SDA-All about

Post Reply
T-Rexx

#6926 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

elcaliente wrote:SDA je super stranka ,velike stvari su uradili za nasu drzavu, navedimo samo par stvari koju su nam podarili: Dejtonski sporazum, nepotizam, kriminal, obrise feudalnog drustva, bogate pojedince clanove SDA, siromastvo ostalog naroda, zlatne kasike, fundamentaliste, hodze i popove u politici, vehabije, teroriste iz arapskih zemalja, Harisa Silajdzica, Milorada Dodika, one and only Goluma itd,itd...
Za dvadeset godina vladavine su napravili izvrstan posao i Robert Mugabe im zavidi, zvao je Goluma da ga nauci par stvari, ali izgleda da ce bradonja ici jer on voli putovanja po Africi i arapskim zemljama, kao ucio je on od svog oca kako je to najbolje radi.
:lol: :lol:

Joj sta Avaz uradi sa ljudskog uma. :run:

Momcino, da bi se doslo do Dejtona i mira prvo je trebalo goloruko odbraniti drzavu i narod od cetvrte vojne sile. Dejton nije pao s neba vec je produkt agresije i nase goloruke borbe. A to da danas ne bi bilo Dodika i srpskog nacionalizma da nije SDA :-) a i ostale gluposti koje si naveo nisu nista manje :lol:

Avaz Avaz.... sta ta novina radi od ljudi...
ultima_palabra

#6927 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ne znam za Dodika, ali Avaza definitivno ne bi bilo bez SDA.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6928 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

ko li stvori taj Avaz...
mikasa

#6929 Re: SDA-All about

Post by mikasa »

T-Rexx wrote:Ovo sto trenutno SDA radi ima moju punu podrsku. Interes svih nas i drzave je da plan SDP-SBB ne uspije. Zato svaka blokada i opstrukcija je bolja opcija od onoga sto nam braca Fahro i Zlaja pripremaju.
interesntno...
moja podrska, svih nas, drzava...
Decko, samo odluci u cije ime pises
elcaliente

#6930 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

T-Rexx wrote:
elcaliente wrote:SDA je super stranka ,velike stvari su uradili za nasu drzavu, navedimo samo par stvari koju su nam podarili: Dejtonski sporazum, nepotizam, kriminal, obrise feudalnog drustva, bogate pojedince clanove SDA, siromastvo ostalog naroda, zlatne kasike, fundamentaliste, hodze i popove u politici, vehabije, teroriste iz arapskih zemalja, Harisa Silajdzica, Milorada Dodika, one and only Goluma itd,itd...
Za dvadeset godina vladavine su napravili izvrstan posao i Robert Mugabe im zavidi, zvao je Goluma da ga nauci par stvari, ali izgleda da ce bradonja ici jer on voli putovanja po Africi i arapskim zemljama, kao ucio je on od svog oca kako je to najbolje radi.

Momcino, da bi se doslo do Dejtona i mira prvo je trebalo goloruko odbraniti drzavu i narod od cetvrte vojne sile. Dejton nije pao s neba vec je produkt agresije i nase goloruke borbe. A to da danas ne bi bilo Dodika i srpskog nacionalizma da nije SDA :-) a i ostale gluposti koje si naveo nisu nista manje :lol:

hahaha jesi smjesan, pa vama simpatizerima SDA i radnicima u BH telekomu je za sve kriv Avaz. Svi mi znamo i da je to tipicna SDA skola, mi smo na vlasti i sve je dobro, za sve lose u drzavi krivi su drugi. Pricaj nam malo o zlatnim kasikama sto nam Bakirov sepavi otac obecao. Vidim da ostale nabrojane stvari nisi spomenuo, sto li?
Koje li to novine citaju danas sipmatizeri SDA, do sada su se kleli u Avaz.
T-Rexx

#6931 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

elcaliente wrote: Pricaj nam malo o zlatnim kasikama sto nam Bakirov sepavi otac obecao.
Upravo tako. Ovim si pokazao svoj intelekt.
Ako si u stanju da vjerujes u nebulozu o zlatnim kasikama zasto ne bi vjerovao i Avazu. Zar ne?
elcaliente

#6932 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

T-Rexx wrote:
elcaliente wrote: Pricaj nam malo o zlatnim kasikama sto nam Bakirov sepavi otac obecao.
Ako si u stanju da vjerujes u nebulozu o zlatnim kasikama zasto ne bi vjerovao i Avazu. Zar ne?

Figurativno, figurativno.

