IRAN

Post Reply
Man of steel

#6926 Re: IRAN

Post by Man of steel »

Nivri wrote:upravo tako... narkomanska i fasisticka drzava.
Iran kao kolijevka civilizacije je pojam ljudskosti i pravednosti naspram Uncle Sema kojeg držiš na avataru.
amoninan

#6927 Re: IRAN

Post by amoninan »

Man of steel wrote:CIA ima podružnicu u Iranu pod imenom Jundalah koja je zadužena za šverc heroina i trovanje iranske omladine.

Iranci se bore svim sredstvima pa ih vješaju ko mačiće, ali je količina heroina koja prodire u Iran toliko velika da su rezultati jedva vidljivi.
Potrebno bi bilo minimalno 10 hiljada vojnika da iskotroliše granicu s Afganistanom. I opet se krijumčarenje ne bi moglo zaustaviti ono da kžeš 100%. Postoje na sotine "kozijih puteva" koji vode iz AFganistana u Iran i nonstop niču novi.
swanfilter

#6928 Re: IRAN

Post by swanfilter »

matematicar_teski wrote:Ne znam zasto mi je izbrisan post, Kada je iran priznao da je izvrsio testiranje rakete nove svemirske,sa zivom posadom, u ovom slucaju majmunom
Jer si cipi-ripi ..
Cyrax

#6929 Re: IRAN

Post by Cyrax »

Gledah nekad davno dokumentarac o Iranu i ratu protiv droge. Krvav je posao njihovih policajaca :roll: , dosta ih pogine na granici svake godine pogotovo sad kad se stanca heroin iz Afganistana ko nikad do sad
amoninan

#6930 Re: IRAN

Post by amoninan »

Cyrax wrote:Gledah nekad davno dokumentarac o Iranu i ratu protiv droge. Krvav je posao njihovih policajaca :roll: , dosta ih pogine na granici svake godine pogotovo sad kad se stanca heroin iz Afganistana ko nikad do sad
Sizifov pos'o haman. Si vidio kako ga krijumčare u plastificiranim pokrivačima. Nešto ko ćilimi samo od neke vrste najlona. Niti su šuplje, i u njih štekaju heroin. Zatim te niti normala na mašine i ispletu pokrivač.

Kako neće štancat, kad su doveli na vlast Sjevernu Alijansu, kartel maltene. Talibani su očistili cjeli Aghanistan, osim malog djela gdje je još S Alijansa držala vlast. Pa Wali Karzaji je bio Boss cjele operacije, brat predsjednika Karzaija dok ga talibani nisu raznijeli u komade. I da je samo to, ponovo cvjeta pedoofilija " bači dječaci"...
Iran zaista tu ne može mnogo učiniti da spriječi tranzit heroina... Kako rekoh u prijašnjem postu, Iran je žrtva u tom "filmu".
occupylove

#6931 Re: IRAN

Post by occupylove »

amoninan wrote:
Cyrax wrote:Gledah nekad davno dokumentarac o Iranu i ratu protiv droge. Krvav je posao njihovih policajaca :roll: , dosta ih pogine na granici svake godine pogotovo sad kad se stanca heroin iz Afganistana ko nikad do sad
Sizifov pos'o haman. Si vidio kako ga krijumčare u plastificiranim pokrivačima. Nešto ko ćilimi samo od neke vrste najlona. Niti su šuplje, i u njih štekaju heroin. Zatim te niti normala na mašine i ispletu pokrivač.

Kako neće štancat, kad su doveli na vlast Sjevernu Alijansu, kartel maltene. Talibani su očistili cjeli Aghanistan, osim malog djela gdje je još S Alijansa držala vlast. Pa Wali Karzaji je bio Boss cjele operacije, brat predsjednika Karzaija dok ga talibani nisu raznijeli u komade. I da je samo to, ponovo cvjeta pedoofilija " bači dječaci"...
Iran zaista tu ne može mnogo učiniti da spriječi tranzit heroina... Kako rekoh u prijašnjem postu, Iran je žrtva u tom "filmu".
evo link , u pitanju su milijarde dolara . stotine milijardi dolara i eura , organizovani kriminal na najvisim pozicijama
trgovina teskim narcoticima i odrzavanje sistema
sve crno na bijelo , najcuvenija Engleska banka uhvacena spustenih gaca , oko 60 milijardi dolara od narko -kartela i Afganistan takodjer
( koji sada "oslobodjen " proizvodi oko 90 % svjetskoga heroina )

i sta sada ?

http://www.guardian.co.uk/business/2012 ... -sanctions
AleksoMKD

#6932 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

Malo svakodnevnice u Iranu

Image

Image

Image

Image

Image
AleksoMKD

#6933 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

I mao druge svakodnevnice, izmislili su masinu za amputaciju.
http://observers.france24.com/content/2 ... ves-finger
Image
stotka12

#6934 Re: IRAN

Post by stotka12 »

Jesu zaostali jbt,kad je Francuska izmislila .......

http://www.scifi-toyz.com/guillotine.jpg
AleksoMKD

#6935 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

Ehehe kolega ali ova je za prstice i plus je na struju. Barem nece uvozit giljotinu :D

Jos malo slika domacih zabava. Stvarno svi Iranci koje sam upoznao (uglavnom studenti) su super ljudi i vrlo drustveni.
Vole zabave stvarno i po kucama ih niko ne dira.

