
DuckZz wrote: "Pobunjenici će pokrenut napade da povrate i osvoje neke nove položaje uskoro
Napisano 13.Novembra.
5 dana nakon toga, desilo se.
Cheli, jesi se ti ono smijao kad sam ovo napisao prije 20 dana da će pobunjenici pokušat da povrate sve lokacije na sjeveru Hame ? Evo povratili sela Sukayk, Markabah, Lahaya i Kafr Nabudah. Istina da to nije mnogo.

Vidi sad ovo. U tačno srijedu će pokušat da zauzmu nešto novo.
:-) :-) :-) :-) :-) :-)

:-) :-) :-) :-) :-) :-)
Zanima li vas još nešto ?
Spomenuo sam to maloprije! :thumbup:
Informacija se vrlo lako dobiva ukoliko imaš kontakt sa reporterima, npr. Hadi Abdallah (desno).
Ili još jednostavnije, teroristi obično prave media blackout (Nusra, ISIL itd), dok opozicione grupe vrlo rado daju informacije (grupa ljevo na slici).
Image
Last edited by DuckZz on 04/11/2015 23:12, edited 1 time in total.
Challenger__

#69302 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- ISIL opet napada na Zor...
jao_situacije

#69303 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

Ironmen wrote:
slobodna_teritorija wrote:
celava_dlaka wrote:"kozojebi" naruzise SAA i pored rusa :lol:
Ocekivati da Rusi pacove koji se ukopavaju po tunelima duboko u zemlji pobijede samo preciznim i svakodnevnim bombardovanjem je pretjerano. To i nije bio cilj. Radi se samo o pripremanju terena za iskrcavanje 300 hiljada ruskih vojnika.

Nema kontrole teritorija dok cizma nezagazi na zemlji dzaba svi avioni ako nisi sposoban na zemlji desavat ce ti se ovakve amaterski stvari kao pad Moreka.

SAA se treba dobro zapitati kako im grad padne za 2 sata borbe nevjerovatno koja nesposobnost a nije prvi put treba smjeniti komplet generalstab odgovoran za ovo.

Dobra stvar je u tome sto u Moreku nema civilnog stanovnista pa nece biti stradanja istog od terorista a vi ostali koji podrzavate ove teroriste polako sa euforijom mogla bi vas strefiti kap.
u državama koje imaju "vođu" ne postoji generalštab, postoje izvršioci "vođinih" planova i akcija
haj ti stisni pa reci da je glupost takva akcija
zrakomlat

#69304 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Ironmen wrote:
atg51 wrote:Commercial trucks on the Khanaser-Ithriya road heading towards #Aleppo after the #SAA reopened the highway.

Cesta ce biti neupotrebljiva jer su je ISILOVCI razorili bagerima i buldozerima SAA ce trebai par mjeseci da je osposobi barem je tako savoxxx izjasnjavo prije par dana ili je to samo jos jedna laz ???? :?
Ostale im još ove nekolike mašine, ostalo sve cbrt uništio towovima.
Image
husein_kapetan

#69305 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

slobodna_teritorija wrote:
husein_kapetan wrote:Ja bih ipak sacekao jutro pa onda pravio racun... jedan "upuceni" ima informacije iz prve ruke a oni koji ih trebaju imati... nemaju ... i to nekoliko dana unaprijed...
Poodavno jet Morek grad duhova... a meni ovo lici na perfektan poligon sa slobodno gadjanje.. pogotovo ako je koncentracija ovih terorista na ovako ogranicenom podrucju imponentna kao sto govore..
Znam da je SAA vec danas povukla glavninu svojih trupa iz grada... a u medjuvremenu bi smo svi trebali na ovaj dernek organizovan u cast ove blic-pobjede od strane nepriznatih sinova nusre i satelita ovdje...
Ali sto se mene tice moze samo ako pivu sluze...
pravi Husein kapetan nikad nije pio pivu. ti si neki lažnjak. :oops:
Vidis kako neznas.. nije mu mrska bila pogotovo mala sarajevska.. dajte se malo informirati molim vas..
zrakomlat

#69306 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

cbrt wrote:
Opetja033 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Dio Moreka ipak još uvijek drži režim.
Ne rezim nego IRGC (u potpunosti su opkoljeni na tim lokacijama) Assadovci su pobjegli glavom bez obzira :mrgreen:
Ali koliko moraš da budeš đubre i kukavica pa da ostaviš iza sebe saborca sa kojim si krvavio gaće zajedno godinama, mesecima...i to bez ispaljenog metka, malte ne...
Vala baš
husein_kapetan

#69307 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

zrakomlat wrote:
Ironmen wrote:
atg51 wrote:Commercial trucks on the Khanaser-Ithriya road heading towards #Aleppo after the #SAA reopened the highway.

