Sadam je pao zbog Americke invazije u Irak. Gadafi je pao zbog francuske invazije u Libiju. E, ovdje lezi zec: Mubarak je pao zbog sopstvenog naroda, ciju opoziciju nije bilo potrebno naoruzavati iz vanjske pi.cke ma..rine. Nego suprotno Mubarak je od zapada bio naoruzan do zuba.zigs7 wrote:LJudi,znajte da ono sto ce bit niko ne zaustavlja jel to je od kadera,pa ako je pao Sadam,Mubarak,Gadafi...pa sto to ne bi i Asad.Pa ne zivimo u dobu kad se vlast mora prenositi dinastijski,zar je to trebalo da ASADI vladaju do vjeka.Kaze neko demokratski je izabran,ma kaka demokratija kad je sva demokratija u njegovim rukama,ako je toliki demokrata sto se ne povuce sa vlasti i stavr bi bila zavrsena,pa zar nije on taj zbog kojeg sav ovaj narod gine.Gdje to ima da u jednoj zemlji vlada pripadnik skupine koja cini 10 % stanvnistva,mozda se varam al koja je to zemlja.Po toj logici u Makedoniji bi sljedeci predsjednik mogo biti siptar a u Srbiji madjar ili sandzaklija.Ma dajte molim vas....trla baba lan....Stas kad si u nebeskom narodu mislis da si svu pamet sveta pokpio.haj zvizdili.
Sirija
- AliceInChains
#6926 Re: Sirija
-
Avetinho
#6927 Re: Sirija
Zamjena teza.AliceInChains wrote:Zadnje od mene:
Vi, koji podrzavate nasilno rusenje Asadske vlade, indirektno podrzavate i anarhiju, koja ce izazvati haos u cijelom Bliskom istoku, pa i u Rusiji (Kavkazu - tamo, gdje takoder zive samo muslimani --> sasvim logicno, sto Rusija nece, da vlada haos na njenim granicama). Dosta ce tu ljudi ginuti, ali nebitni broj hriscana. Koji insan moras biti, da napises, da je sve bolje, samo ako se srusi Asad. Pa vi niste normalni, pogledajte stanje u Libiji, koja nema 8 miliona. Kako vi mislite stabilizirati jednu ogromnu drzavu poput Sirije, bez da je zapad okupira? Zelite li okupaciju? Jeli okupacije bolja od Asada? Promuckajte glavom i zapitajte se, koje ce biti posljedice njegovog rusenja.
Radi se o tome da Asad nece da preda vlast koju je uzurpirao, a ne da neko drugi hoce da je otme. Sva krivica za danasnje stanje u Siriji je Asadova. Sve ovo gore sto nabrajas ne bi se desilo da je Asadu stvarno bilo stalo do Sirije i Sirijaca. Jedino do cega mu je stalo je da vlada Sirijom i Sirijcima.
- AliceInChains
#6928 Re: Sirija
Mozes ti to ponavljati do mile volje, ali sustina ostaje: Asad, znaci Rusija, je spreman na kompromis i rjesenje kroz dijalog. Ruska vlada ne isklucuje ni njegovu smjenu. Ali, zapad odbija tu alternativu i tezi ka prolongiranjem konflikta. Znaci, koji mrznju moras imati protiv Rusije, da dopustis hebanje sopstvenog razuma sa strane?Ja Sam Odavle wrote:Zamjena teza.AliceInChains wrote:Zadnje od mene:
Vi, koji podrzavate nasilno rusenje Asadske vlade, indirektno podrzavate i anarhiju, koja ce izazvati haos u cijelom Bliskom istoku, pa i u Rusiji (Kavkazu - tamo, gdje takoder zive samo muslimani --> sasvim logicno, sto Rusija nece, da vlada haos na njenim granicama). Dosta ce tu ljudi ginuti, ali nebitni broj hriscana. Koji insan moras biti, da napises, da je sve bolje, samo ako se srusi Asad. Pa vi niste normalni, pogledajte stanje u Libiji, koja nema 8 miliona. Kako vi mislite stabilizirati jednu ogromnu drzavu poput Sirije, bez da je zapad okupira? Zelite li okupaciju? Jeli okupacije bolja od Asada? Promuckajte glavom i zapitajte se, koje ce biti posljedice njegovog rusenja.
