Iran kao kolijevka civilizacije je pojam ljudskosti i pravednosti naspram Uncle Sema kojeg držiš na avataru.Nivri wrote:upravo tako... narkomanska i fasisticka drzava.
IRAN
- Man of steel
#6926 Re: IRAN
- amoninan
#6927 Re: IRAN
Potrebno bi bilo minimalno 10 hiljada vojnika da iskotroliše granicu s Afganistanom. I opet se krijumčarenje ne bi moglo zaustaviti ono da kžeš 100%. Postoje na sotine "kozijih puteva" koji vode iz AFganistana u Iran i nonstop niču novi.Man of steel wrote:CIA ima podružnicu u Iranu pod imenom Jundalah koja je zadužena za šverc heroina i trovanje iranske omladine.
Iranci se bore svim sredstvima pa ih vješaju ko mačiće, ali je količina heroina koja prodire u Iran toliko velika da su rezultati jedva vidljivi.
-
swanfilter
#6928 Re: IRAN
Jer si cipi-ripi ..matematicar_teski wrote:Ne znam zasto mi je izbrisan post, Kada je iran priznao da je izvrsio testiranje rakete nove svemirske,sa zivom posadom, u ovom slucaju majmunom
- Cyrax
#6929 Re: IRAN
Gledah nekad davno dokumentarac o Iranu i ratu protiv droge. Krvav je posao njihovih policajaca
, dosta ih pogine na granici svake godine pogotovo sad kad se stanca heroin iz Afganistana ko nikad do sad
- amoninan
#6930 Re: IRAN
Sizifov pos'o haman. Si vidio kako ga krijumčare u plastificiranim pokrivačima. Nešto ko ćilimi samo od neke vrste najlona. Niti su šuplje, i u njih štekaju heroin. Zatim te niti normala na mašine i ispletu pokrivač.Cyrax wrote:Gledah nekad davno dokumentarac o Iranu i ratu protiv droge. Krvav je posao njihovih policajaca, dosta ih pogine na granici svake godine pogotovo sad kad se stanca heroin iz Afganistana ko nikad do sad
Kako neće štancat, kad su doveli na vlast Sjevernu Alijansu, kartel maltene. Talibani su očistili cjeli Aghanistan, osim malog djela gdje je još S Alijansa držala vlast. Pa Wali Karzaji je bio Boss cjele operacije, brat predsjednika Karzaija dok ga talibani nisu raznijeli u komade. I da je samo to, ponovo cvjeta pedoofilija " bači dječaci"...
Iran zaista tu ne može mnogo učiniti da spriječi tranzit heroina... Kako rekoh u prijašnjem postu, Iran je žrtva u tom "filmu".
-
occupylove
#6931 Re: IRAN
evo link , u pitanju su milijarde dolara . stotine milijardi dolara i eura , organizovani kriminal na najvisim pozicijamaamoninan wrote:Sizifov pos'o haman. Si vidio kako ga krijumčare u plastificiranim pokrivačima. Nešto ko ćilimi samo od neke vrste najlona. Niti su šuplje, i u njih štekaju heroin. Zatim te niti normala na mašine i ispletu pokrivač.Cyrax wrote:Gledah nekad davno dokumentarac o Iranu i ratu protiv droge. Krvav je posao njihovih policajaca, dosta ih pogine na granici svake godine pogotovo sad kad se stanca heroin iz Afganistana ko nikad do sad
Kako neće štancat, kad su doveli na vlast Sjevernu Alijansu, kartel maltene. Talibani su očistili cjeli Aghanistan, osim malog djela gdje je još S Alijansa držala vlast. Pa Wali Karzaji je bio Boss cjele operacije, brat predsjednika Karzaija dok ga talibani nisu raznijeli u komade. I da je samo to, ponovo cvjeta pedoofilija " bači dječaci"...
Iran zaista tu ne može mnogo učiniti da spriječi tranzit heroina... Kako rekoh u prijašnjem postu, Iran je žrtva u tom "filmu".
trgovina teskim narcoticima i odrzavanje sistema
sve crno na bijelo , najcuvenija Engleska banka uhvacena spustenih gaca , oko 60 milijardi dolara od narko -kartela i Afganistan takodjer
( koji sada "oslobodjen " proizvodi oko 90 % svjetskoga heroina )
i sta sada ?
http://www.guardian.co.uk/business/2012 ... -sanctions
- AleksoMKD
#6932 Re: IRAN
Malo svakodnevnice u Iranu

- AleksoMKD
#6933 Re: IRAN
I mao druge svakodnevnice, izmislili su masinu za amputaciju.
http://observers.france24.com/content/2 ... ves-finger

http://observers.france24.com/content/2 ... ves-finger

- stotka12
- AleksoMKD
#6935 Re: IRAN
Ehehe kolega ali ova je za prstice i plus je na struju. Barem nece uvozit giljotinu
Jos malo slika domacih zabava. Stvarno svi Iranci koje sam upoznao (uglavnom studenti) su super ljudi i vrlo drustveni.
Vole zabave stvarno i po kucama ih niko ne dira.

Generaciski jaz:

Jos malo slika domacih zabava. Stvarno svi Iranci koje sam upoznao (uglavnom studenti) su super ljudi i vrlo drustveni.
Vole zabave stvarno i po kucama ih niko ne dira.

