Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
zoomba

#6926 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zoomba »

c_g wrote:
zoomba wrote:
c_g wrote:Koliko su ova punjenja za IQOS 3? Šteka koliko košta?
Kutija je oko 5,30
Koliko dođe cigara?
Hvala na odgovoru
Isto sve 20komada samo su one kratke :D :thumbup:
славянин

#6927 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by славянин »

zoomba wrote:
Kutija je oko 5,30
Kako 5,30 kada je 5,50 nemoj da slikam :D

PS:evo mjesec skoro samo iqos - zapalio jednom normalnu cigaru kad se ne ugusi bez sale :oops: kakva su ovo cuda nesto garant rokaju da ti smetaju cigare i da se drzis iqos a.
drug_profi

#6928 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Smeta ti sve ono sto ti je smetalo i kad si prvi put u zivotu zapalio, pa ti se u međuvremenu organizam privikao na te otrove.
Sad si ga opet odvikao od svega osim od nikotina.
motachjointa

#6929 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by motachjointa »

.
Last edited by motachjointa on 21/05/2019 13:34, edited 2 times in total.
motachjointa

#6930 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by motachjointa »

MMM1977 wrote:Evo 5-6 dana sam na ovom iqos i mogu reći da je prava stvar. Prvo, pušio sam 2-3 kutije crvenog marlbora dnevno, ubijao sebe ali i sve oko sebe, cigara mi je bila najveći čejf. Pokušavao prestati mnogo puta ali bez uspjeha.

Ono što je najbolje kod iqos je da nema čejfa nikakvog ali zadovolji potrebu za nikotinom. Trenutno sam na 1 paklici heetsa dnevno ali mislim da mogu smanjiti i na pola. Zato što nema čejfa, ponavljam.

Smatram da ću lakše sutra da ostavim duhan skroz baš uz pomoć iqos. Jer je puno lakše ostaviti to nego cigare.
kako podnosiš užasan miris iqosa, može li se priviknuti na to?
drug_profi

#6931 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

motachjointa wrote:
MMM1977 wrote:Evo 5-6 dana sam na ovom iqos i mogu reći da je prava stvar. Prvo, pušio sam 2-3 kutije crvenog marlbora dnevno, ubijao sebe ali i sve oko sebe, cigara mi je bila najveći čejf. Pokušavao prestati mnogo puta ali bez uspjeha.

Ono što je najbolje kod iqos je da nema čejfa nikakvog ali zadovolji potrebu za nikotinom. Trenutno sam na 1 paklici heetsa dnevno ali mislim da mogu smanjiti i na pola. Zato što nema čejfa, ponavljam.

Smatram da ću lakše sutra da ostavim duhan skroz baš uz pomoć iqos. Jer je puno lakše ostaviti to nego cigare.
Samo prvi puf na yellow i amber imaju taj neki vonj. Poslije ga nema. Silver recimo nema nikakav. Ova moja ekipa je preferirala siennu koju su nabavljali u srbiji, ali sad trose silver.

Ali ako cemo porediti vonj Iqos heetsa i vonj zapaljene cigare, onda fakat... :-)
tibetanac

#6932 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by tibetanac »

Ja udaram po bobama, uvijek nesto ganjam po ustima, jedem puno vise doduse, ali malo vjezbe to moze regulisat. Lijepo je kad ne bazdis na dim, nema naslaga na zubima, udahnes lijepo kad se probudis ujutro...Dobro je i citati o stetnosti pusenja i dobrim stvarima kad se prestane jer pojacavaju motivaciju da se izgura taj pocetak. Nakon par dana sve ostaje pitanje psihe. Ne treba se upustati u razmisljanje o pusenju, jednostavno kad cigara padne na um odma presjeci i reci sebi NE. Mozak ovisnika uvijek moze naci razloge zasto bi zapalio, ne treba ga cackati. Nema one jedne, takva ne postoji. Ja sam sebi instalirao aplikaciju koja prati vrijeme, propustene cigare, pare se koje se ustede i kada mi se pocne vrzmati po glavi samo to pogledam i pomislim da bi sve to bilo uzalud ako zapalim onu jednu. To mi pomogne jer bolje se jednom peglati nego ponovo nakon par dana pusenja razmisljati o prestanku.
Sretno svima koji pokusavaju i preporucio bih knjigu Allana Carra koji razbija mitove u koje pogresno vjerujemo sto se tice pusenja. Pomaze da se mozak podesi na zivot nepusaca.
Izdrzite braco i sestre skupa smo jaci :mrgreen:
MMM1977

#6934 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by MMM1977 »

motachjointa wrote:

Prvi dan je bilo loše, drugi dan već ok. Mada, ako pretjeram sa iqosom desi se da osjetim taj smrad.

Mada, u poređenju sa cigarom, iqos je super.
kanga

#6935 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by kanga »

2 godine 5 mjeseci i 15 dana :D moze se samo u startu treba rascistiti sam sa sobom i nije tesko.
motachjointa

#6936 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by motachjointa »

MMM1977 wrote:
motachjointa wrote:

Prvi dan je bilo loše, drugi dan već ok. Mada, ako pretjeram sa iqosom desi se da osjetim taj smrad.

