Hrgota wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Laburisti su se ispuhali kao npr. SBB u BiH. Dešava se kad nova partija dobije podršku kao alternativa, i završi u opoziciji, pa se birači okrenu konkretnijim opcijama.
Jedina alternativa u Hrvatskoj sa kapacitetom je ORAH. Stranka zelenog usmjerenja, društveno odgovorne politike, politike koja razumije da postoji mogućnost koegzistencije očuvanja uslova zdravog odrastanja naše djece i otvaranja radnih mjesta. Iskreno, da glasam u RH, podržao bih Mirelu Holy. Jer, osnovati stranku zelenih na brdovitom Balkanu zahtjeva veliku hrabrost i duboko uvjerenje u svoje stavove.
Divno. To je samo zato što bi žena u crnom išla utabanim stazama Mesića, tamanila po čaršiji ćevape, tu i tamo posjetila koju katoličku bogomolju, održala veleumni govor k'o i drug joj Milanović a onda podvila rep i put usranog kozmopolitskog Zagreba. A to što im ispred nosa u susjednoj zemlji politički eliminiraju vlastiti narod za to ih zaboli ona stvar.
Ne znam, al' k'o da gledam da si ovo prepis'o iz najtanje knjige svijeta "1001 bosanska mudrost“

Znam ja da se u kamenu Gruda i Ljubuškog suštinski i ne može razumjeti politika ekologije, obnovljivih izvora energije kao izvora radnih mjesta, politika društvene pravde i slično, jer se od kamen odbija eho leleka izmajoriziranih koji su, kani suzo i puknu puško, toliko izmajorizirani da, recimo, iako ih ima najmanje obavljaju daleko najveći broj direktorskih i drugih funkcija u BiH. Ali ono - politička eliminacija, šmrc, jao, tuc, krh.
Vidim da su Hrvati u BiH masovno napustili BIH u zadnje tri godine, dok ih je, za vrijeme stolnog HDZ-a, bilo na svaka dva metra. Ali eto.. Šmrc, eliminiraše ih, k'o kunu zlaticu.
Prema tome, očito ne razumiješ o čemu govoriš jer, čim krenete razmišljati o bilo čemu što se ne tiče Bošnjaka, ustaša, partizana ili krađe boračko-braniteljskih naknada, vama se zalupe mentalne barijere, a pred očima zaigra "stožerne" stranke, pa onda dajete ovako fašisoidne i tugaljive komentare. Što se najtanje knjige na svijetu tiče, predlažem vam da se korigujete. Odnedavno je to - lista lopova iz Ljubuškog koji primaju braniteljske naknade
Mirela Holly (btw.) ne jede ćevape. Žena je vegan.