Logosoft
Moderator: Benq
- MTV
#6926 Re: Logosoft ALL ABOUT
Onda ja imam srece sto mi je doslo u trio light WIFI modem router 
-
Forsaken
#6927 Re: Logosoft ALL ABOUT
jel xDSL koristi telefonsku paricu? Ja trenutno imam ADSL telecomov al razmisljam o uvodjenju xDSLa. Kad bi moglo radit uporedo bili bi optimalno jer mi je internet kritican zbog posla a ako ne onda se valja peglat i odjavljivat prvo ....
-
ado-šampion
#6928 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koristi, koju bi drugu koristio... Ne moze uporedo, prvo teoretski nije moguce, a drugo presaltaju oni dole na kutiji.Forsaken wrote:jel xDSL koristi telefonsku paricu? Ja trenutno imam ADSL telecomov al razmisljam o uvodjenju xDSLa. Kad bi moglo radit uporedo bili bi optimalno jer mi je internet kritican zbog posla a ako ne onda se valja peglat i odjavljivat prvo ....
Ne moras prvo odjavljivati, kad ti dodju iz Logosofta da uvedu oni jednostavno presaltaju na kutiji, pa ti mozes odjaviti Telecom kad god hoces. Tako sam i ja uradio.
-
ado-šampion
#6929 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne pise ni na stranici da dodje ni s Trio Light, ni Trio, samo s Trio+. Doduse ovom jaranu je cini mi se dosao i s Duo+, ali on je uveo ima godina i nesto.MTV wrote:Onda ja imam srece sto mi je doslo u trio light WIFI modem router
-
Forsaken
#6930 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ejh super onda ako ne popravi mi telecom internet do vikenda zovem LOLado-šampion wrote:Koristi, koju bi drugu koristio... Ne moze uporedo, prvo teoretski nije moguce, a drugo presaltaju oni dole na kutiji.Forsaken wrote:jel xDSL koristi telefonsku paricu? Ja trenutno imam ADSL telecomov al razmisljam o uvodjenju xDSLa. Kad bi moglo radit uporedo bili bi optimalno jer mi je internet kritican zbog posla a ako ne onda se valja peglat i odjavljivat prvo ....
Ne moras prvo odjavljivati, kad ti dodju iz Logosofta da uvedu oni jednostavno presaltaju na kutiji, pa ti mozes odjaviti Telecom kad god hoces. Tako sam i ja uradio.
-
ado-šampion
#6931 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dolaze naredni dan ako nije vikend. Ja sam zvao telefonom u petak i ostavio podatke da se napravi ugovor, da bi me tri sata poslije zvali da zakazu za ponedjeljak. Znaci ekspeditivni su sto se toga tice. A ne moras cak ni otici u Logosoft, mozes sve podatke dati preko telefona (adresa, broj licne, maticni broj, ...).Forsaken wrote:
Ejh super onda ako ne popravi mi telecom internet do vikenda zovem LOLJel brzo dolaze?
- MTV
#6932 Re: Logosoft ALL ABOUT
Trio light uveden preko godine i po od kad su ga predstavili, od tad je. A prije sam samo koristio xdsl i nije bio wifi. Mislim da su nabavili puno ovih wifi modema ZyXEL pa vecina ih dobiva.ado-šampion wrote:Ne pise ni na stranici da dodje ni s Trio Light, ni Trio, samo s Trio+. Doduse ovom jaranu je cini mi se dosao i s Duo+, ali on je uveo ima godina i nesto.MTV wrote:Onda ja imam srece sto mi je doslo u trio light WIFI modem router
- afannedim
#6933 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja koristim DUO+ i modem Zyxel i dva STB HD AirTies
-
rizibizi
#6934 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne mogu se rjesiti moje-njihove tv do februara kad mi istice one famozne dvije godine, do tada nista od super tv, kontao uvoditi xdsl ali posto nekad jeste wifi router/modem, nekad nije vjerovatno da necu ni to jer bi fakat ispod tv-a imao istureno odjeljenje elektrodistribucije (mislim da elektroprenos radi s kablovima). Steta, a kad sam uporedio cijene za ovih 30 KM / 10 Mbps u telekomu kod Logosofta bih dobio duplo, mozda nesto malo skuplje. Doci ce i taj februar jos samo 7 mjeseci. 