Ili da ti napisem da nam je obecao bolji zivot a njegova stranka cesto to ponavljala. Ali ne smeta meni da ja tebi to objasnim, znamo svi kakav intelekt imaju glasaci SDA stranke. Vodze su im isto glupe,ali imaju tu neku krimogenu energiju u sebi koja ih je dovela da uspjeha.
Sjetimo se samo izvrsnih licnosti koji odisu intelektom npr; Edhem Bicakcic, Nezdad Brankovic i onda zlatni dvojac Golum i Bradonja.
Jednostavno odisu intelektom i postenjem, pravi vjernici i cestiti ljudi.
Paranoid

#6933 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

elcaliente wrote:
T-Rexx wrote:

hahaha jesi smjesan, pa vama simpatizerima SDA i radnicima u BH telekomu je za sve kriv Avaz. Svi mi znamo i da je to tipicna SDA skola, mi smo na vlasti i sve je dobro, za sve lose u drzavi krivi su drugi. Pricaj nam malo o zlatnim kasikama sto nam Bakirov sepavi otac obecao. Vidim da ostale nabrojane stvari nisi spomenuo, sto li?
Koje li to novine citaju danas sipmatizeri SDA, do sada su se kleli u Avaz.
Veliš Bakirov šepavi otac...zlatne kašike..hmm
Ne znam kojoj ti strani pripadaš i koju stranku preferiraš (samo predpostavljam), ali sam siguran da bi pored takvih umova svi pobjegli...pa makar to bila i SDA stranka.

Na kraju krajeva i u Muenchenu imaš pristalica SDA, pa bi na tvom mjestu vodio računa da te ne bi neki "zeleni" provozao u gepeku...
Shahab

#6934 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

T-Rexx wrote:
Radončić je posebno trenirana osoba koja će ubaciti bombu u septičku jamu zvanu SDA. Kao crnogorski komunistički kadar on jako dobro poznaje tehnologije obračuna sa političkim protivnicima putem službi i medija. SDA nije sposobna da se suprotstavi opasnom protivniku kakav je Radončić. Promatraj ovo kao jednu boks borbu u kojoj procijenjuješ brzinu, snagu, refleks, borbeni duh svakog od boraca... Da smo na kladionici , u borbi između Radončića i Tihića, ja bih svoj novac stavio na Radončića!
T-Rexx

#6935 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

elcaliente wrote:

Ili da ti napisem da nam je obecao bolji zivot a njegova stranka cesto to ponavljala.
Kakvi figurativno. Ti kao citalac Avaza si to itekako ozbiljno mislio kao sto si ozbiljno mislio i sve ostale stvari koje si rekao kao na primjer da nam je SDA dala Dejton pri cemu si zapostavio sve historijske cinjenice i kontekste tog vremena. Ili na primjer da je SDA kriva sto danas postoji Dodik i srpski nacionalizam.

Nisam ni ja zadovoljan SDA strankom i smatram da su zasluzili da odu u penziju. Ali poklanjajuci svoje povjerenje SDP-u i SBB ti samo pokazujes svoju naivnost jer mislis da su oni bolji. Objasni nam kakvu cemo to korist imati od toga sto je Niksic zaposlio svog brata u drzavnu direkciju ili sto je Zlaja degradirao drzavne institucije radi svoje fotelje????
Last edited by T-Rexx on 14/02/2013 16:28, edited 1 time in total.
T-Rexx

#6936 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

Moze li bilo ko objasniti prednosti i dobre strane Zlajine i Fahrine ljubavi i njihove koalicije sa HDZ-om i SNSD-om?? I po cemu je to bolje od SDA???
elcaliente

#6937 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

T-Rexx wrote:
elcaliente wrote:

Ili da ti napisem da nam je obecao bolji zivot a njegova stranka cesto to ponavljala.
Kakvi figurativno. Ti kao citalac Avaza si to ozbiljno mislio kao sto si ozbiljno mislio i sve ostale stvari koje si rekao kao na primjer da nam je SDA dala Dejton pri cemu si zapostavio sve historijske cinjenice i kontekste tog vremena.

