E čuj, a ja mislio neko poklanja prava na emitovanje. Logično je da kupovinom dobijaš prava, al eto ti nam to malo objasni. Stručnjak jedan!Srebrni wrote:Dobiti prava ne može. Može ih kupiti. I zato mnogi koji se žale na komentatore itd. trebali bi biti zahvalni što imaju priliku gledati HD sliku umjesto što gledaju neki usrani stream u kom ne razaznaješ šta je šta. A ako BAŠ BAŠ ne možeš slušati, smanji i uživaj. Ima ljudi koji vole Bahu. Ima onih koji vole Marjana, ako niste u toj grupi, a vi ili nemojte gledati utakmicu ili smanjite ton. Ili u najgorem slučaju zamolite javni servis da otkupi prava na utakmice, ali ćete gledati isti kvalitet slike kao na streamu, ali bez štopanja ( valjda ).
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- MisterNo1
#6926 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
-
Srebrni
#6927 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
MisterNo1 wrote:E čuj, a ja mislio neko poklanja prava na emitovanje. Logično je da kupovinom dobijaš prava, al eto ti nam to malo objasni. Stručnjak jedan!Srebrni wrote:Dobiti prava ne može. Može ih kupiti. I zato mnogi koji se žale na komentatore itd. trebali bi biti zahvalni što imaju priliku gledati HD sliku umjesto što gledaju neki usrani stream u kom ne razaznaješ šta je šta. A ako BAŠ BAŠ ne možeš slušati, smanji i uživaj. Ima ljudi koji vole Bahu. Ima onih koji vole Marjana, ako niste u toj grupi, a vi ili nemojte gledati utakmicu ili smanjite ton. Ili u najgorem slučaju zamolite javni servis da otkupi prava na utakmice, ali ćete gledati isti kvalitet slike kao na streamu, ali bez štopanja ( valjda ).
E onda malo naučiš da se izražavaš i problema nema. Poenta, u svakom slučaju, nije bila ukazati na tvoju grešku, već opaliti figurativni šamar svima ovima koji se preseravaju vezano za komentatore koji i krešte i nisu odavno radili prijenose, koji ne valjaju šta god da urade. Poenta je, drug moj, da u trenutno katastrofalnoj ekonomskoj situaciji ima neko ko vidi korist (ne samo svoju, iako zaradi on ponešto na tim utakmicama) u kupovini utakmica koje , PROVJERENO, niko ne želi - naročito javni servis, koji em grca u finansijskim problemima, em se vodi razmišljanjem u stilu "'ta će naši klubovi, ispadaju u drugom ili trećem pretkolu, pa ne vrijedi ni paliti opremu". Takav javni servis, koji usput rečeno ima višak radnika (govorimo o stotinama ljudi) ne ispunjava svoju svrhu i OBAVEZU da, između ostalog prenosi važnije sportske događaje.
- MisterNo1
#6928 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
ti znaš pravo puno pričati ali prave informacije nema.
evo još jednom da postavim pitanje, hoće li na FaceTv biti prijenosa utakmica sa Standardom?
evo još jednom da postavim pitanje, hoće li na FaceTv biti prijenosa utakmica sa Standardom?
-
StupskaBitanga
#6929 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
to je jako licemjerno nakon onih izjava u Mediacentrudezurni_ucenik wrote:Evo krenula su pusenja kurceva. "Hvala dugogodisnjem prijatelju Senadu..."
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6930 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
To je toSrebrni wrote:E onda malo naučiš da se izražavaš i problema nema. Poenta, u svakom slučaju, nije bila ukazati na tvoju grešku, već opaliti figurativni šamar svima ovima koji se preseravaju vezano za komentatore koji i krešte i nisu odavno radili prijenose, koji ne valjaju šta god da urade. Poenta je, drug moj, da u trenutno katastrofalnoj ekonomskoj situaciji ima neko ko vidi korist (ne samo svoju, iako zaradi on ponešto na tim utakmicama) u kupovini utakmica koje , PROVJERENO, niko ne želi - naročito javni servis, koji em grca u finansijskim problemima, em se vodi razmišljanjem u stilu "'ta će naši klubovi, ispadaju u drugom ili trećem pretkolu, pa ne vrijedi ni paliti opremu". Takav javni servis, koji usput rečeno ima višak radnika (govorimo o stotinama ljudi) ne ispunjava svoju svrhu i OBAVEZU da, između ostalog prenosi važnije sportske događaje.
Nego, na Bahu sam se skroz navikla... iako sam bila na utakmici , pa ga nisam slušala, odgledala sam poslije snimak, ima tu srčanost koju cijenim kod komentatora više nego tehničke detalje, tačnost , "cambio"
-
Srebrni
#6931 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ja nisi sam Senad Hadžifejzović, niti sam u menadžmentu TVFace , niti tamo radim da bih mogao da ti odgovor na to pitanje. I ne razumijem što se ložiš na to što sam iskoristio nešto što si rekao, ne protiv tebe, već protiv dušebrižnika.MisterNo1 wrote:ti znaš pravo puno pričati ali prave informacije nema.
- mousstapha
#6932 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Jel' ovo Šurković prešo na arenu?
- drugtito2011
#6933 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
"Sarajevska FACE televizija je osigurala direktan prijenos prvog susreta trećeg pretkola Evropske lige između Standarda iz Liježa i Željezničara.
