Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Karabaja

#6926 Re: Android OS

Post by Karabaja »

Primjetio sam da mi za neke kontakte, ako uđem u njih preko imenika, Android sačuva sms historiju do nekoliko sedmica unazad iako sam sms-ove izbrisao iz poruka. Onda sami nestanu. Zna li iko na osnovu čega on bira za koje će kontakte to sačuvati, koliko dugo, zašto te poruke same od sebe nekad nestanu i može li se to uopšte onesposobiti?

Telefon je Sony Ericsson Xperia Arc S, ICS
kemalba

#6927 Re: Android OS

Post by kemalba »

Quaresma wrote:
kemalba wrote:Upravo radim upgrade Samsung Galaxy S Advance-a sa Gingerbread sa kojim je došao na Jelly Bean putem Samsung Kies aplikacije. Čim sam priključio mobitel ponudio mi je opciju firmware upgrade-a.

Već pola sata mi stoji poruka "Downloading firmware upgrade components..." na 52% i ni makac. Istovremeno piše i "Please do not disconnect the cable connected to PC." a baš sam u iskušenju, pa da probam ponovo.
jesi uspio
kako frcera jelly bean?

Sent from my Brain using Tapatalk
Uspio, s tim da nije Jelly Bean nego upgrade sa 2.3.5 na 2.3.6

Za naš region valjda Samsung nema oredviđen upgrade na Jelly Bean.

Odnijeću kod onih "hakera" na čaršiji da vidim mogu li mu nabaciti Jelly Bean jer se ne mogu natjerati da čitam i tražim kako da to sam uradim.
Djubre_

#6928 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Mora ti biti jelly bean 4.1.2 ali kod nas jos nije dosao. Tek je spanija i sta ja znam. Mozes da skines sa sammobile na eng jeziku ili cekaj za nas teritorij... update uradi.. mani custom romova za s2. Mene bi bilo strah kako sam cuo za hard brick za njih... tad ga mozes popisat.. pogledaj na youtube hard brick s2 sta je... strahota za tel... operacija :) cekaj ti update ili idi skini neki gdje je vec izasao...

Sent from my GT-i9001
Maharadza

#6929 Re: Android OS

Post by Maharadza »

andr0id wrote:Mora ti biti jelly bean 4.1.2 ali kod nas jos nije dosao. Tek je spanija i sta ja znam. Mozes da skines sa sammobile na eng jeziku ili cekaj za nas teritorij... update uradi.. mani custom romova za s2. Mene bi bilo strah kako sam cuo za hard brick za njih... tad ga mozes popisat.. pogledaj na youtube hard brick s2 sta je... strahota za tel... operacija :) cekaj ti update ili idi skini neki gdje je vec izasao...

Sent from my GT-i9001
Ma nema bojazni za hard brick ako radiš sve po uputstvu tj. ne miješaš neki divlji (nekompatibilan) kernel za flešanje jb-a ili sl. Tek tada ga možeš razbataliti, inače vrlo teško. Ako ja nisam isto uspio čupanjem usb kabla usred flešanja pomoću odina, onda neće niko (kasnije uredno ušao opet u download mode). :mrgreen:

Tapatalked
bob sap

#6930 Re: Android OS

Post by bob sap »

kemalba wrote: Odnijeću kod onih "hakera" na čaršiji da vidim mogu li mu nabaciti Jelly Bean jer se ne mogu natjerati da čitam i tražim kako da to sam uradim.
to ti je cvaja, ja nosio...ako nadjes gdje jeftinije javi mi da i ja uradim :)
jahh

#6931 Re: Android OS

Post by jahh »

bob sap wrote:
kemalba wrote: Odnijeću kod onih "hakera" na čaršiji da vidim mogu li mu nabaciti Jelly Bean jer se ne mogu natjerati da čitam i tražim kako da to sam uradim.
to ti je cvaja, ja nosio...ako nadjes gdje jeftinije javi mi da i ja uradim :)
pp :D
BadBoy

#6932 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Maharadza wrote:
andr0id wrote:Mora ti biti jelly bean 4.1.2 ali kod nas jos nije dosao. Tek je spanija i sta ja znam. Mozes da skines sa sammobile na eng jeziku ili cekaj za nas teritorij... update uradi.. mani custom romova za s2. Mene bi bilo strah kako sam cuo za hard brick za njih... tad ga mozes popisat.. pogledaj na youtube hard brick s2 sta je... strahota za tel... operacija :) cekaj ti update ili idi skini neki gdje je vec izasao...

Sent from my GT-i9001
Ma nema bojazni za hard brick ako radiš sve po uputstvu tj. ne miješaš neki divlji (nekompatibilan) kernel za flešanje jb-a ili sl. Tek tada ga možeš razbataliti, inače vrlo teško. Ako ja nisam isto uspio čupanjem usb kabla usred flešanja pomoću odina, onda neće niko (kasnije uredno ušao opet u download mode). :mrgreen:

Tapatalked
Za Galaxy S2 i note ima itekakve bojazni od tzv. Super brick buga ili eMMC buga i to baš kod originalnih Samsungovih kernela! Dakle većina ICS stock romova i ona beta verzija pati od tog buga jer ti stock kerneli brišu eMMC memoriju prilikom flashovanja roma ako uradiš wipe data i wipe cache i od toga nema povratka. Custom kerneli kao i ovaj novi jellybean što je izašao su popravili taj bug.
Maharadza

#6933 Re: Android OS

Post by Maharadza »

