Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Dasi

#6926 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Dasi »

Moze li neko provjeriti ovo?
Image
Havatar

#6927 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

It_is_a_Leclerc wrote:Samo da se sjetim majke svim političarima zbog kojih smo izgubili EU fondove..

Pazi informacije

"EU fond solidarnosti od više stotina miliona eura dostupan je zemljama članicama i zemljama u fazi pristupanja, dakle Hrvatskoj i Srbiji. BiH, zbog ranije suspenzije na sve EU fondove, nema pravo na aplikaciju"
Za to je kriva EU ali da ne otvaramo sad tu pricu
O'zone
Globalni moderator

#6928 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Poplave u Janji! Mjesto koje se vrlo malo pa skoro nikako spominjalo ovih dana

O'zone
Globalni moderator

#6929 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Apel za dostavu lijekova
Ponedjeljak, 19 Maj 2014 09:27 |

Krizni štab Doma zdravlja Tuzla upućuje apel građanima Tuzle, ukoliko imaju višak lijekova sa odgovarajućim rokom trajanja, da na dobrovoljnoj osnovi lijekove dostave najbližoj ambulanti Porodične medicine Doma zdravlja Tuzla.

Prikupljeni lijekovi bit će distribuirani u krizna područja osobama kojima je liječnička pomoć neophodna, kako bi mogli nastaviti sa neophodnim terapijama.
O'zone
Globalni moderator

#6930 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je demantovao informaciju da je u svom dom primio porodicu koja je ostala bez krova nad glavom te se odrekao primanja.

Željko Komšić: Nemojte me hvaliti, nisam primio porodicu u svoj dom

"Žao mi je što se moram, u ovako teškim vremenima za BiH i njene građane, baviti lažima koje se objavljuju, a vezane su za mene lično. Tim prije jer se nikada nisam bavio demantovanjem bilo koje lažne informacije i vijesti u kojima sam pomenut. A bilo ih je bezbroj i vjerovatno će ih biti još. Ali, u ovakvoj situaciji, ipak moram", navedeno je u Komšićevom saopćenju za javnost.

Potpuno je, dodao je, neistinita informacija koja je objavljena u nekim medijima o tome kako je primio nekoliko porodica s poplavljenih područja u stan u kojem živi, kao i sve ostalo što je vezano za tu informaciju.

"Također, ne postoji nikakav moj Facebook profil ili stranica na koju se, eventualno, neko može pozvati kao na neki od izvora informacija. Svi Facebook profili ili stranice, koje se navode kao moje, su lažni, jer ja ih, jednostavno rečeno, nemam. Jasno mi je da postoje, mada ih ja ne razumijem, ljudi koji svoju energiju i vrijeme troše na laži. Zašto to rade, s kojim ciljem, šta žele da postignu, ne znam. U ovom slučaju samo im jedno mogu reći, nemojte me hvaliti, molim vas!", navodi se u demantiju člana Predsjedništva BiH Komšića, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
channel10

#6931 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

Sta kazu Manijaci, jesu li se uspjeli probiti do Janje? Da li je iko pruzio pomoc stanovnicima Janje prilikom poplave?
Last edited by channel10 on 19/05/2014 12:56, edited 1 time in total.
guber90

#6932 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Dasi wrote:Moze li neko provjeriti ovo?
Image
Sta nasi mediji rade koje pizde mile materine, na BHT pici nekakav jucerasnji snimak, na FTV neka serija, umjesto da provjeravaju ovakve navode i izvjestavaju iz najugrozenijih podrucija.
Znam da je prezvakana prica, ali mi se smuci ovo.
Pismonosa

#6933 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pismonosa »

Sarajevski studenti na ulicama Maglaja

Last edited by Pismonosa on 19/05/2014 12:59, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#6934 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Dobro Jasmila kaze, Bosmal zjapi prazan,izgradjen od pokradenih para Malezijskih donacija namijenjenim izbjeglicama. Sad masa ljudi ostalo bez krova nad glavom, neka se samo zbroji 2+2
makse seljanko makse

#6935 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by makse seljanko makse »

channel10 wrote:Sta kazu Manijaci, jesu li se uspjeli probiti do Janje? Da li je iko pruzio pomoc stanovnicima Janje prilikom poplave?

