FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Partijaner

#6926 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Golovi sa jucerasnje test utakmice, uzivajte.

Ovaj mali Green mi se svidja, ima dobar sut, agilan je i nadam se da ce i on nekad uletit u sastav.
Imamo jako fin podmladak.
Partijaner

#6927 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Partijaner

#6928 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Pobjeda na kraju sa 0:4, strijelci su bili: Lahm, Ribery, Muller i Mandzukic.

Igrali smo u formaciji 4-1-4-1, dosta prilika prema naprijed su stvarali ali medzutim Pepi je postavio odbranu malo visoko tako da je bilo podosta propuha i u par prilika smo mogli primit i gol, ali probna utakmica, malo se oprobavaju igraci na vise pozicija itd.
LSD

#6929 Re: FC Bayern Munchen

Post by LSD »

Partijaner wrote:Pobjeda na kraju sa 0:4, strijelci su bili: Lahm, Ribery, Muller i Mandzukic.

Igrali smo u formaciji 4-1-4-1, dosta prilika prema naprijed su stvarali ali medzutim Pepi je postavio odbranu malo visoko tako da je bilo podosta propuha i u par prilika smo mogli primit i gol, ali probna utakmica, malo se oprobavaju igraci na vise pozicija itd.
Pogledah tekmu....uci ih da igraju utakmicu na samo jednoj (protivnickoj polovici), zadnja linija izađe na centar i citava tekma se igra na bitno smanjenom prostoru, to jest na jednoj polovini gdje se skoncentriše 22 igraca....to je ono što je godinama u Barci radio....normalno da se u takvim uslovima mora igrati kratkim pasovima da bi se stvorio višak....jasno je da su Roben i Ribery navikli na sasvim drugi fudbal....gdje i protivnik napada, gdje ima prostora za kontre i polukontre, gdje mogu probijati po krilima....ali ova taktika to nema, uopšte ne kreira takvu igru....jer tvoja ekipa sabije protivnika na njegovu polovinu, kontrolišeš loptu i posjed, daviš ga postepeno i nema tu puno mjesta za kontre, polukontre, prodore po krilima i slicno.
Pep je pragmatican i ne želi da mu protivnik igra, uvijek želi da ga podredi sebi i preseli u potpunosti igru na protivnikovu polovinu.

Ne znam kako ce ovo ici sa Bayernom kad se susretnu sa jacim ekipama, koji lako istrcavaju kontre.
Bayern je naviknut na taj tradicionalni njemačku šljakerski fudbal gdje dominira fizika, trcanje, skok, duel igra, gdje tempom pobjeđuju.
Partijaner

#6930 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Sada i zvanicno, Thiago Alcantara u nase redove, potpisao je ugovor na 4. god
http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... /43682.php
ledeni_caj

#6931 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Hastra me ovih superkupova sto nadolaze, jake tekme, a nacin igre se drasticno mjenja. Nisam siguran ima li vremena da se to uigra na vrijeme.
Partijaner

#6932 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Kakav mi tim imamo kobasicari, strasna omladina u nasem timu, gradi se nova buducnost u Bayernu zato i ovi transferi, treba imati na umu da neki igraci malo zalaze u godine.

Jos nam Uli nece u tvorza, Merkel sredila. :mrgreen: :lol:
Mišo_Kovač

#6933 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Uli čist ko suza :D Dušmani iz Dortmunda nek "crknu" od muke 8) 8) :evil: :evil:
A Thiagu se može reci samo "Willkommen" :D jebiga, sta je tu je, sad kad je sve gotovo, valjda ce se pokazati kao kvalitetno pojacanje :D
juan

#6934 Re: FC Bayern Munchen

Post by juan »

samo nakratko da se tuspasim prije iftara:

ne svidja mi se sto su kupili ovo kozno sjediste.
sta ce nam?
moraju sad nekog prodati...
veella

#6935 Re: FC Bayern Munchen

Post by veella »

Mišo_Kovač wrote:Uli čist ko suza :D Dušmani iz Dortmunda nek "crknu" od muke 8) 8) :evil: :evil:
A Thiagu se može reci samo "Willkommen" :D jebiga, sta je tu je, sad kad je sve gotovo, valjda ce se pokazati kao kvalitetno pojacanje :D
Ne treba vama dusman vi cete sami sebe ukopati :D
ledeni_caj

#6936 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Ove godine smo toliko poreza utajili da cemo vam i ovog novog ako bude dobar dovesti.
Partijaner

#6937 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

ledeni_caj wrote:Ove godine smo toliko poreza utajili da cemo vam i ovog novog ako bude dobar dovesti.
To ledeni samo ladno :lol: :lol: :lol:
madtv

