Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6926 Re: Kineski mobiteli
Nije dzaba ali jeste jeftin... 
-
betametazon
#6927 Re: Kineski mobiteli
Pardon, haman pa dzabakonektovan wrote:Nije dzaba ali jeste jeftin...
-
betametazon
#6928 Re: Kineski mobiteli
Kad smo kod Umidigija - podesio sam internet (morao sam rucno) i sada mi rade npr viber i messenger ali ucitavanje sadrzaja sa interneta, ucitavanje stranica me radi...cackao sam i nisam skontao gdje je restrikcija....moze li neko dati neku preciznu instrukciju gdje cu omoguciti ucitavanja stranica i slika sa interneta? 
- fortaleza
#6929 Re: Kineski mobiteli
Namjesti točno vrijeme i datum.betametazon wrote:Kad smo kod Umidigija - podesio sam internet (morao sam rucno) i sada mi rade npr viber i messenger ali ucitavanje sadrzaja sa interneta, ucitavanje stranica me radi...cackao sam i nisam skontao gdje je restrikcija....moze li neko dati neku preciznu instrukciju gdje cu omoguciti ucitavanja stranica i slika sa interneta?
-
betametazon
#6930 Re: Kineski mobiteli
Podeseno, tacam sat, 7.8.2019, jope.istofortaleza wrote:Namjesti točno vrijeme i datum.betametazon wrote:Kad smo kod Umidigija - podesio sam internet (morao sam rucno) i sada mi rade npr viber i messenger ali ucitavanje sadrzaja sa interneta, ucitavanje stranica me radi...cackao sam i nisam skontao gdje je restrikcija....moze li neko dati neku preciznu instrukciju gdje cu omoguciti ucitavanja stranica i slika sa interneta?
- spree
#6931 Re: Kineski mobiteli
Da nije problem zamjena slova m i n 
-
betametazon
#6932 Re: Kineski mobiteli
A morebit da je i do tog, vidisspree wrote:Da nije problem zamjena slova m i n
Ma fakat frustrirajuce, internet radi ali ograniceno, viber radi ali npr slike poslane preko vibera ne mogu se otvoriti, klix aplikaciju ne ucitava, instagram ne ucitava...
- diablobih
#6933 Re: Kineski mobiteli
Kako mislis podesio si internet? Mobilni ili ? Ako je mobilni, samo stavis pravi apn i nema tu restrikcija.betametazon wrote:Kad smo kod Umidigija - podesio sam internet (morao sam rucno) i sada mi rade npr viber i messenger ali ucitavanje sadrzaja sa interneta, ucitavanje stranica me radi...cackao sam i nisam skontao gdje je restrikcija....moze li neko dati neku preciznu instrukciju gdje cu omoguciti ucitavanja stranica i slika sa interneta?
-
betametazon
#6934 Re: Kineski mobiteli
Pa na to mislim, na mobilni internet, dakle nije moglo nikako dok nismo podesili APN rucno jer za model UMIDIGI nam u podrsci za korisnike BH TELECOMA rekose da nema mogucnosti automatskog podesavanja...i sad to radi ali samo nesto, ponesto....ne mogu Chrome da otvaram, ne mogu klix aplikaciju...diablobih wrote:Kako mislis podesio si internet? Mobilni ili ? Ako je mobilni, samo stavis pravi apn i nema tu restrikcija.betametazon wrote:Kad smo kod Umidigija - podesio sam internet (morao sam rucno) i sada mi rade npr viber i messenger ali ucitavanje sadrzaja sa interneta, ucitavanje stranica me radi...cackao sam i nisam skontao gdje je restrikcija....moze li neko dati neku preciznu instrukciju gdje cu omoguciti ucitavanja stranica i slika sa interneta?
- diablobih
#6935 Re: Kineski mobiteli
Nista, neka ti u poslovnici namjeste oni kako treba. Sigurno si dirao nesto oko protocola ili proxya.betametazon wrote:Pa na to mislim, na mobilni internet, dakle nije moglo nikako dok nismo podesili APN rucno jer za model UMIDIGI nam u podrsci za korisnike BH TELECOMA rekose da nema mogucnosti automatskog podesavanja...i sad to radi ali samo nesto, ponesto....ne mogu Chrome da otvaram, ne mogu klix aplikaciju...diablobih wrote:Kako mislis podesio si internet? Mobilni ili ? Ako je mobilni, samo stavis pravi apn i nema tu restrikcija.betametazon wrote:Kad smo kod Umidigija - podesio sam internet (morao sam rucno) i sada mi rade npr viber i messenger ali ucitavanje sadrzaja sa interneta, ucitavanje stranica me radi...cackao sam i nisam skontao gdje je restrikcija....moze li neko dati neku preciznu instrukciju gdje cu omoguciti ucitavanja stranica i slika sa interneta?
