SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
wolfie

#6926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

Alfons Kauders wrote:
hrasno38 wrote:Koliko bi nas ovdje izaslo ispred cijevi za 1000 KM???
To je vec stvar principa, i nesto mi ne pali kao argument u zemlji u kojoj su desetine hiljada ljudi izasli ispred cijevi za 0 maraka, i desetine hiljada su poginule.

Ako je nekom novac jedini faktor pri odabiru karijere, onda ne treba da ide u policiju ili sudstvo. Zapravo ne bi mu trebalo dati da ide tamo, jer ako hoce da u policiji zaradi nekoliko milja mjesecno, svi znamo na koji nacin ce ih zaraditi.
Tacno tako, to je poziv koji se bira srcem i trebalo bi ga casno i odgovorno obavljati. I u Americi je policija i vojska relativno lose placena, ali se vecim dijelom radi posao onako kako treba da se radi. I sam sam sit argumenta nece pred naoruzanog lopova/kradljivca auta za milju mjesecno, ne odazivaju se na pozive, odugovlace dolazak, kruze, itd. I jako su ofirni sa zaustavljanjima auta u saobracaju u zadnjih par dana, sve trulju do trulje zaustavili, nijednog rejsera ne vidjeh, a te cete prepoznati sa stikerom "Zauv(i)jek u nasim srcima".
madner

#6927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by madner »

mali_milojica wrote:
madner wrote:To trece ne moze. Zasto bi mene neko kaznio ako posudim auto covjeku? :roll:
Kazna za to jer visestrukom povratniku u krsenju zakona dajes sredstvo da isti taj zakon iznova krsi.
Rjesenje? Ne daj mu auto i cist si.
Haj sad polako. Prvo ja nisam MUP, nemam pojma ko ima kazne ko ne. Drugo, ako covjek ima vozacku ima pravo da upravljva vozilom.
Dakle pravno ja ne mogu biti kaznjen, mada odgovaram za sve sto se desi sa automobilom kao vlasnik.
Didis74

#6928 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Didis74 »

mali_milojica wrote:Imas 500+ KM kazni,zateknemo te u autu,oduzmes auto,kad platis kazne dodji po auto.
Imas 5000+ kazni,oduzmemo auto,na licitaciju. Prodamo ti auto za,bubam 7000,nama 5,tebi 2000 kusura.
Tudje auto,dao ti neko,1000 kazne i tebi i njemu.
Sve se može kad se hoće. Čak i te "Dijasporske" neplaćene kazne, sve se može naplatiti. Samo treba znati. Pa kod nas na funkcijama ljudi koji veze nemaju, dolaze na funkcije zato što su nečiji rođaci. Šta je problem kontaktirati zemlju iz koje je auto napravilo kod nas prekršaj? Što se nemože fino proslijediti kazna na adresu. Pa nek ne plati, sljedeći pokušaj ulaska u BiH zadržati ga na granici dok ne plati. Šta je tu teško?
Alfons Kauders

#6929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

hrasno38 wrote:
Alfons Kauders wrote:
To je vec stvar principa, i nesto mi ne pali kao argument u zemlji u kojoj su desetine hiljada ljudi izasli ispred cijevi za 0 maraka, i desetine hiljada su poginule.

Ako je nekom novac jedini faktor pri odabiru karijere, onda ne treba da ide u policiju ili sudstvo. Zapravo ne bi mu trebalo dati da ide tamo, jer ako hoce da u policiji zaradi nekoliko milja mjesecno, svi znamo na koji nacin ce ih zaraditi.
To sto si napisao je jednostavno i tehnicki i svakako NEUPOREDIVO. Tad smo svi izasli pred cijevi a u ovom slucaju policija treba da izadje pred cijevi da bi zastitla moju i tvoju guzicu.
Moju guzicu ne stite niti su ikad stitili.

U proteklih desetak godina vise sam puta bio u prilici da se branim od policije nego da me oni stite, tako da ni to ne stoji.

