The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
cyprus

#6926 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by cyprus »

DonieBrasco wrote:Za pola sata ide epizoda bez cenzure ... nadam se ludoj sezoni, ovaj novi gazda brutalan.

P.S.
Nego ne znam jeste li primjetili svaka sezona manje vise ista, uvjek se nađu na novom teritoriju, uvjek ima neki ludi vođa druge ekipe koji Riku i njegovim napravi probleme, pa onda uvjek upoznaju neke nove sa kojima se sprijatelje, pa kako vrijeme odmice srede tog glavnog iz druge ekipe, stanu na noge, nastave dalje...itd. :lol:
Tačno :thumbup: Jbt u ovom apokaliptičnom svijetu samo oni normalni, sve ostalo ludo :-D

Ja sam valjda jedini koji navija za smirivanje situacije i obnovu civilizacije :oops: I jedini kome je žao Glenna :|
sumirprimus

#6927 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

Ma sraNje.vece su sanse imali na barikadi.i gdje im je rpg? A i bez njeg jedan otvoren fajt mozda bi i progulili.ovako sad cekaj da se skupe i odrade ga ..
DonieBrasco

#6928 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DonieBrasco »

Samo iznenađujuce za Glena obzirom da mu je draga trudna, vjerovatno ce Magi uz Rika biti nosilac sezone jer trazi osvetu, Ibro (Sasha i Rosita) :?: , i za Daryla ce biti zanimljivo obzirom da je on od ranije u sukobu sa onim likom sto mu je uzeo samostrel.
bingov buraz

#6929 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by bingov buraz »

bingov buraz wrote:Ulazem 6 marki da je Abraham rahmetlija.Prica u kamperu sa onom njegovom da je spreman za djecu vuce na to.

Ocekivao sam da ce Rick morati izabrati ko ce umrijeti tako da sam valjda veci psiho od Negana :mrgreen:
Koja je kvota bila :mrgreen:
Logovan

#6930 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Neće valjda i Daryl nastradati. :oops:
Pandakonda

#6931 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Kako li je tek sad Darylu. Glenn em' se našao tu zbog njeg, em' je poginu zbog njeg. Mislim da će bit zanimljivo pratit interakciju njega i Maggie ako ikad ponovo dođe u Alexandriju. A što se tice Ibre imam osjećaj da se lik sam ponudio Neganu i da mu je dao "znak" da ga ubije, što je ovaj i prihvatio. Realno Negan zna kako stvari idu, ubiješ najvećeg i najjačeg i svi ostali padaju za njim, jer u tom trenutku čovjek bi rekao da je Abraham vođa a ne Rick (isprsio se Neganu i nije pokazao strah). To se može vidjeti u trenutku kad Negan bira da je lik jednostavno ignorisao igru (eci, peci, pec), samo se okrenuo i pokazao na njega. Situacija odgovara obojici, Negan ubije najveću opasnost, Abraham se žrtvuje da spasi svakog. Zato je i Rositi rekao "čovjek je popio par udaraca za ekipu" (aludirajući da je on umro da bi ostali živjeli). Iskreno sam se nadao da će Abraham ostat živ jer lik je vojnik, a takvi će im trebat za rat što sljedi. Samo se nadam da Sasha nije trudna jer bi stvarno bilo previše imat 3 bebe u seriji, osim ako Maggie nije imala podbačaj :-)
ala7

#6932 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ala7 »

Pokvarili su seriju sa Glenom! Neću je gledati do daljneg. Jbt malo malo Glen zaglavi pa čekaj hoće li živ ostati pa ako je ostao živ do tad nek ostane i sad. Prije bi Rikovu glavu volio vidjeti da se kotrlja nego Glena zbog onih psiho ispada i onog bolesnog pogleda! Jedini razuman je on bio, Glen, bez nekih prenosa kao Rik, Abraham, Kerol i ostali kolko tolko.. Usro ga je po mom mišljenu AMC.

Ja već 5,6 epizoda nisam vidio kako treba napad zombija što mi je malo glupo jer je to suština te serije, zombiji.. To se puca to galami a nigdje da privuce zombija kao u prvim epizodama. Rik kada šapne nešto stvori se 200 zombija na početku a sad i Dodik može zapjevati na razglas "ne može nam niko ništa jači smo od sudbine" neće ih biti..

sve u svemu po mom mišljenju loš start sezone!
dječak sa šibicama

#6933 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Pandakonda wrote: Samo se nadam da Sasha nije trudna jer bi stvarno bilo previše imat 3 bebe u seriji, osim ako Maggie nije imala podbačaj :-)
To bi vec bilo...