Generaciski jaz:

- stotka12
#6936 Re: IRAN
U Njemackoj imas dvije vrste Iranki,prva je ona vrsta koja se pridrzava vjere svoje shiitske,a druga je ona vrsta koja se poziva na Arievske
korijene i mnogo preferisu Bjelce da ne kazem Gross Blond Blauäugig,kompleks nize vrijednosti nad shvabama pa bi to kao da isprave.
Moje licno Iskustvo.
Moje licno Iskustvo.
-
sumirprimus
#6937 Re: IRAN
prva slika povratak u budućnost...

predzadnja,ni više ni manje nego taaaman brojka...
predzadnja,ni više ni manje nego taaaman brojka...
- amoninan
#6938 Re: IRAN
Koja ti je to Iranka srce slomila?stotka12 wrote:U Njemackoj imas dvije vrste Iranki,prva je ona vrsta koja se pridrzava vjere svoje shiitske,a druga je ona vrsta koja se poziva na Arievskekorijene i mnogo preferisu Bjelce da ne kazem Gross Blond Blauäugig,kompleks nize vrijednosti nad shvabama pa bi to kao da isprave.
Moje licno Iskustvo.
- stotka12
#6939 Re: IRAN
Nije nijedna,ustvari jedna za maloamoninan wrote:Koja ti je to Iranka srce slomila?stotka12 wrote:U Njemackoj imas dvije vrste Iranki,prva je ona vrsta koja se pridrzava vjere svoje shiitske,a druga je ona vrsta koja se poziva na Arievskekorijene i mnogo preferisu Bjelce da ne kazem Gross Blond Blauäugig,kompleks nize vrijednosti nad shvabama pa bi to kao da isprave.
Moje licno Iskustvo.
I obadvije spadaju u drugu grupu
Srce mi je slomila jedna Makedonka,a njen vjerenik zamalo i vrat da mi slomi
- amoninan
#6940 Re: IRAN
Jesil joj prodo priču da ti je dedo bio u SS diviziji, arijevac od glave do pete
Jao, jel bar znala dobar ajvar napraviti ?
- Cyrax
#6941 Re: IRAN
Pa i oni su insani, nisu medjedi jebemu majku 
- stotka12
#6942 Re: IRAN
Tada je vladala parola sve je dozvoljeno da bi se doslo do ciljaamoninan wrote:Jesil joj prodo priču da ti je dedo bio u SS diviziji, arijevac od glave do pete![]()
Paprika nam je bila zajednicka imenica posto ne volim ajvar
- AleksoMKD
#6943 Re: IRAN
Svi Iranci i Iranke koje sam upoznao sam upoznao uglavnom Nemackoj i Holandiji. Prekrasni ljudi, otvoreni, drustveni i vrlo opusteni.
Vecina su bili studenti i svi su resili da se vrate u Iran posle studija/doktorata. Patriote koji vole svoju zemlju iako im ajatolasi idu na zivce ali se plase alternative.
Zene su im preljepe i sasvim drustvene.
Sve u svemu OK.
Zelim posjetiti Iran (iako ce mi faliti pivo ali izdrzacu neko vreme) i mislim da ako ga uporedimo sa nekim Arapskim zemljama (u tebe gledam Saudiska Arabijo) Iran je svetionik slobode i ljudskih prava.
A da budem iskren i gradjani Irana mi izgledaju civiliziranije nego gradjani Egipta (tamo sam bio) na primer.
Vecina su bili studenti i svi su resili da se vrate u Iran posle studija/doktorata. Patriote koji vole svoju zemlju iako im ajatolasi idu na zivce ali se plase alternative.
Zene su im preljepe i sasvim drustvene.
Sve u svemu OK.
Zelim posjetiti Iran (iako ce mi faliti pivo ali izdrzacu neko vreme) i mislim da ako ga uporedimo sa nekim Arapskim zemljama (u tebe gledam Saudiska Arabijo) Iran je svetionik slobode i ljudskih prava.
A da budem iskren i gradjani Irana mi izgledaju civiliziranije nego gradjani Egipta (tamo sam bio) na primer.
- amoninan
#6944 Re: IRAN
Zajdi, zajdi...stotka12 wrote:Tada je vladala parola sve je dozvoljeno da bi se doslo do ciljaamoninan wrote:Jesil joj prodo priču da ti je dedo bio u SS diviziji, arijevac od glave do pete![]()
Jao, jel bar znala dobar ajvar napraviti ?![]()
Paprika nam je bila zajednicka imenica posto ne volim ajvar
helem
"pripreme" pred izbore u Iranu
http://en.irangreenvoice.com/article/2013/jan/28/3922
naravno, Ayatollah Dastgheib je ustvari agent Mossada
- AleksoMKD
#6945 Re: IRAN
Ljubitelji klasicnih buba u Iranu

- amoninan
#6946 Re: IRAN
Odlične fotke! A i lijep je bibi što jes', jes'.
- AleksoMKD
#6947 Re: IRAN
Zahvaljujem kolega.
Evo jos nekih sa severa Irana blizu Kaspiskog jezera. Posto je tema Iran ne mora stalno o politici

Na nekim slikama je priroda ko kod nas.
Evo jos nekih sa severa Irana blizu Kaspiskog jezera. Posto je tema Iran ne mora stalno o politici

Na nekim slikama je priroda ko kod nas.
- amoninan
#6948 Re: IRAN
Taman.
Imaju i odlična skijališta i planinska odmarališta.
Imaju i odlična skijališta i planinska odmarališta.
- Klavikula
#6949 Re: IRAN
AleksoMKD