Jeste neuporedivo, ali ne u potpunosti. Jebes vojnika koji ratuje za pare, jebes policajca koji je postao policajac za pare. Kao slag na tortu, dosta ih je upalo u policiju placajuci masne pare za radno mjesto, kako kad i kako gdje, 10, 15 ili 20 hiljada KM. Sad skontaj koliko takvim treba godina da u MUP-u ne samo zarade, vec i ustede takve cifre?

Takav ti nece sa 1000KM mjesecno zacas isplatiti 10 ili vise milja maraka koje je dao da dobije posao. Kako ce namaknuti lovu svi znamo.
leo karan

#6930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by leo karan »

julisiz es grant wrote:
leo karan wrote:Ne znam jeste li upratili, ali Sefic nije uhapsen, već su ga zadržali na ispitivanju.

Kako reče onaj iz srpske policije, sinoc nije bilo medjunarodne potjernice i nije bilo pravnog osnova da ga uhapse.
Vjerovatno su ga na foru zadržali jer kreten nije znao da nemaju pravo da ga drže.
Da je angažovao advokata kao sto nije, morali bi ga Srbi pustit odmah nakon uzimanja izjave.

Polocija Srbije je singnalizirsla našim jos sinoc to da nema potjernice i da je pošalji sto prije da bi imali pravnog osnova da ga uhapse.

Nadam se da je jutros to obavljeno, a levat ostao u rukama policije dok ne dodje potjernica.
Greška glupog klixa...pejstovali su dio ranijeg saopštenja, prije hapšenja...postavila ga je vješalica u cjelosti. A kad pogledaš vijest na drugim portalima o hapšenju, nigje nema tog dijela o nerasisivanju potjernice.
Misliš na ovo saostenje:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1187191

I na nekim drugim portalima sam pročitao da sinoc nije bilo potjernice (pravnog osnova za hapšenje)

Pitanje je da li je danas ima?
Alfons Kauders

#6931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

wolfie wrote:
Alfons Kauders wrote:

Tacno tako, to je poziv koji se bira srcem i trebalo bi ga casno i odgovorno obavljati. I u Americi je policija i vojska relativno lose placena, ali se vecim dijelom radi posao onako kako treba da se radi. I sam sam sit argumenta nece pred naoruzanog lopova/kradljivca auta za milju mjesecno, ne odazivaju se na pozive, odugovlace dolazak, kruze, itd. I jako su ofirni sa zaustavljanjima auta u saobracaju u zadnjih par dana, sve trulju do trulje zaustavili, nijednog rejsera ne vidjeh, a te cete prepoznati sa stikerom "Zauv(i)jek u nasim srcima".
Da, a sad ispada da eto mi kao trebamo policiju placat jos vise kako ne bi bili korumpirani? Pa dragi moji, ako su korumpirani sa 1000KM mjesecno, zar stvarno mislite da nece biti za 1250KM mjesecno?

Jedino sto bi se postiglo je da standardna jedinica mjere za korupciju, u narodu poznata kao "cvaja", postane 25 ili 30KM.

Ako je neko u startu kriminalac, ne vidim zasto bi mu trebali davati povisicu kako bi se prestao baviti kriminalom? Koliko ja znam, kriminalcima se daje zatvor, a ne povisica.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Alfons Kauders wrote:U proteklih desetak godina vise sam puta bio u prilici da se branim od policije nego da me oni stite, tako da ni to ne stoji.

Jeste neuporedivo, ali ne u potpunosti. Jebes vojnika koji ratuje za pare, jebes policajca koji je postao policajac za pare. Kao slag na tortu, dosta ih je upalo u policiju placajuci masne pare za radno mjesto, kako kad i kako gdje, 10, 15 ili 20 hiljada KM. Sad skontaj koliko takvim treba godina da u MUP-u ne samo zarade, vec i ustede takve cifre?

