Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Mustang1

#6926 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Bosanski_kralj wrote:Ibrič će me je duboko razočarao i nadam se da će ga Sušić kazniti maksimalno.
Ko je Ibric ? Ibrahimovic ? :(
Mobile_Disco

#6927 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mobile_Disco »

samko1974 wrote:
shalla wrote:Ja samo ne kontam kako promijenismo pun qratz selektora ali ovo je prvi kojem se igrači ne odazivaju?!?
Kako li se ne smjedoše Ćiri ili ne znam, Miši Smajloviću neodazvati, eto samo to ne mogu da skontam...
Pa ako ces konkretno onda zato sto je Ibro igrao tada u hajduku pa mu je trebalo da nastupa za repku ne bi li se prodao negdje, asmir takodje trebao je imati nastupe za repku da bi se prodao u bolji klub iz Portsmutha a Nadarevic je ionako bio cirin sin jos dok je igrao u zagrebu mada je i tada za vrijeme Ciro bilo igraca koji zbog povrede nisu nastupali pa onda u svom timu nastupe kao npr Miske.Dakle nije to samo za vrijeme susica , ko je papak od covjeka to se kad tad pokaze.Mogli su svi glumiti dok su igrali u manje poznatim i slabijim klubovima al eto kad promjene ili odu u bolje, jace, poznatije vidimo sta se desava.Naderivc me najvise razocarao.Sjecas se Salihamidzica i njegovih otkaza ili "crvenih kartona".Jednostavno s tim trener nema veze to je samo pitanje kakav si covjek.
Trebali mu nastupi za vize :D Pa njega su prije nego je dosao u reprezentaciju pratili mnogi klubovi i raspitivali se za njega...
mavcs

#6928 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mavcs »

Ode ovo u rasulo totalno... Nadarevic igrao sad za vikend za Eskisehir :lol: Razmišlja Pape da Miske trenira u Sarajevu ili Želji do utakmice s Rumunima. :D :-)
JThomas

#6929 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

a na portalu ibričić pozitivac dana zato što je igrao za ajduka :D

jebo majku... :D
ultrarajvoSA

#6930 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultrarajvoSA »

Nije uredu da napadate Susica. Po ovom sto sam vidio do sada, neki od vas od samog pocetka bali za Barbarezom i niste dali priliku Susicu. Naravno da je Barbarez PONOS nacije i zaslusuje trenersko mjesto ali stvarno nije uredu sto Susica napadate od samog izbora. Susic je legenda naseg fudbala isto kao i Barbarez bolje bi bilo da pustite selektora da radi svoj posao, Barbarez je mlad i vjerovatno ce dobit svoju priliku.

Nije pape kriv sto je nekim igracima repka na zadnjem mjestu. U BiH ligi ima dosta igraca koji bi ginuli za reprezentaciju ali samo ih treba potrazit.

Ovo za Misketa i nije losa ideja. Ako mu je tamo toliko lose bolje bi mu bilo da odrazava formu sa sarajevskim divovima. :razz:
samko1974

#6931 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by samko1974 »

libertyBiH wrote:hehehheheh jeste se napalili na Begu,Nadara i Ibru za prijateljske tekme repke koje ljudi imaju pravo odbit ali mozete mlatit do zore oni ce ipak igrati kvalifikacije za repku a vi mozete palamudat po forumu dan noc....... :D ..... :bih: :bih:
Pa mogu oni igrati teoretski za repku ako ih Susic pozove samo za mene ce uvjek biti papci (da ne kazem jos tezu rijec) a sigurno ne samo za mene , vjerujem za vecinu navijaca koje su ovi isti svojim ponasanjem potcjenili ne samo njih i mene nego i tebe jarane a ti im daj podrsku i dalje. :-)
mavcs

#6932 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mavcs »

