Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#6926 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Onda ja imam srece sto mi je doslo u trio light WIFI modem router :D
Forsaken

#6927 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Forsaken »

jel xDSL koristi telefonsku paricu? Ja trenutno imam ADSL telecomov al razmisljam o uvodjenju xDSLa. Kad bi moglo radit uporedo bili bi optimalno jer mi je internet kritican zbog posla a ako ne onda se valja peglat i odjavljivat prvo ....
ado-šampion

#6928 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

Forsaken wrote:jel xDSL koristi telefonsku paricu? Ja trenutno imam ADSL telecomov al razmisljam o uvodjenju xDSLa. Kad bi moglo radit uporedo bili bi optimalno jer mi je internet kritican zbog posla a ako ne onda se valja peglat i odjavljivat prvo ....
Koristi, koju bi drugu koristio... Ne moze uporedo, prvo teoretski nije moguce, a drugo presaltaju oni dole na kutiji.

Ne moras prvo odjavljivati, kad ti dodju iz Logosofta da uvedu oni jednostavno presaltaju na kutiji, pa ti mozes odjaviti Telecom kad god hoces. Tako sam i ja uradio.
ado-šampion

#6929 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

MTV wrote:Onda ja imam srece sto mi je doslo u trio light WIFI modem router :D
Ne pise ni na stranici da dodje ni s Trio Light, ni Trio, samo s Trio+. Doduse ovom jaranu je cini mi se dosao i s Duo+, ali on je uveo ima godina i nesto.
Forsaken

#6930 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Forsaken »

ado-šampion wrote:
Forsaken wrote:jel xDSL koristi telefonsku paricu? Ja trenutno imam ADSL telecomov al razmisljam o uvodjenju xDSLa. Kad bi moglo radit uporedo bili bi optimalno jer mi je internet kritican zbog posla a ako ne onda se valja peglat i odjavljivat prvo ....
Koristi, koju bi drugu koristio... Ne moze uporedo, prvo teoretski nije moguce, a drugo presaltaju oni dole na kutiji.

Ne moras prvo odjavljivati, kad ti dodju iz Logosofta da uvedu oni jednostavno presaltaju na kutiji, pa ti mozes odjaviti Telecom kad god hoces. Tako sam i ja uradio.
Ejh super onda ako ne popravi mi telecom internet do vikenda zovem LOL :) Jel brzo dolaze?
ado-šampion

#6931 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

Forsaken wrote:
Ejh super onda ako ne popravi mi telecom internet do vikenda zovem LOL :) Jel brzo dolaze?
Dolaze naredni dan ako nije vikend. Ja sam zvao telefonom u petak i ostavio podatke da se napravi ugovor, da bi me tri sata poslije zvali da zakazu za ponedjeljak. Znaci ekspeditivni su sto se toga tice. A ne moras cak ni otici u Logosoft, mozes sve podatke dati preko telefona (adresa, broj licne, maticni broj, ...). :)
MTV

#6932 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

ado-šampion wrote:
MTV wrote:Onda ja imam srece sto mi je doslo u trio light WIFI modem router :D
Ne pise ni na stranici da dodje ni s Trio Light, ni Trio, samo s Trio+. Doduse ovom jaranu je cini mi se dosao i s Duo+, ali on je uveo ima godina i nesto.
Trio light uveden preko godine i po od kad su ga predstavili, od tad je. A prije sam samo koristio xdsl i nije bio wifi. Mislim da su nabavili puno ovih wifi modema ZyXEL pa vecina ih dobiva.
afannedim

#6933 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ja koristim DUO+ i modem Zyxel i dva STB HD AirTies
rizibizi

#6934 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Ne mogu se rjesiti moje-njihove tv do februara kad mi istice one famozne dvije godine, do tada nista od super tv, kontao uvoditi xdsl ali posto nekad jeste wifi router/modem, nekad nije vjerovatno da necu ni to jer bi fakat ispod tv-a imao istureno odjeljenje elektrodistribucije (mislim da elektroprenos radi s kablovima). Steta, a kad sam uporedio cijene za ovih 30 KM / 10 Mbps u telekomu kod Logosofta bih dobio duplo, mozda nesto malo skuplje. Doci ce i taj februar jos samo 7 mjeseci. :D
Sakazulu