Takav ti nece sa 1000KM mjesecno zacas isplatiti 10 ili vise milja maraka koje je dao da dobije posao. Kako ce namaknuti lovu svi znamo.
Uvijek ili vecinom nam je bijes fokusiran na pogresnu stranu, na one zadnje u lancu koji su samo puki izvrsitelji. Ti o kojima pricamo samo slusaju nekoga i rade po njegovim naredbama i direktivama pa i ako rade kako ne treba odgovornost je na njihovim sefovima, a odgovornost sefova je na visim policijskim instancama a policija odgovara politici tj. vlasti. Taj kompletan lanac je na neki nacin uvezan privatnim linijama i ako neko kao pozitivac iskoci iz njega dobije po usima. Nije kriv onaj truntu u uniformi sa stomakom kvalitetne trudnice sto je policajac nego je kriv onaj sto mu je dozvolio da bude policajac. Kod nas je uvijek obrnut red odgovornosti i u tom lancu uvijek najebu najmanji dok najvece ribe ostaju netaknute.
Napisao sam jucer treba smjeniti sve nacelnike stanica i na ta mjesta zaposliti diplomirane kriminaliste sa najvecim prosjecima. Treba promjeniti zakon i dati policiji vece ovlasti ali i vecu odgovornost. Treba u policiju uvesti sto vise djelovanja u civilu i poslati civilna policijska auta na nase ulice i civile policajce medju narod kao sto je Cripo u Njemackoj gdje ne znas ko ti hoda iza ledja. Kako ti na autoputu u Hrvatskoj samo se pojave presretaci a ti ostanes u cudu odakle policija u njima. U nasem drustvu je potrebna izvjesna doza straha medju ljudima koja ce se naravno odraziti i na kriminalce koji kad budu odlucili da jurcaju po ulicama su svjesni da ce 99% naletiti na policiju iz nekog od auta na cesti. I ti policajci uopste ne trebaju da budu po PS-u nego upravo suprotno. Ja kad sam vidio Crypo policajca u Njemackoj nisam mogao vjerovati svojim ocima....klasicni narkoman (bar tako izgleda) u iscjepanim farmerkama, koznoj izlizanoj jakni ali kad spenga medjeda na ulici povali ga ko belana u sekundi i za 10 dodje policijsko auto. Kordinacija maksimalna jer se zna ko sta radi.
Ali ovdasnjim politicarima ne odgovara stanje u kojima je narodu dobro jer oni prezivljavaju na nasim patnjama, smrtima, zajebancijama.....oni opstaju na teroru koji se sprovodi raznim sredstvima. I za to smo iskljucivo zasluzni mi jer smo mi gradjani sila a oni su obicne kurcine...medjutim....problem je sto se to okrenulu zahvaljujuci nama pa smo mi kurcine a oni sila.
hrasno38

#6933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Alfons Kauders wrote:Da, a sad ispada da eto mi kao trebamo policiju placat jos vise kako ne bi bili korumpirani? Pa dragi moji, ako su korumpirani sa 1000KM mjesecno, zar stvarno mislite da nece biti za 1250KM mjesecno?

Jedino sto bi se postiglo je da standardna jedinica mjere za korupciju, u narodu poznata kao "cvaja", postane 25 ili 30KM.

Ako je neko u startu kriminalac, ne vidim zasto bi mu trebali davati povisicu kako bi se prestao baviti kriminalom? Koliko ja znam, kriminalcima se daje zatvor, a ne povisica.
Aha a tebi je potpuno normalno da 1000 KM ima onaj sto radi na salteru opstine sa srednjom skolom i onaj sto svoj zivot treba da stavi na kocku. Daj ba ne pretjeruj!!!!
commendatore

#6934 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by commendatore »

O'zone wrote:
commendatore wrote:samo prisilan rad nista skotove hranit dzabole.....
Samo prisilan rad. Krampa, lopata. Branje opušaka i struganje žvaka u drečavoj naranđastoj uniformi, bez rukavica, golim rukama, kroz centar grada.....