Specijalna emisija posvećena ovom fudbalskom spektaklu na našem programu počinje u 19:45 sati, a susret između Standarda i Željezničara je na našem programu od 20 sati. Saopćeno je iz sarajevske televizijske kuće...."

Specijalna emisija posvećena ovom fudbalskom spektaklu na našem programu počinje u 19:45 sati, a susret između Standarda i Željezničara je na našem programu od 20 sati. Saopćeno je iz sarajevske televizijske kuće...."
- Magarece_godine
#6934 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Sta je ovo SNG na Zeljinoj utakmici ?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6935 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Šta ste ovo kupili? 
- Magarece_godine
#6936 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ovo je prenos za news .... senci nam opet muda pod bubtege uvaljuje...Velkoski wrote:Šta ste ovo kupili?
- karanana
#6937 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
pa pustite shkoljku ili neki drugi spot 3-4 minute, a ne ovo burence non stop da slusam dok sto puta reprizirate ove sanse i golove iz prvog poluvremena.
-
archi_a
#6938 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Baho, uz dužno poštovanje, ne može svaki put vezano za prenos i signal neke utakmice, biti kriv neko tamo. Postaje više smiješno.
Nebitno, čak i ovako, kako kažeš amaterski signal i snimanje je na nivou svih onih prenosa koje rade tv kuće iz BiH. Ništa gore,ništa bolje.
Prije bih rekao da je problem, ko i kako dogovara i pregovara oko tv prava. Ona čuvena BH improvizacija. U tome smo šampioni.
Željo prema prikazanom, odron.
Nebitno, čak i ovako, kako kažeš amaterski signal i snimanje je na nivou svih onih prenosa koje rade tv kuće iz BiH. Ništa gore,ništa bolje.
Prije bih rekao da je problem, ko i kako dogovara i pregovara oko tv prava. Ona čuvena BH improvizacija. U tome smo šampioni.
Željo prema prikazanom, odron.
-
archi_a
#6939 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Uhhh.
Bravo plavi. 
- mousstapha
#6940 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Platili odron prijenos i onda se zale sto su fakat dobili odron. 
-
dezurni_ucenik
#6941 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Standardna suplja. Vjecito drugi krivi za njihove greske. Stvarno su jadna i pickasta ekipa. "Mi ovo", "mi ono", sad mi je bas svejedno ko ce sta da prenosi. I onako im se komentari svode na svrsavanje na ajatolaha Senada. Doduse, Baho nije rekao "Mi smo najbolja tv u regiji". Nije primljen jos za stalno pa bira rijeci. Ako ostane, nece ni on biti daleko od zmarenja suhomesnatih proizvoda.
- sWeeT_Companion
#6942 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ljudi dragi, užasna im je novinarska i reporterska ekipa. (s izuzetkom Topalbećirevića) Nevjerovatno da ne porade nešto, neki konkurs, toliko mladih diplomiranih žurnalista čeka šansu. A njima programu uživo vode likovi koji kad pričaju imaš osjećaj da im je viljuška u ustima... 
- afannedim
#6943 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Sabahudine Baho dupelizac si postao ogroman, pun racku hvaljenja I Senada I FACE TV
- karanana
#6944 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
pa probava da rezurektira svoju karijeru. ne moze nigdje drugo pa to radi na face-u kojeg je donedavno pljuvo.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6945 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Prijenos ide preko EBU odjela za sport... tako da nije FACe Tv imao a, b, c, mogućnost otkupa, dobar, srednji, lošmousstapha wrote:Platili odron prijenos i onda se zale sto su fakat dobili odron.
Vidjela sam Marijana u Bolnici jutros, dobro izgleda, udebljan i nekako baš zdravo ..
- karanana
#6946 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
e hvala na info za marjana jer u zadnjih 7 dana nikakvih vijesti o njemu, jel operisan ili nije....
koliko je bio nezadovoljan kvalitetom prenosa kolega baho je vjerovatno zaboravio da spomene i pozdravi bolesnog kolegu.
koliko je bio nezadovoljan kvalitetom prenosa kolega baho je vjerovatno zaboravio da spomene i pozdravi bolesnog kolegu.
- burekodsira
#6947 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
nije komentatorovo da u eteru ocjenjuje prenos kao "smece". sto se sportskog dijela tice komentari su bili onakvi na koje smo navili od njega :OK:
sto se rezije tice, bili su amateri. ako vec dobijaju signal (pa makar i reziran/sjecen prva-druga kamera) opet su mogli pripremiti svoje grafike i reprize itd isl. uistinu je bilo par prikazivanja scena ali manje vise osakacenih amaterskih...
sto se rezije tice, bili su amateri. ako vec dobijaju signal (pa makar i reziran/sjecen prva-druga kamera) opet su mogli pripremiti svoje grafike i reprize itd isl. uistinu je bilo par prikazivanja scena ali manje vise osakacenih amaterskih...
- mousstapha
#6948 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Htio sam sam reci da su vjerovatno i dobili ono sto su dogovorili. Ali je prema Bahinim komentarima ispalo da su im uvalili ovakav prijenos za iste pare. Odnosno da su ih izlevatili.KatarinaKosaca wrote: Prijenos ide preko EBU odjela za sport... tako da nije FACe Tv imao a, b, c, mogućnost otkupa, dobar, srednji, loš![]()
![]()
- cenecimoveocino
#6949 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
7000 postova 
- supercali
#6950 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Komotno su onda mogli pustiti stream kao protiv nekog u americi kad smo igrali ne mogu se sjetiti