Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

dystopia

#6926 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

ko "taj"? budnjo?
foton

#6927 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

uglavnomja wrote: 16/02/2021 22:27
malakh wrote: 16/02/2021 22:14
iskreno prvi put čujem za to, odnosno da je to moguće raditi na taj način.

na forumu je sve moguce ...
cvaja hrvatskom granicaru, cvaja slovenackom i rahat po europi ... :zzzz:

a ovo sa vozacima autobusa :lol: :lol:
Ima jednostavniji i legalan nacin da u pasosu imas pecate o izlasku i ulasku u drzavu, a da si bio tu u medjuvremenu. Moji prijatelji koji npr imaju i hrvatski pasos, mogu preci granicu sa bosanskim, dobiti pecat, pa se vratiti sa hr, izaci sa hr pasosom i onda se vratiti sa bh pasosom u kojem ostaju pecati o izlasku i ulasku... mada u najmanju ruku nisam uvjeren da je to bas tako bilo.
dystopia

#6928 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

skoro sam zaboravila i da je uvažena tužiteljica dalida burzić već jednom "pomogla" porodici budnjo time što je kao tužitelj u slučaju krivične prijave supruge muamera budnjo protiv njega davala oštećenoj strani lažne informacije u cilju da je sprječi da svjedoči protiv njega na ročištu.

i to je bilo nakon dženanovog ubistva.

i ta žena je sad sudija u sudu bih.

pa ovo ti dođe da se ubiješ odmah.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6929 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

Josipe josipe u lijepo drustvo si upao :cry:
A tek elmedin konakovic :roll: :skoljka:
Billy The Pljuc

#6930 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

dystopia wrote: 16/02/2021 22:35 skoro sam zaboravila i da je uvažena tužiteljica dalida burzić već jednom "pomogla" porodici budnjo time što je kao tužitelj u slučaju krivične prijave supruge muamera budnjo protiv njega davala oštećenoj strani lažne informacije u cilju da je sprječi da svjedoči protiv njega na ročištu.

Nema razloga da se diže ruka na sebe zbog ovih stvari, ovo a i mnogo toga drugog samo ulica može riješiti i po meni je pitanje vremena kad će nas istjerati na iste htjeli mi to ili ne. Ono što sam sebi dužan a što nisam mogao ispoštivati ranije jer sam često bio van države, jeste da ću na svaki protest u budućnosti izlaziti a pogotovo ako Memići pozovu na isto. Sve dok se budemo ponašali da nas se ovo što se njima dešava a i mnogo toga drugog ne tiče, nikad ništa bolje i ne možemo očekivati niti smo zaslužili.
td_maajka

#6931 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Znam da je blic, ali ovo sto ovdje pise je samo mali dio onoga sta se radi i sta se sve uraditi moze. Sve ima svoju cijenu.

Ne kazem da je tako bilo, samo kako nije nemoguce odraditi to, ako su samo pasosi u pitanju.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/pasos ... se/kqy2fg3
meridiyan

#6932 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meridiyan »

malakh wrote: 16/02/2021 20:45
tužiteljstvo bih Ima pravo tražiti produženje pritvora za još mjesec dana, za ziju i dupovca i to će nam puni stvari otkriti. ako sud pristane na to, onda je po mom mišljenju to-to. ako sud odbije takav prijedlog, iskreno, mislim da nešto ne štima.

