Sebija All about

Post Reply
Banksy

#6926 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

kluz franjo wrote:Sudar Heroina!
"SDA je ogromna stranka i ja sam njena članica još i od prije njenog osnivanja", rekla je Sebija Izetbegović.
- S ponosom mogu kazati šta sam uradila u mandatu, ali i dok sam radila u KCUS-u, kojem sam bila i osnivač – naglasila je Ademaj.
:lol:

Fale im Utemeljitelj Intelektualac i Hadžifejzović Sve prvi u Evropi.
AmiĐa_Idriz

#6927 Re: Sebija All about

Post by AmiĐa_Idriz »

Nadam se da će čelična lejdi udariti šakom u parlamentu, i ukinuti više smrdljiva prava radnika, žalite se nema posla a vazda po bolovanjima, vikendima i sl.!

Samo strogi autoritet ko na KCUS:

- na bolovanje možeš otići samo ako izgubiš jedan ekstremitet i to do iznad koljena ukoliko je noga u pitanju, za sve ostale probleme postoji štap, naslanjaj se na njega jarane pa radi i nećeš se žaliti kako nema posla!
Dozer

#6928 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

AmiĐa_Idriz wrote:Nadam se da će čelična lejdi udariti šakom u parlamentu, i ukinuti više smrdljiva prava radnika, žalite se nema posla a vazda po bolovanjima, vikendima i sl.!

- na bolovanje možeš otići samo ako izgubiš jedan ekstremitet i to do iznad koljena ukoliko je noga u pitanju, za sve ostale probleme postoji štap, naslanjaj se na njega jarane pa radi i nećeš se žaliti kako nema posla!
:lol: :lol: :lol:
Nemoj, ziv bio, da udara sakama i postavlja stvari kao na KCUS-u... Onda nece biti nikome ni plata ni bilo cega drugog, kao sto ni na KCUS-u nema lijekova, u ustanovi koja ih MORA imati. Ako bude ona uredjivala, onda ce radnici morati sami sebi isplacivati plate :D
I, logicno, vracati dugove na ustrb toga :D
AmiĐa_Idriz

#6929 Re: Sebija All about

Post by AmiĐa_Idriz »

Dozer wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Nadam se da će čelična lejdi udariti šakom u parlamentu, i ukinuti više smrdljiva prava radnika, žalite se nema posla a vazda po bolovanjima, vikendima i sl.!

:lol: :lol: :lol:
Nemoj, ziv bio, da udara sakama i postavlja stvari kao na KCUS-u... Onda nece biti nikome ni plata ni bilo cega drugog, kao sto ni na KCUS-u nema lijekova, u ustanovi koja ih MORA imati. Ako bude ona uredjivala, onda ce radnici morati sami sebi isplacivati plate :D
I, logicno, vracati dugove na ustrb toga :D
Ček ček, ti bi još i platu? :lol:
Dozer

#6930 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Pa...eto...ako sam je zaradio...mozda... :D
hizo ramidovic

#6931 Re: Sebija All about

Post by hizo ramidovic »

ljudi nikako da svate dasu teska vremena, dusmani sasvi strana udaraju mora se radit i od zalogaja otkinut za drzavu
daje srece kosto nije svak bise odreko veceg djela svoje plate ukorist ljudi koi vode ovu drzavu
hajse malo zapitajte da neima tih ljudi dzebi vam drzava danas bila cjenite to i budnite zafalni
Last edited by hizo ramidovic on 17/09/2018 14:34, edited 1 time in total.
Dozer

#6932 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Vala bas. Fakat smo stoka i ne razumijemo kako bitne stvari SDA & Co. rade za nas. A tek sad kad Sebi-ja (i zvanicno) zasjedne...ih...gdje ce nam kraj bit'...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6933 Re: Sebija All about

Post by pici »

auuhhhh sto deru gore kod sebije u fabriKi... 48KM paricipacija alergo test, 27KM za alergo test na prehrambene namirnice i krv alergo test 54 KM... znaci kompletni nalazi participacija 129KM... :izet:
Dozer

#6934 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Ma ne deru ba..to se tebi pricinilo...
pici

#6935 Re: Sebija All about

Post by pici »

za ove pare mogo sam na ilidji u strip bar posteno se najes, jeBat i popit... nece mene vise kosevo vidzet ni kad utakmica bidne
pici

#6936 Re: Sebija All about

Post by pici »

i jos se fali u finansijskom izvjestaju kako vraca pare a broj usluga se smanjio i do 30%... kako nece dere nas ko sanske koze jos placan zdravstveno preko plate svaki mjesec... SDA BANDA!!!
AmiĐa_Idriz

#6937 Re: Sebija All about

Post by AmiĐa_Idriz »

Oni bi još i lijekove :lol: :lol: :lol:

PUNA PODRŠKU ELENI IZETBEGOVIĆ!