Radi se o tome da Asad nece da preda vlast koju je uzurpirao, a ne da neko drugi hoce da je otme. Sva krivica za danasnje stanje u Siriji je Asadova. Sve ovo gore sto nabrajas ne bi se desilo da je Asadu stvarno bilo stalo do Sirije i Sirijaca. Jedino do cega mu je stalo je da vlada Sirijom i Sirijcima.
I ja sam glup, da se ovo pitam. Mislim, isto rade i sa nama
-
Avetinho
#6929 Re: Sirija
Gdje ti nalazis vijesti? Asad je hiljadu puta rekao da ce se boriti do posljednje kapi tudje krvi da ostane na vlasti.AliceInChains wrote:Mozes ti to ponavljati do mile volje, ali sustina ostaje: Asad, znaci Rusija, je spreman na kompromis i rjesenje kroz dijalog. Ruska vlada ne isklucuje ni njegovu smjenu. Ali, zapad odbija tu alternativu i tezi ka prolongiranjem konflikta. Znaci, koji mrznju moras imati protiv Rusije, da dopustis hebanje sopstvenog razuma sa strane?Ja Sam Odavle wrote:Zamjena teza.AliceInChains wrote:Zadnje od mene:
Rusija, da pristaje, Asad bi nestao u minuti. Rusija hoce da prolongira sukob, barem isto onoliko koliko Zapad. Valjda se nada da ce s druge strane ostati samo fundamentalisti, pa ce to, kao, dati legitimitet krvoprolicu koje Asad sprovodi nad vlastitim narodom i zemljom evo vec skoro 2 godine.
- AliceInChains
#6930 Re: Sirija
I zadnoj budali bi trebalo biti jasno, da ga u konfliktu ne mozes skinuti? To bi samo slabilo pro-Asadovu stranu i dovelo do izzivljavanja rebela po tom narodu, a konflikt sigurno nebi prekinulo. Znaci, to mozes uraditi samo u miru.Ja Sam Odavle wrote:Gdje ti nalazis vijesti? Asad je hiljadu puta rekao da ce se boriti do posljednje kapi tudje krvi da ostane na vlasti.AliceInChains wrote:Mozes ti to ponavljati do mile volje, ali sustina ostaje: Asad, znaci Rusija, je spreman na kompromis i rjesenje kroz dijalog. Ruska vlada ne isklucuje ni njegovu smjenu. Ali, zapad odbija tu alternativu i tezi ka prolongiranjem konflikta. Znaci, koji mrznju moras imati protiv Rusije, da dopustis hebanje sopstvenog razuma sa strane?Ja Sam Odavle wrote: Zamjena teza.
Rusija, da pristaje, Asad bi nestao u minuti. Rusija hoce da prolongira sukob, barem isto onoliko koliko Zapad. Valjda se nada da ce s druge strane ostati samo fundamentalisti, pa ce to, kao, dati legitimitet krvoprolicu koje Asad sprovodi nad vlastitim narodom i zemljom evo vec skoro 2 godine.
Osim toga bi im dosao na vlast neki demokrat putem Karzaj-a u Avganistanu, kojeg ne šisa, što mu okupatori pišaju na mrtvi narod. E, to mozes najvjerovatnije kroz njegovu smjenu u trajecem konfliktu postici.
-
Avetinho
#6931 Re: Sirija
I zadnjoj budali bi trebalo biti jasno da diktatori ne odlaze sa vlasti uz osmijeh, nego kraticom u raj sa sobom povuku sto vise mogu nevinog svijeta. Da je Rusiji stalo do mira i pravednog rjesenja, ne bi isporucivala artiljeriju i borbene avione kojima se dan-danas ubijaju "razularene" babe i djeca po ulicama Aleppa i predgradjima Damaska, dok su im usta puna miroljubivih rjesenja. Svako ko misli da je Rusija svjetski mirotvorac, zivi u paralelnom univerzumu.AliceInChains wrote:I zadnoj budali bi trebalo biti jasno, da ga u konfliktu ne mozes skinuti? To bi samo slabilo pro-Asadovu stranu i dovelo do izzivljavanja rebela po tom narodu, a konflikt sigurno nebi prekinulo. Znaci, to mozes uraditi samo u miru.Ja Sam Odavle wrote: Gdje ti nalazis vijesti? Asad je hiljadu puta rekao da ce se boriti do posljednje kapi tudje krvi da ostane na vlasti.