osobno sam optimista da bi se uskoro sve moglo raspetljati. već su se počele izjave davati i uvijek, ali uvijek netko propjeva.
Kako Tuzilastvo vodi predmet kao organiziovani kriminal moraju jos najmanje jednu osobu oznaciti.
Onda moze i tri mjeseca. Realno je ocekivati nova hapsenja. Daleko je 03.03.2021.
U suprotnom :-)
(3) Istražne radnje iz člana 116. stav (2) tač. a) do d) i tačka g) ovog zakona mogu trajati najduže do mjesec dana, a ako one daju rezultate i postoji razlog da se nastavi sa njihovim sprovođenjem radi prikupljanja dokaza, mogu se na obrazložen prijedlog tužioca produžiti za još mjesec dana, s tim da mjere iz tač. a) do c) mogu trajati ukupno najduže šest mjeseci za krivična djela za koja se može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a za ostala krivična djela najduže četiri mjeseca. Mjere iz tač. d) i g) mogu trajati ukupno najduže tri mjeseca za krivična djela za koja se može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a za ostala krivična djela najduže dva mjeseca. Izuzetno u odnosu na krivično djelo organizovanog kriminala i krivična djela terorizma, istražne radnje iz člana 116. stav (2) tač. a) do d) i tačka g) ovog zakona, ako one daju rezultate i postoji razlog da se nastavi sa njihovim sprovođenjem radi prikupljanja dokaza, mogu se na obrazložen prijedlog tužioca produžiti još do tri mjeseca.
dystopia

#6933 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

Billy The Pljuc wrote: 16/02/2021 22:46
dystopia wrote: 16/02/2021 22:35 skoro sam zaboravila i da je uvažena tužiteljica dalida burzić već jednom "pomogla" porodici budnjo time što je kao tužitelj u slučaju krivične prijave supruge muamera budnjo protiv njega davala oštećenoj strani lažne informacije u cilju da je sprječi da svjedoči protiv njega na ročištu.

Nema razloga da se diže ruka na sebe zbog ovih stvari, ovo a i mnogo toga drugog samo ulica može riješiti i po meni je pitanje vremena kad će nas istjerati na iste htjeli mi to ili ne. Ono što sam sebi dužan a što nisam mogao ispoštivati ranije jer sam često bio van države, jeste da ću na svaki protest u budućnosti izlaziti a pogotovo ako Memići pozovu na isto. Sve dok se budemo ponašali da nas se ovo što se njima dešava a i mnogo toga drugog ne tiče, nikad ništa bolje i ne možemo očekivati niti smo zaslužili.
uh .. jednostavnim guglanjem svih ljudi čija se imena spominju kroz ovaj slučaj može se vidjeti odmah na prvu, da su svi upetljani u makar jedan skandal za koji nikada nisu odgovarali. i ne samo da nisu odgovarali, nego su nagrađeni napredovanjem i tome slično.

a svi ti ljudi, doktori, tužitelji, sudci, policajci - svi od vitalnog značaja za sigurnost i pravdu.

nadam se da će ifet i muriz do kraja tjerati ovo.

što se tiče protesta se slažem, dužni smo svi. ali mislim da bi ovaj slučaj trebao pokrenuti jedan građanski bunt.

jer nema ništa od površnog rješavanja. i da se smjeni dalida i svi oni koji su doprinjeli zataškavanju ovog ubistva, "podobni" se nalaze u svim strukturama i po vertikali i po horizontali i lahko će ih se umetnuti na upražnjena mjesta. to se mora presjeć ... na koji način ... ne znam.

ali sam jako zabrinuta i ozbiljno sam počela raditi na odlasku iz bih iako mi to prije nije bila namjera.
uglavnomja

#6934 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

td_maajka wrote: 16/02/2021 22:48

Znam da je blic, ali ovo sto ovdje pise je samo mali dio onoga sta se radi i sta se sve uraditi moze. Sve ima svoju cijenu.

Ne kazem da je tako bilo, samo kako nije nemoguce odraditi to, ako su samo pasosi u pitanju.

ok, madjarska je druga prica

prije cu povjerovati da je neko perfektno falsifikovao pecat nego da je podmitio carinike i u hrv i u slo, koja je prava granica za eu
a koliko se sjecam bila je nekad kontrola za sve i u austriji, ne znam kako je sada
dystopia

#6935 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

fakat ljudi vjeruju da je čovjek mogao (i smio) falsifikovat ulaske i izlaske iz zemlje :lol:
Billy The Pljuc

#6936 Re: Slučaj Dženan Memić

dystopia wrote: 16/02/2021 22:56
uh .. jednostavnim guglanjem svih ljudi čija se imena spominju kroz ovaj slučaj može se vidjeti odmah na prvu, da su svi upetljani u makar jedan skandal za koji nikada nisu odgovarali. i ne samo da nisu odgovarali, nego su nagrađeni napredovanjem i tome slično.

a svi ti ljudi, doktori, tužitelji, sudci, policajci - svi od vitalnog značaja za sigurnost i pravdu.

