Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vjeruj mi da ne bih prodavao ono sto mislim da nije bezbjedno za voznju.
A klijentea koja to uzima je zaista takva da im je to plafon kupovne sposobnosti, pa je bolje da ima te neke ljetne polovne, nego da pali zimske cijelo ljeto.
Na osnovu čega si zaključio da su bezbjedne za voznju, zato što je ostalo 2-3 mm šare, nisu imale gumi defekt,..?! Izgube li te gume svojstva, nakon odredjenog perioda korištenja??
Ja bih zakonom zabranio prodaju polovnih guma....
Na osnovu subjektivnog dojma. Nisu ispucale, nemaju fizickog ostecenja, imaju 4-5 mm šare, vozio na njima prethodnu sezonu i stekao dojam.
Zabranom ces samo staviti odredjenu grupu vozaca u situaciju da ce voziti na kalosama raspalim, jer za nove gume nemaju, a polovne im neko zabranio kupiti.
Throttle wrote: ↑29/03/2022 17:00
Samo vozi ako nisu potrosene, no sikiriki
Pa nisu potrosene,ali nisu nesto ni puno presle u tom ljetnom periodu, dobro se drzs pogotovo na kisi, najvjeorvatnije kad ove izdrcam da cu opet kupiti GY Efficient grip iste gume
Btw hvala svima na odg
MA vozi ih lafice, ne nasjedaj na bezveze price. Isprobaj ih malo na mokroj cesti, sa suhoj cesti, u krivinama, na kocenju. Vidi kako se auto ponasa pa ces znati da li se osjecas sigurno na njima ili ne.
Na osnovu čega si zaključio da su bezbjedne za voznju, zato što je ostalo 2-3 mm šare, nisu imale gumi defekt,..?! Izgube li te gume svojstva, nakon odredjenog perioda korištenja??
Ja bih zakonom zabranio prodaju polovnih guma....
Na osnovu subjektivnog dojma. Nisu ispucale, nemaju fizickog ostecenja, imaju 4-5 mm šare, vozio na njima prethodnu sezonu i stekao dojam.
Zabranom ces samo staviti odredjenu grupu vozaca u situaciju da ce voziti na kalosama raspalim, jer za nove gume nemaju, a polovne im neko zabranio kupiti.
A što je zaustavni put duzi za koji metar, to ništa, a?!
Kako ono ti veliš kod kupovine novih guma, premium, za pola metra nekome znaci život...?!
Šah mat sam sebi složiš...
A što je zaustavni put duzi za koji metar, to ništa, a?!
Kako ono ti veliš kod kupovine novih guma, premium, za pola metra nekome znaci život...?!
Šah mat sam sebi složiš...
Nema tu ništa kontradiktorno. Kad kupuješ gume, kupi najbolje koje možeš.
Sve je važno.
Kad voziš na starim, moraš znati na čemu si.
Ja nisam rekao da su ove moje stare dobre kao i nove. Samo da su dovoljno dobre da se može ostati na njima silom prilika.
Meni se čini da se ne razumijemo.
Tesnjak_91 wrote: ↑29/03/2022 20:48
Uzeo danas 4 nove ljetne Sava HP2, 100 KM po komadu, kako god skontam bit će dobre za golfa U svakom slučaju bolje nego zimske, otkako je otoplilo primjetio sam razliku u odnosu na zimski period
Nego jel' imate neko pravilo koliko otprilike gume mogu/treba da izdrže, dal' sezona il' kilometara?
Ja jutros svoje stavio, druga im sezona, prešao sam 20-ak hiljada na njima prošle sezone i prezadovoljan sam.
Ako ne prelaziš previše trebale bi ti potrajat fino. Ja svoje planiram još ovu sezonu iskoristiti maksimalno i aBd naredne neću ni imati ovaj auto što sad imam.
Super guma, dobar si izbor napravio.
Da nisi malo uranio, za vikend snijeg i minusi. Qrac ćeš preko Komara i Laništa pregazit' s tom ljetnom Savom.
Ima li neka preporuka gdje u Sarajevu kupiti premium gume ( 205/55/r16)? Ako sam dobro shvatio niko više ne nudi besplatnu montažu ako kupiš sve 4 ? Gledajući ove testove nekako sam najbliže Micheline primacy 4.
mirza_15 wrote: ↑30/03/2022 08:30
Ima li neka preporuka gdje u Sarajevu kupiti premium gume ( 205/55/r16)? Ako sam dobro shvatio niko više ne nudi besplatnu montažu ako kupiš sve 4 ? Gledajući ove testove nekako sam najbliže Micheline primacy 4.
Evo ti na ekupi 152 marke, moze na 12 rata po istoj cijeni.
Evo ti na ekupi 152 marke, moze na 12 rata po istoj cijeni.
Dzontra_Volta wrote: ↑30/03/2022 12:08
U Gumi M su 132 KM ove sedmice (do 4.4.). Bagatela
Kod njih zna biti malo stariji dot.
Ma oni imaju neki bolji deal sa Michelinom u odnosu na ostale.
Ja sam prošle zime kupio Alpin 6 za 115 KM po gumi, dok su kod drugih bile 150-160 KM. I svjež DOT je bio.
Michelin je najpovoljniji u Guma M ali obično nije ovogodišnji DOT. Prošlu jesen uzeo kod njih zimske DOT 2020, prije mjesec ljetne isto 2020.
To uglavnom nema nikakve veze, bitno da DOT nije stariji od 4 god. ali ima dosta ekipe koja se loži na ovogodišnji dot.
profatr wrote: ↑30/03/2022 14:43
Michelin je najpovoljniji u Guma M ali obično nije ovogodišnji DOT. Prošlu jesen uzeo kod njih zimske DOT 2020, prije mjesec ljetne isto 2020.
To uglavnom nema nikakve veze, bitno da DOT nije stariji od 4 god. ali ima dosta ekipe koja se loži na ovogodišnji dot.
Da. Ako su ispravno skladištene DOT nije toliko važan.
profatr wrote: ↑30/03/2022 14:43
Ja u novembru 2020. uzeo kod njih Alpin 6 sa DOT-om 4020.
Imaš u total trade 133 KM sa ugradnjom michelin primacy 3 dot22, jedino ako ti se ne gadi ulica...