Sto se ti ne prihvatis nekog nizeligasa pa ga ne odvedes u ligu sampionaLogovan wrote:Hajde ba ne piši gluposti.hellhammer wrote:Da smo i 5:0 dobili opet bi bili protiv mese. Misevima sve smeta jebo te kao da su sa vratnikom igrali a ne grckom. Gresska je uvjek bilo i bice. Realno mesa jos ni jednu utskmicu nije izgubio od slabijeg protivnika. Pa nismo mi brazil majka mu stara
Nije do Grčke što smo se mi uplašili. Nije do Grčke što mi nećemo da završimo kontre. Nije do Grčke što vršimo šablonske i nejasne izmjene. Nije do Grčke što je Baždarević zaboravio na sredinu.
Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hellhammer
#6926 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
- KPNCTNJAH
#6927 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa ako si drzao kontrolu do naseg gola bez ikakvih problema, zasto je to odjednom postalo naucna fantastika u nastavku tekme... nisu oni zaigrali bolje, nego smo se mi povukli... a prisli nam golu ili ne, dva puta su pogodili stativu, mi smo te nase prilike kasnije napravili iz kontri... a da bi imao kontru, protivnik prije toga mora izgubiti loptu, dakle oni su napadaliDead Man Walking wrote:Nisu nam prisli golu, sve sto su napravili je sut iz vana i ona prilika iz prvog kad smo im dali loptu u noge. Ne kontam pricu o povlacenju u drugom kad smo imali 2 zicera da rijesimo sve. Ne znam fakat kakvu ste igru ocekivali da postavi? Da drizmo loptu ko Barselona 70%? Gol primamo iz auta, i to kad je lopta trebala biti nasa. Bicakcic na krilu se mozemo sloziti da je glupost ako je uopste bila zamisao to da igra.
- Logovan
#6928 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Evo poklopio si me argumentima. Ne znam šta da napišem.hellhammer wrote:Sto se ti ne prihvatis nekog nizeligasa pa ga ne odvedes u ligu sampionaLogovan wrote:Hajde ba ne piši gluposti.hellhammer wrote:Da smo i 5:0 dobili opet bi bili protiv mese. Misevima sve smeta jebo te kao da su sa vratnikom igrali a ne grckom. Gresska je uvjek bilo i bice. Realno mesa jos ni jednu utskmicu nije izgubio od slabijeg protivnika. Pa nismo mi brazil majka mu stara
Nije do Grčke što smo se mi uplašili. Nije do Grčke što mi nećemo da završimo kontre. Nije do Grčke što vršimo šablonske i nejasne izmjene. Nije do Grčke što je Baždarević zaboravio na sredinu.
-
Tyke
#6929 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mravojed treba sam dati otkaz, ako imalo voli ovu drzavu. Pun mi je vise kurac ovih strucnjaka koji unistise zlatnu generaciju igraca. Prvo Susic od kralja postade drzavni neprijatelj svojim kvazipotezima i tvrdoglavoscu, a sad ovaj nastavio dominirati.
- Bosanski_kralj
#6930 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Al šta reći na odluku da Ibišević igra u veznom redu. Pa jebo te kolač ako ga već stavljaš u igru onda ga stavi da igra na poziciji na kojoj je najjači.