Cesta ce biti neupotrebljiva jer su je ISILOVCI razorili bagerima i buldozerima SAA ce trebai par mjeseci da je osposobi barem je tako savoxxx izjasnjavo prije par dana ili je to samo jos jedna laz ???? :?
Ostale im još ove nekolike mašine, ostalo sve cbrt uništio towovima.
Image
Odlucno demantujem.. ovaj prvi slijeva registarskih oznaka...(..) kako onaj mark pise..unisten... nego stvari se tako brzo dogadjaju da ne uspiju sve na vrijeme objaviti
.
zrakomlat

#69308 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Opetja033 wrote:Pa grob te jebo gdje se necu smijati. Godinu dana zauzimaju grad, stotine vojnika zijani glavu i onda ga izgube za vrijeme tekme Roma - Leverkuzen. Pa duze su nasi slamali otpor Slovaka veceras u Tuzli :lol: :lol:
:lol: :lol:
Dobar :thumbup:
zrakomlat

#69309 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Challenger__ wrote:- ISIL opet napada na Zor...
Isil gori, a brko se češlja
Kikibombona

#69310 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Cheli, jarane, je li vrijeme da preispitas podrsku ovim levatima zvanim SAA?

Ne moze se dovijeka bjezati od cinjenica. Imaju tenkove, avione kamione... dok pobunjenici nemaju nista od toga, kao sto kaze Darko Rundek u jednoj pjesmi. Sve masivno sto imaju, oteli su od SAA... i TOW! I opet nista, moral im je u kurcu od samog pocetka. Hezbolah i Iranci im drze glavu iznad povrsine. Da nije njih, davno bi potonuli. Sad i Rusi, rastavise pobunjenike od batina. I opet nista. Ove budale, vjerski fanatici, imaju neuporedivo veci motiv. I to je cinjenica. Vidi samo koliko se SAA bruka oko Kversa. Onda im ovi isprecjesase zilu kucavicu za Alep. Opet isusova muka da se to vrati. Ocaj, majke mi. Napreduju kroz nekakva sela uz pomoc Hezbolaha i Iranaca, Rusa koji ubise boga iz zraka, pa na drugom mjestu izgube strateski izuzetno vazne gradove za dva sata, koje su prethodno zauzimali po pola godine. Zalosno i smijesno. I Rusima je jasno da su ovi totalno nesposobni. Ocekujem da ce ruska inicijativa za okoncanje rata biti intenzivirana u narednom periodu. Bankrotirat ce ako sa SAA budu isli do kraja. Il jedino da Iranci skinu rukavice, posalju 20 000 vojnika, pa i Hashd... da ovo onda i zvanicno bude sektaski rat.

S druge strane, Kurdi ubise boga u ISILu. Aktivisti prenose da je moral nevjerovatno visok.

I Amerikanci potvrdjuju da ISIL biva pregazen
US Spokesperson: YPG and allies have so far retaken 225 square km from ISIS on Al Hawl fronts.
Salih Muslim
S.Muslim: "If the AKP government keeps supporting ISIS, it will be confronting the whole world from now on." [ANHA]

S.Muslim: Those supporting/standing (Turkey) by ISIS should know that they will be facing not only Kurds but also the world peoples. [ANHA]

Saleh Muslim: “When necessary, the Assad regime too could be confronted.” [ANHA]. Perhaps hinting at future clashes in Hasakeh/Qamishlo.
Dobar!
Opetja033

#69311 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote: Ne moze se dovijeka bjezati od cinjenica. Imaju tenkove, avione kamione... dok pobunjenici nemaju nista od toga, kao sto kaze Darko Rundek u jednoj pjesmi.
"Mi nemamo avione, tenkove i kamione ay Carmela,
nestaje nam municije hladan vjetar poljem bije ay Carmel........
Mi smo protiv UGNJETACA I NJIHOVIH POMAGACA"
Kikibombona

#69312 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote: Ne moze se dovijeka bjezati od cinjenica. Imaju tenkove, avione kamione... dok pobunjenici nemaju nista od toga, kao sto kaze Darko Rundek u jednoj pjesmi.
Znao sam da si proleter u dusi!

Evo jedna za tebe...

...ova djevojka se ubila za mene... :D
Challenger__

#69313 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Cheli, jarane, je li vrijeme da preispitas podrsku ovim levatima zvanim SAA? Ne moze se dovijeka bjezati od cinjenica.
Kakvo "bježanje od činjenica"? O čemu ti to? Pa ja sam uvijek bio skeptik po pitanju snage SAA. Nisam ih podržavao zato što su "jaki", nego zato što je svo smeće planete navalilo na njih... Podržavaću ih do zadnjeg časa. Pa neću valjda podržavati onog cionističkog majmuna Barzanija koji svoje pleme pretvara u čuvara američke nafte i izraelsko topovsko meso.
Israeli-American IDF veteran trains KDPI in Northern Iraq against Iran
Israeli-American IDF veteran trains KDPI in Northern Iraq against Iran
“My prediction is that ISIS will be gone in a year’s time,” the 24-year-old, who asked that his last name not be published, said in a recent interview while on leave in Israel. “The real enemy is Iran. People simply aren’t aware of how much their presence is spreading around the Middle East.”
read more: http://www.haaretz.com/middle-east-news/1.684014
:arrow: Haaretz

:lol: :lol: :lol:

Poserem se na Pešmerge, Izrael i USA.

