HS kablovska
Moderator: anex
-
The Realist
#6926 Re: HS kablovska
Premium često daje cikluse filmove, ali ne režisera, nego glumaca.
-
clarion_
#6927 Re: HS kablovska
Pink = Sranje bez epg-a loše slike i razbacanog vhs i divx sadržaja
-
StupskaBitanga
#6928 Re: HS kablovska
Protok signala svih 30 kanala Pinka je jednak kvalitetnom prenosu jednog kanala pa vi vidite o kakvom se tu škartu radi
-
The Realist
#6929 Re: HS kablovska
Vidjeli smo i vidjeli smo šta nude, može se gledati i definitivno je poboljšanje programske šeme.StupskaBitanga wrote:Protok signala svih 30 kanala Pinka je jednak kvalitetnom prenosu jednog kanala pa vi vidite o kakvom se tu škartu radi
-
StupskaBitanga
#6930 Re: HS kablovska
Mislim da UG neće sjediti skrštenih ruku i da će popopiti ovaj združeni rat Pinka i telekoma Srbija. Mislim da će to biti vrlo brzo
- uglavnomja
#6931 Re: HS kablovska
mijenjam pinkove, plus hayate i one vec spomenute negledljive kanale za cbs
nemam nista protiv pinkova, ko voli neka gleda, znam da su uglavnom filmski, ali imam protiv ukidanja cbs-a
nemam nista protiv pinkova, ko voli neka gleda, znam da su uglavnom filmski, ali imam protiv ukidanja cbs-a
-
Ljuba Moljac
#6932 Re: HS kablovska
meni je slika na svim pinkovima bolja i od jedne nase televizije, sa izuzetkom face-a i obn-a mozda...
a program bolji od 90 posto ostalih kablovskih kanala
a program bolji od 90 posto ostalih kablovskih kanala
-
clarion_
#6933 Re: HS kablovska
ajd nekako mogu progutat ove kanale al činjenica da će HS ovaj škart plaćati 1 euro po korisniku mi govori da novih (kvalitetnih) kanala nećemo vidjeti dugo dugo dugo...
-
The Realist
#6934 Re: HS kablovska
HS je izbacio CBS Reality i tako vjerovatno napravio prostora na analogiji. Nove kanale će vjerovatno ubacivati na digitali, ali ne uskoro (vala, za ovu cijenu ja ne znam šta bi ljudi još htjeli), osim možda u paketima kakvim dodatnim.patakdaca wrote:
Ne znam sta njega interesuje kvalitet kanala kad je na telemachu, a vidjet cemo i cijene kad UG dođe na nase trziste
Ovi na analogiji sto su ubaceni po meni nisu nimalo losi kanali, danas pregledah nekoliko filmova, kvalitet slike sto se tice analogije dobar, bar kod mene. Za pocetak nije lose, valjda nece poceti do besvjesti reprizirati ko history, discovery...
Ovi Pink kanali i jesu za analogiju nešto odlično, jer tu kvalitet slike ne dolazi do izražaja toliko, dok na digitali se vide mane, ali se može gledati bez problema, barem ove novije stvari.
Ponavljat će sigurno, ali to svi rade i vjerujem da će biti u granicama.
-
rizibizi
#6935 Re: HS kablovska
O kakvoj losoj kvaliteti pricate, ja svih 30 pink kanala gledam na mojoj tv preko hdmi kabla na full hd i ne vidim nikakav problem u kvaliteti slike, nije HD, ali nije ko onaj eurochanel kako se vec zove onaj neki kanal sa sjevera. Ovi sto mikroskopom gledaju tv neka izadju malo na cist zrak pa probaju ponovo.
-
AdrianMole
#6936 Re: HS kablovska
Vjeruj mi kako na HS nije baš dobra slika.Moguće kako BHtelecom kao veliki klijent dobija kanale optikom,a HS je prinuđen na satelit koji nema veliki protok.Na mojem 42'' LED filmovi su mrljavi i u 4:3 formatu.Puno bolje od Eurochannela,ali i daleko lošije od npr.Fox-ove grupacije kanala.Pregled programa za većinu kanala ne postoji,a i postojeći su prilično netačni.Upravo na to je ŽM računao-Balkancima nije bitna kvaliteta slike i raspored programarizibizi wrote:O kakvoj losoj kvaliteti pricate, ja svih 30 pink kanala gledam na mojoj tv preko hdmi kabla na full hd i ne vidim nikakav problem u kvaliteti slike, nije HD, ali nije ko onaj eurochanel kako se vec zove onaj neki kanal sa sjevera. Ovi sto mikroskopom gledaju tv neka izadju malo na cist zrak pa probaju ponovo.
Još jedanput ponavljam,sadržaj Pinkovih kanala je dobar,ali kvalitet slike i organizacija mogu i trebaju biti bolji.
- fortaleza
#6937 Re: HS kablovska
Bandwidth svih 30 Pinkovih kanala zajedno jednak je bandwidthu jednog od britanskih kanala s kojeg su prenosene OI u Londonu.
Kakvih 100 milijuna eura, pa barem bi ponudili 16:9..
Kakvih 100 milijuna eura, pa barem bi ponudili 16:9..