- Maharadza
#6931 Re: RE: Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Bitno je da ga ti braniš iako je ubacio bičakčića na krilo pored Stevanovića na klupi... Next level fanatizam.LSD wrote:Bičakčić je ušao 3 minute prije kraja ( u 87) , potpuno nebitan faktor u cijeloj slici....a šta je sa preostalih 87 minuta igre, gdje smo ubili grke polukontrama, gdje smo pored gola stvorili još 3-4 ekstra šanse i nismo znali završiti tekmu na vrijeme što nam se na samom kraju osvetilo....kazna došla zbog tih promašajaDead Man Walking wrote:Nisu nam prisli golu, sve sto su napravili je sut iz vana i ona prilika iz prvog kad smo im dali loptu u noge. Ne kontam pricu o povlacenju u drugom kad smo imali 2 zicera da rijesimo sve. Ne znam fakat kakvu ste igru ocekivali da postavi? Da drizmo loptu ko Barselona 70%? Gol primamo iz auta, i to kad je lopta trebala biti nasa. Bicakcic na krilu se mozemo sloziti da je glupost ako je uopste bila zamisao to da igra.i onda pojedinici krenu kritikovati selektoru za to [emoji38]
-
trener-profesionalac
#6932 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
lik nema osjecaja za igru.cim je dzeko izbacen, pojacaj sredinu majstore.imas odbranu.jok daj uvedi bicakcica i dzurica.i na kraju edin h.kaze trebali su pjanic i jajlo blokirat. po slici koju je postavio neko kod ubacivanja iz auta, svi nasi stoperi u tom trenutku su kod begovica .to igraju i to im je u glavi a pjanic i jajalo...100 minuta i onda im neko kaze kriv si
-
LSD
#6933 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ništa ti od toga ne bi sad pisao, da je ostalo 1-0 tih par sekundi do krajaBosanski_kralj wrote:Al šta reći na odluku da Ibišević igra u veznom redu. Pa jebo te kolač ako ga već stavljaš u igru onda ga stavi da igra na poziciji na kojoj je najjači.
A sad možeš tražiti dlake u jajetu, tako se poklopio rezulatat....a tih par sekundi su dovoljne prosjecnom bosanskom forumašu da mijenja sopstveno mišljenje za 180 stepeni.
- Logovan
#6934 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Na to sam skroz zaboravio. Kakve gluposti čovjek radi.Bosanski_kralj wrote:Al šta reći na odluku da Ibišević igra u veznom redu. Pa jebo te kolač ako ga već stavljaš u igru onda ga stavi da igra na poziciji na kojoj je najjači.
- Bosanski_kralj
#6935 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Nemoj zajebavati. Moraš priznati da Meša ne djeluje kao neko ko zna šta radi. Previše je on utakmica uprskao, da bi za ovo večeras mogli reći "jbg, dešava se".LSD wrote:Ništa ti od toga ne bi sad pisao, da je ostalo 1-0 tih par sekundi do krajaBosanski_kralj wrote:Al šta reći na odluku da Ibišević igra u veznom redu. Pa jebo te kolač ako ga već stavljaš u igru onda ga stavi da igra na poziciji na kojoj je najjači.da se ne lažemo. ...vec bi pisao hvalospjeve u slucaju pobjede.
A sad možeš tražiti dlake u jajetu, tako se poklopio rezulatat....a tih par sekundi su dovoljne prosjecnom bosanskom forumašu da mijenja sopstveno mišljenje za 180 stepeni.
- Maharadza
#6936 Re: RE: Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Da je priznat onaj gol protiv Nigerije na SP umjesto što je nepravedno poništen, mi bi sada vjerovatno Papetu dizali spomenike po BiH... Ali da su babi muda... [emoji14]LSD wrote:Ništa ti od toga ne bi sad pisao, da je ostalo 1-0 tih par sekundi do krajaBosanski_kralj wrote:Al šta reći na odluku da Ibišević igra u veznom redu. Pa jebo te kolač ako ga već stavljaš u igru onda ga stavi da igra na poziciji na kojoj je najjači.da se ne lažemo. ...vec bi pisao hvalospjeve u slucaju pobjede.
Inače, uništio si ga kontra-argumentima, nema šta, sve pojašnjenjo i analizirano do u detalje. [emoji38]
Last edited by Maharadza on 14/11/2016 00:15, edited 1 time in total.
-
vazna
#6937 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa ništa se ne bi pisalo ni protiv Papeta da sudija Džeki nije poništio čist gol. Ovo večeras je "poraz" neznalice na klupi koji je u rangu Papeta i obojici su klubovi koje su vodili prije reprezentacije mjera.LSD wrote:Ništa ti od toga ne bi sad pisao, da je ostalo 1-0 tih par sekundi do krajaBosanski_kralj wrote:Al šta reći na odluku da Ibišević igra u veznom redu. Pa jebo te kolač ako ga već stavljaš u igru onda ga stavi da igra na poziciji na kojoj je najjači.da se ne lažemo. ...vec bi pisao hvalospjeve u slucaju pobjede.