- i agree
#6936 Re: Kineski mobiteli
ma nek ga vrati na fabricke postavke pa sve iz pocetka.
-
betametazon
#6937 Re: Kineski mobiteli
Ma da opet ne bih lutao i pritiskao sta ne treba otici cu u poslovnicu i nek podese, da ne razbijam glavu dalje 
-
mikser123
#6938 Re: Kineski mobiteli
Meni na 2 ova A5 pro nije moglo primati pozive uopšte, pa sam nekako to napravio, ne znam ni kako. Ni Internet nije radio, ali se i to napravilo, mislim da sam napravio novi apn i ukucao samo ime i ono active.bhmobile.ba, a ostalo ostavio prazno i radilo je sve kako treba. Kako bilo, riješio sam se tog mobitela, vidim da ne funkcioniše najbolje na našoj mreži, dugo treba da uspostavi poziv, a kad sam u sobi slabije hvata, Internet gotovo da i nije radio.
-
betametazon
#6939 Re: Kineski mobiteli
I ja sam popravio internet tako sto sam ponovo ukucao apn (ustvari uradili su mi to u posti, nije bilo guzve i bili su bas ljubazni i susretljivi iako uredjaj nije kupljen kod njih)mikser123 wrote:Meni na 2 ova A5 pro nije moglo primati pozive uopšte, pa sam nekako to napravio, ne znam ni kako. Ni Internet nije radio, ali se i to napravilo, mislim da sam napravio novi apn i ukucao samo ime i ono active.bhmobile.ba, a ostalo ostavio prazno i radilo je sve kako treba. Kako bilo, riješio sam se tog mobitela, vidim da ne funkcioniše najbolje na našoj mreži, dugo treba da uspostavi poziv, a kad sam u sobi slabije hvata, Internet gotovo da i nije radio.
Sta znam, onoliko koliko ga ja koristim je ok, zasad uz jedan update u odnosu na prethodno moje izlaganje - slike su ipak zuckaste ali ne uvijek, na bas jakom svjetlu kao da se pojavi...nije strasno ali nadam se da ce se i to rijesiti nekim update-om...
-
citroen xm
#6940 Re: Kineski mobiteli
Naručio sam ga 24.5. znači neka 2 mjeseca sam čekao, ali ok. To sam kupio u preprodaji zbog fol niže cijene koja je i sada ista.betametazon wrote:
Ako sam dobro skontao ti si svoj kupio 24.6. a dobio 17.7? Ako je tako to je fenomenalan rezultat jer sam i ja svoj kupio 24.6. a isporucen mi danas tek...
Uglavnom poklonio sam ga djevojci koja nije neki zahtjevan korisnik. Malo sam ga danas isprobao, iskreno bilo me "strah" kamere ali za divno cudo slike sasvim dobre, bez zutila, dosta jasne i ciste. Sad ne znam do cega je, nija nam nudio nikakve update odnosno pri provjeri nam je javio da je sve azurirano....
Ostale karakteristike su jako dobre, ona (a i ja) odusevljena narocito bojom (breathing crystal, vjerovatno je omjer u prodatim barem 50:1 u odnosu na crne), izrada kvalitetna, prikaz boja na ekranu jako dobar, sve u svemu za 170 KM dzaba telefon...
Nemam nikakvih problema za sada, sve je ok. Telefon je skroz solidan sem eto kamere, mada za uspomenu je ok.
-
betametazon
#6941 Re: Kineski mobiteli
Da, sad vidim da je istekao presale, jedina razlika je sto se sad isporuka naplacuje 10 KM i nestocitroen xm wrote:Naručio sam ga 24.5. znači neka 2 mjeseca sam čekao, ali ok. To sam kupio u preprodaji zbog fol niže cijene koja je i sada ista.betametazon wrote:
Ako sam dobro skontao ti si svoj kupio 24.6. a dobio 17.7? Ako je tako to je fenomenalan rezultat jer sam i ja svoj kupio 24.6. a isporucen mi danas tek...
Uglavnom poklonio sam ga djevojci koja nije neki zahtjevan korisnik. Malo sam ga danas isprobao, iskreno bilo me "strah" kamere ali za divno cudo slike sasvim dobre, bez zutila, dosta jasne i ciste. Sad ne znam do cega je, nija nam nudio nikakve update odnosno pri provjeri nam je javio da je sve azurirano....
Ostale karakteristike su jako dobre, ona (a i ja) odusevljena narocito bojom (breathing crystal, vjerovatno je omjer u prodatim barem 50:1 u odnosu na crne), izrada kvalitetna, prikaz boja na ekranu jako dobar, sve u svemu za 170 KM dzaba telefon...