-
rizibizi
#6938 Re: HS kablovska
Imam HS-ov CI modul i nije mi palo na pamet da pogledam kako pinkovi izgledaju, a primjetio sam da je poprilicna razlika u kvaliteti slike istih kanala koji idu preko HDMI porta/STB-a i preko CI modula, na recimo fox-ovima se bas primjeti razlika. CI modul je super samo zato sto nema kanti i kablova oko TV-a nego je sve upakovano u TV. Ne znam za HS ali na mojoj TV ono sto sam gledao je u 16:9 formatu, a eto nek nije 100 miliona mi ni takav projekat nemamo taman da je milion, a pametujemo po komsiluku kod nas je domet tri hajatova kanala od kojih ona dva muzicka imaju funkciju radija sa repriznim programom. Sta ocekivati od pinka, kad bi i da puste EPG HS-u trebalo jos pola godine da omoguce korisnicima da citaju EPG. Prva stvar koju HS mora napraviti je zamjena svih ovih jadnih DALVI/Hema STB-ova, ono da nije jadno bilo bi tuzno, ko u nerazvijenim Africkim zemljama. Treba svaki dan citati obrazovati se pratiti tehnologije kad vec od toga zivis.
- kemox
#6940 Re: HS kablovska
preko DVB-C slika na pink kanalima je dobra (treba im previše vremena da ih ubace u ponudu (trebali su se dosta ranije pripremiti za pink kanale-Znali su))
što se tiče EPG sve zavisi do tv-a ne nekim može na nekim ne može
hs treba da poradi na tome i na stabilnosti pojedinih frekvencija (ja ne mogu da pratim kanale na jednoj frekvenciji-pretplata ista)
što se tiče EPG sve zavisi do tv-a ne nekim može na nekim ne može
hs treba da poradi na tome i na stabilnosti pojedinih frekvencija (ja ne mogu da pratim kanale na jednoj frekvenciji-pretplata ista)
Last edited by kemox on 09/05/2013 16:23, edited 2 times in total.
- Asamoah Gyan
#6942 Re: HS kablovska
Tek sam danas upratio. Hoće li ubaciti još koji pinkov kanal u analog? Zasad ih je 7, pink 2, 3, film, movies, premium, kids i music. Tanko je ovo. Postoji li možda negdje pregled programa? Filmovi me zanimaju samo ....
-
bosnian1873
#6943 Re: HS kablovska
na analognu neće više išta ubaciti ako su u pitanju PINK kanali,ali će u digitalnu ubaciti ihahahahajAsamoah Gyan wrote:Tek sam danas upratio. Hoće li ubaciti još koji pinkov kanal u analog? Zasad ih je 7, pink 2, 3, film, movies, premium, kids i music. Tanko je ovo. Postoji li možda negdje pregled programa? Filmovi me zanimaju samo ....
-
kakaljin
#6944 Re: HS kablovska
na anologiju vjerovatno cak i sigurno da vise nece ubacivati pink kanale, ali zato ce digitala vjerovatno biti popunjena sa svim pink kanalima, ako te interesuju filmovi ima dosta kanala na digitali na kojima ima dobrih filmova skoro svaku noc.Asamoah Gyan wrote:Tek sam danas upratio. Hoće li ubaciti još koji pinkov kanal u analog? Zasad ih je 7, pink 2, 3, film, movies, premium, kids i music. Tanko je ovo. Postoji li možda negdje pregled programa? Filmovi me zanimaju samo ....
Samo mi nisu jasni ovi sa hs zasto se nisu spremili za ubacivanjesvih pinkova u digitalu na vrijeme
i da porade vise sa EPG-om
- Asamoah Gyan
#6945 Re: HS kablovska
Hvala. Interesuju me filmovi samo. Koliko sam skonto listajući temu ovaj Premium je najbolji. Samo šteta izgleda ne postoji raspored programa.
- kemox
#6946 Re: HS kablovska
Kad ovi inžinjeri sa HS-a nisu sposobni da naprave fukcionalan EPG za sve korisnike trebali su to uraditi barem ovako http://www.telemach.ba/epg/grid
P.S.
Nisamo mi krivi što ovi HS-ovi preskupi kineski resiveri ne mogu da čitaju MPEG4
P.S.
Nisamo mi krivi što ovi HS-ovi preskupi kineski resiveri ne mogu da čitaju MPEG4
-
bosnian1873
-
StupskaBitanga
#6948 Re: HS kablovska
evo programske sheme tih pink kanala gdje je od 24h programa 8 novog a 16 repriznog
Pink premium http://www.open.telekom.rs/iptv/Program ... hannel=628
imate u listi sve pink kanale pa pogledajte raspored programa
-
AdrianMole
#6949 Re: HS kablovska
Da,Pink Premium ima 4 filma u rosteru koji se ponavljaju tri puta dnevno.Ostali Pink kanali imaju i po 8 filmova dnevno.Ukupno Pink nudi 10 filmskih kanala.Do sada je u HS bilo 12 filmskih/serijskih kanala i sada ti netko preko noći nudi 10 kanala.Zar stvarno misliš kako to treba odbiti???StupskaBitanga wrote:evo programske sheme tih pink kanala gdje je od 24h programa 8 novog a 16 repriznog
-
jastuk1
#6950 Re: HS kablovska
Pa upravo tako emituju svoje tematske kanale i svi veliki evropski paketi tipa Canal +, Canal Digitaal, Sky Digital, Sky Italia.StupskaBitanga wrote:evo programske sheme tih pink kanala gdje je od 24h programa 8 novog a 16 repriznog
Izuzetno sam pozitivno iznenađen tehničkom kvalitetom ovih tematskih kanala i samim sadržajem, barem ovih koje imam priliku vidjeti na HS-u. Naravno kvaliteta je na DVB-C (povremeno je otključano - nemam KID paket) je nešto bolja bolja od analogije, ali je definitivno gledljivo.
Mislim da ovaj paket ne zaostaje ništa za tematskih paketima iz evropskih država koje maločas spomenuh.
I nek tvoj Telemach ne uvodi Pink kanale, da ta strana firma što manje ispumpava novac iz BiH!