- KPNCTNJAH
#6938 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Bas tako, Pape nazivan svakakvim imenima nakon kradje protiv Nigerije, ovdje ipak nije do selektora, nego do neke vise sile...

Et' moje iz prvog poluvremena...
a ovo je na pauzi...

I on uradi upravo to... pohvaliti se moze igra do prvog gola i to je to...

Et' moje iz prvog poluvremena...
a ovo je na pauzi...

I on uradi upravo to... pohvaliti se moze igra do prvog gola i to je to...
-
LSD
#6939 Re: RE: Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Maharadza wrote:
Da je priznat onaj gol protiv Nigerije na SP umjesto što je nepravedno poništen, mi bi sada vjerovatno Papetu dizali spomenike po BiH... Ali da su babi muda... [emoji14]
Inače, uništio si ga kontra-argumentima, nema šta, sve pojašnjenjo i analizirano do u detalje. [emoji38]
Kad vec potežeš takvu logiku - gol protiv Nigerije samo primili u 29 minuti, imali još sat vremena da izjednacimo i sve što smo urradili jeste da su nas Nigerijci rasturili, to jest Begović nas vadio težeg poraza
Veceras smo primili gol u 95 minuti, nakon odlicne igre i brojnih promašaja za završimo utakmicu....razlika drasticna...autogol pod precku.
I zanimljivo kolika kolicina pitara pravi opsadu ove časne teme
-
north
#6940 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ne bih ja rekao da je razlog gubljenja dva boda čuvanje rezultata od selektora...mislim, nije od 36 minute se počeo braniti, niti odmah od 46, barem ja nisam stekao takav utisak, imali smo mi u drugom par finih situacija, ali jebi ga nešto što se ne zna, nešto malo peha, pa nisi dao drugi...rezultat se počeo čuvati kako se bližio kraj što je rezonski, ali problem je što je @cvrčak pisao način na koji se to uradilo ,I tu je Meša kriv....ubacivanje dizelaša Bičakčića da igra lijevo krilo Ii to ofanzivno je nejasno malo je reći I to je igrač manje u startu koliko god da gol nije pao sa njegove strane, a u sredini Jajalo se vidi u kadru kako u 80 I nekoj diše na škrge, Pjanić isto izmrcvaren I tu se ništa ne radi...
Ali poseri ga sad, može se danima palamuditi, ništa se neće promijeniti...
Ali poseri ga sad, može se danima palamuditi, ništa se neće promijeniti...
- Maharadza
#6941 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Bolje ti je da se brineš da Stevanović nije puko od bijesa što AMATERČINA na klupi, pored njega 'pravog' krila ubacuje nekakvog bičakčića tamo, nego što kuješ zavjere o 'zlobnim pitarima' ... A tek ako se je Miroslav uvrijedio i naljutio... 
PS. Vrijeđaj papeta koliko ti duša želi, mene barem ne tangira jer je također (kao trener) levatina bezmuda kao i gargamel na klupi...
PS. Vrijeđaj papeta koliko ti duša želi, mene barem ne tangira jer je također (kao trener) levatina bezmuda kao i gargamel na klupi...
Last edited by Maharadza on 14/11/2016 00:31, edited 1 time in total.
- ganjeta
#6942 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Mešu ne mirišem i nije neki ober stručnjak, ali je večeras dobro postavio utakmicu. I ako smo igrali 442, držali smo sredinu terena, gdje se Vedo povlačio u sredinu i Lulić ulazio u sredinu i tako smo pravili višak, a Sejo tim potezom dobro probijao stranu. Previše smo fulili dobrih šansi, i kazna je bila bolna.
Malo sudije, malo sreća i njhov ciganluk na koji smo nasjeli ko posljednji papci, rezultat je ovog večeras.
Malo sudije, malo sreća i njhov ciganluk na koji smo nasjeli ko posljednji papci, rezultat je ovog večeras.