Osim toga bi im dosao na vlast neki demokrat putem Karzaj-a u Avganistanu, kojeg ne šisa, što mu okupatori pišaju na mrtvi narod. E, to mozes najvjerovatnije kroz njegovu smjenu u trajecem konfliktu postici.
- Challenger__
#6932 Re: Sirija
Ako su HLADNO ukrali njemačko državno zlato deponovano u FED-u i BB, kako neće oteti libijske ili sirijske pare. To u suštini i jeste globalizacija: globalizacija sredstava i moći na jednoj adresi.AliceInChains wrote:Ponekad se pitam, gdje nestadose silne pare, koje je zapad u Evropi i SAD-u zamrznuo Libiji, Iranu, Siriji, itd., itd. Ovim lopovima nijedan diktator nije ravan.
- AliceInChains
#6933 Re: Sirija
Ja Sam Odavle wrote:I zadnjoj budali bi trebalo biti jasno da diktatori ne odlaze sa vlasti uz osmijeh, nego kraticom u raj sa sobom povuku sto vise mogu nevinog svijeta. Da je Rusiji stalo do mira i pravednog rjesenja, ne bi isporucivala artiljeriju i borbene avione kojima se dan-danas ubijaju "razularene" babe i djeca po ulicama Aleppa i predgradjima Damaska, dok su im usta puna miroljubivih rjesenja. Svako ko misli da je Rusija svjetski mirotvorac, zivi u paralelnom univerzumu.AliceInChains wrote:I zadnoj budali bi trebalo biti jasno, da ga u konfliktu ne mozes skinuti? To bi samo slabilo pro-Asadovu stranu i dovelo do izzivljavanja rebela po tom narodu, a konflikt sigurno nebi prekinulo. Znaci, to mozes uraditi samo u miru.Ja Sam Odavle wrote: Gdje ti nalazis vijesti? Asad je hiljadu puta rekao da ce se boriti do posljednje kapi tudje krvi da ostane na vlasti.
Da je Francuskoj stalo do mira i pravednog rjesenja, ne bi isporucivala artiljeriju i borbene avione crncima protiv 90% muslimanskog stanovnistva kojima se dan-danas ubijaju "razularene" babe i djeca u Maliju, dok su im usta puna miroljubivih rjesenja. Svako ko misli da je Francuska svjetski mirotvorac, zivi u paralelnom univerzumu.
I, ko ne zivi u paralelnom univerzumu? Mozda naoruzano Amerikansko stanovnistvo, koje je kroz fenomenalni obrazovani sistem vecinom neobrazovano i naivno, pa ti ne zna na mapi pokazati kontinente Afriku i Evropu?
Ili metropolitanska Evropa, koja zadnjih dana tuguje radi odlaska konzervativnog pape sa Alahove stolice i trazi rjesenje u borbi protiv silnih muslimanskih izbjeglica, koji su prouzrokovali u njihovoj borbi protiv diktatorskih rezima
Last edited by AliceInChains on 21/02/2013 23:07, edited 1 time in total.
-
Avetinho
#6934 Re: Sirija
Zijev...Challenger__ wrote:Ako su HLADNO ukrali njemačko državno zlato deponovano u FED-u i BB, kako neće oteti libijske ili sirijske pare. To u suštini i jeste globalizacija: globalizacija sredstava i moći na jednoj adresi.AliceInChains wrote:Ponekad se pitam, gdje nestadose silne pare, koje je zapad u Evropi i SAD-u zamrznuo Libiji, Iranu, Siriji, itd., itd. Ovim lopovima nijedan diktator nije ravan.
Nece na temi o Siriji nikad manjkati teorija zavjere, od zgrade broj 7 do kradje njemackog zlata.