#6935 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

rizibizi wrote:Ne mogu se rjesiti moje-njihove tv do februara kad mi istice one famozne dvije godine, do tada nista od super tv, kontao uvoditi xdsl ali posto nekad jeste wifi router/modem, nekad nije vjerovatno da necu ni to jer bi fakat ispod tv-a imao istureno odjeljenje elektrodistribucije (mislim da elektroprenos radi s kablovima). Steta, a kad sam uporedio cijene za ovih 30 KM / 10 Mbps u telekomu kod Logosofta bih dobio duplo, mozda nesto malo skuplje. Doci ce i taj februar jos samo 7 mjeseci. :D

E baš si peh! Ovaj dio sa dođe ili ne wifi... Ranije su dijelili samo obični modem, osim ko je uzimao onu najbržu varijantu. A kasnije si mogao i sam zatražiti da ti zamijene za wifi ruter jer to želiš a njima to više ništa ne znači. Generalno, ja sam nekad sa bh adsl imao svoj AP, koji sam jednako koristio i kad sam uveo lol xdsl. I tako pokrivao wifi signalom stan. Sad kako su mi zamijenili za lol wifi sve mi to stoji i skuplja prašinu. Eto ako si mušterija javi se, barem u februaru :)
MTV

#6936 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Pored HAYATOVACA mozemo ocekivati i Kanal 6
http://kanal6.ba/index.php?page=kanal6 (Ukoliko još uvijek nemate Kanal 6 HD televiziju u ponudi svoga kablovskog ili IPTV distributera kontaktirajte nas na [email protected]. Signal ustupamo besplatno u SD ili HD rezoluciji.)
Kanal 6 je prva bosanskohercegovačka narodna televizija a ujedno i najmlađa bh. televizija osnovana krajem 2013. godine.

Naša misija je da zabavimo i informišemo obične ljude u Bosni i Hercegovini i dijaspori. Imamo inovativan pristup kreiranju programa koji je jako gledan kod širih narodnih masa. Informativni program Kanal 6 televizije je fokusiran na Bosnu i Hercegovinu i dijasporu dok su drugi programi interesantni svim gledateljima sa područja bivše Jugoslavije.

Na Kanal 6 televiziji možete pratiti samo najbolju narodnu muziku uz brze vijesti i emisije kao što su Narodno veselje, Estradni magazin, Intervju srca Bosne, Sijelo Srca Bosne, Naša Baština, Istina, Putopisi, Pressa, Pozitiva, Subotom sa..., Astro show, Kladionica uživo, Narodnih top 10 i slično.

Kanal 6 možete gledati kod ovih distributera:

AVAX - Općine Lukavac, Tuzla, Živinice, Banovici, Kladanj, Vlasenica i Srebrenik.
BHB CABLE TV - Lukavac, Tuzla, Brčko, Kladanj, Velika Kladuša, Mrkonjic Grad, Gračanica, Sanski Most, Novi Travnik i Jajce. BOLJA TV - Evropa, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland.
BOSNA TV - Evropa, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland.
ELKATEL - Tuzlanski kanton.
ELTA-MT - Tuzlanski kanton i Istočna Bosna.
FASTV - Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland, Evropa i Rusija.
GLOBAL INTERNET - Novi Travnik i Vitez.
KTV EGE - Tešanj, Jelah, Usora, Doboj Jug.
MOJA TV - Bosna i Hercegovina.
NETTV PLUS - Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland, Evropa i Rusija
TELEMACH - Sarajevo, Zenica, Mostar, Travnik, Vitez, Busovača, Kiseljak, Fojnica, Vareš, Visoko, Kakanj, Breza, Ilijaš, Čapljina. TELEMACH SLOVENIJA - Slovenija.
TXTV - Tuzlanski kanton.
NARODNA TV - Austrija, Njemačka, Švicarska.
TELINEA - Bihać, Sanski most, Cazin, Velika Kladuša, Ključ i dijaspora.
LOGOSOFT - Sarajevo i Zenica

U pripremi:

GSS MEDIA - Evropa, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland.
BALKANYUM TV - Evropa, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland.
HOME TV - Hercegovina i Srednja Bosna.
KG1 - Goražde
AVATEL - Zenica i dijaspora.