![]()
Nemam nikakvih problema za sada, sve je ok. Telefon je skroz solidan sem eto kamere, mada za uspomenu je ok.
-
citroen xm
#6942 Re: Kineski mobiteli
Ma isto sranje, trebao sam sačekati da vidim utiske. Mogao sam se i zeznuti, ali nisam. Dobar je ovo ulov. Evo jutros i kameru sredili, sad je bez žutila i bolje slike pravi.betametazon wrote: Da, sad vidim da je istekao presale, jedina razlika je sto se sad isporuka naplacuje 10 KM i nestoi moze se naruciti iz kine ili amerike
-
betametazon
#6943 Re: Kineski mobiteli
Gledam, ovo bi mogao biti novi "value king", trenutna cijena je 250 BAM ali najavljuju neku zagonetnu cijenu od 19 do 31 avgusta...cijenim da bi moglo biti 30% niza pa bi to bilo u rangu Umidigija, oko 175 BAM uz free shipping
https://s.click.aliexpress.com/e/cl1WMBwu
https://s.click.aliexpress.com/e/cl1WMBwu
-
citroen xm
#6944 Re: Kineski mobiteli
Pa ovo je identično ovome Umidigiju. Sem veće interne memorije sve ostalo je identično i na onoj slici gdje poređenje sa druga 2 modela stoji cijena 99 dolara.
- diablobih
#6945 Re: Kineski mobiteli
Bolji je SoC kod Umidigi.
-
betametazon
#6946 Re: Kineski mobiteli
Pa eto, istina je da je slicno umidigiju ali duplo veca memorija, malo jaca baterija, mrvu bolja wide kamera, tako sve neke sitnice malo bolje...a zagonetna cijena u formatu ??.?? Znaci ispod 100$
kuciste plastika u kombinaciji sa nekom legurom, ne znam kakvo je lezanje u ruci ali meni umidigi sa staklom pozadi puno ljepse izgleda.
Jedino nisam jos rijesio dolazne pozive, kad sam ga tek upalio primio sam jedan poziv. Poslije toga sve moze, i odlazni pozivi i internet i poruke i sve ali dolazne pozive ne mogu da rijesim. Samo javlja govornu postu. Probao sam i sa resetom na tvornicke postavke...

Jedino nisam jos rijesio dolazne pozive, kad sam ga tek upalio primio sam jedan poziv. Poslije toga sve moze, i odlazni pozivi i internet i poruke i sve ali dolazne pozive ne mogu da rijesim. Samo javlja govornu postu. Probao sam i sa resetom na tvornicke postavke...
- konektovan
#6947 Re: Kineski mobiteli
Ja koliko vidim taj umidigi ispade samo lijep, funkcionslno neupotrebljiv telefon skroz...?!
-
betametazon
#6948 Re: Kineski mobiteli
Onda ne vidis dobro, sve funkcionise osim dolaznih poziva i to iz nekog rezloga samo kod mene. Prema iskustvu drugih korisnika kod njih radi sve, kod mene je vjerovatno nesto ukljuceno/iskljuceno ali ne kontam sta, provjericemo jbg, moram nekog strucnijeg konsultovatkonektovan wrote:Ja koliko vidim taj umidigi ispade samo lijep, funkcionslno neupotrebljiv telefon skroz...?!
- konektovan
#6949 Re: Kineski mobiteli
Dobro, ne vidimbetametazon wrote:Onda ne vidis dobro, sve funkcionise osim dolaznih poziva i to iz nekog rezloga samo kod mene. Prema iskustvu drugih korisnika kod njih radi sve, kod mene je vjerovatno nesto ukljuceno/iskljuceno ali ne kontam sta, provjericemo jbg, moram nekog strucnijeg konsultovatkonektovan wrote:Ja koliko vidim taj umidigi ispade samo lijep, funkcionslno neupotrebljiv telefon skroz...?!
Jednu od najvaznijih opcija nemas,....
-
betametazon
#6950 Re: Kineski mobiteli
konektovan wrote:Dobro, ne vidimbetametazon wrote:Onda ne vidis dobro, sve funkcionise osim dolaznih poziva i to iz nekog rezloga samo kod mene. Prema iskustvu drugih korisnika kod njih radi sve, kod mene je vjerovatno nesto ukljuceno/iskljuceno ali ne kontam sta, provjericemo jbg, moram nekog strucnijeg konsultovatkonektovan wrote:Ja koliko vidim taj umidigi ispade samo lijep, funkcionslno neupotrebljiv telefon skroz...?!ali ovo sto sam procitao od tebe, ti nemas funkcionalan telefon, u stvari ti nemas uopšte telefon..
![]()
Jednu od najvaznijih opcija nemas,....
Imam onu najbolju varijantu, ja mogu zvat koga hocu i kad hocu a mene ne mogu