Ma pinižavo bi ga na svakom čošku....jbm ti ljudska prava za takve likove
kako god sam skonto gdje god je ljudska stoka usla u "demokratiju" stvorila su se rigidnija drustva nego sto su bila..... bugarska, rejon jugoslavije, rumunija, rusija, libija, egipat i tako dalje i tako dalje.....
commendatore

#6935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by commendatore »

hrasno38 wrote:
Alfons Kauders wrote:Da, a sad ispada da eto mi kao trebamo policiju placat jos vise kako ne bi bili korumpirani? Pa dragi moji, ako su korumpirani sa 1000KM mjesecno, zar stvarno mislite da nece biti za 1250KM mjesecno?

Aha a tebi je potpuno normalno da 1000 KM ima onaj sto radi na salteru opstine sa srednjom skolom i onaj sto svoj zivot treba da stavi na kocku. Daj ba ne pretjeruj!!!!
ubiše se od stavljanja zivota na kocku.... oni jedino kladionice poznaju kao kocku ... al zato vrlo rado mahnu kad im lokalni gangster svirne iz auta..... gamad.... treba totalno razjebat sistem.....
madner

#6936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by madner »

Pa policija je uvijek ispod prosjecno placena.
Heller

#6937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Heller »

Najopsanije što većina drotova radi je trpanje bureka i ćevapa u sebe. Eventualno nekad salamonele zaplatit od kakve majoneze.
Thorgerson

#6938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

hrasno38 wrote:

Ama kakvu kocku ga stavlja bolan?

Koliko je policajaca poginulo vrseci duznost unazad od rata pa na ovamo? Na prste jedne ruke mozes izbrojati. I neka je tako hvala bogu, ali to kod nas uopste nije rizican posao.

Pricamo o obicnim prasinarima, ciji je posao pisanje kazni, zaustavljanje divljaka na tockovima itd. Pa neces pobogu prasinara slat u nekakvu akciju jebote zivot. Tu je specijalna policija, za te stvari.

Nemoj ti pretjerivati.

1000 KM je odlicna plata za nase uslove, a koliko znam sa toplim prasinari izadju i vise. Doktori imaju 1300-1400 KM. Koliko bi to po tvom misljenju policajac trebao imati? :roll:
hrasno38

#6939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Thorgerson wrote:
hrasno38 wrote:

Ama kakvu kocku ga stavlja bolan?

Koliko je policajaca poginulo vrseci duznost unazad od rata pa na ovamo? Na prste jedne ruke mozes izbrojati. I neka je tako hvala bogu, ali to kod nas uopste nije rizican posao.

Pricamo o obicnim prasinarima, ciji je posao pisanje kazni, zaustavljanje divljaka na tockovima itd. Pa neces pobogu prasinara slat u nekakvu akciju jebote zivot. Tu je specijalna policija, za te stvari.

Nemoj ti pretjerivati.

1000 KM je odlicna plata za nase uslove, a koliko znam sa toplim prasinari izadju i vise. Doktori imaju 1300-1400 KM. Koliko bi to po tvom misljenju policajac trebao imati? :roll:
Kad je tako dobro sto ne odes da radis u policiju :-)
O'zone
Globalni moderator

#6940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Haj probaj otići raditi u policiju. Imaš i teme ovdje po forumu gdje raja pokušava da se ubaci u policiju. Imam dosta poznanika i prijatelja koji imaju i Akademiju i Kriminalistiku završenu pa ne mogu da uđu da rade kao obični prašinari jer treba masna štela.

Druga stvar. Posao policajca je rizičan. Kako ovdje u BiH tako bilo gdje u svijetu i očekuje se od njega da djeluje bez obzira na situaciju. Hoće li on naći zaklon i pohavti pojačanje ili će sam djelovati nije bitno ali mora da djeluje a ne da odmahne rukom i ode dalje. Ukoliko je policija takva i da nam i ne treba. Ukoliko je policija selektivna, opet nam takva ne treba koji će nam kurac.

