Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
spreca

#6926 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

sherbett wrote:Samo vas citam :bih:
mases tom BiH vartom, sad kad malo otopli pa navale oni ispod kamena gotova si :-) :lol:
spreca

#6927 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

sherbett wrote:
spreca wrote:
sherbett wrote:Samo vas citam :bih:
mases tom BiH vartom, sad kad malo otopli pa navale oni ispod kamena gotova si :-) :lol:
Tko? Jel poskoci? Ili poskokovci?
:mrgreen:
i jedni i drugi :mrgreen:
spreca

#6928 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

sherbett wrote:Reko bi Freud da ovi jedni uopste nisu losi :lol:
Dapace, pozeljni :lol:
Koji?...kakva je razlika? :mrgreen:
Alfons Kauders

#6929 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote:Reko bi Freud da ovi jedni uopste nisu losi :lol:
Dapace, pozeljni :lol:
Tako su dobri da ih treba jebat se malo namnoze... :izet:
BHCluster

#6930 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Mirza007 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Hafis wrote: I ti stvarno misdliš da taj delegat može skontati o čemu se ovdje radi?
Čuj, prvo kaže palamudim bez argumenata, pa onda da mutim vodu,
nije mi preostalo ništa drugo nego da postavim pa ako skonta skonta.

A njegovi argumenti su da je Božo strani plaćenik.
Eh tako brate.
Vaz HZHB-ovce fasisticke provenijencije covjek mora isterati na cistac, ko gustere.
Znam da se mucis dok razmiljas ali vrijedi pokusati.
Po onome sto si napisao ja bih rekao da ti je memorija kraca nego Kolindina suknjica (crv Leo je tu da potvrdi).
Dakle, sva diskusija je krenula izmedju mene i forumasa starohrvatskog nicka (emilio estevez) a vezano uz legitimnost Zeljka Komsica.
U 19:17 upadas ti (nicim izazvan) i navodis da je legitimnost Komsica osporio ustavni sud po apelaciji stranog placenika Boze Ljubica.
Lijepo ti se objasni da je sud presudio da zakonska odredba od minimum jednog delegata iz konstitutivnog naroda po kantonu nije u skladu sa ustavom. Dzaba, ti zapeo za Komsica.
Konacno se odvazis da citiras presudu. I gle cuda. Sta tamo pise? Da se osporava minimalan broj od jednog delegate iz konsititutivnog naroda po kantonu. Ni slova o izboru clana predsjednistva. Tako kaze presuda. To su cinjenice.
Ja razumijem da bi vi ovdje lovili u mutnom i uvodili aparthejd jer smatrate da ste bica vise vrijednosti u odnosu na Bosnjake i da bi vasi glasovi trebali vrijediti visestruko ali nece ici. Barem ne po evropskim vrijednostima ciji ste nositelji.
Vec sam ti napisao da ti ovaj ne zna kud udara. Jos sam mu postavio jednostavno pitanje da i on moze da razumije a on se kao nasao uvrijeđen, pa i posavjetovao se cutukom @hafisom i na kraju sam prizno da je supalj. Toliko o namicateljima "europskih vrijednosti".
spreca

#6931 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

sherbett wrote: Sjoooj.. sramota me da objasnjavam :lol:
ma nema djece ..hajde
madner

#6932 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by madner »

Hafis wrote:
madner wrote:
To je opet sasvim logicno jer je su kantoni formirali federaciju, a svaki narod je konstitutivan u svakom kantonu.

Problem za Ustavni Sud je sta ako nema ni jednog u kantonu, dok ih je 12 i bar jedan je izabran to nije problem.

Posto imamo presude koje cekaju godinama i predstavljaju grublja krsenja, bio bi red sve to rjesiti u paketu.
Što opet vraća priču na početak: Narodi su konstitutivni a ne kantoni. Inače bi se dom zvao Dom kantona (Županijski dom :) ) a ne Dom naroda.
Konstitutivnost sva tri naroda u svakom kantonu nije upitna, ali to ne daje obvezu da svaki kanton mora imati minimalno po po jednog predstavnika u Domu naroda iz sva tri naroda. I to daje mogućnost izbornog injžinjeringa, koji i postoji u praksi.
I to i jest poanta ove presude. Kantoni će davati po onoliko zastupnika iz sva tri naroda, kolika je i njihova procentualna zastupljenost od ukupnog broja u FBiH.
Kada bi se ispunjavale muzicke zelje mozda.
Ustavni Sud se nije odredio o tome sta i kako treba biti, samo je ustanovio da jedna recenica nije u skladu sa Ustavom BiH.

Do stranaka je sada koje rjesenje ce naci, ima jako puno mogucnosti.