-
Avetinho
#6935 Re: Sirija
Sta ti ovdje naprica, to cak ni asadoljupci ne bi razumjeli. Kakva Francuska, Papa, Alah, Mali i americko obrazovanje i pamet americke nacije? Ko je o tome govorio? Valjda mislis da je protuargument sto neko nesto tamo radi nekom drugom, pa onda moze i Asad i Rusija? Uz ovakve branioce lika i djela, Asadu ne trebaju neprijatelji.AliceInChains wrote: Da je Francuskoj stalo do mira i pravednog rjesenja, ne bi isporucivala artiljeriju i borbene avione protiv 90% muslimanskog stanovnistva kojima se dan-danas ubijaju "razularene" babe i djeca u Maliju, dok su im usta puna miroljubivih rjesenja. Svako ko misli da je Francuska svjetski mirotvorac, zivi u paralelnom univerzumu.
I, ko ne zivi u paralelnom univerzumu? Mozda naoruzano Amerikansko stanovnistvo, koje je kroz fenomenalni obrazovani sistem vecinom neobrazovano i naivno, pa ti ne zna na mapi pokazati kontinente Afriku i Evropu?
Ili metropolitanska Evropa, koja zadnjih dana tuguje radi odlaska konzervativnog pape sa Alahove stolice i trazi rjesenje u borbi protiv silnih muslimanskih izbjeglica, koji su prouzrokovali u njihovoj borbi protiv diktatorskih rezima
- AliceInChains
#6936 Re: Sirija
U politickom i geostrateskom konfliktu ti meni o miroljubivosti.... Nije vrijedno sa tobom diskutovati.Ja Sam Odavle wrote:Sta ti ovdje naprica, to cak ni asadoljupci ne bi razumjeli. Kakva Francuska, Papa, Alah, Mali i americko obrazovanje i pamet americke nacije? Ko je o tome govorio? Valjda mislis da je protuargument sto neko nesto tamo radi nekom drugom, pa onda moze i Asad i Rusija? Uz ovakve branioce lika i djela, Asadu ne trebaju neprijatelji.AliceInChains wrote: Da je Francuskoj stalo do mira i pravednog rjesenja, ne bi isporucivala artiljeriju i borbene avione protiv 90% muslimanskog stanovnistva kojima se dan-danas ubijaju "razularene" babe i djeca u Maliju, dok su im usta puna miroljubivih rjesenja. Svako ko misli da je Francuska svjetski mirotvorac, zivi u paralelnom univerzumu.
- Challenger__
#6937 Re: Sirija
Zaludan posao.AliceInChains wrote: U politickom i geostrateskom konfliktu ti meni o miroljubivosti.... Nije vrijedno sa tobom diskutovati.
-
Avetinho
#6938 Re: Sirija
Ne ja tebi, nego ti meni. Nisi valjda toliko zbunjen da ne znas sta si maloprije napisao?AliceInChains wrote:
U politickom i geostrateskom konfliktu ti meni o miroljubivosti.... Nije vrijedno sa tobom diskutovati.
AliceInChains wrote:Asad, znaci Rusija, je spreman na kompromis i rjesenje kroz dijalog.
Mozda si podvojena licnost, ili ti se stariji brat prijavio pod istim avatarom.AliceInChains wrote:I zadnoj budali bi trebalo biti jasno, da ga u konfliktu ne mozes skinuti? To bi samo slabilo pro-Asadovu stranu i dovelo do izzivljavanja rebela po tom narodu, a konflikt sigurno nebi prekinulo. Znaci, to mozes uraditi samo u miru.
- jeza u ledja
#6939 Re: Sirija
Ah to nacisticko blago.Challenger__ wrote:Ako su HLADNO ukrali njemačko državno zlato deponovano u FED-u i BB, kako neće oteti libijske ili sirijske pare. To u suštini i jeste globalizacija: globalizacija sredstava i moći na jednoj adresi.AliceInChains wrote:Ponekad se pitam, gdje nestadose silne pare, koje je zapad u Evropi i SAD-u zamrznuo Libiji, Iranu, Siriji, itd., itd. Ovim lopovima nijedan diktator nije ravan.
Trebali su im fino sve vratit i rec nemojte vise boga vam.
