UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ja71

#6926 Re: UEFA Champions League

Post by ja71 »

LSD wrote:
Barcelona je prva momčad u historiji Lige prvaka koja je u deset uzastopnih navrata uspjela ući u 1/4 finala najelitnijeg klupskog natjecanja. Usporedbe radi, ni jedan drugi klub nije to uspio ostvariti više od sedam puta u nizu.
Rezultatom 4:0 u prvoj utakmici nokaut faze Lige prvaka kroz historiju je poraženo 186 momčadi, a samo je jedna momčad uspjela vratiti se iz tog rezultatskog deficita u uzvratnom susretu - FC BARCELONA.
Poslije ovog podatka, svaka prica o suđenju je smiješna.
ali je li ko pravio statistiku koliko je od 186 momcadi dobilo nepostojeci penal ?
nevjerovatno da je u oba slucaja Barcelona u pitanju
LSD

#6927 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

ja71 wrote: ali je li ko pravio statistiku koliko je od 186 momcadi dobilo nepostojeci penal ?
nevjerovatno da je u oba slucaja Barcelona u pitanju
Realno, koga boli q za suđenjem i neko traženje pravde za PSG :babinsin:

Barca je sinoc ispisala historiju, ucinila nemoguce mogucim - sve ostalo je nebitno, taman da su sudije izmislile 5 penala :nargila:
omar little

#6928 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

MOSALJOZE wrote:
omar little wrote:prije milana se isto niko nije bio vratio sa 0 2.
Može link za tekmu,pošto sam očito jedini koji sinoć nije gledao :mrgreen:
auuu bajo, pa sta propusti :D

kad naleti link proslijedim.
Melbourne_Australia

#6929 Re: UEFA Champions League

Post by Melbourne_Australia »

http://youtu.be/YWfD-shWQdY cist penal i sto je najgore niko ne prica o ovom penalu a ni u prvom poluvremenu " ruka maskerana" I sam maskerano priznao da je zakacio i omeo Di Mariju....Kakva pljacka!!
pirmin

#6930 Re: UEFA Champions League

Post by pirmin »

MOSALJOZE wrote: Može link za tekmu,pošto sam očito jedini koji sinoć nije gledao :mrgreen:
Zabavljao zene za 8.mart?
Koja namazanost! :D
gagy06

#6931 Re: UEFA Champions League

Post by gagy06 »

Auu, ja tek sada vidjeh ovo...
Image
Tito_i_Partija

#6932 Re: UEFA Champions League

Post by Tito_i_Partija »

Image

Kmecanje Madridista se nastavlja. Milina vas gledat'. :lol: :D
Nadzorna_ploca

#6933 Re: UEFA Champions League

Post by Nadzorna_ploca »

gagy06 wrote:Auu, ja tek sada vidjeh ovo...
Image
Sta se ovdje vidi?
gagy06

#6934 Re: UEFA Champions League

Post by gagy06 »

Nadzorna_ploca wrote:
Image
Sta se ovdje vidi?
Saso mange :-D
sizifinho

#6935 Re: UEFA Champions League

Post by sizifinho »

Melbourne_Australia wrote:http://youtu.be/YWfD-shWQdY cist penal i sto je najgore niko ne prica o ovom penalu a ni u prvom poluvremenu " ruka maskerana" I sam maskerano priznao da je zakacio i omeo Di Mariju....Kakva pljacka!!
lazi samo pokazuju ocajnost da se dokaze nedokazivo :D

Eto maskerano rekao: Di Marija je bio pola metra od mene, i napucao me u ruku u padu, tako da sam ga ja omeo svojim bezobrazlukom

a taj link...e pa on samo ide na tezu koliko ste postali jadni sa kukanjem.

Da vas upoznam sa pravilima, wannabe poznavaoci nogometa. Vrlo su jednostavna i za najprostije umove.

Iz pravinika:
A hand ball is a colloquial term referring to the ban on deliberately handling the ball -- with the hand or arm -- imposed by FIFA, the international governing body of soccer.
pirmin

#6936 Re: UEFA Champions League

Post by pirmin »

MOSALJOZE

#6937 Re: UEFA Champions League

Post by MOSALJOZE »

pirmin wrote:
MOSALJOZE wrote: Može link za tekmu,pošto sam očito jedini koji sinoć nije gledao :mrgreen:
Zabavljao zene za 8.mart?
Koja namazanost! :D
Šta ti je iskustvo :mrgreen:
sizifinho

#6938 Re: UEFA Champions League

Post by sizifinho »

gagy06 wrote:
Nadzorna_ploca wrote:
Image
Sta se ovdje vidi?
Saso mange :-D
dovoljno je vidjeti koljeno mascherana i poziciju natkoljenice i uporediti je sa uglom potkoljenice, te dodati činjenicu da je mascheeanova noga izostrena a di marijina nije

Jedino ako masche nije postao neki hibrid, apsolutna laž

kontakt je bio nakon šuta, i na ovoj slici je "udaren" u jednu nogu a drži se za drugu ahhahahahahahahah
photoshop much... al hebi ga, valja znat sta je photoshop.

