JohnnyS wrote: ↑24/03/2026 09:17
DaysleepeR wrote: ↑24/03/2026 09:14
dr_Evil wrote: ↑24/03/2026 09:02
Mislim susjed da nas u Hercegovini ceka jedan tezak period do izbora.
Uopšte mi nije jasno zbog čega bi ovo kod vas bile neke tenzije pred izbore kad su SDA+HDZ fix.
A fix su između ostalog i zbog ovih stvari.
Budimo realni susjed, moraju biti fix. Uzmimo Mostar, obje strane, stanovnistvo se u potpunosti izmijenilo. Na onu ispod Zovnice se doselila komplet zapadna Hercegovina, uletita u stanove za dzabe, ostali su dobili neke novce da izgrade kuce za dzabe skoro pa u gradu, dobili su drzavne poslove, vojne penzije i mirovine, cik hajde stisni prdu pa nemoj zakruziti HDZ taman i da se ne slazes.
Na onu ispod Fortice si dobio komplet Podvelezje, Dubrave, Bilecu, Gacko, nesto malo stanova mozda, ali vecinom su izgradili kuce tamo gdje se ne smije, dobili drzavne poslove, i nose svoje ratne traume pobijenih i rastavljenih familija. Blagaj i slicno svi imaju lude i ratne penzije, hajd stisni prdnu pa ne zakruzi SDA, dok ovi sta imaju traume njima je SDA svakako fix jer od boli ne razmisljaju trevezno.
Eh sad zaokruzi da smo mi u HNK bara-bara, tu je negdje broj stanovnika. Realno, znam da ne volis to cuti, ali u HNK zaista vlada segregacija najvise jer postoje dva paralelna sistema. Tu prestaje logika, i politicari uspjesno plivaju u toj etno ugrozenosti. To ne moze shvatiti sljivar iz Sarajeva niti duvandzija sa Listice.
Ja iskreno zamjeram vama susjedima sto nikad niste krenuli sa nekom jedinstvenom platformom za HNK, ili slicno. Nasa Stranka je imala taj projekt sa Irmom na celu i to je minirano od SDA, ali je dugme pritisnula na kraju centrala NS u Sarajevu. Ali nikad takav projekt nije krenuo od Hrvata, niti bio prihvacen od istih. Eh sad ti pises ovdje budale, ovakvi, onakvi, ali evo ti si doktor, obrazovan, mostarac, raja, zasto ti nisi se poduzeo i krenuo sa takvim necim, ja cu se vratiti i stati uz tebe. Ja sam ovo pitao sve moje prijatelje Hrvate, svi su rekli da zive svoj zivot i ne zele da se zamaraju. Posteno... ali onda reci budale SMO.