Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
AmiĐa_Idriz

#6926 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

un1ted wrote:
BHF_Manijak wrote:Ide tesko gostovanje Newcastleu, koji je uvijek nezgodan bez obzira na stanje na tabeli, onda domaca protiv WBA, to ce biti nagazna mina, a onda gostovanje na Emiratesu. Zanimljive tri utakmice idu. Pet bodova elhamdulillah, sa 7 bi bili jako ozbiljan kandidat za titulu, a o 9 da ne govorim, no to je fakat nemoguca misija, tako da bih sad potpisao 5 bodova.
Svake godine ista ocekivanja..jebo te ti ocekujes od tima koji godinama nije vidoo LP da se bori za titulu u EPL :shock: :? Shvatam da si navijac, no de malo objektivnosti jbte :S

Ako mislis na imaginarnu titulu do Bozica, tu se slazem s tobom, Liverpool ima sanse ;)

Samo bih rekao da je jebeno kada se neuspjeh drugog kluba slavi i prizeljkuje nego uspjeh vlastitog.Neki dan procita post vjernog fana liverpoola u kojem bi potpisao sve utakmice do kraja poraze, samo da United ne izbori LP :lol: :lol: :lol: :lol:
Jel' ti krivo ? Idi pojedi se...

Image
Mustang1

#6927 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Opet vidovnjaci Manchester Uniteda napadaju :lol: :lol: :lol:
BHF_Manijak

#6928 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

un1ted wrote:
BHF_Manijak wrote:Ide tesko gostovanje Newcastleu, koji je uvijek nezgodan bez obzira na stanje na tabeli, onda domaca protiv WBA, to ce biti nagazna mina, a onda gostovanje na Emiratesu. Zanimljive tri utakmice idu. Pet bodova elhamdulillah, sa 7 bi bili jako ozbiljan kandidat za titulu, a o 9 da ne govorim, no to je fakat nemoguca misija, tako da bih sad potpisao 5 bodova.
Svake godine ista ocekivanja..jebo te ti ocekujes od tima koji godinama nije vidoo LP da se bori za titulu u EPL :shock: :? Shvatam da si navijac, no de malo objektivnosti jbte :S

Ako mislis na imaginarnu titulu do Bozica, tu se slazem s tobom, Liverpool ima sanse ;)

Samo bih rekao da je jebeno kada se neuspjeh drugog kluba slavi i prizeljkuje nego uspjeh vlastitog.Neki dan procita post vjernog fana liverpoola u kojem bi potpisao sve utakmice do kraja poraze, samo da United ne izbori LP :lol: :lol: :lol: :lol:
Da si procitao moj post kako treba, ne bi pisao niti pitao te stvari.

Govorim o naredna tri meca, zavisno od njih, odredit ce se i tok sezone. Ne kazem da bi i u slucaju da osvoje tih 7 ili 9 bodova, da bi se borili za titulu, ali bi time pokazali da su poprilicno ozbiljni ove sezone, jer 10. kola nije mali uzorak. Moguce je i nakon tih uspjesnih 10 kola, da na kraju zavrse kao 8. ili 9., ali govorim onako, generalno i logicno.

Slazem se da treba pojacanja, da se tim mora ojacati, ali s obzirom da je ove godine liga poprilicno ujednacena, zasto da ne do kraja se sopati sa Cityem, Chelseaem, Arsenalom, Unitedom itd...
MyTao

#6929 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

prva tri mjesta ce vjerovatno uzeti Chelsea, City i Arsenal... Liverpool, Spurs i United ce se boriti za to 4. mjesto... Ako ostanu u istoj formi kao do sada, i onda se lijepo pojacaju u zimu, onda mislim da je Liverpool u prednosti, jer uvijek bolje odrade drugi dio sezone nego prvi...
Towelie

#6930 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Mislim da je jako nezahvalno ove sezone prognozirati plasman u Premijer Ligi.
vaučer

#6931 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Potpuno nezahvalno.
Može jednako lako završiti Chelsea - Arsenal - Tottenham - City - Liverpool - Manu kao i da prvak bude Arsenal a u top 4 Liverpool. Najbolji squad imaju Chelsea i City - oni su najveći favoriti, iza njih mislim da jednaku priliku imaju Arsenal, Tottenham i Liverpool dok Manchester United može ili implodirati ili završiti negdje između ove dvije kategorije.
Od Liverpoola očekujem da skupe 70+ bodova, bude li to dovoljno za LP - super, ne bude li opet su dobro napredovali.
AmiĐa_Idriz