:pisnuo:

Fasinaciju zlom i silom ostavljam fukari koja je na našim prostorima doktorirala u toj disciplini.

_____

Uz Siriju do kraja, ili njenog ili njenih neprijatelja.
Last edited by Challenger__ on 04/11/2015 23:44, edited 1 time in total.
insomnia78

#69314 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Takodjer poprilican broj Druza, veterana IDF-a ratuje u Siriji na Assadovoj strani
madner

#69315 Re: Sirija

Post by madner »

Izdrzi Cheli, SAA jeste mozda nesposobna, mozda je Asad monstrum ali tuku se muski. Za razliku od ovih lesinara na sjeveru. :D
Kikibombona

#69316 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

slobodna_teritorija wrote:sukob izmedju SAA, NDF, ING, Ruske armije i Hizba s jedne strane te YPG, PKK, Pesmergi sa druge, prijeti da preraste u otvoreni rat.
O cemu ti pricas?
insomnia78

#69317 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

madner wrote:Izdrzi Cheli, SAA jeste mozda nesposobna, mozda je Asad monstrum ali tuku se muski. Za razliku od ovih lesinara na sjeveru. :D
Jest al "aktivisti prenose da je moral nevjerovatno visok" u njihovim redovima
DuckZz

#69318 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Morek je pod kontrolom vladinih snaga, nezz odakle vam da su ga zauzeli pobunjenici.
sarajevoxxxx

#69319 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:
Znao sam da si proleter u dusi!

Evo jedna za tebe...

...ova djevojka se ubila za mene... :D
Opetja033 je samo neko ko voli slobodu. A Čelija si precjeno.
RepublikanskaGarda

#69320 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Debela vecina forumasa koji pisu na ovom topicu je zrela za posjetu psihijatru. Neki su se previse navukli na mrtvace, tenkove, teroriste, demokrate djecoubojice, assadiste, kozojebe, djubrad i slicno. Tocno se iz vasih upisa moze osjetiti ta neka mrznja, gadljivost, ljigavost pa i ovisnost sa kojom ste se uvukli u ovaj sirijski rat, rat u kojem nema pobjednika rat koji u konacnici nema nikakve veze sa vama a ponasate se kao da je nogometna utakmica u pitanju. Uglavnom ovaj topic mi je postao gadljiv, i sam sam bio dio ovog cirkusa i cesto se ponasao kao bolesnik, al jbga stvarno ovo vise nema smisla. Pun mi je kurac i assada i terorista i umjerenih i ovih i onih, i brda u latakiji i nadzornih tocaka u hami i standova lubenica u guti.
Sirija svakim danom tone sve dublje i dublje a vi nastavite drkat na mrtva tjela, sela, gradove, tenkove, teroriste i šebihe. Zdravi i veseli bili.

p.s nemojte mi samo assada spominjat, i njega nabijem na tuki :thumbup:
dječak sa šibicama

#69321 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Breaking : #SAA Tiger Forces are storming Shekh Ahmad right now , capturing half of the town in E.Aleppo

Image
Kikibombona

#69322 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Morek je pod kontrolom vladinih snaga, nezz odakle vam da su ga zauzeli pobunjenici.
Pa tvoj haver Linge i onaj Markito (zvani 'brdo govana') prenose da je SAA razgulila iz Moreka a u grad upala Nusra i ekipa.
DuckZz

#69323 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Jel te to opet žena na kauč poslala :D
Saul Alvarez

#69324 Re: Sirija

Post by Saul Alvarez »

Kikibombona wrote:
Rusi ovo trebaju sto prije ispregovarati, da se zavrsi rat, jer ce inace bankrotirati podrzavajuci ove nesposobnjakovice, demotivisanu vojsku kojoj je pun kurac bore za Basara Asada.
Meni se cini da su Rusi i krenuli u ovo bombardovanje samo da bi izvrsili pritisak na Amere da prihvate neku vrstu sirijskog Dejtona.
Vide i oni da nema nista od SAA.
Ali tesko da ce Ameri pristati na to. Cilj im je istjerati Ruse iz Sirije i nece stati dok to ne ostvare.
sarajevoxxxx

#69325 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

šest ili sedam režimskih uporišta u Moreku drži režim.Al Abud to je neko glavno uporište je pod kontrolom režima. Opozicija je napredovala i zauzela određene djelove grada i to je sve.
Locked