BadBoy wrote:
Maharadza wrote:

Sent from my GT-i9001

Tapatalked
Za Galaxy S2 i note ima itekakve bojazni od tzv. Super brick buga ili eMMC buga i to baš kod originalnih Samsungovih kernela! Dakle većina ICS stock romova i ona beta verzija pati od tog buga jer ti stock kerneli brišu eMMC memoriju prilikom flashovanja roma ako uradiš wipe data i wipe cache i od toga nema povratka. Custom kerneli kao i ovaj novi jellybean što je izašao su popravili taj bug.
Pa eto još bolje, jer ko to još flešuje ics pored jb custom romova!? ;-)

Tapatalked
BadBoy

#6934 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Hahah rijetko ko, ali se ljudi zalete pa urade Wipe data i cache prije flashovanja novog custom roma da bi imali čistu instalaciju i onda dođe do kuršluza. A u principu se slažem sa tobom, jako je teško na modernim telefonima baš nešto toliko zeznuti da se ne može popraviti. Ovaj bug je upravo to, bug koji je izuzetak i isključiva krivica Samsunga što uopšte postoji.
Djubre_

#6935 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Najbolje rjesenje za S2 je jelly bean 4.1.2 ako ubacuju taj u updateu... i dobar posao.. kod mene je taj na s plus.

Sent from my GT-i9001
rumFo

#6936 Re: Android OS

Post by rumFo »

Jel se moze nabaciti "jb" na xperia arc i jel problem sta?
Djubre_

#6937 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

rumFo wrote:Jel se moze nabaciti "jb" na xperia arc i jel problem sta?
Ako nista ne znas o tome, ne cackaj beze..

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1748635

Imas tu u temi jos romova...

Sent from my GT-i9001
rumFo

#6938 Re: Android OS

Post by rumFo »

andr0id wrote:
rumFo wrote:Jel se moze nabaciti "jb" na xperia arc i jel problem sta?
Ako nista ne znas o tome, ne cackaj beze..

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1748635

Imas tu u temi jos romova...

Sent from my GT-i9001
Hvala, vidim video ukratko ima i svi koraci, pa cu malo procitat upute i usudit se... :mrgreen:
Kurjakk

#6939 Re: Android OS

Post by Kurjakk »

nikakva mudrolija, nadji neki dobar tutorijal i opleti, prati korake i nemam nikakavih problema....za dan se ustelis :D
j-lox

#6940 Re: Android OS

Post by j-lox »

Imam Samsung Galaxy S2 i danas sam mu ubacio novi Android JB 4.1.2. i sad mi trazi PIN za otkljucavanje SIM mreze. Sve radi super osim sto se ne mogu nakaciti ni na jednu mrezu. Da li to znaci da je telefon kupljen kod nekod od operatera i da se ubacivanjem novog operativnog sistema zakljucao ? Svaka pomoc je dobrodosla :wink:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#6941 Re: Android OS

Post by un1ted »

Skinut s neke mreze

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
j-lox

#6942 Re: Android OS

Post by j-lox »

Kako se to moze rijesiti ?
BadBoy

#6943 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Sada sam na telefonu pa ti ne mogu dati direktan link, ali traži SIM unlock po Google za S2 i to je to nije ništa teško.
j-lox

#6944 Re: Android OS

Post by j-lox »

Trazio sam, i kao moze se otkljucati pomocu nekih aplikacija koje se skinu sa google playa samo sto mora biti rootovan telefon, a ja to nisam radio i ne znam da li su te aplikacije pouzdane.
Maharadza

#6945 Re: Android OS

Post by Maharadza »

j-lox wrote:Trazio sam, i kao moze se otkljucati pomocu nekih aplikacija koje se skinu sa google playa samo sto mora biti rootovan telefon, a ja to nisam radio i ne znam da li su te aplikacije pouzdane.
Onda pravac u servis gdje ćeš masno platiti onome "majstoru" a koji će to obaviti NA ISTI NAČIN, pomoću tih "nepouzdanih" aplikacija, pa ti divi dal' ti se baca 20KM! :mrgreen:
j-lox

#6946 Re: Android OS

Post by j-lox »

Kad sam kupio telefon, na njemu je bio instaliran ICS 4.0.3., a nije bio rootovan pa me zanima postoji li koji nacin da se otkljuca na neki drugi nacin.
jahh

#6947 Re: Android OS

Post by jahh »

j-lox wrote:Kad sam kupio telefon, na njemu je bio instaliran ICS 4.0.3., a nije bio rootovan pa me zanima postoji li koji nacin da se otkljuca na neki drugi nacin.
Da, kodovima koji koštaju oko 35 eura.
Nermin_BH

#6948 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

j-lox wrote:Kad sam kupio telefon, na njemu je bio instaliran ICS 4.0.3., a nije bio rootovan pa me zanima postoji li koji nacin da se otkljuca na neki drugi nacin.
Možeš ga otkljucati preko usba za 15 $. A možeš i bez usb preko imei to košta 20 $ ako te zanima mogu ti poslati stranicu u pp gdje se to kupuje.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#6949 Re: Android OS

Post by suad-sarajevo »

Da li je moguće i kako instalirati naš jezik ili bar hrvatski ili srpski na LG optimus P970 white. Hvala.
jahh

#6950 Re: Android OS

Post by jahh »

suad-sarajevo wrote:Da li je moguće i kako instalirati naš jezik ili bar hrvatski ili srpski na LG optimus P970 white. Hvala.
99% Da.
Post Reply