#6932 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Image
Gandalf

#6933 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Brendan Rodgers could have a full squad available for the first time this season, boosted by the return from injury of Glen Johnson, Joe Allen, Aly Cissokho and Philippe Coutinho.
:thumbup:
Linmer

#6934 Re: Liverpool FC

Post by Linmer »

Pozdravljam sviju, što bi rek'o Pape. :-D Novi sam na forumu, a inače sam simpatizer Liverpoola već dugi niz godina. Nadam se da ćemo učestvovati u dobroj diskusiji i naravno radovati se uspjesima (konačno) Liverpoola.

Za meč protiv Newcastlea Rodgers ipak neće moći računati na Coutinha, on bi trebao biti spreman krajem oktobra. Ostali - Allen, Johnson, Cissokho bi trebali biti spremni. Ponovo očekujem 3-5-2 ili 3-4-3, kako vam se više sviđa i zavisno od transformacije na terenu. Imamo štopere za ovakvu vrstu formacije, sada imamo tu potrebnu dubinu u defanzivi, 4 klasna štopera - Škrtel, Agger, Toure i Sakho, dok su tu još Kelly, Wisdom i Ilori da ulete po potrebi. Bekovi su već kritični za ovakvu formaciju, fali više agilnosti i prodornosti, što bi trebali dobiti u većoj dozi povratkom Johnsona, ipak je (pre)teško igrati sa isturenim bekovima sa Hendom ili Sterlingom, kome je potrebno još iskustva i samopouzdanja. Do povratka Coutinha će Rodgers vjerovatno forsirati ovu formaciju, a onda bi se trebali vratiti na 4-3-3, sa 2 zadnja vezna Gerrad i Hendo/Lucas (zavisno od forme igrača) i sa Coutinhom na 10-ci. Ofanzivna trojka već poznata, samo da ne bude nekih povreda. Prethodne sezone smo demolirali Svrake, ali ove bih bio zadovoljan i minimalnom pobjedom, samo da se održimo u vrhu.

Još jednom pozdrav za sve simpatizere Liverpoola. :thumbup:
MyTao

#6935 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Dobro nam dosao :)

Slazem se sa svim napisanim, al' mislim da bi se Coutinho odlicno uklopio u sadasnju formaciju, i nevjerujem da ce BR nesto mjenjati kada se on vrati. Henderson ce najvjerovatnije izgubiti mjesto u timu, mada me nebi cudilo da Lucas ode na odmor jer je Henderson odlicno odigrao njegovu poziciju proslu tekmu.

Brine me da u povratkom Aggera Sktrel izgubi mjesto u timu, mislim da ova 3412 formacija nemoze funkcionisati bez njega.
Mustang1

#6936 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Nakon utorka trebat ce mi vremena i vremena da se "radujem" pobjedama Liverpoola :D Nakon utorka vise nista nije isto ..
Linmer

#6937 Re: Liverpool FC

Post by Linmer »

MyTao wrote:Dobro nam dosao :)

Slazem se sa svim napisanim, al' mislim da bi se Coutinho odlicno uklopio u sadasnju formaciju, i nevjerujem da ce BR nesto mjenjati kada se on vrati. Henderson ce najvjerovatnije izgubiti mjesto u timu, mada me nebi cudilo da Lucas ode na odmor jer je Henderson odlicno odigrao njegovu poziciju proslu tekmu.

Brine me da u povratkom Aggera Sktrel izgubi mjesto u timu, mislim da ova 3412 formacija nemoze funkcionisati bez njega.
Hvala prijatelju.