Policijski posao je hazardan i osobe koje ga obnavljaju ga moraju prihvatiti takvog.
hrasno38

#6941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

SARAJEVO (AA) – Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine još nije poslalo zahtjev za izručenje Sanjina Sefića koji je sinoć uhapšen u Srbiji jer od Interpola još nisu dobili zvanično obavještenje o hapšenju, kazala je za Anadolu Agency (AA) Marina Bakić, glasnogovornica Ministarstva pravde BiH.

Naglasila je da ipak konačnu odluku o izručenju Sefića donosi Ministarstvo pravde Srbije.

“Odmah po dobijanju zvaničnog obavještenja, Ministarstvo pravde BiH će od organa koji potražuju navedeno lice tražiti da pripreme neophodnu dokumentaciju. Na nadležnom tužilaštvu je da kompletira dokumentaciju putem Ministarstva pravde BiH podnese molbu za izručenje”, pojasnila je Bakić.

Prema njenim riječima, izručenje će biti zatraženo odmah po dobijanju dokumentacije s tim da konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde Republike Srbije. Same rokove, istakla je Bakić, također određuje država koja izručuje potraživano lice.

“Pošto je bitna stvar očekujemo da će to jako brzo ići. Putem Interpola treba da dobijemo zvanično obavještenje i onda ćemo zatražiti dokumentaciju od nadležnog suda. Kada su ovakve stvari u pitanju, ne bi trebalo da ide predugo. Očekujemo u narednim satima”, poručila je Bakić.
commendatore

#6942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by commendatore »

hrasno38 wrote:
Kad je tako dobro sto ne odes da radis u policiju :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: malo smiješno pitanje u sveprisutnoj konstalaciji stvari :lol:
zato sto nema mozda 10-15k KMica da podmaze ujebani sistem :wink:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Jedan sam od mnogih koji je ucestvovao na konkursu i koji bi se casno bavio tim poslom ali ta radna mjesta su rezervisana za stranacke botove, njihovu familiju i familiju istaknutijih policijskih sluzbenika. Ucestvovati na konkursu za bilo koji kantonalni MUP je nesto sto sebi vise necu dozvolit u zivotu jer zelim sacuvat zivce.
hrasno38

#6944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

O'zone wrote:Haj probaj otići raditi u policiju. Imaš i teme ovdje po forumu gdje raja pokušava da se ubaci u policiju. Imam dosta poznanika i prijatelja koji imaju i Akademiju i Kriminalistiku završenu pa ne mogu da uđu da rade kao obični prašinari jer treba masna štela.

Druga stvar. Posao policajca je rizičan. Kako ovdje u BiH tako bilo gdje u svijetu i očekuje se od njega da djeluje bez obzira na situaciju. Hoće li on naći zaklon i pohavti pojačanje ili će sam djelovati nije bitno ali mora da djeluje a ne da odmahne rukom i ode dalje. Ukoliko je policija takva i da nam i ne treba. Ukoliko je policija selektivna, opet nam takva ne treba koji će nam kurac.

Policijski posao je hazardan i osobe koje ga obnavljaju ga moraju prihvatiti takvog.
Ne vidm da je to sporno uopste....naravno da je hazardan ali vrlo jednostavno pitanje je da li mislite da treba taj posao biti isto placen kao salterski radnik u opstini ili bilo koji salterski radnik ili sluzbenik na nivou KS sa SSS.
hrasno38