JThomas wrote:a na portalu ibričić pozitivac dana zato što je igrao za ajduka :D

baš tako :D ja dva puta pogledao, kontam da sam se zajebo u rubrici :-)
Mustang1

#6933 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Mi se dok je saveza nikad necemo nigdje plasirat to je jasno svima .. Sve mi se cini da je ono poslije rata pa ovamo dok nije dosla smjena generacije kad su otisli Hibic Konjic Bolic ( iako su imali sansu protiv Danske) ... reprezentaciju osim saveza gusilo jos milijardu problema koji nemaju veze sa fudbalom ni sa savezom al ih je gusilo a ta generacija je gledajuci kompletnu ekipu bolja nego ova sada...Tako da kad se taj jedan problem rijesio odnosno otpao smjenom generacija ko malo bolje igramo al dok ne otpadne i ovaj drugi bamboocha idemo nigdje
I da je mlada repka uzela Cehe na Kosevu ubjedjen sam da bi sve drugacije bilo (nikad necu zaboravit nesvirani penal u sudijskoj nadoknadi)
palermo

#6934 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

JThomas wrote:a na portalu ibričić pozitivac dana zato što je igrao za ajduka :D

nije moguće :shock: :shock: , odoh da vidim, ma jebo ti ovu državui i sve
Obuca9

#6935 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Cabadahija wrote:Kad se Begović odazivao Reprezentaciji, Sušić nije znao ni sa kim igramo, a kamo li da je gledao Repku, jer nije im'o kablovsku koja prikazuje utakmice Reprezentacije.
Kad je Sušić igrao za reprezentaciju BOSNE I HERCEGOVINE, Begović nije znao naći tu zemlju na mapi jugoistočne Evrope.

Image
extraordinary

#6936 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

hz__semir wrote:
Cabadahija wrote:Kad se Begović odazivao Reprezentaciji, Sušić nije znao ni sa kim igramo, a kamo li da je gledao Repku, jer nije im'o kablovsku koja prikazuje utakmice Reprezentacije.
Kad je Sušić igrao za reprezentaciju BOSNE I HERCEGOVINE, Begović nije znao naći tu zemlju na mapi jugoistočne Evrope.

Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
oridjidji

#6937 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

Baron_Samedi wrote:
hz__semir wrote:Zanimljiva analiza avazovog Sporta utakmice u Meksiku. Analizirali su svakog igrača ponaosob, te selektora, a evo i šta kažu za našeg najvećeg igrača svih vremena:

Šta kazati za našeg selektora, osim da smo ponosni na njega i njegove saradnike. Pobjeđivali smo sa Muzurovićem, Mušovićem, Hadžibegićem, pa i Blaževićem, ali naše je mišljenje da najljepše igramo sa Sušićem na kormilu. Pape mnogo ne priča, ali je za godinu stvorio respektabilan tim, afirmirao dosta mladih igrača i na najboljem je putu da bude prvi selektor koji je odveo BiH na veliko takmičenje. Svi se nadamo da će to i ostvariti.

:thumbup: :thumbup:
Otkad su duduci iz havazovog sporta relevantni za bilo sta? To su poluidoiti koje gazda posalje u Juznu Afriku, da bi mu oni donjeli statistiku iz utakmice kojoj su svjedocili. Djeca od 12 g. se bolje razumiju u fudbal od tih parazita i savezlija.

Imamo igru od noge do noge i brzi protok lopte, iz prostog razloga sto u prvih 11 igraju tri playa. (Misimovic, Pjanic, Medunjanin). Takva ofanzivna postava moze proci protiv fudbaslkih analfabeta, ali se pokazala kao samoubilacka protiv iole ozbiljnijih ekipa, tipa Francuske. (tu je igrao Ibricic/play umjesto Medunjanina)

Da, Ibro i Medunjanin se playevi. To su igrali kroz cijelu karijeru u svojim klubovima. Ibricic nece postati brzi, time sto je stavljen da igra krilo; niti ce Medunjanin preko noci postati Redondo.

6 bodova protiv Rumuna je imperativ. Tek tada cemo moci ocjenjivat Susica.
S time da to nikada nije uigravao Ciro, nismo ni mogli znati kako ce igrati u sredini trojica igraca poput Pjane, Meduljanina i Misketa zajedno. To sto smo naletili na Francuze onda kada nismo mogli pokazati nista je i rezultiralo dvicom na Kosevu. U Albaniji smo odigrali bolje, ali nismo imali srece. Cak su nam dvadesetak minuta u drugom poluvremenu u Albaniji, Albanci sakrili loptu. Samo kad se sjetim koliko sam se izivciro gledajuci to. Gledajuci utakmicu sa Francuskom i onu sa Mexicom, golema je razlika u onome sto su nasi igraci pokazali u te dvije utakmice, vidi se poboljsanje u igri , protiv Francuza nismo imali nista ni 10 minuta dobre igre, a protiv Mexica smo dominirali utakmicom. Igrali smo ko veliki, primili smo golove ko mali.