Image

malo stariji ce se sjetiti
splinter

#6934 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by splinter »

sumirprimus wrote:Ma sraNje.vece su sanse imali na barikadi.i gdje im je rpg? A i bez njeg jedan otvoren fajt mozda bi i progulili.ovako sad cekaj da se skupe i odrade ga ..
To zadaća za Carol, Morgana i ekipu iz kraljevstva
Pandakonda

#6935 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

ala7 wrote:Pokvarili su seriju sa Glenom! Neću je gledati do daljneg. Jbt malo malo Glen zaglavi pa čekaj hoće li živ ostati pa ako je ostao živ do tad nek ostane i sad. Prije bi Rikovu glavu volio vidjeti da se kotrlja nego Glena zbog onih psiho ispada i onog bolesnog pogleda! Jedini razuman je on bio, Glen, bez nekih prenosa kao Rik, Abraham, Kerol i ostali kolko tolko.. Usro ga je po mom mišljenu AMC.

Ja već 5,6 epizoda nisam vidio kako treba napad zombija što mi je malo glupo jer je to suština te serije, zombiji.. To se puca to galami a nigdje da privuce zombija kao u prvim epizodama. Rik kada šapne nešto stvori se 200 zombija na početku a sad i Dodik može zapjevati na razglas "ne može nam niko ništa jači smo od sudbine" neće ih biti..

sve u svemu po mom mišljenju loš start sezone!
Slažem se da je ona situacija sa Glenom i kontenjerom bila glupost ali nije toliko velika koliko je ljudi prave. Nije tu poenta da ostane živ, poenta je da njegova smrt služi kao razvoj drugog lika, u ovom slučaju Maggie koja će vjerovatno igrat veliku ulogu u tome da "naloži" ljude da idu u rat protiv Negana. A iskreno ona je dosta zanimljiviji lik od njega i odma se nametnula kao vođa kad je došla na Hilltop. Istina je da je Glenn bio moralni kompas ekipe ali je to izgubljeno prije par epizoda kada je prvi put ubio živog čovjeka na spavanju, i tad je odma vidio one slike razbijenih glava na zidu i tad sam znao da za njega nema spasa, jednostavno lik više nema koristi.

Što se tiče zombija situacija je upravo suprotna, autor stripa je više puta rekao da je tema serije odnos ljudi u stanju haosa, on je samo uzeo zombije kao izvor apokalipse jer je jako volio zombije kad je bio dijete, znači zombiji su mu samo alat da napravi haos, prava tema je kako ljudi funkcioništu u tom sistemu. Producent prve sezone je upravo zbog toga dobio otkaz jer su njegove ideje više bile bazirane na zombije a ne na ljude. Fight the dead, fear the living. :thumbup:
splinter wrote:
sumirprimus wrote:Ma sraNje.vece su sanse imali na barikadi.i gdje im je rpg? A i bez njeg jedan otvoren fajt mozda bi i progulili.ovako sad cekaj da se skupe i odrade ga ..
To zadaća za Carol, Morgana i ekipu iz kraljevstva
Ko bi u onom trenutku gdje žena može umrijeti svake sekunde mislio da nosi RPG sa sobom ? Rick i ekipa su misli da su se riješili Negana tako da nije bilo razloga da nose RPG. A da ne pričam o tome kako je u tom trenutku pola ekipe nestalo tako da niko nije mogao racionalno razmišljat.
annoy

#6936 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Zao mi Abrahama
Glenna bas i ne. Prevaziđen lik, davno je trebao skoncat

Dobra je bila epizoda, ali po meni sve to je trebalo biti u finalnoj epizodi prosle sezone
Ovako mi je nekako bilo, kao sto rece jedan na jednom drugom forumu, kao podgrijano jelo

Na FB Amerikanci histeriziraju, demonstrativno prestaju gledat seriju, ko fol to im bilo previse za gledat :-) jest bilo brutalno al pretjeruju ljudi
Moja greska je bila sto sam isla gledat epizodu nakon sto sam se posteno prejela :D

Jeffrey odlican u ulozi Negana
Kakav slatkis
Jack Be Nimble

#6937 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Kada je Glena udarao skocio sam na noge ko kada ga je Izet zabio. Nadao sam se da ce barem Glen ili Maggie fasovati.