Hoces dokaz? Skini fotografiju i otvori je u photoshopu :P
hahahahahhaha ne vjerujem koliko jada ima ovdje
gagy06

#6939 Re: UEFA Champions League

Post by gagy06 »

sizifinho wrote: dovoljno je vidjeti koljeno mascherana i poziciju natkoljenice i uporediti je sa uglom potkoljenice, te dodati činjenicu da je mascheeanova noga izostrena a di marijina nije

Jedino ako masche nije postao neki hibrid, apsolutna laž

kontakt je bio nakon šuta, i na ovoj slici je "udaren" u jednu nogu a drži se za drugu ahhahahahahahahah
photoshop much... al hebi ga, valja znat sta je photoshop.

Hoces dokaz? Skini fotografiju i otvori je u photoshopu :P
hahahahahhaha ne vjerujem koliko jada ima ovdje
Ajoj, pa jel moguce, ne mogu da vjerujem. Gosp. shozofrinjo, nema sta da skidam, fotku sam ja uradio u Photoshop (nakon sto sam napravio printscreen sa video linka koju stranicu nazad i samo sam dodao crveni krug), ajojjj... :run:
ultima_palabra

#6940 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

sizifinho wrote:
Melbourne_Australia wrote:http://youtu.be/YWfD-shWQdY cist penal i sto je najgore niko ne prica o ovom penalu a ni u prvom poluvremenu " ruka maskerana" I sam maskerano priznao da je zakacio i omeo Di Mariju....Kakva pljacka!!
lazi samo pokazuju ocajnost da se dokaze nedokazivo :D

Eto maskerano rekao: Di Marija je bio pola metra od mene, i napucao me u ruku u padu, tako da sam ga ja omeo svojim bezobrazlukom

a taj link...e pa on samo ide na tezu koliko ste postali jadni sa kukanjem.

Da vas upoznam sa pravilima, wannabe poznavaoci nogometa. Vrlo su jednostavna i za najprostije umove.

Iz pravinika:
A hand ball is a colloquial term referring to the ban on deliberately handling the ball -- with the hand or arm -- imposed by FIFA, the international governing body of soccer.
Ma joj, tebi gotiva, navijao si za 'nase' preko TV-a :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6941 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Tito_i_Partija wrote:Image

Kmecanje Madridista se nastavlja. Milina vas gledat'. :lol: :D
Pa vise kmece Unitedovci, Liverpoolovci, Chelski boys, onda raznih talijanskih klubova, ako cemo realno 8-)
jeza u ledja

#6942 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

Iz postova nekih stice se dojam da oni misle da rusenje igraca (prvi penal) mora biti namjerno da bi bio dosudjen prekrsaj (kao u slucaju igranja rukom)? vidim niko to ne opovrgava, pa kontam da nije mozda do mene?
koliko ja znam, nema veze da li je meunier imao namjeru rusiti neymara ili ne, on mu je zaustavio trk i srusio ga, sapleo, to je koliko znam prekrsaj. nije bitno da li se meunier slucajno sapleo ili ne. ne govorimo o kartonu, niti o ruci.

vidim vise ljudi pise o tome kao pa eto nije namjerno, a i skenderija nesto u stilu mogao se zaustaviti da je htio. wtf? mora da je do mene. :-?
skenderija04

#6943 Re: UEFA Champions League

Post by skenderija04 »

jeza u ledja wrote:Iz postova nekih stice se dojam da oni misle da rusenje igraca (prvi penal) mora biti namjerno da bi bio dosudjen prekrsaj (kao u slucaju igranja rukom)? vidim niko to ne opovrgava, pa kontam da nije mozda do mene?
koliko ja znam, nema veze da li je meunier imao namjeru rusiti neymara ili ne, on mu je zaustavio trk i srusio ga, sapleo, to je koliko znam prekrsaj. nije bitno da li se meunier slucajno sapleo ili ne. ne govorimo o kartonu, niti o ruci.

vidim vise ljudi pise o tome kao pa eto nije namjerno, a i skenderija nesto u stilu mogao se zaustaviti da je htio. wtf? mora da je do mene. :-?
Ni rijeci o utakmici na ovoj temi. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6944 Re: UEFA Champions League

Post by Velkoski »

ma sve rasprave su gubljenje vremena... ŠEST golova primiti i žaliti se? much tugy much plaky, što bi rek'o jedan forumaš :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#6945 Re: UEFA Champions League

Post by malakh »

kiligonzales wrote:
malakh wrote:ekipa koja vrijedi preko 450 miliona, koja ima predobrog trener i predobar roster, a sebe dovede u situaciju da prokocka 4:0 onda i ne treba proći dalje.

barcelonu nisam simpatisao još od doba kada je mourinho vodio real, ali od sinoć sam njihov fan. pregazili su psg i zasluženo su otišli dalje, a neka se pojedinci i dalje pitaju je li bio penal ili ne i je li mascherano igrao rukom ili ne.
Barsa vodi 2-0, sudija dosudi smješan penal i pogura Barsu, Barsa vodi 3-1, svira im sve oko šesnesterca, zabijaju slobodnjak, sudija praktično u narednom napadu svira nepostojeći penal i Barsu vrača u igru. Normalno je da će se svaka ekipa pogubiti, a ovi osokoliti da prođu dalje.Reći da sudija nije navlačio suđenjem istima, bilo bi laganje. Od utakmice sa Čelzijem, goreg navlačenja Barsi nisam vidio.