-
Sakazulu
#6935 Re: Logosoft ALL ABOUT
rizibizi wrote:Ne mogu se rjesiti moje-njihove tv do februara kad mi istice one famozne dvije godine, do tada nista od super tv, kontao uvoditi xdsl ali posto nekad jeste wifi router/modem, nekad nije vjerovatno da necu ni to jer bi fakat ispod tv-a imao istureno odjeljenje elektrodistribucije (mislim da elektroprenos radi s kablovima). Steta, a kad sam uporedio cijene za ovih 30 KM / 10 Mbps u telekomu kod Logosofta bih dobio duplo, mozda nesto malo skuplje. Doci ce i taj februar jos samo 7 mjeseci.
E baš si peh! Ovaj dio sa dođe ili ne wifi... Ranije su dijelili samo obični modem, osim ko je uzimao onu najbržu varijantu. A kasnije si mogao i sam zatražiti da ti zamijene za wifi ruter jer to želiš a njima to više ništa ne znači. Generalno, ja sam nekad sa bh adsl imao svoj AP, koji sam jednako koristio i kad sam uveo lol xdsl. I tako pokrivao wifi signalom stan. Sad kako su mi zamijenili za lol wifi sve mi to stoji i skuplja prašinu. Eto ako si mušterija javi se, barem u februaru
- MTV
#6936 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pored HAYATOVACA mozemo ocekivati i Kanal 6
http://kanal6.ba/index.php?page=kanal6 (Ukoliko još uvijek nemate Kanal 6 HD televiziju u ponudi svoga kablovskog ili IPTV distributera kontaktirajte nas na [email protected]. Signal ustupamo besplatno u SD ili HD rezoluciji.)
http://kanal6.ba/index.php?page=kanal6 (Ukoliko još uvijek nemate Kanal 6 HD televiziju u ponudi svoga kablovskog ili IPTV distributera kontaktirajte nas na [email protected]. Signal ustupamo besplatno u SD ili HD rezoluciji.)
Kanal 6 je prva bosanskohercegovačka narodna televizija a ujedno i najmlađa bh. televizija osnovana krajem 2013. godine.
Naša misija je da zabavimo i informišemo obične ljude u Bosni i Hercegovini i dijaspori. Imamo inovativan pristup kreiranju programa koji je jako gledan kod širih narodnih masa. Informativni program Kanal 6 televizije je fokusiran na Bosnu i Hercegovinu i dijasporu dok su drugi programi interesantni svim gledateljima sa područja bivše Jugoslavije.
Na Kanal 6 televiziji možete pratiti samo najbolju narodnu muziku uz brze vijesti i emisije kao što su Narodno veselje, Estradni magazin, Intervju srca Bosne, Sijelo Srca Bosne, Naša Baština, Istina, Putopisi, Pressa, Pozitiva, Subotom sa..., Astro show, Kladionica uživo, Narodnih top 10 i slično.
Kanal 6 možete gledati kod ovih distributera:
AVAX - Općine Lukavac, Tuzla, Živinice, Banovici, Kladanj, Vlasenica i Srebrenik.
BHB CABLE TV - Lukavac, Tuzla, Brčko, Kladanj, Velika Kladuša, Mrkonjic Grad, Gračanica, Sanski Most, Novi Travnik i Jajce. BOLJA TV - Evropa, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland.
BOSNA TV - Evropa, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland.
ELKATEL - Tuzlanski kanton.
ELTA-MT - Tuzlanski kanton i Istočna Bosna.
FASTV - Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland, Evropa i Rusija.
GLOBAL INTERNET - Novi Travnik i Vitez.
KTV EGE - Tešanj, Jelah, Usora, Doboj Jug.
MOJA TV - Bosna i Hercegovina.
NETTV PLUS - Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland, Evropa i Rusija
TELEMACH - Sarajevo, Zenica, Mostar, Travnik, Vitez, Busovača, Kiseljak, Fojnica, Vareš, Visoko, Kakanj, Breza, Ilijaš, Čapljina. TELEMACH SLOVENIJA - Slovenija.
TXTV - Tuzlanski kanton.
NARODNA TV - Austrija, Njemačka, Švicarska.
TELINEA - Bihać, Sanski most, Cazin, Velika Kladuša, Ključ i dijaspora.
LOGOSOFT - Sarajevo i Zenica
U pripremi:
GSS MEDIA - Evropa, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland.