Mislim da ce s Rumunima sve leci na svoje mjesto kao sto je onda bilo sa Belgijom.
Bosanski_kralj

#6938 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Bubalo1 wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ibrič će me je duboko razočarao i nadam se da će ga Sušić kazniti maksimalno.
Ko je Ibric ? Ibrahimovic ? :(
Greška moja, ne znam kako ispusti "ić". Mislio sam na Ibričića. ;-)
oridjidji

#6939 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

north wrote:
Bosanski_kralj wrote:Zašto je Sušić kritikovan zbog poraza od Francuske, a ne i zbog poraza od Meksika? Nije u pitanju važnost utakmice, već način na koji smo utakmice odigrali.
:roll: Pa valjda zato što je to protiv Mexica puno bolje izgledalo nego protiv Francuske protiv koje nismo pošteno opucali po golu.....iako stoji da čovjek ne može biti zadovoljan sa porazom ma kako da se dobro igralo.......
Pa kako smo mi glup narod samo tako. Pa sa Cirom nismo upisali pobijede ni protiv jedne reprezentacije koja je nesto znacila u svijetu fudbala. Belgija je pukla jos 2002 na SP u Japanu i Koreji. Od tada nisu imali nastupa na nekom od velikih takmicenja. Posljednji koji je pobijedio par jakih protivnika bio je Muzurovic, tada je uspio dobiti Norvesku i Tursku, ali te pobjede u kvalifikacionim mecevima, kao i u prijateljskim pokazale su se kao pirove pobijede jer tada Bosna izgubila dvanest 12 bodova kuci. Na tome Evropskom je Turska, bila medju najbolje 4 ekipe Evrope. Grci koji su bili prvi u nasoj grupi. Nigdje nisu dogurali.

Ciro je imao srecu sto se takva Turska okrznula gubeci bodove od Belgije i Estonije. Nemoc i mane njegove reprezentacije je pokazala utakmica sa Spanijom u Zenici. A utakmica sa Portugalom je potvrdila da nam uvijek malo fali da napravimo dobar rezultat sa velikim ekipama, ali da nam je trud i zalaganje nedovoljno za to jer nam je tim limitiran uvijek kada neigraju par kljucnih igraca i time sto nemamo kvalitetna rijesenja u odbrani. Dosta toga nama jos treba. Od tima do saveza mnogo stvari ne stima, tako da nam dodje i Murinho nama nikada nece biti lako.

Susic je napravio par pametnih poteza u reprezentaciji. Nasao je rijesenja za bokove. Vratio je pojedine igrace na pozicije koje im odgovaraju da igraju na njime jer ih igraju i u svojim timovima. Svoje zamisli je istestirao u jakim prijateljskim utakmicama, kojih nismo imali tako mnogo u tako kratkom vremenskom periodu ko sada. Igrati 6 prijateljskih utakmica od toga sa 4 ekipe koje su bile na SP-u i nije tako mala stvar. Izgubiti od njih i nije sramota jer realno znamo gdje smo mi u odnosu na njih. Bolje od njih nego od Rijeke ili Irana. Sve je to dio mozaika, koji bi trebao da se uklopi do dvoboja sa Rumunima. Napredak u igri je evidentan. Sada samo fali dobar rezultat jer zaista od utakmice sa Francuzima do ove sa Mexicom dozivjeli smo golem skok u kvaliteti nase igre.

Volio bih samo da je u utakmici sa Meksikom pozvao i malog Bicakcica iz Stutgarta da se oproba. Besic je po meni bio sjajan. Mravac kojeg forsira ima golemo srce, momak se trudi, ali definitivno nema trenutno potrebnu kvalitetu za reprezentacije, ali zbog nedostatka stopera u timu, treba ga smjestiti na klupu, pa nek se kali po prijateljskim utakmicama i utakmicama sa manjim protivnicima nebil mozda stasao, barem u nekog solidnog igraca tipa Jahica.
5 0 5

#6940 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

Poslije 3 kvalifikacione utakmice Blažević je imao 3 boda (1W 2L 0D) a Sušić ima 4 (1W 1L 1D).
mavcs