Kad se pomirimo da smo stoka skontaćemo da nismo bolje ni zaslužili!
Dozer

#6938 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Najveca moguca glupost, i klasicna otimacina, jeste placanje procentualnog ZO u odnosu na platu.
To ne postoji vise nigdje na svijetu...
Usluga je svima ista (ako se ovo ovdje uopste moze nazvati uslugom), a neko mjesecno plati 100 KM za ZO, a neko 500+. Totalno besmisleno.

Treba napraviti sistem ZO na bazi 3-4 paketa na godisnjem nivou, uz mogucnost mjesecne uplate, i vozdra. Nesto ovako....
Paket 1 - osiguranje u hitnim slucajevima (samo za hitnu), bez ikakvih daljih usluga i popusta - 300 KM godisnje (25 KM mjesecno).
Paket 2 - osiguranje iz paketa 1 + godisnji sistematski pregled + 10% popust na neprepisane lijekove i 50% participacija za prepisane - 600 KM godisnje (50 KM mjesecno).
Paket 3 - osiguranje iz paketa 2 + besplatni specijalisticki pregledi + 20% popust na neprepisane lijekove i 30% participacija za prepisane - 1.200 KM godisnje (100 KM mjesecno)
Paket 4 - Kompletno zdravstveno osiguranje u skladu s nastalim potrebama, nema dodatnih participacija, lijekovi besplatni - 2.500 KM godisnje (210 mjesecno).

I vozdra. A kako ce oni to dalje rasporedjivati, osiguranike ne treba da zanima. Bitno je da ima uslugu koju placa, i to je to.
Heller

#6939 Re: Sebija All about

Post by Heller »

Dozer wrote:Najveca moguca glupost, i klasicna otimacina, jeste placanje procentualnog ZO u odnosu na platu.
Usluga je svima ista (ako se ovo ovdje uopste moze nazvati uslugom), a neko mjesecno plati 100 KM za ZO, a neko 500+. Totalno besmisleno.

Treba napraviti sistem ZO na bazi 3-4 paketa na godisnjem nivou, uz mogucnost mjesecne uplate, i vozdra. Nesto ovako....
Paket 1 - osiguranje u hitnim slucajevima (samo za hitnu), bez ikakvih daljih usluga i popusta - 300 KM godisnje (25 KM mjesecno).
Paket 2 - osiguranje iz paketa 1 + godisnji sistematski pregled + 10% popust na neprepisane lijekove i 50% participacija za prepisane - 600 KM godisnje (50 KM mjesecno).
Paket 3 - osiguranje iz paketa 2 + besplatni specijalisticki pregledi + 20% popust na neprepisane lijekove i 30% participacija za prepisane - 1.200 KM godisnje (100 KM mjesecno)
Paket 4 - Kompletno zdravstveno osiguranje u skladu s nastalim potrebama, nema dodatnih participacija, lijekovi besplatni - 2.500 KM godisnje (210 mjesecno).

I vozdra. A kako ce oni to dalje rasporedjivati, osiguranike ne treba da zanima. Bitno je da ima uslugu koju placa, i to je to.
Ovo trenutno je sasvim ok u teoriji, da su svi jednaki. Al u praksi ne valja nikako. Najbolje da zdravstveno nije obavezno. Daj mi moje klikere pa se jebte. I ovako me kirac zažiga za njihove štrajkove. Ima platu od 2-8x veću od moje i ja se trebam susojećat, moš mislit.
Dozer

#6940 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Pa nije ovo sad nikako ok i jednako... Zamisli da odes da kupis hljeb i kaze ti da je za tebe hljeb 3 KM jer ti je plata, lupam, 2000, a onome koje je plata 800 za njega je taj isti hljeb 1 KM.
Sta je tu jednako...?
Hajlac

#6941 Re: Sebija All about

Post by Hajlac »

hizo ramidovic wrote:ljudi nikako da svate dasu teska vremena, dusmani sasvi strana udaraju mora se radit i od zalogaja otkinut za drzavu
daje srece kosto nije svak bise odreko veceg djela svoje plate ukorist ljudi koi vode ovu drzavu
hajse malo zapitajte da neima tih ljudi dzebi vam drzava danas bila cjenite to i budnite zafalni
podapisujem ,svaka tije zlatna!?

:mrgreen:
seln

#6942 Re: Sebija All about

Post by seln »

Heller wrote:
Dozer wrote:Najveca moguca glupost, i klasicna otimacina, jeste placanje procentualnog ZO u odnosu na platu.