BALKANYUM TV - Evropa, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Australija i Novi Zeland.
HOME TV - Hercegovina i Srednja Bosna.
KG1 - Goražde
AVATEL - Zenica i dijaspora.
Ukoliko još uvijek nemate Kanal 6 HD televiziju u ponudi svoga kablovskog ili IPTV distributera kontaktirajte nas na [email protected]. Signal ustupamo besplatno u SD ili HD rezoluciji.
- karanana
#6937 Re: Logosoft ALL ABOUT
To neki seljakluk ko valentino
-
al-em
#6938 Re: Logosoft ALL ABOUT
valentinokaranana wrote:To neki seljakluk ko valentino
kako me samo nasmijavaju oni teferici po dvoranama i livadama u 3 ujutro
-
rizibizi
#6939 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kanal 6 je cini mi se travnicka televizija, valjda krenuli s kraja brojati, ceka se kanal 5. Ima ga na moja tv, naletio par puta, nista specijalno u moru tv jata, amni, valentina i sl. kanala.
-
The BEN10
#6940 Re: Logosoft ALL ABOUT
Šta je ovo - pao internet i telefonija!
Ne mogu dobiti čak ni tehničku službu na 931-999.
Ne mogu dobiti čak ni tehničku službu na 931-999.
- Qler
#6941 Re: Logosoft ALL ABOUT
Isto i kod mene.... Nije mi jasno kako su pali internet i telefon a TV radi?
-
sklj korisnik
#6942 Re: Logosoft ALL ABOUT
Isto stanje,odsjeceni smo od svijeta.
- Hajlac
#6943 Re: Logosoft ALL ABOUT
I meni jutros nije radilo 1-2h ali sad radi uredno.
-
smijesni_ste
#6944 Re: Logosoft ALL ABOUT
Uvijek ista priča, najave prekid za određeni datum, ali problemi počnu i prije...

- afannedim
#6945 Re: Logosoft ALL ABOUT
kakav je ovo fazon na mjestu RTS SATELIT sad mi ARENASPORT, gledao sam arenasport 1,2,3,4, i HR nijedna ne daje isti sadržaj kao ova na mjestu rts satelit
- MTV
#6946 Re: Logosoft ALL ABOUT
A ja kontao da mi se prividjaafannedim wrote:kakav je ovo fazon na mjestu RTS SATELIT sad mi ARENASPORT, gledao sam arenasport 1,2,3,4, i HR nijedna ne daje isti sadržaj kao ova na mjestu rts satelit
- Maharadza
#6947 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nemoj tako, imaju i jak "sportski" sadržaj:rizibizi wrote:Kanal 6 je cini mi se travnicka televizija, valjda krenuli s kraja brojati, ceka se kanal 5. Ima ga na moja tv, naletio par puta, nista specijalno u moru tv jata, amni, valentina i sl. kanala.
Vrhunska uživancija za sve ljubitelje bikova!
- afannedim
#6948 Re: Logosoft ALL ABOUT
baš tako nema ni broj da nije arenasport 5MTV wrote:A ja kontao da mi se prividjaafannedim wrote:kakav je ovo fazon na mjestu RTS SATELIT sad mi ARENASPORT, gledao sam arenasport 1,2,3,4, i HR nijedna ne daje isti sadržaj kao ova na mjestu rts sateliti kod ove arenasport nema broja 1 kao u arene bh i hr. Mozda je srpska verzija, mada sumnjam.
- MTV
#6949 Re: Logosoft ALL ABOUT
Moze bit ali mislim da nije. Arenasport 5 logo je ljubicaste boje. I njega bi mogli ocekivati uskoro jer se siri na ostale operatere u srbiji. Bio je samo u Open tv srpskog telekoma, prosirio se i na satelitskog operatera Polaris. Siri se i u makedoniji na Max tv- u.afannedim wrote: baš tako nema ni broj da nije arenasport 5
-
emcha13
#6950 Re: Logosoft ALL ABOUT
Lijep pozdrav ljudi, imam problem i ne znam kako da ga rijesim. Evo vec 2 mjeseca ova traka mi ovako stoji , mogu je spustiti ali ne vidim onaj pregled programa ni nista, takodjer kad otvorim meni onaj bude skroz uvecan i pomjeren u stranu, pretpostavljam da je nekako rezolucija poremecena , pa sta da radim ? evo slike http://prntscr.com/407491