I sta sada? Dvije sezone ganjanja sa ovom novom grupom?
Last edited by Jack Be Nimble on 25/10/2016 06:14, edited 1 time in total.
SanskiBiser

#6938 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

znaci Negan voli Tarantina :-)
Jack Be Nimble

#6939 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Logovan wrote: Strašna je scena kad je Ricku malo falilo da bude ugrižen dok je visio na onom mrtvacu.
Nije bila toliko strašna jer znas da nemaju muda da njega ubiju. Mada mi je srce zaigralo od mogućnosti da ubiju Ricka.
zdruzdjo

#6940 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zdruzdjo »

Do sad nisam pratio ovaj dio foruma, pa sam "kind of" novi.

Znaci bezveze ali ono bas. Toliko bezveze razvucena epizoda koju smo cekali.
Sranje samo tako. Krivo mi je sto su polegli na klise. Mora glavni negativac imati koznu "motorku" i neke cizme. Ma daaaj ba prezvakano '80-ih.
Drugo, bas nepotrebna doza brutalnosti. Ok, ne gledamo carobnjaka iz oza, ali bas onako nepotrebno. Isto kad su zaglavili kod onih kanibala pa ono klanje. Mislim ok ali ima i stvari koje treba prepustiti mašti da radi. To je Carpenter davno rekao.
Sto se tice glenna, skroz bezveze ubistvo. Sad ce nam garant malo usafunjati sa patetikom i njenim "bad ass" zalovanjem.
"Gingerova" smrt, mmmmm pa onako. Trebao je davno ciknuti, ali eto drzali ga.
Ne znam, ali mi nekako mirise na mlaku sezonu u kojoj ce 3/4 sezone planirati osvetu ili neko hvatanje noge.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6941 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Jbg, Negan je tip koji vlada utjerivanjem straha u kosti.
Sve sto je uradio bilo je u cilju lomljenja Ricka i njegovog duha kako bi mu sluzio i kako mu ne bi palo na pamet da bjezi, da se bori, da gleda kako ce ga ubiti....
Rekao je ubiti jednog, medjutim Darylovim potezom (totalno bespotrebnim, jer je Ibro vec bio down, samo je zrtvovao Glenna), morao je jos jednog uzeti. Ja sam gazda i covjek od rijeci, kako to kaze Negan. Moze ovako i nikako drugacije. Jbg, nema demokratije.
jalijas74

#6942 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by jalijas74 »

zdruzdjo wrote:Krivo mi je sto su polegli na klise. Mora glavni negativac imati koznu "motorku" i neke cizme. Ma daaaj ba prezvakano '80-ih
Negativac je poznat po brutalnosti cak i prema svojom vojskom, odlicno je organizovan i zasticen u svom "leglu" i sada ubira harac ovih okolo. Dakle rade za njega a on uzima sta hoce i koliko hoce jer im je utjerao strah u kosti pa cak i Riku sa ovom scenama. :evil:

Mislim da ce serija nastaviti sa ovom brzom dinamikom jer cim malo razvuku seriju ona postaje dosadana. :evil:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6943 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6944 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

annoy wrote:Zao mi Abrahama
Glenna bas i ne. Prevaziđen lik, davno je trebao skoncat

Dobra je bila epizoda, ali po meni sve to je trebalo biti u finalnoj epizodi prosle sezone
Ovako mi je nekako bilo, kao sto rece jedan na jednom drugom forumu, kao podgrijano jelo

Na FB Amerikanci histeriziraju, demonstrativno prestaju gledat seriju, ko fol to im bilo previse za gledat :-) jest bilo brutalno al pretjeruju ljudi
Moja greska je bila sto sam isla gledat epizodu nakon sto sam se posteno prejela :D

Jeffrey odlican u ulozi Negana
Kakav slatkis
Kamo srece da ameri prestanu gledati... Vjerovatno bi i serija dobila na kvaliteti jer ne bi morala podilaziti krhkim osjecajima razmazenih kontejnera brze hrane.
zdruzdjo