Nisam ni ja zadovoljan SDA strankom i smatram da su zasluzili da odu u penziju. Ali poklanjajuci svoje povjerenje SDP-u i SBB ti samo pokazujes svoju naivnost jer mislis da su oni bolji. Objasni nam kakvu cemo to korist imati od toga sto je Niksic zaposlio svog brata u drzavnu direkciju ili sto je Zlaja degradirao drzavne institucije radi svoje fotelje????
Gdje si ti proctiao da sam ja SDP-SBB glasac? Ja samo kazem da nam je SDA uradila vece zlo nego citav rat, i danas nam isto to radi. Ljudi i dalje glasaju za njih, samo molim Boga da krene privatizacija Bh Telekoma i Elektroprivrede, pa da se otkazi pocnu dijeliti.
Paranoid

#6938 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

T-Rexx wrote:
elcaliente wrote:

Kakvi figurativno. Ti kao citalac Avaza si to ozbiljno mislio kao sto si ozbiljno mislio i sve ostale stvari koje si rekao kao na primjer da nam je SDA dala Dejton pri cemu si zapostavio sve historijske cinjenice i kontekste tog vremena.

Šta se raspravljaš sa saloncem...nije valjda da misliš da su njegovi postovi upereni protiv SDA?? Njegova namjera je pljuvanje po Bošnjacima, svejedno kojoj stranci pripadaju..
elcaliente

#6939 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

T-Rexx wrote:Moze li bilo ko objasniti prednosti i dobre strane Zlajine i Fahrine ljubavi i njihove koalicije sa HDZ-om i SNSD-om?? I po cemu je to bolje od SDA???
A ti nam objasni ljubav SDA-SDS-HDZ, 20 godina.
T-Rexx

#6940 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

elcaliente wrote:Ja samo kazem da nam je SDA uradila vece zlo nego citav rat,
jos jedan biser tvog intelekta. de se malo prokontaj prije nego nesto napises.
ako vec tvrdis takvu nebulozu, hajde nam onda objasni i dokazi u brojevima i slovima kako je za nas rat bio bolji od SDA stranke????
T-Rexx

#6941 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

elcaliente wrote: A ti nam objasni ljubav SDA-SDS-HDZ, 20 godina.
Ne mogu. jer mi se ta koalicija gadi!
elcaliente

#6942 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

Paranoid wrote:
T-Rexx wrote:
elcaliente wrote:

Šta se raspravljaš sa saloncem...nije valjda da misliš da su njegovi postovi upereni protiv SDA?? Njegova namjera je pljuvanje po Bošnjacima, svejedno kojoj stranci pripadaju..
Mozda si malo paranoidan?
Valjda mene kao Bosnjaka najvise boli to sto nam je SDA uradila.
elcaliente

#6943 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

T-Rexx wrote:
elcaliente wrote:Ja samo kazem da nam je SDA uradila vece zlo nego citav rat,
jos jedan biser tvog intelekta. de se malo prokontaj prije nego nesto napises.
ako vec tvrdis takvu nebulozu, hajde nam onda objasni i dokazi u brojevima i slovima kako je za nas rat bio bolji od SDA stranke????
Pa zato sto rat nismo mogli izbjeci jer su nam ga drugi servirali, a ovo sve poslije rata smo mogli izbjeci i makar u nasim okvirima poslije onoga sto smo prozivjeli zivjeti koliko toliko dostjanstveno i bez siromastva.
Ali nije moglo, jer ko bi pljackao narod, drzavu i gradio sebi vile iznad Sarajeva. Milijarde pomoci iz svijeta su stigle, vidjelo smo sta je najveca stranka u BiH od toga napravila. i jos ih nije stid reci da bez njih nece biti Bosne na sjednici parlamenta, pa takve kakvu su nam oni stvorili da Bog da nikada nebilo.
Paranoid

#6944 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

elcaliente wrote: Mozda si malo paranoidan?
Nemoj dalje, živ bio..raniću se zlatnom kašikom.
elcaliente

#6945 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

Paranoid wrote:
Nemoras nego samo zaokruzi SDA na sljedecim izborima pa nas opet rani sve.

A zlatnu kasiku pokloni sirotinji koju je SDA napravila.
T-Rexx

#6946 Re: SDA-All about

Post by T-Rexx »

elcaliente wrote:
Paranoid wrote:

Avaz i zlatne kasike :lol: :lol: u sta svijet sve nece povjerovati. :-)
elcaliente

#6947 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

Najgore je sto neki i dan danas vjeruju u ono sto im SDA prica, uglavnom su to ljudi iz ruralnih podrucija, ali nadze se neki koji je preslio u grad ali opet glasa kako babo iz sela naredi ili zato sto mu je rodzak u SDA pa mu rekao da ce ga ubaciti u BHT ili u pozoriste. :D
Paranoid

#6948 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

elcaliente wrote:
Paranoid wrote:

Priča o "Bakirovom šepavom ocu" te svrstava u rang sa saloncima...argumentovan podatak o zlatnim kašikama se nikada nije našao na medijima, kao ni u pisanom tekstu...tako da ta poema se može pripisati samo guslarima sa "mačkovog brda"..