što se tiče protesta se slažem, dužni smo svi. ali mislim da bi ovaj slučaj trebao pokrenuti jedan građanski bunt.

jer nema ništa od površnog rješavanja. i da se smjeni dalida i svi oni koji su doprinjeli zataškavanju ovog ubistva, "podobni" se nalaze u svim strukturama i po vertikali i po horizontali i lahko će ih se umetnuti na upražnjena mjesta. to se mora presjeć ... na koji način ... ne znam.

ali sam jako zabrinuta i ozbiljno sam počela raditi na odlasku iz bih iako mi to prije nije bila namjera.
Ja sam već iskazao bojazan da bi se nešto slično moglo i desiti, nisam ubjeđen da će se uopšte procesuirati i kazniti više pozicionirani "igrači" i na takav razvoj situacije smatram da bi svi mi trebali izaći na proteste i zahtijevati imenom i prezimenom smjenu i procesuiranje tih i takvih. Nije dovoljno samo smjeniti Burzićku ili one koji su po vertikali u policiji odbacili mogućnost kažnjavanja onih koji su radili na zataškavanju ubistva. Ima ih zaista mnogo u ovom slučaju koje bi trebalo pozatvarati, ona Feragetova lista je čak i prekratka, svi oni koji su propustili sankcionisanje kriminala su po meni jednako odgovorni i saučesnici u svemu ovome. Tako da se po pitanju ovoga apsolutno slažem s tobom, kako stvari stoje malo nam nade daju.

Što se odlaska tiče mogu ti samo reći da ideš i pronađeš svoje mjesto pod suncem, ja sam lično umoran od svega i možda prestar da još jednom počinjem iz početka ali djecu planiram da pošaljem vani. Ovi su obezvrijedili sve što se moglo obezvrijediti kod nas, niti imam povjerenja više u ljude ovdje niti ovu zemlju smatram više vrijednom života u istoj ali ja kao ja ostajem tu za sada.
Hunter96

#6937 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Hunter96 »

uglavnomja wrote: 16/02/2021 23:04

prije cu povjerovati da je neko perfektno falsifikovao pecat nego da je podmitio carinike i u hrv i u slo, koja je prava granica za eu
a koliko se sjecam bila je nekad kontrola za sve i u austriji, ne znam kako je sada
Vjeruj da se moglo, do prije 2god otprilike, 100eura bila tarifa po pasošu i bukvalno to su koristili mnogi. Pecat dobijes inace samo na HR granici.
dystopia

#6938 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

Billy The Pljuc wrote: 16/02/2021 23:13
dystopia wrote: 16/02/2021 22:56

Ja sam već iskazao bojazan da bi se nešto slično moglo i desiti, nisam ubjeđen da će se uopšte procesuirati i kazniti više pozicionirani "igrači" i na takav razvoj situacije smatram da bi svi mi trebali izaći na proteste i zahtijevati imenom i prezimenom smjenu i procesuiranje tih i takvih. Nije dovoljno samo smjeniti Burzićku ili one koji su po vertikali u policiji odbacili mogućnost kažnjavanja onih koji su radili na zataškavanju ubistva. Ima ih zaista mnogo u ovom slučaju koje bi trebalo pozatvarati, ona Feragetova lista je čak i prekratka, svi oni koji su propustili sankcionisanje kriminala su po meni jednako odgovorni i saučesnici u svemu ovome. Tako da se po pitanju ovoga apsolutno slažem s tobom, kako stvari stoje malo nam nade daju.