#6941 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mavcs »

505sCrtom wrote:Poslije 3 kvalifikacione utakmice Blažević je imao 3 boda (1W 2L 0D) a Sušić ima 4 (1W 1L 1D).
4 ali na klimavim nogama ... :roll: :run:

:bih:
elSaik

#6942 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

505sCrtom wrote:Poslije 3 kvalifikacione utakmice Blažević je imao 3 boda (1W 2L 0D) a Sušić ima 4 (1W 1L 1D).
Da, samo što je Ćiro igrao sa Španijom i Turskom, a Pape Francuskom i Albanijom.
Tarik19

#6943 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

elSaik wrote:
Da, samo što je Ćiro igrao sa Španijom i Turskom, a Pape Francuskom i Albanijom.
Pa igrao je Ciro i sa Estonijom i Armenijom i, po mom misljenju, Albanije je bolja od tih ekipa.
libertyBiH

#6944 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by libertyBiH »

palermo wrote:

nije moguće :shock: :shock: , odoh da vidim, ma jebo ti ovu državui i sve
hahahhahahahhahhahahhahahah
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Kako nece biti pozitivac kad sarajevo x vode Splicani............ :D
mavcs

#6945 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mavcs »

Izgleda da ce na kraju samo Begovic popit sankcije zbog nedolaska na zadnju prijateljsku? :-)
Šta je sa ajdučkim srcem i ostalima, mislim da nije pravedno da se kola lome preko jednih ledja.... Jutros citam direktor Stoke-a izjavio da su sa FS/NS dogovorili da Begovic ipak ostane i igra protiv Birmingham-a :roll: tj. u toj utakmici Begovic je regularno imao pravo nastupa iako su nasi tvrdili da nije smio igrati... :lol:
Obuca9

#6946 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Možda, ali samo možda, zato što je samo Begoviću ovo drugi put da se dešava, dok je ostalima tek prvi put? O tome nisi razmišljao? Ili jesi, nego se onako praviš da ne znaš?
aleDP

#6947 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by aleDP »

Jahić: Izvinjavam se selektoru Sušiću

Dok pojedini fudbaleri reprezentacije BiH, prema svemu sudeći, jedva čekaju da ih se ne pozove, drugi pate što ih nema u timu...

Sanela Jahića nije bilo na spisku selektora Safeta Sušića za prijateljsku utakmicu protiv Meksika, što je članu grčkog AEK-a, očito, jako teško palo. Jučer nam se javio, kako bi se, kako kaže, izvinio selektoru ako je napravio nešto loše.

- Nikada nisam rekao ništa protiv selektora. Ako se naljutio na mene za neku izjavu, ja mu se izvinjavam. Uvijek sam tu za reprezentaciju i želim igrati u dresu svoje zemlje - istakao je Jahić u razgovoru za Avaz.

U dosadašnjim nastupima za državni tim Jahić je iskazao univerzalnost kakvom se malo koji naš reprezentativac može pohvaliti. Po potrebi je igrao na obje strane terena, bio je stoper i zadnji vezni, a gdje god da je igrao, uvijek je pokazivao uzornu borbenost i malo šta mu se moglo zamjeriti.

Sušić je njegovo nepozivanje za susret s Meksikom opravdao time što je želio imati istu ekipu koja je krajem prošle godine pobijedila Slovačku, u kojoj, pak, Jahića nije bilo zbog povrede. Međutim, Sanel se nada da će ga se Sušić sjetiti pred utakmicu protiv Rumunije 26. marta.

- Volim svoju zemlju i uvjeren sam da joj mogu pomoći u utakmici protiv Rumunije. Igram standardno i u dobroj sam formi. Želim pokazati svima da mi je stalo do reprezentacije, na poziciji stopera ili bilo kojoj drugoj - dodao je Jahić.
veljaca

#6948 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Pa lakse mu je bilo nazvati selektora i sa njime to rijesiti ......
tcz

#6949 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tcz »

Susic polako ali sigurno dovodi ovu reprenzetaciju ured. :thumbup:

Igraci moraju shvatiti da nisu nezamjenivi.
BaileyS

#6950 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Svaka cast Jahicu na potezu i mislim da ce mu ovo proci. Proslo je i Nadarevicu ali je on nazalost vraceno povjerenje ponovo uprskao.
Locked