#6938 Re: FC Bayern Munchen

Post by madtv »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
dinooh

#6939 Re: FC Bayern Munchen

Post by dinooh »

Ne znam sta planira Pep ali ovo mi se ne svida, imamo previse igraca u sredini. Pretpostavljam da ce igrati bez 9-ke (Muller ili Gotze ce igrati ispred sredine) ali opet ima puno igraca za sredine koji bi inace morali igrati ali ce sjediti na klupi. Da ne bi bilo odlazaka kao u slucaju Gomeza.
Partijaner

#6940 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Vjerovatno ce Luiz Gustavo nastradati, meni veoma drag i zahvalan igrac, olako smo zaboravili na njega.
ledeni_caj

#6941 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Olako se Bayern odrice mnogo cega u zadnje vrijeme, ali nek im bude. Ekipi koja melje ne mozes nista reci. :D
Mišo_Kovač

#6942 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Ma sve će to biti uredu (mora biti xD xD). Rotirat će ih španac ko janjce na ražnju :D :D
ledeni_caj

#6943 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Nego, nakon dovodjenja Thiaga moze li se reci da je Bayern poceo slabiti konkurenciju u Evropi? :lol: :lol:
dinooh

#6944 Re: FC Bayern Munchen

Post by dinooh »

Gustavo moze i na klupi, navikao je nekako, ali Kroos, Muller, Schweini ili Robben ako budu, ne znam sta ce se desiti, a bilo bi mi zao da odu Kroos, Schweini ili Muller, jer su mladi ali i Bayernova djeca. Danas je dao kapitensku traku Kroosu (iako je i Lahm igrao) pa mi to daje nadu da vjeruje u njega i da ga zeli ostaviti. Pretpostavljam da je Thiagu obecao da ce igrat cim je presao vamo, pa odmah jedno mjesto manje ima u sredini. Uz njega su sigurni po meni Ribery, Gotze i Martinez. Ostaju onda jos 2 mjesta ispred odbrane, a ima ih previse (Mandžukić, Schweini, Muller, Robben, Kroos, Gustavo, Shaqiri). Ako bi mogao birati izmedu nekih igraca i Pepa, rađe bi da Pep ode, jer previse mijenja Bayern, umjesto da se on prilagođava Bayernu
dinooh

#6945 Re: FC Bayern Munchen

Post by dinooh »

Malo je 11 igraca na terenu, treba staviti bar 13 da svi dobri mogu igrati :D :D :D :D :D :D
missko

#6946 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Po meni sigurni starteri su samo Ribery , Lahm.Neuer,Alaba,Dante, Martinez, Thiago i Saqiri ostali moraju na razanj.
Partijaner

#6947 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Dao mu je kapitensku traku iz razloga zato sto je proveo 4 godine u Rostocku, pa iz nekog postovanja danas je imao tu cast da je natakne.
Sto se tice Kroosa, on jeste mlad i talentovan igrac, ali nekad zna djelovat totalno izgubljeno na terenu, puno zna odugovlacit i i usporavat nasu brzu transformaciju u napad, to je bilo ocigledno negdje oko pocetka sezone, dok se nije malo trzno i onda poceo pokazivati malo bolje partije.

Morace se on dobro napatiti misli li upasti u prvih 11-
Mišo_Kovač

#6948 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Treba sačekati početak sezone da bi se moglo reći da "previše mijenja bayern". Činjenica je da sistem s kojim su odigrane pripremne utakmice (4-1-4-1) nije previše drugačiji od prošlogodišnjeg + treba uzetu u obzir da dvojica holdnig midfieldera uopće nisu u opticaju trenutno. Samo polako, samo polako. 8) :D

P.S. Nit ce Alkantara, nit će Šakiri biti redovni starteri. U to se mozemo kladiti :mrgreen:
MeanMachine

#6949 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Evo malo duži pregled današnje prijateljske utakmice Rostocka i Bayerna za one koji nisu imali priliku da gledaju prenos uživo:

Što se tiče dolaska Alcantare u Bayern sigurno je da sada nastaje prava gužva u veznom redu, ali optimističan sam da će to Guardiola dovesti u red i napraviti idealnu formaciju. Pitanje je samo koliko će vremena trebati ekipi da se uigra u novom sistemu 4-1-4-1 koji Pep očigledno planira kao primarni sistem igre (tu je donekle prednost što se timu priključuje Alcantara koji odranije poznaje ovaj sistem igre tako da mu vjerovatno neće trebati previše vremena da se uklopi u ekipu i pokaže o kakvom pojačanju je zaista riječ, a lično mislim da je u pitanju odličan igrač). Auf gehts Ihr Roten :thumbup:
Partijaner

#6950 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Ja vjerujem u trostruku krunu opet. 8-)
Sa vjerom u Ulija do nasih ciljeva.
Post Reply