Do Janje je jucer stigao konvoj sa nasom pomoci,ljudima je sve podjeljeno.
Sto se tice pomoci od ostalih tanko bas,sami ljudi kazu da nisu ni 2% dobili od onog sto je otislo za Bjeljinu itd,1 pasteta na 3 covjeka bukvalno.
NeenaSa

#6936 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by NeenaSa »

It_is_a_Leclerc wrote:Samo da se sjetim majke svim političarima zbog kojih smo izgubili EU fondove..

Pazi informacije

"EU fond solidarnosti od više stotina miliona eura dostupan je zemljama članicama i zemljama u fazi pristupanja, dakle Hrvatskoj i Srbiji. BiH, zbog ranije suspenzije na sve EU fondove, nema pravo na aplikaciju"
Shto rech' ?
Hoche l' bit' dovoljno o v(n)ashim?
Alfons Kauders

#6937 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

Pazi informacije

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
channel10

#6938 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by channel10 »

makse seljanko makse wrote:
channel10 wrote:Sta kazu Manijaci, jesu li se uspjeli probiti do Janje? Da li je iko pruzio pomoc stanovnicima Janje prilikom poplave?

Sto se tice pomoci od ostalih tanko bas,sami ljudi kazu da nisu ni 2% dobili od onog sto je otislo za Bjeljinu itd,1 pasteta na 3 covjeka bukvalno.
Da li im je iko iz RS-a pomogao u vezi poplave? Mozda je bezobrazno pitanje, ali eto mislim da to mnoge zanima.
mrchinho

#6939 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by mrchinho »

guber90 wrote:
Dasi wrote:Moze li neko provjeriti ovo?
Image
Sta nasi mediji rade koje pizde mile materine, na BHT pici nekakav jucerasnji snimak, na FTV neka serija, umjesto da provjeravaju ovakve navode i izvjestavaju iz najugrozenijih podrucija.
Znam da je prezvakana prica, ali mi se smuci ovo.
Telefonski sam provjerio ovo i poznanica mi je potvrdila da je ovo 100% tacno. Fukara koja prije rata nije imala nista, obogatila se u ratu i sad opet pokusava isto.
Pitarrr82

#6940 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pitarrr82 »

Jbg dok sam ja pricao sta mi javljaju iz Janje pljuje se jer nacelnik Micic govori drugo, jedino su im pomogli rafteri iz Foce ovo sve ostalo je talasika za vrijeme poplava a komsijama svaka cast :thumbup:
cules82

#6941 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by cules82 »

posto ima doista nase raje po Ljubljani i Sloveniji koji zele da posalju hranu,odjecu,higijenske stvari a pojma nemaju gdje da predaju sve to evo vam spisak gdje mozete da predate

Celje: Kulturniška 40. (040 642 074 – Vladimir Šunjevarić)
Ljubljana: Njegoševa 15. (031 269 117 - Pia Mlinar)
Maribor: Primčeva 1. (040 535 729 - Milan Vidaković)
Krško: Cesta 4. julija 17. (041 250 321 - Jože Abram)
Tržič: prostori Rdečega križa (031 330 701 - Simona Seliškar)
Nova Gorica: parkirišče Obi. Nedelja: od 12:30 do 14:30 (041 758 845 - Branko Vodenik)
Kranj: Gostilna Sonce, Škofjeloška c. 112 (041 330 041 - Saša)
Velenje: Efenkova 61. (040 535 729)

vec je otislo 5 kamiona za Žepče i okolinu
Pitarrr82

#6942 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pitarrr82 »

"Nezapamćena poplava je zadesila Janju.

Nažalost, rijeke Drina i Janja su pokazale koliko su nepredvidljive jer i najstariji mještani Janje nepamte ovakvu poplavu.