#6945 Re: RE: Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zdruzdjo »

jalijas74 wrote:
zdruzdjo wrote:Krivo mi je sto su polegli na klise. Mora glavni negativac imati koznu "motorku" i neke cizme. Ma daaaj ba prezvakano '80-ih
Negativac je poznat po brutalnosti cak i prema svojom vojskom, odlicno je organizovan i zasticen u svom "leglu" i sada ubira harac ovih okolo. Dakle rade za njega a on uzima sta hoce i koliko hoce jer im je utjerao strah u kosti pa cak i Riku sa ovom scenama. :evil:

Mislim da ce serija nastaviti sa ovom brzom dinamikom jer cim malo razvuku seriju ona postaje dosadana. :evil:
Moj komentar je bio vise na sam izgled. Kostimografija.
A bilo bi 5 puta bolje da je lik 2 metarski "baby face" u kariranom poloveru i bijeloj kosulji sa naocalama, a da ima ovaj tip brutalnosti i da ima isto bezbol palicu. Cak bi bio i zabavan na neki uvrnut nacin.
Ovako odmah ides klise: ovaj je zajeban i brutalan.
sumirprimus

#6946 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

Pandakonda wrote: ]

Ko bi u onom trenutku gdje žena može umrijeti svake sekunde mislio da nosi RPG sa sobom ? Rick i ekipa su misli da su se riješili Negana tako da nije bilo razloga da nose RPG. A da ne pričam o tome kako je u tom trenutku pola ekipe nestalo tako da niko nije mogao racionalno razmišljat.
pa apokalipsa im nije od juce,prezvjeli su svakojakih sranja,z ocekivat je bilo da ce doci do fajta.
kako ce ic nego spremni na njesra.malo i ovi razvlace seriju.
ono je moralo na prvom punktu puknut.
kako ala rahmetile ejb i deril rijesise one na motociklima?
Tomahawk11
Globalni moderator

#6947 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Hm, pa The Governor je bio lik koji bi odgovarao opisu finog lika koji krije psihopatu ispod vanjskog izgleda.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6948 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ma daaajjj ja konto to neke scene brutalne kad ono malo smrskane tintare i oko izletilo... više sam se ibretio i okreto glavu u onoj debilnoj crnoj komediji ash vs evil dead u drugoj sezoni druga epizoda, ma povraćo sam... dobro je pa sam ovaj TWD prestao gledat nakon prve sezone, nešto počeli dramatizat na kraju sezone ko GOT poslije smrti Jona pa jel živ nije li... klišei... više mi ide na qujac kad na FOXu u sred bijela dana počnu reprizirat TWD i onda idu ležerne scene kako zombiji kidaju meso jedu i otvaraju lubanje...
zdruzdjo

#6949 Re: RE: Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zdruzdjo »

Tomahawk11 wrote:Hm, pa The Governor je bio lik koji bi odgovarao opisu finog lika koji krije psihopatu ispod vanjskog izgleda.
Pa odprilike. Samo je guverner bio malehan.
E sad moras ispostovati fizicku velicinu zbog samog da bi ulijevao strah od same pojave.
E sad sa ovim odmah "bad ass mf". Samo mu je harley trebao i da zaokruze sliku.
Npr ako je ko gledao banshee, pa onaj tjelohranitelj sa streberskim naocalama u odjelu. Strasan lik. Fakat.
gonzalez

#6950 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by gonzalez »

Beating the dead horse.
Nakon što su napustili zatvor, vrtimo se u krug. Prvo im se razbije sigurna zona, razbije se ekipa. Potom slijedi okupljanje, pregrupiranje, eventualno novo skrovište, napad, osveta i opet sigurna zona. U međuvremenu strada neko od stare ekipe i priključe se nove face. I tako u krug iz sezone u sezonu. Sada vjerovatno slijedi savez sa Ezekielom, snaga, mišići, savez, osveta itd. Sa hrpom nepotrebne priče i demagogije.
Negan je udahnuo totalno novu dimenziju kvalitetne glume i zaista je bilo zadovoljstvo gledati ga u ulozi psihopate. Iskreno se nadam da će karakter potrajati još par sezona, sjajan glumac, fantastično se snašao u ulozi, u seriji koja je prepuna loše, nedočarane glume.
Post Reply