Image

Image

Image

Image

Generaciski jaz:
Image
stotka12

#6936 Re: IRAN

Post by stotka12 »

U Njemackoj imas dvije vrste Iranki,prva je ona vrsta koja se pridrzava vjere svoje shiitske,a druga je ona vrsta koja se poziva na Arievske :? korijene i mnogo preferisu Bjelce da ne kazem Gross Blond Blauäugig,kompleks nize vrijednosti nad shvabama pa bi to kao da isprave.
Moje licno Iskustvo. :)
sumirprimus

#6937 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

prva slika povratak u budućnost... :D :D
predzadnja,ni više ni manje nego taaaman brojka... :mrgreen:
amoninan

#6938 Re: IRAN

Post by amoninan »

stotka12 wrote:U Njemackoj imas dvije vrste Iranki,prva je ona vrsta koja se pridrzava vjere svoje shiitske,a druga je ona vrsta koja se poziva na Arievske :? korijene i mnogo preferisu Bjelce da ne kazem Gross Blond Blauäugig,kompleks nize vrijednosti nad shvabama pa bi to kao da isprave.
Koja ti je to Iranka srce slomila? :D
stotka12

#6939 Re: IRAN

Post by stotka12 »

amoninan wrote:
stotka12 wrote:U Njemackoj imas dvije vrste Iranki,prva je ona vrsta koja se pridrzava vjere svoje shiitske,a druga je ona vrsta koja se poziva na Arievske :? korijene i mnogo preferisu Bjelce da ne kazem Gross Blond Blauäugig,kompleks nize vrijednosti nad shvabama pa bi to kao da isprave.
Koja ti je to Iranka srce slomila? :D
Nije nijedna,ustvari jedna za malo :lol: ,al sam se osvetio nad drugom :lol: :lol: :lol: .
I obadvije spadaju u drugu grupu :D
Srce mi je slomila jedna Makedonka,a njen vjerenik zamalo i vrat da mi slomi :mrgreen: ,davno nekad ihihi. :D
amoninan

#6940 Re: IRAN

Post by amoninan »

Jesil joj prodo priču da ti je dedo bio u SS diviziji, arijevac od glave do pete :lol:
Jao, jel bar znala dobar ajvar napraviti ? :D
Cyrax

#6941 Re: IRAN

Post by Cyrax »

Pa i oni su insani, nisu medjedi jebemu majku :-)
stotka12

#6942 Re: IRAN

Post by stotka12 »

amoninan wrote:Jesil joj prodo priču da ti je dedo bio u SS diviziji, arijevac od glave do pete :lol:
Tada je vladala parola sve je dozvoljeno da bi se doslo do cilja :D
Paprika nam je bila zajednicka imenica posto ne volim ajvar :lol:
AleksoMKD

#6943 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

Svi Iranci i Iranke koje sam upoznao sam upoznao uglavnom Nemackoj i Holandiji. Prekrasni ljudi, otvoreni, drustveni i vrlo opusteni.

Vecina su bili studenti i svi su resili da se vrate u Iran posle studija/doktorata. Patriote koji vole svoju zemlju iako im ajatolasi idu na zivce ali se plase alternative.

Zene su im preljepe i sasvim drustvene. :D

Sve u svemu OK.
Zelim posjetiti Iran (iako ce mi faliti pivo ali izdrzacu neko vreme) i mislim da ako ga uporedimo sa nekim Arapskim zemljama (u tebe gledam Saudiska Arabijo) Iran je svetionik slobode i ljudskih prava.
A da budem iskren i gradjani Irana mi izgledaju civiliziranije nego gradjani Egipta (tamo sam bio) na primer.
amoninan

#6944 Re: IRAN

Post by amoninan »

stotka12 wrote:
amoninan wrote:Jesil joj prodo priču da ti je dedo bio u SS diviziji, arijevac od glave do pete :lol:
Tada je vladala parola sve je dozvoljeno da bi se doslo do cilja :D
Paprika nam je bila zajednicka imenica posto ne volim ajvar :lol:
Zajdi, zajdi... :D

helem

"pripreme" pred izbore u Iranu

http://en.irangreenvoice.com/article/2013/jan/28/3922

naravno, Ayatollah Dastgheib je ustvari agent Mossada
AleksoMKD

#6945 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

Ljubitelji klasicnih buba u Iranu :-D

Image

Image
amoninan

#6946 Re: IRAN

Post by amoninan »

:-D

Odlične fotke! A i lijep je bibi što jes', jes'.
AleksoMKD

#6947 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

Zahvaljujem kolega.

Evo jos nekih sa severa Irana blizu Kaspiskog jezera. Posto je tema Iran ne mora stalno o politici :-D

Image

Image

Image

Image

Image

Na nekim slikama je priroda ko kod nas.
amoninan

#6948 Re: IRAN

Post by amoninan »

Taman.

Imaju i odlična skijališta i planinska odmarališta.
Klavikula

#6949 Re: IRAN

Post by Klavikula »

AleksoMKD :thumbup:
pirpa

#6950 Re: IRAN

Post by pirpa »

Post Reply