Što se odlaska tiče mogu ti samo reći da ideš i pronađeš svoje mjesto pod suncem, ja sam lično umoran od svega i možda prestar da još jednom počinjem iz početka ali djecu planiram da pošaljem vani. Ovi su obezvrijedili sve što se moglo obezvrijediti kod nas, niti imam povjerenja više u ljude ovdje niti ovu zemlju smatram više vrijednom života u istoj ali ja kao ja ostajem tu za sada.
ja mislim nažalost da mi nismo na tom nivou. to jeste da će narod misliti: neka, ne talasaj.

isto tako imam veliku bojazan, da će taj narod opet izaći na izbore i opet po staroj paroli "neka je naš" glasati za sda, a njihovo JA I? će postati samo bahatije :(
td_maajka

#6939 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Pa u principu se slazem s tobom, ako pricamo o nama obicnim smrtnicima. Za nas nema rijesenja na tim granicama, ali ako pricamo o ljudima koji taj sistem poznaju i/li novcu ozbiljnom, ne bih se bas zaklela da je nemoguce i tamo.

Medjutim, to ce svakako istraga pokazati tj. vidjet cemo.

Bila kontrola s Austrijom, ali ukinutu davno. Ne znam vise koje godine, ali ima.
meridiyan

#6940 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meridiyan »

Hunter96 wrote: 16/02/2021 23:15

Vjeruj da se moglo, do prije 2god otprilike, 100eura bila tarifa po pasošu i bukvalno to su koristili mnogi. Pecat dobijes inace samo na HR granici.
Znam i ja slucajeva da je ljudima u EU isticao vremenski rok od tri mjeseca i da su soferima autobusa davali pasose i ovi im vracali sa udarenim pecatom sa hrvatske granice. Jedan sam od takvih! :-D
Billy The Pljuc

#6941 Re: Slučaj Dženan Memić

dystopia wrote: 16/02/2021 23:12 fakat ljudi vjeruju da je čovjek mogao (i smio) falsifikovat ulaske i izlaske iz zemlje :lol:
Može se sve to odraditi ali ne znači i da jeste, živio sam u pograničnim mjestima i naivno je vjerovati da su granice "čvrste i čiste" i da se na istima ne odvija kriminal. Oni "naivniji" koji su pribjegavali konkretno ovoj vrsti prevare su znali padati pa dobijati zabrane ulaska a ozbiljniji "igrači" nikad nisu imali problema niti će ih vjerujem ikada i imati.

Ja sam konkretno po pitanju "alibija" Muamera Budnje još uvijek neodređen, svjestan sam da je moguće pribaviti ovakav "alibi" pogotovo uzimajući u obzir njihovu imovinsku situaciju. Kad sagledam ko su "ljudi" koji vrše provjeru ovakve vrste alibija kod nas svjestan sam i da ima razloga za sumnju ali pošto još uvijek nema dokaza za suprotno ne bih da griješim dušu.
Hunter96

#6942 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Hunter96 »

Lako da nisam u pravu za ovo sto cu reci, ali eto nakon sveg ovog imam utisak da je Murizu neko ko je jako blisko upoznat sa situacijom oko smrti Dzenana dosao nakon smrti i rekao sve kako je bilo. Naravno bez dokaza jasnih, i sad je situacija takva da oni znaju cijelu situaciju i da izlaze u javnost sa mnogim detaljima ubojstva i da nece odustati od toga da istjeraju pravdu.

Jasno je da ako se zakotrlja da ce povuci mnoge. Ima jos vremena, nek ološu klecaju noge kad im neko ujutro pokuca na vrata.
u-pet-deka

#6943 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Zato autobusi začepe GP.
zigubigule

#6944 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zigubigule »

dystopia wrote: 16/02/2021 23:12 fakat ljudi vjeruju da je čovjek mogao (i smio) falsifikovat ulaske i izlaske iz zemlje :lol:
Smio? Mogao?

Pazi ovo. Jesi li ikad se pitao kako tvoj lokalni valer, saner, krimos koji operira po Njemackoj ide gore sto puta, cak i ako si cuo da je mozda pao/protjeran?