(Ne znam sta su kao ukrali ali nebitno za temu)
-
sumirprimus
#6940 Re: Sirija
-
grizly1991
#6941 Re: Sirija
http://www.advance.hr/vijesti/zapovjedn ... zdani-smo/
Zanimljivo... Ne, ne znam šta kaže Ruskaja Pravda ako nekoga interesuje
Zanimljivo... Ne, ne znam šta kaže Ruskaja Pravda ako nekoga interesuje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6942 Re: Sirija
revolucija jede svoju djecu
pa to je osnovni postulat ratovanja i nasilnog mijenjana sistema
pa to je osnovni postulat ratovanja i nasilnog mijenjana sistema
- AleksoMKD
#6943 Re: Sirija
Poginuo Cecenski komandant Kavkaskih boraca kojeg sam postirao pre neku stranu.
Paznja, video ga pokazije mrtvog ali se vidi da je on.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... nK_JQi6kYw
Paznja, video ga pokazije mrtvog ali se vidi da je on.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... nK_JQi6kYw
- muhafuca
#6944 Re: Sirija
A i ako ne padne i to je od kadera - pretpostavljam da se slazes ako vec razmisljas po toj linijizigs7 wrote:LJudi,znajte da ono sto ce bit niko ne zaustavlja jel to je od kadera,pa ako je pao Sadam,Mubarak,Gadafi...pa sto to ne bi i Asad
(we bil kaderi hajrihi ve šerrihi minAllahi te'ala) - nadam se da se slazes?
A sto bi bio problem da padne Sadam Mubarak Gadafi a ne padne Assad - ako je Bog tako odlucio
- ili si ti upratio neki patern/sistem po kojem Bog radi pa nam predocavas buducnost?
Apsolutno se slazem da dinastija je nidje veze sa Islamom - ovo demokratija i ostali sistemi su manje vise nebitno iz moje persepektive (ali to je vec za druge teme da ne idem u off)zigs7 wrote:Pa ne zivimo u dobu kad se vlast mora prenositi dinastijski,zar je to trebalo da ASADI vladaju do vjeka.Kaze neko demokratski je izabran,ma kaka demokratija kad je sva demokratija u njegovim rukama,ako je toliki demokrata sto se ne povuce sa vlasti i stavr bi bila zavrsena,pa zar nije on taj zbog kojeg sav ovaj narod gine.
Apsolutno se slazem da treba reforma u cijelom Islamskom svijetu ali ne na ovaj nacin - stranom intervencijom i pocevsi od rezima koji su najprograsivniji u Islamskom svijetu bili po pitanju ljudskih prava i prava zena pogotovo
Ako pratis vec paterne ko sto si gore implicirao - onda bi ti trebalo biti cudno ukoliko je sve ovo sto se desava uzrkovano nezadovoljstvom sitemom i nedostatkom demokratije , zasto se nije pocelo od Saudijske Arabije najnazadnije po tom pitanju najtrvdje po pitanju dinastije i najlosije po pitanju prava zena
Syria 75 % suniti - 13 % sitizigs7 wrote:Gdje to ima da u jednoj zemlji vlada pripadnik skupine koja cini 10 % stanvnistva,mozda se varam al koja je to zemlja.
Bahrein npr - apsolutna vecina siti (70%) a diktator (apsolutna vlast) sunija (ispod 15%)
Oman - 50/50 stanovnistvo a diktator (apsolutna vlast) sunija
Kuba donekle - diktatura apsolutno ateisticka - vecina stanovnistva katolici
Zasto da ne ? ako vec imamo jedan takav sistem kakav imamo a ne onakav kakav bi ja zelio ,zigs7 wrote:Po toj logici u Makedoniji bi sljedeci predsjednik mogo biti siptar a u Srbiji madjar ili sandzaklija.Ma dajte molim vas....trla baba lan....Stas kad si u nebeskom narodu mislis da si svu pamet sveta pokpio.haj zvizdili.