Sinoć je bilo dosta sumnjivih situacija, imao bi se PSG na svašta nešto žaliti, recimo obaranje Meuniera u 16 Barse ili ruka Mašerana.

Od srca im želim Bavarce u četvrtfinalu, ali ko da gledam navuče im ždrijebom nekoga od pobjednika meča Lester - Sevilja ili City - Monaco.
već sam imao sličnu diskusiju, pa da se ne ponavljam.

samo ću reći da nije sudija zaslužan što je barca odigrala perfektnu utakmicu, a što se ekipa koja vrijedi 450 miliona branila skoro pa 90% utakmice. nije sudija zaslužan što je neymar odigrao utakmicu života i što je izmaltretirao kompletnu odbranu.

zaista ne razumijem ljude koji krive sudiju. hajde da je napravio kardinalnu grešku pa bi čovjek i razumio, ali dosuditi penal u kojem je bilo kontakta, ruka na ramenu, saplitanje nogama, je van svake pameti. web je svojevremeno dosuđivao penale za tri puta ofirniji pad.

nikada nisam vidio toliku disperziju u igri jedne ekipa, do psga u dvomeču protiv barcelone. prva utakmica perfektna, duga za druge lige fbih.

i da, i kurzawa i kavani su igrali rukom, pa sudija nije svirao penal, a da ne spominjem povlačenje neymara od strane muniera. kada već cjepidlačimo.
ultima_palabra

#6946 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

Eh, savrsenu utakmicu... pa haman da nijedan gol nije pao iz akcije, Trapp imao samo jednu odbranu... hajmo malo realni biti, ovi su im poklonili par golova i sudija zacinio.
Bosanski_kralj

#6947 Re: UEFA Champions League

Post by Bosanski_kralj »

Po logici nekih forumaša,protiv Barce kad je gubila od PSG-a 4:0 je trebalo dosuditi dva nepostojeća penala tako da PSG pobijedi 6:0 i sve bi bilo u redu.

Zbog pičakste igre tima nepravda je dozvoljena. :-)
LSD

#6948 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

jest, past ce iz akcije dok se citav PSG strpao Trappu u krilo :wink:

Ovo je jedan novi nivo omalovažavanja i racionalizacije ove povijesne remontade. Nevjerovatno šta se sve vadi.
Ljudi došli sa 4-0, zabili ultra važan gol na Campu, imali dva mrtva zicera da zaključaju utakmicu i opet ispali :lol: :lol: i onda nakon svega viđenog, hajmo opet kenjati o sudijama, poklon golovima, o penalima, o nekoj lošoj igri Barce bez šanse i šta ti ja znam.
Nakon 85. minute, Barcelona je ka golu Kevina Trappa uputila šest udaraca od kojih su tri završila u mreži golmana ekipe iz Pariza. S druge strane, PSG je u tom periodu kompletirao svega četiri dodavanja, od kojih su tri bila tokom izvođenja lopte s centra.
:facepalm: al yebo to, sudije su krive za sve.
PSG su pali heroji i moralni pobjednici koje je UEFA zakinula.
Bosanski_kralj

#6949 Re: UEFA Champions League

Post by Bosanski_kralj »

LSD wrote:jest, past ce iz akcije dok se citav PSG strpao Trappu u krilo :wink:

Ovo je jedan novi nivo omalovažavanja i racionalizacije ove povijesne remontade. Nevjerovatno šta se sve vadi.
Ljudi došli sa 4-0, zabili ultra važan gol na Campu, imali dva mrtva zicera da zaključaju utakmicu i opet ispali :lol: :lol: i onda nakon svega viđenog, hajmo opet kenjati o sudijama, poklon golovima, o penalima, o nekoj lošoj igri Barce bez šanse i šta ti ja znam.
Nakon 85. minute, Barcelona je ka golu Kevina Trappa uputila šest udaraca od kojih su tri završila u mreži golmana ekipe iz Pariza. S druge strane, PSG je u tom periodu kompletirao svega četiri dodavanja, od kojih su tri bila tokom izvođenja lopte s centra.
Bi li Barcelona prošla bez pomoći sudija?
LSD

#6950 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

Bosanski_kralj wrote:
LSD wrote:jest, past ce iz akcije dok se citav PSG strpao Trappu u krilo :wink:

Bi li Barcelona prošla bez pomoći sudija?
Sudije su krive za sve.

Rekoh, PSG su pali heroji i moralni pobjednici koje je UEFA zakinula.

Pravda za Emerya i njegove hrabre momke :thumbup:
Post Reply