Ukoliko još uvijek nemate Kanal 6 HD televiziju u ponudi svoga kablovskog ili IPTV distributera kontaktirajte nas na [email protected]. Signal ustupamo besplatno u SD ili HD rezoluciji.
karanana

#6937 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

To neki seljakluk ko valentino
al-em

#6938 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by al-em »

karanana wrote:To neki seljakluk ko valentino
valentino :thumbup:

kako me samo nasmijavaju oni teferici po dvoranama i livadama u 3 ujutro
rizibizi

#6939 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Kanal 6 je cini mi se travnicka televizija, valjda krenuli s kraja brojati, ceka se kanal 5. Ima ga na moja tv, naletio par puta, nista specijalno u moru tv jata, amni, valentina i sl. kanala.
The BEN10

#6940 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Šta je ovo - pao internet i telefonija!
Ne mogu dobiti čak ni tehničku službu na 931-999.
Qler

#6941 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Isto i kod mene.... Nije mi jasno kako su pali internet i telefon a TV radi?
sklj korisnik

#6942 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by sklj korisnik »

Isto stanje,odsjeceni smo od svijeta.
Hajlac

#6943 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Hajlac »

I meni jutros nije radilo 1-2h ali sad radi uredno.
smijesni_ste

#6944 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

Uvijek ista priča, najave prekid za određeni datum, ali problemi počnu i prije... :-x :-x
afannedim

#6945 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

kakav je ovo fazon na mjestu RTS SATELIT sad mi ARENASPORT, gledao sam arenasport 1,2,3,4, i HR nijedna ne daje isti sadržaj kao ova na mjestu rts satelit
MTV

#6946 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:kakav je ovo fazon na mjestu RTS SATELIT sad mi ARENASPORT, gledao sam arenasport 1,2,3,4, i HR nijedna ne daje isti sadržaj kao ova na mjestu rts satelit
A ja kontao da mi se prividja :D i kod ove arenasport nema broja 1 kao u arene bh i hr. Mozda je srpska verzija, mada sumnjam.
Maharadza

#6947 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

rizibizi wrote:Kanal 6 je cini mi se travnicka televizija, valjda krenuli s kraja brojati, ceka se kanal 5. Ima ga na moja tv, naletio par puta, nista specijalno u moru tv jata, amni, valentina i sl. kanala.
Nemoj tako, imaju i jak "sportski" sadržaj:

Vrhunska uživancija za sve ljubitelje bikova! :mrgreen:
afannedim

#6948 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:kakav je ovo fazon na mjestu RTS SATELIT sad mi ARENASPORT, gledao sam arenasport 1,2,3,4, i HR nijedna ne daje isti sadržaj kao ova na mjestu rts satelit
A ja kontao da mi se prividja :D i kod ove arenasport nema broja 1 kao u arene bh i hr. Mozda je srpska verzija, mada sumnjam.
baš tako nema ni broj da nije arenasport 5
MTV

#6949 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote: baš tako nema ni broj da nije arenasport 5
Moze bit ali mislim da nije. Arenasport 5 logo je ljubicaste boje. I njega bi mogli ocekivati uskoro jer se siri na ostale operatere u srbiji. Bio je samo u Open tv srpskog telekoma, prosirio se i na satelitskog operatera Polaris. Siri se i u makedoniji na Max tv- u.
emcha13

#6950 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by emcha13 »

Lijep pozdrav ljudi, imam problem i ne znam kako da ga rijesim. Evo vec 2 mjeseca ova traka mi ovako stoji , mogu je spustiti ali ne vidim onaj pregled programa ni nista, takodjer kad otvorim meni onaj bude skroz uvecan i pomjeren u stranu, pretpostavljam da je nekako rezolucija poremecena , pa sta da radim ? evo slike http://prntscr.com/407491
Post Reply