- Stroj-2
#6943 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Meša je mrtvi ziheraš. To se može vidjeti u svakoj tekmi, koja mu se stalno odbija od glavu. Moram reči da takva igra defanzivna kakvu on forsira ne odgavara našoj repr., jer smo ofanzivno jaki i loše se branimo, nemamo takve igrače, disciplinu i mentalitet kao recimo grci.
Dajemo gol i povlačimo se automatski, po ko zna koji put, umjesto da traži od igrača da vrše presing, protiv jedne slabašne grčke, igramo na kontre, koju smo morali završiti još ranije sa 2 još gola.
Plaćamo danak neiskustvu Mešinom, sumnjam da on to može promjeniti. Sigurno želi sve najbolje, al jednostavno nema kapaciteta za bolje.
I još nešto. Evidentno je da djeluje pogubljeno, i da mu nedostaje znanja pred kraj ali svake utakmice, kad treba izvršiti izmjene. Jednostavno nema osjećaja koga i gdje da ubaci. Katastrofalan je u bitnim tekmama.
Dajemo gol i povlačimo se automatski, po ko zna koji put, umjesto da traži od igrača da vrše presing, protiv jedne slabašne grčke, igramo na kontre, koju smo morali završiti još ranije sa 2 još gola.
Plaćamo danak neiskustvu Mešinom, sumnjam da on to može promjeniti. Sigurno želi sve najbolje, al jednostavno nema kapaciteta za bolje.
I još nešto. Evidentno je da djeluje pogubljeno, i da mu nedostaje znanja pred kraj ali svake utakmice, kad treba izvršiti izmjene. Jednostavno nema osjećaja koga i gdje da ubaci. Katastrofalan je u bitnim tekmama.
- ultima_palabra
#6944 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa ne znam bas... u proslom
ciklusu je ubo par puta sa izmjenama, narociti Djuricem, koga prethodni selektor nije htio ni pozvati.
Ne znam, vise zamjerki imam na utakmici s Kiprom nego na ovu... da je Dzeko bio raspolozen, sad bi se Mesa slavio.
ciklusu je ubo par puta sa izmjenama, narociti Djuricem, koga prethodni selektor nije htio ni pozvati.
Ne znam, vise zamjerki imam na utakmici s Kiprom nego na ovu... da je Dzeko bio raspolozen, sad bi se Mesa slavio.
- stranac2
#6945 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moramo se prisjetiti da je ova veceras IZNUDJENA prva postava (inace skoro perfektna) dobro poslozena. Inace bi bio uobicajeni propuh da je Medo igrao. Jajalo je u ovom trenutku 50% bolji igrac od Medunjanina.
Al je ovaj trener trece klase ubacivanjem Bicakcica opet napravio pocetnicku gresku i siguran sam uprskao tekmu.
Ubacivanje Djurica se nekako moze i motivisati nije tako cista situacija al ubaciti Bicakcica a ne ubaciti Stevanovica OMG.
Plus sto je i sam poziv Stevanovica bio iznudjen ..
Ubise nas ovi nadritreneri.
Tako je to iritantno da covjek dodje u situaciju da pocne ljude da vrijedja i zove Curanima jer je jednostavno frustracija prevelika. Ne moze pod kozu ta kolicina gluposti koja se odigrava pred nasim ocima.
Al je ovaj trener trece klase ubacivanjem Bicakcica opet napravio pocetnicku gresku i siguran sam uprskao tekmu.
Ubacivanje Djurica se nekako moze i motivisati nije tako cista situacija al ubaciti Bicakcica a ne ubaciti Stevanovica OMG.
Plus sto je i sam poziv Stevanovica bio iznudjen ..
Ubise nas ovi nadritreneri.
Tako je to iritantno da covjek dodje u situaciju da pocne ljude da vrijedja i zove Curanima jer je jednostavno frustracija prevelika. Ne moze pod kozu ta kolicina gluposti koja se odigrava pred nasim ocima.