Škrtel je trenutno u boljoj formi od Aggera. Agger je bio jako loš i protiv Italijana, a prethodno u Liverpoolu je bio mnogo nesiguran. Škrtela je tekma protiv Uniteda preporodila i nakon toga je igrao odlično, izuzmemo li onaj autogol protiv Grka. :-D

Cou će se uklopiti odlično kako god, al' to mora biti na njegovoj poziciji gdje je najjači - 10-ka iza napadača. Odradi on korektno svoj posao i kada ga gura na krilo, ali sada neće biti potrebe za to jer će Moses lijevo, Suarez vjerovatno desno i Coutinho ostaje 10-ka. Samo da je već jednom na djelu vidjeti ofanzivnu četvorku Moses-Sturridge-Suarez-Coutinho. Premoćno izgleda na papiru, ostaje još da vidimo kako će izgledati na terenu.
Linmer

#6938 Re: Liverpool FC

Post by Linmer »

http://liverpoolfc.com/news/latest-news ... -confirmed

Sva sreća da nije niko iz prvog sastava. Dobra prilika da se neko od omladinaca nađe na klupi. Tu je Morgan, kao i oporavljeni Yesil koga nije bilo duže vrijeme, ali skoro se vratio.
Towelie

#6939 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Ja bih pruzio sansu Morganu, u rezervama igra odlicno.
Gandalf

#6940 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Na žalost Couti neće biti spreman za ovaj vikend već za sljedeći, raduje me povratak Allena, pričalo se o velikom napretku u njegovoj igri, volio bih da to pokaže već sutra.
Linmer

#6941 Re: Liverpool FC

Post by Linmer »

Gandalf wrote:Na žalost Couti neće biti spreman za ovaj vikend već za sljedeći, raduje me povratak Allena, pričalo se o velikom napretku u njegovoj igri, volio bih da to pokaže već sutra.
Pa i ne baš, budući da nije bio u nekoj formi prije povrede. On je praktički dobru formu imao po samom dolasku u Liverpool, stvarao pravi bedem na sredini, nije mogla proći lopta da je on ne kapariše, ali vremenom je ta forma drastično padala, da bi na kraju bio prikovan za klupu. Još sada ko zna kakav će biti nakon ove prilično duže pauze. Mislim da je ipak dosta bolja opcija na centralnom veznom Hendo, koji je prethodnu utakmicu pokazao više negoli Lucas za 3. Lucas također u strašno lošoj formi, pored njega protivnici imaju mnogo prostora, ubiše nas kroz sredinu, dok je prethodnu tekmu Hendo sasvim pristojno to zatvorio. Volio bih dakle, Hendu ponovo vidjeti uz Gerrarda, jer tako pripremljen igrač, prava radilica, trkački dominantan na terenu ostavlja više prostora za Gerrarda da s vremena na vrijeme igra ofanzivnije.
BHF_Manijak

#6942 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Nadam se da je StevieG vratio formu, bio je kriminalan prije pauze! :mrgreen:
Linmer

#6943 Re: Liverpool FC

Post by Linmer »

Da nastavi igrati u ovakvom ritmu. :thumbup:
Linmer

#6944 Re: Liverpool FC

Post by Linmer »

Confirmed #LFC team v Newcastle: Mignolet, Johnson, Cissokho, Toure, Skrtel, Sakho, Henderson, Gerrard, Moses, Suarez, Sturridge.

Ponovo 3-5-2, samo što ovoga puta imamo Johnsona i Cissokha. Enrique ponovo vuče manju povredu pa je to razlog zašto se Cissokho našao u počenih XI. Henderson u tandemu sa Gerrardom, sviđa mi se ova odluka Rodgersa da Lucasa ostavi na klupi jer ono što je prikazivao je katastrofalno. Mada, moguće da je razlog njegovog neigranja i taj što je dobio kćerku pa ga je možda poštedio. Mislim da sa ovakvim bekovima u ovakvoj formaciji možemo dosta više napraviti, tako da vjerujem u pobjedu.
Peryton_

#6945 Re: Liverpool FC

Post by Peryton_ »

Joj golcine Cabayea :shock:
Gandalf

#6946 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

otkad' ja prizivam Cabayea u Liverpool, možda ga se sjete u Januaru, čovjek je ovakvih projektila zabio već kamaru u Engleskoj
missko

#6947 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Stvarno golcina i po

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk-4
Gandalf

#6948 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Newcastle slab na prekidima, više fosirati ove duele iz kojih se može izboriti korner
AmiĐa_Idriz

#6949 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

SubhanAllah
Peryton_

#6950 Re: Liverpool FC

Post by Peryton_ »

Losa sredina terena, nijedna prilika.
Moraju mijenjat nesto.
Nije da je Newcastle bolji ali ljudi sutaju, blizu su drugog gola :(

EDIT : Koliko ovo ima francuza u Newcastle-u :run:
Post Reply