Najelegantnije je svakako ukidanje DN na entitetskom nivou.
mO k3

#6933 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Znate onaj vic kada Hercegovac kažu Hrvatu " pa mi smo jedan narod , na to će njemu Hrvat da da i mi " :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6934 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

U jednom od ranijih intervjua predsjednik DF-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Željko Komšić kazao je da ima namjeru kandidovati se za člana Predsjedništva BiH ukoliko ga u tome ne spriječe izmjene Izbornog zakona BiH.

"Sve ovisi o tome da li će Čović uspjeti da mi 'zabrani' kandidovanje. Ako ne uspije, hoću. Ako uspije, onda neću moći. A pogotovo neću pristati da igram po njegovoj 'nacionalističkoj muzici', da igram na njegovom 'nacionalističkom terenu' i prema njegovim nacionalističkim pravilima. Ako bi on to uspio nametnuti, uz pomoć nekih drugih, onda nema nikakvog smisla takva moja kandidatura", rekao je Komšić.

Izvjesno je da i aktuelni član Predsjedništva BiH Dragan Čović ima namjeru iduće godine ponovo se kandidovati za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, a najvjerovatnije će biti zajednički kandidat političkih stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Iz tog razloga Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, čiji je predsjednik Čović, vrši pritisak na koalicione partnere da što prije pristupe izmjenama Izbornog zakona BiH jer bi u suprotnom kao protukandidata mogao imati Željka Komšića.

PUUUUU jopet crveni kmeri mute, stozernistvo podno cabulje uradidera nesta
Streptokok

#6935 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

512MB wrote:I Konzum otego papke, bas im se neda u zadnje vrijeme :bih:
još da kladionice premjestimo u široki i ima da uzgajaju i švercuju duhan ko 1945.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6936 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

mO k3 wrote:Znate onaj vic kada Hercegovac kažu Hrvatu " pa mi smo jedan narod , na to će njemu Hrvat da da i mi " :mrgreen:
:thumbup: :mrgreen:

Silazi Hercegovac s vlaka na kolodvoru u Zagrebu i ugleda grupu taksista pa ih upita:
-"Jeste li slobodni?"
"Jesmo!", odgovoriše u glas.
-"Tako i treba, zato smo se mi borili!", reče i ode sa stanice
Hafis

#6937 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pici wrote:
U jednom od ranijih intervjua predsjednik DF-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Željko Komšić kazao je da ima namjeru kandidovati se za člana Predsjedništva BiH ukoliko ga u tome ne spriječe izmjene Izbornog zakona BiH.

"Sve ovisi o tome da li će Čović uspjeti da mi 'zabrani' kandidovanje. Ako ne uspije, hoću. Ako uspije, onda neću moći. A pogotovo neću pristati da igram po njegovoj 'nacionalističkoj muzici', da igram na njegovom 'nacionalističkom terenu' i prema njegovim nacionalističkim pravilima. Ako bi on to uspio nametnuti, uz pomoć nekih drugih, onda nema nikakvog smisla takva moja kandidatura", rekao je Komšić.

Izvjesno je da i aktuelni član Predsjedništva BiH Dragan Čović ima namjeru iduće godine ponovo se kandidovati za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, a najvjerovatnije će biti zajednički kandidat političkih stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Iz tog razloga Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, čiji je predsjednik Čović, vrši pritisak na koalicione partnere da što prije pristupe izmjenama Izbornog zakona BiH jer bi u suprotnom kao protukandidata mogao imati Željka Komšića.

PUUUUU jopet crveni kmeri mute, stozernistvo podno cabulje uradidera nesta
Neće imati muda. Vidjet ćeš.
Maraschino

#6938 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Hafis wrote: Neće imati muda. Vidjet ćeš.
Kada se sjetim kako je Kukic prosao ni ja mu ne bi savjetovao. :D
Hafis

#6939 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Maraschino wrote:
Nisam baš mislio na te opcije :D

Uostalom, Željko je hrabar insan. Kad je znao 1992. stati oći u oći s agresorom, ne vjerujem da ga je i sada strah.
Mislim na druge stvari. To bi bilo otvaranje ogromne krize, i ne vjerujem, koliko god da se ovdje radi o običnoj hablečini kojoj se igrom slučaja posrećilo u životu, ne vjerujem da će se usuditi da bude on ta inicijalna kapislla. A vjerujem da će i oni koji ga namjeravaju uputiti u tu avanturu, vjerojatno u zadnjem trenutku odustati.
BAK-eV

#6940 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote:
Maraschino wrote:

Uostalom, Željko je hrabar insan. Kad je znao 1992. stati oći u oći s agresorom, ne vjerujem da ga je i sada strah.
Mislim na druge stvari. To bi bilo otvaranje ogromne krize, i ne vjerujem, koliko god da se ovdje radi o običnoj hablečini kojoj se igrom slučaja posrećilo u životu, ne vjerujem da će se usuditi da bude on ta inicijalna kapislla. A vjerujem da će i oni koji ga namjeravaju uputiti u tu avanturu, vjerojatno u zadnjem trenutku odustati.
Bosna je u ogromnoj krizi već decenijama.
Tako je i IMJ prijetio.
Znamo ishod.
Maraschino