Mada, u poređenju sa cigarom, iqos je super.
meni ne godi nikako, amber mi nekako dođe kao najbolja opcija ali ne znam mogu li se naviknuti na ovaj miris, jednostavno poslije jedne cigare mi bude muka i citav dan mi ne pada napamet da palim opet, mogao bih i prestati sa ovim ccc :-)
He1972

#6937 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by He1972 »

kanga wrote:2 godine 5 mjeseci i 15 dana :D moze se samo u startu treba rascistiti sam sa sobom i nije tesko.
Od 20. Februara ni dima!
MMM1977

#6938 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by MMM1977 »

@motachjointa,

Ja sam isto uzeo amber u Srbiji ali ovdje nema pa sam se prebacio na bronze i tu mi je trebalo par dana da se priviknem. A ti možeš iskoristiti tu situaciju da skroz prestaneš, samo se ne vraćaj na cigare. Neka iqos bude backup ako baš zagusti.
славянин

#6939 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by славянин »

Velika zamjerka za duzinu kabla od punjaca :oops:
Maraschino

#6940 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Maraschino »

Tri dana bez cigarete. :D
Nikakav problem. Nemam ni potrebe(valjda senzori stradali :D ). Naumpadne mi a ja samo misli preusmjerim na neke druge stvari i gotovo. Poklopile se neke okolnosti(afte) u ustima i taman cu probati iskoristiti ovu priliku da ostavim duhan nakon 40 god. :roll:
sedma_7

#6941 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sedma_7 »

zoomba wrote:
Kutija je oko 5,30
Kutija 5,5
sedma_7

#6942 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sedma_7 »

Miris je odvratan aliii ipak bolji od cigarete. Ja se nisam uspjela skroz odviknuti od cigareta.
Probala sam sve samo mi yellow ima nekakav boze sacuvaj okus ostalo je sve okey...

Brown mi je za sad najdrazi.
sedma_7

#6943 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sedma_7 »

Maraschino wrote:Tri dana bez cigarete. :D
Nikakav problem. Nemam ni potrebe(valjda senzori stradali :D ). Naumpadne mi a ja samo misli preusmjerim na neke druge stvari i gotovo. Poklopile se neke okolnosti(afte) u ustima i taman cu probati iskoristiti ovu priliku da ostavim duhan nakon 40 god. :roll:
I ja sam primjetila da mi se usta brze 'prljaju' otkako sam na iqosu. Isto mi se desavalo i na elektricnoj. Mislim da obe stvari sadrze glicerin koji isusuje usta pa je zbog toga. Uglavnom, posvetit malo vecu paznju higijeni usta i bice okey.
Maraschino

#6944 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Maraschino »

sedma_7 wrote:
Maraschino wrote:Tri dana bez cigarete. :D
I ja sam primjetila da mi se usta brze 'prljaju' otkako sam na iqosu. Isto mi se desavalo i na elektricnoj. Mislim da obe stvari sadrze glicerin koji isusuje usta pa je zbog toga. Uglavnom, posvetit malo vecu paznju higijeni usta i bice okey.
ne kontas ti mene :D
drug_profi

#6945 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Nema u Iqosu glicerina. Imas samo duhanski aerosol nastao zagrijavanjem koncentrirane "tablete" duhana.
Imas brdo YT klipova gdje ljudi testiraju sve i svasta na tom Iqosu.
Uglavnom otapala u heetsima nema.
sedma_7

#6946 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sedma_7 »

drug_profi wrote:Nema u Iqosu glicerina. Imas samo duhanski aerosol nastao zagrijavanjem koncentrirane "tablete" duhana.
Imas brdo YT klipova gdje ljudi testiraju sve i svasta na tom Iqosu.
Uglavnom otapala u heetsima nema.
Eto ja naišla na podatke da sadrzi VG ili PG, što mi ima logike. Duhanski aerosol nemam pojma šta je, no sa Vg i sa Pg sam se susretala, i znam "kako šmeka".

..."What they do is blend selected tobaccos to get the flavour they want, then grind them to a fine powder. This is then mixed with water and some other ingredients – vegetable glycerine to keep it moist and generate the vapour; natural cellulose fibres to bind it; and guar (a natural gum) to hold the whole lot together..."

..."When you load a Heet into your iQOS a steel blade in the device cuts into the roll, and when the blade heats up it creates the vapour for you to inhale. That vapour is mostly VG, loaded with aromatic flavours from the tobacco – which is why iQOS can replicate the flavour of a cigarette in a way that e-cigs can never quite manage..."
drug_profi

#6947 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

E super. Eto nesto sam i ja danas naucio. Dobro si to iskopala.
славянин

#6948 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by славянин »

Probajte zapaliti "normalnu" cigaru nakon 2-3 sedmice iqos - dali je samo do mene ili .... :run: :x
drug_profi

#6949 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

славянин wrote:Probajte zapaliti "normalnu" cigaru nakon 2-3 sedmice iqos - dali je samo do mene ili .... :run: :x
Niko ne moze. Znam 5 korisnika. A-a, jok. Ne ide nikom. Zato, između ostalog, propagiram koristenje Iqosa među poznanicima, ako vec ne mogu ili ne zele prestati potpuno.
Maraschino

#6950 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Maraschino »

:D
8-)
Post Reply