Ovo trenutno je sasvim ok u teoriji, da su svi jednaki. Al u praksi ne valja nikako. Najbolje da zdravstveno nije obavezno. Daj mi moje klikere pa se jebte. I ovako me kirac zažiga za njihove štrajkove. Ima platu od 2-8x veću od moje i ja se trebam susojećat, moš mislit.
A opet, vidi cuda, najbolji sistemi zdravstva su tamo gdje je obavezno i procentualno osiguranje.
Najgore - upravo tamo gdje je tako kako ga vi zamisljate.
Heller

#6943 Re: Sebija All about

Post by Heller »

seln wrote: A opet, vidi cuda, najbolji sistemi zdravstva su tamo gdje je obavezno i procentualno osiguranje.
Mislio sam na naš primjer gdje ništa ne radi, da bi najbolje bilo da ja uzmem svoje klikere i jeptese. Isto mišljenje imam i o plaćanju poreza u BiH.
seln

#6944 Re: Sebija All about

Post by seln »

Heller wrote:
seln wrote: A opet, vidi cuda, najbolji sistemi zdravstva su tamo gdje je obavezno i procentualno osiguranje.
Mislio sam na naš primjer gdje ništa ne radi, da bi najbolje bilo da ja uzmem svoje klikere i jeptese. Isto mišljenje imam i o plaćanju poreza u BiH.
To je nesto drugo... tu ne pomaze nikakav sistem placanja, vec samo noga u dupe Seki & Co.
Heller

#6945 Re: Sebija All about

Post by Heller »

seln wrote:
Heller wrote:
To je nesto drugo... tu ne pomaze nikakav sistem placanja, vec samo noga u dupe Seki & Co.
Toeto. Smatram i ja da je procenat najbolji i da smo svi jednaki. Al kad kod mene stara 35 godina plaća zdravstveno, bila na bolovanju kad smo se ja i sestra rodili i sad dođe u hitnu a, ja joj moram inekciju kupovat. Daj mi moje pare i pušite kurac.
seln

#6946 Re: Sebija All about

Post by seln »

Heller wrote:
seln wrote:
Heller wrote:
Toeto. Smatram i ja da je procenat najbolji i da smo svi jednaki. Al kad kod mene stara 35 godina plaća zdravstveno, bila na bolovanju kad smo se ja i sestra rodili i sad dođe u hitnu a, ja joj moram inekciju kupovat. Daj mi moje pare i pušite kurac.
Kakav je to djon obraz kojiu zima od bolesnih da bi gradio vile na Poljinama?
Kakva je to vjera i u kojeg boga taj vjeruje?
julisiz es grant

#6947 Re: Sebija All about

Post by julisiz es grant »

Heller wrote: Toeto. Smatram i ja da je procenat najbolji i da smo svi jednaki. Al kad kod mene stara 35 godina plaća zdravstveno, bila na bolovanju kad smo se ja i sestra rodili i sad dođe u hitnu a, ja joj moram inekciju kupovat. Daj mi moje pare i pušite kurac.
Fondovi zdravstvenog osiguranja funkcionišu na principu solidarnosti.
Oni koji rade ne uplaćuju samo za sebe, već i za one koji ne mogu privređivati (članove svoje porodice, nezaposlene, invalide i sl.).
Takav je sistem i tamo gdje @seln živi. Zapravo, izmislio ga je davno jedan slavni čiko (po njemu se i zove), koji je stvorio tu državu i koji je, osim što je volio da ratuje, znao šta nerodu treba i kako to postići.
Heller

#6948 Re: Sebija All about

Post by Heller »

julisiz es grant wrote:
Heller wrote: Toeto. Smatram i ja da je procenat najbolji i da smo svi jednaki. Al kad kod mene stara 35 godina plaća zdravstveno, bila na bolovanju kad smo se ja i sestra rodili i sad dođe u hitnu a, ja joj moram inekciju kupovat. Daj mi moje pare i pušite kurac.
Oni koji rade ne uplaćuju samo za sebe, već i za one koji ne mogu privređivati (članove svoje porodice, nezaposlene, invalide i sl.).
Takav je sistem i tamo gdje @seln živi. Zapravo, izmislio ga je davno jedan slavni čiko (po njemu se i zove), koji je stvorio tu državu i koji je, osim što je volio da ratuje, znao šta nerodu treba i kako to postići.
Slažem se. Problem je samo što sistem ne radi, ne zbog svog oblika nego zbog drugih stvari.
seln

#6949 Re: Sebija All about

Post by seln »

julisiz es grant wrote:
Moglo bi to funkcionirati i u Bosni, kad bi se taj novac ciljano upotrijebio za zdravstvo. Osim uplata osiguranika, postoje i drugi izvori finansiranja.
Porez na duhan i alkohol, naknada za zagadjenje itd... ali, sta bi onda ostalo za plate uhljebima?
Heller

#6950 Re: Sebija All about

Post by Heller »

seln wrote:
julisiz es grant wrote:
Moglo bi to funkcionirati i u Bosni, kad bi se taj novac ciljano upotrijebio za zdravstvo. Osim uplata osiguranika, postoje i drugi izvori finansiranja.
Porez na duhan i alkohol, naknada za zagadjenje itd... ali, sta bi onda ostalo za plate uhljebima?
To je ono što ja govorim. Ne mogu ja od 600 KM finansirat doktore da imaju platu ko u Njemačkoj. Jebiga tako je, šta ću ja. I još hiljade ovakvih ko ja A gdje su oni koji ne rade pa ne doprinose. Pa ono što se istopi na uhljebe. Pa malo se ukrade na tenderu.
Post Reply