#6941 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Hafis wrote:
Maraschino wrote:

Manje je blokada vlasti bilo bez Covica pa ti vidi.
seln

#6942 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:koliko god da se ovdje radi o običnoj hablečini kojoj se igrom slučaja posrećilo u životu
Jos nikada nisam procitao bolji opis Dragana Covica. Dodao bih jedino "potpuno odsustvo bilo kakvog oblika obraza, casti i karaktera".
Hafis

#6943 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Maraschino wrote:
Hafis wrote:
Maraschino wrote:

Manje je blokada vlasti bilo bez Covica pa ti vidi.
Nisam upratio od početka. O kakvim je blokadama riječ? Misliš na blokadu procesa donošenja izbornog zakona od strane tzv. patriotskih stranaka?
Maraschino

#6944 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Hafis wrote:
Maraschino wrote: Manje je blokada vlasti bilo bez Covica pa ti vidi.
Nisam upratio od početka. O kakvim je blokadama riječ? Misliš na blokadu procesa donošenja izbornog zakona od strane tzv. patriotskih stranaka?
Za one sa posebnim potrebana imamo ustanovu za to da lakse shvate neke stvari.

Covic sada trazi preko kruha pogace. Rezultate vidimo. Blokade na sve strane.
Hafis

#6945 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Maraschino wrote:
Hafis wrote:
Maraschino wrote: Manje je blokada vlasti bilo bez Covica pa ti vidi.
Za one sa posebnim potrebana imamo ustanovu za to da lakse shvate neke stvari.

Covic sada trazi preko kruha pogace. Rezultate vidimo. Blokade na sve strane.
One bezobraznije obično odjebem s nogu, ali danas sam nešto dobro raspoložen.

Dakle, o kojim blokada govorimo, i to što kažeš na svim stranama?
Maraschino

#6946 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

ima toga jos...
smjesko071

#6947 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by smjesko071 »

https://www.klix.ba/biznis/privreda/bh- ... /170406061

a ovo nam slijedi,odmah po uspostavi Bošnjakistana od strane naših prvih susjeda. cilj CRO_SR koalicije je naplata posebnih dađbina na plin, zrak, vodu,struju..sve dok postoji ijedan bošnjakistanac u omeđenom filđanu
Hafis

#6948 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Maraschino wrote:

ima toga jos...
Igre na sreću, zakon o šumama.
Ja sam mislio ima nešto novijeg datuma.
Samo, bojim se da ovo nije tema.
Ja sam samo rekao, tj. napisao da će Komšić (čitaj ekipa koja ga instruira) vjerojatno pronaći neki razlog da odustane od kandidature, upravo iz cilja da ne bude inicijalna kapisla političke krize prema kojoj ovo što si nabrojao djeluje kao dječija igra.

Preletio sam kratko tv monolog onog desničara Bajrovića koji je vođen na TV1, i kada mu je onaj nazovi novinar postavio pitanje: zašto se vi ne kandidirate za bošnjačkog člana predsjedništva, on je bio rezolutan: ne, ni slučajno. stav lijevog bloka je da se ide na kandidaturu za hrvatskog člana predsjedništva.
Na žalost, kao i sve u ovoj državi, imao je za sugovornika nekakvu jadnu kopiju tv voditelja, koji nije znao poentirati pitanjem: a zašto takav stav? I priča je otišla dalje utabanom stazom orkestralnog preseravanja po hrvatskom narodu za tu priliku nazvanim ''Ćović'' i glupim podpitanjima točno na volej malom od sladoleda.
seln

#6949 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote: One bezobraznije obično odjebem s nogu, ali danas sam nešto dobro raspoložen.
Jao, ma ti si mjera i urnek svih stvari. Svi se ravnamo prema tebi, omladin au Bosni masovno pocinje nositi bijele carape i natapati se jeftinom kolonjskom vodom... i svi sanjaju da kupe mercedesa sirokog 90 cm, da mogu obje ruke nalaktiti na otvoren prozor.
Streptokok

#6950 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

seln wrote:
Hafis wrote: One bezobraznije obično odjebem s nogu, ali danas sam nešto dobro raspoložen.
Jao, ma ti si mjera i urnek svih stvari. Svi se ravnamo prema tebi, omladin au Bosni masovno pocinje nositi bijele carape i natapati se jeftinom kolonjskom vodom... i svi sanjaju da kupe mercedesa sirokog 90 cm, da mogu obje ruke nalaktiti na otvoren prozor.
zar ima neko ko ovog zoofila još nije stavio na ignore?
Post Reply