-
Dead Man Walking
#6946 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Nisam zadovoljan rezultatom naravno, upravo zato sto smo odigrali utakmicu gdje nam nisu prismrdili golu ali ipak nismo pobjedili. Uz to imali zicere da ih dotucemo, u OBA poluvremena. Ako je to plod lose taktike i postavke, piski ga onda, ne znam o cemu diskutujemo. Btw, prije utakmice bi vecina vjerovatno pristala na bod, pa tako i ja, ali kako rekoh, nakon ovakve igre bod je razocarenje.KPNCTNJAH wrote:Pa ako si drzao kontrolu do naseg gola bez ikakvih problema, zasto je to odjednom postalo naucna fantastika u nastavku tekme... nisu oni zaigrali bolje, nego smo se mi povukli... a prisli nam golu ili ne, dva puta su pogodili stativu, mi smo te nase prilike kasnije napravili iz kontri... a da bi imao kontru, protivnik prije toga mora izgubiti loptu, dakle oni su napadaliDead Man Walking wrote:Nisu nam prisli golu, sve sto su napravili je sut iz vana i ona prilika iz prvog kad smo im dali loptu u noge. Ne kontam pricu o povlacenju u drugom kad smo imali 2 zicera da rijesimo sve. Ne znam fakat kakvu ste igru ocekivali da postavi? Da drizmo loptu ko Barselona 70%? Gol primamo iz auta, i to kad je lopta trebala biti nasa. Bicakcic na krilu se mozemo sloziti da je glupost ako je uopste bila zamisao to da igra.ma u biti zaboli me racku, ako ste vi zadovoljni super... bod po bod
-
al-em
-
last mohicans
#6948 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Selektor pravi izmjene kao Dženo onomad u Sarajevu. Totalno slab s tajmingom istih, a izbor izmjena još gori. Sve vrijeme sam očekivao da izvede Vedada i zamijeni ga TSS ili Miličevićem, pa na kraju ako si i htio zatvarati utakmicu (što smo davno konstatovali da ne znamo) ne uvodi Cimirota, već Bičakčića. Džurić? Bezveze potošena izmjena, ako je upalilo dva puta kad smo ganjali rezultat, pa ne mora do kraja života biti tako jebem mu fudbalsku filozofiju više. U prvom poluvremenu nism stajali loše, pa i većinu drugog. Nudili su se da ih potopimo i gore nego u Zenici. Ne mogu da zamislim kako bismo igrali sa nekim vrhunskim trenerom. Stvarno su nam treneri, svi do jednog, ispod renomea igrača koje vode.
-
svi u napad
#6949 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Dosta vise rasprava Zeljo vs Sarajevo tj. Amidza vs. Mesa. Ni jedan veze nema i niko od navijaca ih ne zeli u Sa ili Zelji sto dovoljno govori o kvaliteti (naravno uz to ide i njihov CV koji sve govori). Uhljupi iz Saveza nikad nece dovesti pravog trenera jer onda ne mogu prodavati igrace. Zao mi je ove generacije jer je mogla puno toga uciniti. Na zalost Mesa ce ostati i sjebati nas. Nema on muda za neke stvari i to je kraj price.
- shalla
#6950 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ideja super, skontao da ovi nisu čemu i da je dovoljan jedan dmc, odavno nismo više dominirali. Da je džeko imao svoj dan trebali smo voditi 3-4 razlike. I onda, nakon tako dobre postavke, usere sve sa dvije potpuno nejasne izmjene. Uvoditi napadača, sporog napadača je totalni promašaj, i onda sljedeća greška, uvedeš stopera na neku bočnu poziciju...
Jbg Meša, mora se još pure jesti..
Btw, nisam čitao dugo teme na ovom podforumu ali vidim na fb da mnoga raja sere na sudiju, wtf?
Dabogda mi uvijek imali ovakvo suđenje, eto. I ovaj nedosuđeni faul prije gola je više greška linijskog nego glavnog...
Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk
Jbg Meša, mora se još pure jesti..
Btw, nisam čitao dugo teme na ovom podforumu ali vidim na fb da mnoga raja sere na sudiju, wtf?
Dabogda mi uvijek imali ovakvo suđenje, eto. I ovaj nedosuđeni faul prije gola je više greška linijskog nego glavnog...
Sent from Tapatalk, moj dobar drug Tapatalk