SDA nisam zaokružio na prošlim izborima, ali mi ne pada napamet da nazivam pogrdnim imenima sve one koji jesu zaokružili SDA, a njih je većina...dokazano na prošlim izborima.

Prema tome, ako bude sve više onih koji se gađaju "zlatnim kašikama" kao ovde po forumu i koji raspolažu sa 100 riječi, onda ću definitivno da poslušam tvoj savjet pa ću i sam mada drhtave ruke...zaokružiti SDA..
Shahab

#6949 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić sinoć je, u prisustvu svog zamjenika Bakira Izetbegovića, nakon sjednice najužeg vrha ove stranke najavio pokušaje daljnjeg blokiranja i razvlačenja rekonstrukcije vlasti u Federaciji BiH, a potom se okomio na predstavnike međunarodne zajednice, optužujući ih da se bespravno miješaju u unutrašnje stvari BiH!

Teške optužbe

Naime, Tihić se grubo okrenuo protiv prekjučerašnje zajedničke izjave šefa Delegacije Evropske unije (EU) i specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH Petera Sorensena te američkog ambasadora u BiH Patrika Muna (Patrick Moon).

On je izjavu nazvao kontradiktornom tvrdeći da je u suprotnosti s ustavnim poretkom BiH, iako se radi o zajedničkoj, očito dobronamjernoj, izjavi za javnost legitimnih predstavnika Vašingtona i Brisela! Ovo, očito, pokazuje da se ova stranka sve više okreće Teheranu.

- U prvom dijelu Mun i Sorensen kažu da se neće miješati, a u drugom se direktno miješaju u rekonstrukciju vlasti i kažu šta ko treba da radi. Oni Živka Budimira optužuju i pozivaju da ne blokira proces uspostave nove vlasti. To je protivno Ustavu BiH. Jedino pravo da se miješa, po Ustavu, po Dejtonu, ima visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) - rekao je Tihić.
On je ponovio da će na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH pokušati pokrenuti proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa da bi sačuvali svoje ministre u foteljama. No, kako saznajemo, to je moguće jedino kršenjem odredbi Poslovnika o radu ovog doma, a samim time i zakonskih propisa te Ustava FBiH.
Evo ovo je rezultat višesatnog zasjedanja vrha SDA. :lol: :lol: Upozoravaju USA i EU da se ne miješaju u unutrašnje stvari BiH, a prethodnih dvadeset godina jedino što su radili, osim što su krali, jeste da su prizivali njihovu intervenciju. Među njima nema pametne i sposobne osobe da osmisli i koncipira dugoročnu politiku, sa društvenom vizijom. Koruptivni interesi vrha SDA gurnuli su SDA u toatlnu unutrašnju izolaciju (niko sa njima ne želi u koaliciju) a sada i u međunarodnu izolaciju. Nisu sposobni da odgovore izazovima vremena. Oni su mislili, pogotovo Izetbegovići, da je vlast njihovo nasljedno, monarhističko pravo, u međuvremenu su se pojavili neki novi igrači....brži, jači i sa boljom kondicijom (Radončić). Kada ih izbace iz federalne vlasti, gdje je u suštini i kontrola nad novčanim tokovima, prognozira im totalni krah i rasulo, na način da neće ni dočekati slijedeće izbore. Raspast će se kao HDZ u Hrvatskoj i DS u Srbiji. Jedina šansa za opstanak bio je kongres i demokratski izbor novih ljudi i iskrenih i realnih politika (kada ste čuli Tihića da govori o problemima običnog čovjeka). Umjesto demokratskog kongresa, dvije frakcije koruptokracije napravile su "deal fifty-fifty", zato slijedi ovo što se dešava. Zaista će biti pravo uživanje gledati kako nove snage pruzimaju pozicije koruptokracije u "zlatnim kokama". Sve u svemu privredni sistem ide u neminovni kolaps, tako da će bez obzira na epilog ove ciganije, sve završiti, masovnom privatizacijom, vode, struje i telefona....
Challenger__

#6950 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

:lol:

Pozdrav uvaženom Shahabu. Ipak sam, načelno, skeptičan prema potpunoj privatizaciji, pogotovo kada je riječ o strateškom resursima. Kuda može da odvede potpuna privatizacija pokazuje praksa u Srbiji gdje je sve više beskućnika.

Image

Sve mi se čini da je naseljavanja grobalja jedina realna razvojna budućnost na Balkanu :lol: :lol:
Post Reply