I pored medijskih izvještaja i upozorenja na poplave, Civilna zaštita u Janji je bila nespremna. Iako je naše područje sklono poplavama, nije bilo obezbjeđeno ni gorivo za motorne čamce, nije bilo dovoljno čizama i ostale opreme, kako bi se adekvatno pomoglo najugroženijim mještanima.

Vojska je bila angažovana sa nekoliko vojnih kamiona, ali, činilo se da su više odmagali nego pomagali. Prolazeći poplavljeniim ulicama pravili su vodene talase koji su još više unosili vodu u objekte. Rijetki su oni u Janji koje su oni evakuisali i pored apela za pomoć.

Drugi dan poplave, kada je vodostaj bio u blagom opadanju, pristigla je jedinica ronilaca iz Foče sa punom opremom, sa nekoliko gumenih čamaca, ronilačkim odijelima i velikim iskustvom na brzim vodoma. Nesebično su pružali pomoć u evakuisanju onih koji su željeli, prevozili su namjernice i pijaću vodu koju su slali mještani svojim bližim. Svi koji su im se obratili za bilo kakvu pomoć pomogli su.

Janja je ta dva dana i dvije noći bila izolovana od ostatka svijeta, što zbog putne blokade, što zbog nestanka električne energije a i telefonske komunikacije su bile jako loše. Vodo-snabdjevanje je bilo uredno ali i upitno zbog mogućnosti zagađenja."

http://www.janja.ba/index.php
Last edited by Pitarrr82 on 19/05/2014 13:02, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#6943 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Koncert Ptica – Kamerni Teatar 55Kamerni Teatar 55 - 21.05.2014. 20:00

Kamerni teatar 55 će sav prihod od predstave usmjeriti na pomoć za nastradale od poplava.
Janjicar

#6944 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

Ima li zainteresovanih da se sutra ode organizovano u Maglaj sa kapuljacama na glavi i provjere ove informacije o kradji humanitarne pomoci ?
dječak sa šibicama

#6945 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

eluna wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Moze li mi neko reci kako se iz Kanade moze uplatiti pomoc za BiH??? ako iko ima informaciju, uspio sam alarmirati par ljudi, zapravo sami se nude, ali ne znaju kako uplatiti, kome.
http://www.rcsbh.org/
Hvala :)
jahhjer

#6946 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jahhjer »

Pismonosa wrote:Sarajevski studenti na ulicama Maglaja

dok ono rade on doso da se snima sa sjekirom u ruci, mater mu pa ovakvi vise odmazu nego sto pomazu, ovo samo namlatit treba i kuci poslati, mrs. A ima ih more takvih.
NeenaSa

#6947 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by NeenaSa »

O'zone wrote:
Dobro Jasmila kaze, Bosmal zjapi prazan,izgradjen od pokradenih para Malezijskih donacija namijenjenim izbjeglicama. Sad masa ljudi ostalo bez krova nad glavom, neka se samo zbroji 2+2
A tek pojedine vile u Poljinama stechene "Sve po zakonu" primishe li ikog?
Not My Idea

#6948 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Not My Idea »

Djecace,ako zelis,ima kurti western union. Sad mu je jedna forumasica poslala. Mi kontamo ic sutra negdje,pa da to pokupujemo
O'zone
Globalni moderator

#6949 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Pitarrr82 wrote:

Jbg dok sam ja pricao sta mi javljaju iz Janje pljuje se jer nacelnik Micic govori drugo, jedino su im pomogli rafteri iz Foce ovo sve ostalo je talasika za vrijeme poplava a komsijama svaka cast :thumbup:
Janja nepravedno zaboravljena kao i Vareš i Kakanj :(
dječak sa šibicama

#6950 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

O'zone wrote:
Kozaric je rekao da ce Vlada KS smjestiti ljude iz Semizovca u prazne stanove, ali nije naveo koje.

e sad, koliko je dokazanoj lopini vjerovati, ne znam. Ali eto, VD premijera je, pa valjda nece slagati.
Post Reply