#6945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Jimmy McNulty wrote:Jedan sam od mnogih koji je ucestvovao na konkursu i koji bi se casno bavio tim poslom ali ta radna mjesta su rezervisana za stranacke botove, njihovu familiju i familiju istaknutijih policijskih sluzbenika. Ucestvovati na konkursu za bilo koji kantonalni MUP je nesto sto sebi vise necu dozvolit u zivotu jer zelim sacuvat zivce.
:izet: :izet: citava poenta i pored takvih ono sto je uslo normalnim putem nema sansi da radi posao kako treba. Pa dovoljno je samo vidjeti hobotnicu porodice Campara koja je opet u porodicnim vezama sa Zvizdicima i to je recimo glava ribe koja smrdi bar sto se tice ove tematike.
Kombat

#6946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Kombat »

hrasno38 wrote:
Thorgerson wrote:
Didis74 wrote:Dok god naša policija ne bude plaćena po učinku ovakve stvari će se dešavati. Stimuliši policiju pa ćeš vidjeti učinka.

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Pa jadnici mali, ajde da im se jos naguzimo.

Policija, a narocito sarajevska ima odlicne plate.

Odlicne za nase uslove.

Ako nece da rade, neka ostave to i bave se necim drugim. Ima sigurno vrijedni ljudi koji bi radili. I to je i jos jedan problem, sto u policiji ima ljudi koji uopste ne zele, niti vole taj posao. Upali su na stelu i klepaju platu.
Super sta je tebi odlicna plata??? Hoces li ti stati ispred necije cijevi za 1000 KM????? Ovo zadnje se slazem 100%
ispred cije cijevi to oni staju???!
julisiz es grant

#6947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Thorgerson wrote: Ama kakvu kocku ga stavlja bolan?

Koliko je policajaca poginulo vrseci duznost unazad od rata pa na ovamo? Na prste jedne ruke mozes izbrojati.
U Sarajevu, koliko ja znam, dvojica za zadnjih 20 godina.
Alfons Kauders

#6948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

hrasno38 wrote:

Ne pretjerujem, normalno mi je.

Salter nije mjerilo - privreda je mjerilo. Prosjecna plata je opet osjetno niza od plata policajaca i salterusa. Prosjecna plata u proizvodnji je skoro duplo niza... Sto se tice opasnosti na poslu, policajci nisu jedini ciji posao je nezahvalan i opasan po zivot. U isto vrijeme, svako malo imamo nezgode na radu u kojim ginu gradjevinci, vozaci, rudari itd... Srecom, takvih slucajeva nema u izobilju kada je policija u pitanju.
supercali

#6949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

hrasno38 wrote:
O'zone wrote:Haj probaj otići raditi u policiju. Imaš i teme ovdje po forumu gdje raja pokušava da se ubaci u policiju. Imam dosta poznanika i prijatelja koji imaju i Akademiju i Kriminalistiku završenu pa ne mogu da uđu da rade kao obični prašinari jer treba masna štela.

Ne vidm da je to sporno uopste....naravno da je hazardan ali vrlo jednostavno pitanje je da li mislite da treba taj posao biti isto placen kao salterski radnik u opstini ili bilo koji salterski radnik ili sluzbenik na nivou KS sa SSS.
Treba da bude placen vise od salterskog radnika
hrasno38

#6950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Alfons Kauders wrote:
hrasno38 wrote:

Ne pretjerujem, normalno mi je.

Salter nije mjerilo - privreda je mjerilo. Prosjecna plata je opet osjetno niza od plata policajaca i salterusa. Prosjecna plata u proizvodnji je skoro duplo niza... Sto se tice opasnosti na poslu, policajci nisu jedini ciji posao je nezahvalan i opasan po zivot. U isto vrijeme, svako malo imamo nezgode na radu u kojim ginu gradjevinci, vozaci, rudari itd... Srecom, takvih slucajeva nema u izobilju kada je policija u pitanju.
Kojoj crnoj proizvodnji???? Proizvodnja je 90% u rukama privatnika i ne moze ti uporedjivati ono sto je na drzavi i ono sto daje privatnik. Naravno ne mislim apsolutno da je manje tezak zivot rudara (dapace on je ubjedljivo najtezi), vatrogasaca pa i gradjevinaca.
Post Reply