ili neki drugi koji bi mozda ti zelio - ja bih prvi glasao za Zeljka komsica npr ili nekog drugog (Srbina Albanca Roma ili bilo koga drugog) ukoliko bih procjenio da taj kandidat ce najbolje voditi drzavu u korist svih nas u BiH
Ti pak pocinjes pricu o nekoj demokratiji i ljudskim pravima
a zavrsavas recenicom da nemoze u BiH biti predsjednik npr Rom bez obzira na to
koliko dobar kvalifikovan posten neiskvaren bio samo zato sto je pripadnik manjine
To je ista ona "logika" kojom se vode ovi sto "na Allahovom putu" i po krinkom da vode djihad protiv tiranina
i da se bore za uspostavu Islamske drzave idu u Libiju Siriju i gdje god ih amerika usmjeri
i onda bez ikakvih problema kolju zatvorenike i to ponosno pred kamerom
(nesto sto Muhamed a.s. nikad ni pomislio ne bi uraditi i sto je od Boga zabranjeno)
haj sad ti zvizdili - ko sto bi ti rekao sta god to znacilo
- muhafuca
#6945 Re: Sirija
Ne govori ti on o nacistickom zlkatu nego o zlatu danasnje Njemackejeza u ledja wrote:Ah to nacisticko blago.Challenger__ wrote:Ako su HLADNO ukrali njemačko državno zlato deponovano u FED-u i BB, kako neće oteti libijske ili sirijske pare. To u suštini i jeste globalizacija: globalizacija sredstava i moći na jednoj adresi.AliceInChains wrote:Ponekad se pitam, gdje nestadose silne pare, koje je zapad u Evropi i SAD-u zamrznuo Libiji, Iranu, Siriji, itd., itd. Ovim lopovima nijedan diktator nije ravan.![]()
koje njemacka trazi a ovi ne vracaju - jer ga nema
pravo si upucen u globalne aktualnosti vidim
cuj nacisticko zlato
-
Avetinho
#6946 Re: Sirija
Nisu globalne aktuelnosti, nego jos jedna teorija zavjere. Ne moze covjek doci na red ni na jednoj temi, a da mu ne uvale kukavicije jaje.muhafuca wrote:Ne govori ti on o nacistickom zlkatu nego o zlatu danasnje Njemackejeza u ledja wrote:Ah to nacisticko blago.Challenger__ wrote:
Ako su HLADNO ukrali njemačko državno zlato deponovano u FED-u i BB, kako neće oteti libijske ili sirijske pare. To u suštini i jeste globalizacija: globalizacija sredstava i moći na jednoj adresi.![]()
cuj nacisticko zlato
-
mmaar
#6947 Re: Sirija
Nista novo. Nacisticki pokrovitelji vehabitskog "hilafeta" i zaljevskih vehabitskih "demokratija" ne odustaju od svoje omiljene doktrine sponzoriranja terorizma prema civilnom stanovnistvu i pokroviteljstva teroristickih falangi koje siju smrt i haos za njihove interese.

Američka delegacija u Ujedinjenim Narodima blokirala je ruski prijedlog rezolucije pri Vijeću Sigurnosti koja je trebala osuditi krvavi teroristički napad koji se dogodio jučer u glavnom gradu Sirije (opširnije o napadu: Damask: preko 35 mrtvih, 200 ranjenih, u eksploziji auto-bombe u blizini vladine zgrade i ruske ambasade). SAD ne žele osuditi ovaj strašan čin iz očitih razloga, podržavaju borbu naoružanih militanata protiv sirijskih vlasti, unatoč činjenici da se radi o terorističkom napadu s velikim brojem civilnih žrtava. Jučerašnji napad bio je jedan od najkrvavijih terorističkih napada od početka sirijskog sukoba, informacije govore kako se do danas broj žrtava napada popeo na 53.
Rusija je oštro osudila ovaj potez SAD-a. Dokument, kojeg su predložili ruski diplomati, je imao za cilj osuditi terorizam u svakoj formi. No, SAD i njihovi saveznici željeli su promijeniti tekst rezolucije tako da se za napad okrivi sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. Na takav potez Moskva nije pristala.

U jučerašnjem terorističkom napadu stradala su i djeca
Vitalij Čurkin, ruski ambasador pri UN-u"Nažalost, ova nužna reakcija Vijeća Sigurnosti na teroristički napad je još jednom blokirana od strane američke delegacije", rekao je Vitalij Čurkin, ruski ambasador pri UN-u. "Smatramo kako je nedopustivo da se traže opravdanja za terorističke napade. Sasvim je jasno da američka delegacija takvim stavom podupire one koji ciljaju i američke interese, uključujući i diplomatske misije", rekao je Čurkin i time se zapravo referirao na činjenicu da SAD u isto vrijeme podupire ekstremističke organizacije koje pak napadaju i SAD. Konkretno se ovdje radilo o referenci na napad u Bengaziju prošle godine kada je ubijen američki ambasador u Libiji, Chris Stevens.