Jos danas pogotovo, svi isti, brade, frizure zbrijane.. smijesno pricat.
u-pet-deka

#6945 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by u-pet-deka »

Moja iskustva GP iz HR u SLO, na SLO strani samo pogleda dokumente ili mahne rukom. Iz SLO u HR 50/50 skenira/mahne rukom.
uglavnomja

#6946 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

u-pet-deka wrote: 16/02/2021 23:52

Moja iskustva GP iz HR u SLO, na SLO strani samo pogleda dokumente ili mahne rukom. Iz SLO u HR 50/50 skenira/mahne rukom.
sa danskim tablicama i pasosem :D

pricamo o bosanskim tablama i pasosu
suspect_zero

#6947 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

amelaS77 wrote: 16/02/2021 13:54
dystopia wrote: 16/02/2021 12:46 dobro, ali zašto onda tužitelji, policajci, doktori, politički vrh stranke se umješa da prikrije ubistvo?

zasto bi se polticki vrh ukljucio? osim sebije, koja obnasa direktoricu KCUS-a ko je jos iz vrha politike imao dodira sa ovim slucajem?
sebija je saopstila i podastrla dokaze da je kao direktorica klinickog centra dobila izricitu naredbu tuzilastva o formiranju komisije za utvrdivanje psihofizickog stanja ostecene Alise.
Ako i uzmemo da je sebija reagovala samostalno za koga bi podmetnula ledja osim za supruga sto bi znacilo, kako tvrde pojedinci na drustvenim mrezama da je on imao ljubavnicu i na osnovu toga nastoje stvoriti nepostojecu vezu izmedu alise, dzenana i godspodina i gospodje Izetbegovic.
Ovo me sve vrlo mnogo podsjeca na slucaj prije petnaestak godina kada se u javnosti pojavila prica, pa i slika navodne nezakonite, Bakirove vanbracne kcerke.
Istina da su navedena curica i on imali odredenu slicnost, ali su se i mediji usutili kad je nedvojbeno utvrdjeno da te price dolaze i kuhaju se u prekodrinskoj kuhinji sa ciljem slabljenja BiH politicog vodstva i pozicije drzave BiH na medjunarodnom planu
I naravno Dzej wrote: 13/02/2021 22:57
Iker C wrote: 13/02/2021 22:46
Ali beg zivi po islamskim postulatima, ima svoju dzamiju, njegov hotel njegova pravila.
Beg ti je jarane derviš u Živčićima , nego mu i Šejh fasovo krivičnu, umalo zatvora nije zaglavio .Nego prizno, pa mu uslovnu dali i da vrati pare.
zbog cega bi hadzimejlic imao krivicnu :roll: bolje je nista ne napisati nego pisati besmislice

Pa vidiš mene to nimalo nebi iznenadilo, tegoba je sa onakom oštrokonžom kafu ujutro popit na zamisli da još moraš izvršavati bračne dužnosti :oops: sa druge strane ne pada kruška daleko od stabla :mrgreen:

Nevezano za temu al kad već pričaš o bosanskoj porodici Čauševski, mislim da njihova "idila" koju prikazuju u javnosti nije ni blizu stvarnog stanja.
Vode se odvojeni životi za vid svojih vlastitih interesa i na račun rahmetli Alije.
Da je Bakir kojim slučajem poslušao oca a ne ženu oni nebi bili ovo što jesu, najomrženiji par na Balkanu.
Kada ovo aBd jednom prođe propast će i njihov interesni brak, ako gdje ne emigriraju onaj novi zatvor nije loš :)
invincible1921

#6948 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by invincible1921 »

Ovo za granice sto pisete je vec tesko prese.ravanje...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#6949 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by malakh »

hebote da sam znao, ne bih pomenuo ni budnju ni pasos. dokle ode.

puno je bitnije da je porodica uspjela pet godina odrzati slucaj u javnosti. to je kljuc uspjeha i svaka cast na energiji i sreci da zdravstveno sve izdrze.
Dimu1927

#6950 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Dimu1927 »

sto se tice granica, samo se sjetite Sefica kako je presao granicu nakon sto je udario autom dvije djevojke i pobjegao u srbiju...
Locked