Glasnogovornica američke misije pri UN-u, Erin Peltin, ponudila je ovakvo objašnjenje: "Složili smo se s dokumentom kojeg su predložili Rusi, no tražili smo da se sličnim jezikom osude brutalni napadi Assadovog režima protiv sirijskog naroda".
Činjenica je da teroristički napad u Damasku, još jednom, prolazi bez službene osude Vijeća Sigurnosti te kako su iz SAD-a još jednom naglasili svu kontradikciju vlastite vanjske politike.
Broj mrtvih narastao je na 53Sirijski ministar vanjskih poslova Walid al-Moualem trebao bi uskoro stići u Moskvu na razgovore. Rusija ističe kako se nadaju da će u Moskvu doći i vođa opozicije, Moaz al-Khatib, koji je prvi naglasio kako je spreman na dijalog. No, dijalog i dalje ne počinje zato što - kako je istaknuo i UN povjerenik za Siriju Lakhdar Brahimi - "pobunjenici svakih 5 minuta ponavljaju kako ne žele razgovore sa Assadom".
Jučerašnji napad u Damasku nije službeno osudila niti jedna država u sferi utjecaja Washingtona, no osude dolaze iz drugih zemalja. Tako je primjerice bjeloruska novinska agencija BelTA danas objavila službenu izjavu vlasti u Minsku koje strogo osuđuju napad na civile u Damasku. "Naša zemlja ne tolerira nikakve manifestacije terorizma koje provode ekstremističke i radikalne skupine. Nudimo najdublju sućut obiteljima i prijateljima pogođenih sirijskih stanovnika te se nadamo skorom kraju konflikta putem pregovora svih strana u prijateljskoj nam Siriji", stoji u izjavi bjeloruskog ministarstva vanjskih poslova.[/quote]
[quote]Blokirajući osudu napada u Damasku SAD opravdava terorizam

Američka delegacija u Ujedinjenim Narodima blokirala je ruski prijedlog rezolucije pri Vijeću Sigurnosti koja je trebala osuditi krvavi teroristički napad koji se dogodio jučer u glavnom gradu Sirije (opširnije o napadu: Damask: preko 35 mrtvih, 200 ranjenih, u eksploziji auto-bombe u blizini vladine zgrade i ruske ambasade). SAD ne žele osuditi ovaj strašan čin iz očitih razloga, podržavaju borbu naoružanih militanata protiv sirijskih vlasti, unatoč činjenici da se radi o terorističkom napadu s velikim brojem civilnih žrtava. Jučerašnji napad bio je jedan od najkrvavijih terorističkih napada od početka sirijskog sukoba, informacije govore kako se do danas broj žrtava napada popeo na 53.
Rusija je oštro osudila ovaj potez SAD-a. Dokument, kojeg su predložili ruski diplomati, je imao za cilj osuditi terorizam u svakoj formi. No, SAD i njihovi saveznici željeli su promijeniti tekst rezolucije tako da se za napad okrivi sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. Na takav potez Moskva nije pristala.

U jučerašnjem terorističkom napadu stradala su i djeca
Vitalij Čurkin, ruski ambasador pri UN-u"Nažalost, ova nužna reakcija Vijeća Sigurnosti na teroristički napad je još jednom blokirana od strane američke delegacije", rekao je Vitalij Čurkin, ruski ambasador pri UN-u. "Smatramo kako je nedopustivo da se traže opravdanja za terorističke napade. Sasvim je jasno da američka delegacija takvim stavom podupire one koji ciljaju i američke interese, uključujući i diplomatske misije", rekao je Čurkin i time se zapravo referirao na činjenicu da SAD u isto vrijeme podupire ekstremističke organizacije koje pak napadaju i SAD. Konkretno se ovdje radilo o referenci na napad u Bengaziju prošle godine kada je ubijen američki ambasador u Libiji, Chris Stevens.

Glasnogovornica američke misije pri UN-u, Erin Peltin, ponudila je ovakvo objašnjenje: "Složili smo se s dokumentom kojeg su predložili Rusi, no tražili smo da se sličnim jezikom osude brutalni napadi Assadovog režima protiv sirijskog naroda".
Činjenica je da teroristički napad u Damasku, još jednom, prolazi bez službene osude Vijeća Sigurnosti te kako su iz SAD-a još jednom naglasili svu kontradikciju vlastite vanjske politike.
Broj mrtvih narastao je na 53Sirijski ministar vanjskih poslova Walid al-Moualem trebao bi uskoro stići u Moskvu na razgovore. Rusija ističe kako se nadaju da će u Moskvu doći i vođa opozicije, Moaz al-Khatib, koji je prvi naglasio kako je spreman na dijalog. No, dijalog i dalje ne počinje zato što - kako je istaknuo i UN povjerenik za Siriju Lakhdar Brahimi - "pobunjenici svakih 5 minuta ponavljaju kako ne žele razgovore sa Assadom".
Jučerašnji napad u Damasku nije službeno osudila niti jedna država u sferi utjecaja Washingtona, no osude dolaze iz drugih zemalja. Tako je primjerice bjeloruska novinska agencija BelTA danas objavila službenu izjavu vlasti u Minsku koje strogo osuđuju napad na civile u Damasku. "Naša zemlja ne tolerira nikakve manifestacije terorizma koje provode ekstremističke i radikalne skupine. Nudimo najdublju sućut obiteljima i prijateljima pogođenih sirijskih stanovnika te se nadamo skorom kraju konflikta putem pregovora svih strana u prijateljskoj nam Siriji", stoji u izjavi bjeloruskog ministarstva vanjskih poslova.[/quote]
-
Avetinho
#6948 Re: Sirija
Zijev. Advance.hr?mmaar wrote:Nista novo. Nacisticki pokrovitelji vehabitskog "hilafeta" i zaljevskih vehabitskih "demokratija" ne odustaju od svoje omiljene doktrine sponzoriranja terorizma prema civilnom stanovnistvu i pokroviteljstva teroristickih falangi koje siju smrt i haos za njihove interese.
Hajde bolan, malo o krvnikovoj avijaciji po Aleppu i Damasku, protiv krvozednih baba i djece malo.
Dobro hajde, mozes staviti smece kakvo hoces. Ali me malo cudi da ti klix.ba dopusta da copy/paste cijele clanke sa drugih blogova i portala. Zakleo bih se da se ne smije. Ali sta ja znam.
- muhafuca
#6949 Re: Sirija
Ja Sam Odavle wrote:Nisu globalne aktuelnosti, nego jos jedna teorija zavjere. Ne moze covjek doci na red ni na jednoj temi, a da mu ne uvale kukavicije jaje.muhafuca wrote: Ne govori ti on o nacistickom zlkatu nego o zlatu danasnje Njemacke
cuj nacisticko zlato
Imas temu Gdje je njemacko zlato - ima svega tamo (ko forum) al trazi samo kredibilne izvore - po tebi
ima ih dovoljno
http://www.klix.ba/forum/gdje-je-njemac ... top7937427
a evo ti i par po tebi vjerovatno kredibilnih izvora
Code: Select all
Germany calls home 674 tons of gold in a high-security operation spread over 8 years
http://business.financialpost.com/2013/01/16/germany-calls-home-674-tons-of-gold-in-a-high-security-operation-spread-over-8-years/
A new Gold Standard is being born
http://www.dw.de/germany-to-check-gold-reserves-stored-abroad/a-16329995
Bundesbank to pull gold from New York and Paris in watershed moment
http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/investing/gold/9804444/Bundesbank-to-pull-gold-from-New-York-and-Paris-in-watershed-moment.html
Precious Metal Abroad: Why Germany Wants to See its US Gold
http://www.spiegel.de/international/germany/german-politicians-demand-to-see-gold-in-us-federal-reserve-a-864068.html
Germany to check gold reserves stored abroad
http://www.dw.de/germany-to-check-gold-reserves-stored-abroad/a-16329995lakse je doduse laprdati napamet
tolko o zlatu vec smo duboko u off topicu a i ima tema njemacko zlato pa ko zeli moze tamo
-
Sirom_ah
#6950 Re: Sirija
Podrska FSA u borbi protiv povampirenog sitsko-shabihskog koljackodiktatorskog rezima i njihove bratske komunisticke podrske rusije i kine,kao i rafidijskog irana i njegove pudlice hisbusejtana!