da...jesam li smjesan?Bubalo1 wrote: I sta si konto da te zove Mracna Sila i nisi se htio javiti ?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- chudjenhe
#6926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
bonilijo
#6928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slucajno procitah da si korisnik Logosofta i drago mi je.Meni je Logosoft ok,samo bih voljela znati da li si ti upucen u ova desavanja oko Pinka.Kad god ih pitam ,odgovor je da su u pripremi.Ta priprema traje vec mjesec dana.Pozdrav i hvala.
abrinjaDonjo wrote:pa vidis koliko si ti ogranicen u svemu! prvo cuj telekom troll a ja korisnik Logosofta, drugo ovo mi je drugi post na telemach temi, a prvi post je bilo pitanje neki dan tako da...gidra wrote: Joj trollova, ja ne znam što vi dolazite na temu Telemacha, ja ne znam ima li iko od Telamacovih korisnika da trolaju Telecomovu temu. Fino sam spomenuo u postovima tu istu Ligu prvaka ja mogu gledati na državnoj televiziji ili OBN-u... Kakvom bolan HD-u pričaš, jel ti znaš koliki je procenat ljudi u državi koji su u mogućnosti gledati HD kanale, to je minoran broj.
a ono nabitnije, javio sam se jer si upravo ti troll sto ne prihvatas nicije misljenje i pricas gluposti! nit je tacno da je minoran broj ljudi koji mogu gledati HD u nasoj drzavi, probudi se dodji u 2013 ne znam gdje si zapeo...a i da zanemarimo HD. obicna Arena dakle ne HD opet ima 10 puta bolji signla i sliku od usranog BHT a o OBN necu da pricam zbog ona dva retarda koja prenose...
jesi ti mozda malo procitao bilo koju drugu temu, sportsku, itd gdje se ama bas SVI zale na BHT i OBN sto se tice prenose i niko NE ZELI da gleda na tim kanalima sem onaj ko mora!
sto nas opet vraca na to da je Arena u prednosti u odnosu na SportKlub
ako jos uvijek nisi shvatio svoju ogranicenost, mi na Logosoft-u imamo i sve Arene i SportKlubove tako da je ne pricam ovo jer trolam, vec jer je tako - al moras prvo malo mozak ukljucit prije neg pocnes kucati
toliko od mene, sad pisi sta hoces
-
NediM17
#6929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danas mi dosli i prikljucili modem/ruter (Cisco EPC3925) i risiver (D3 v2.0), s tim da se modem nije mogao nakaciti na mrezu 2 sata dok su oni bili tu, cim su izasli, nakon 5 minuta modem se sam nakacio
.
Imam par pitanja sada, za iskusne:
1. Da li je na ovom modemu/ruteru moguce promijeniti defaultne DNS-ove? Trenutno su oni Telemach-ovi DNS 1: 77.77.192.10; DNS 2: 77.78.192.10 ; a zelio bih staviti google-ove. Gledao sam po opcijama, medjutim koliko sam ja uspio vidjeti ne postoji ova opcija.
2. Na D3 v2.0 mi ne radi EPG, restartovao x puta i nista, zna li neko ko ima vise iskustva sa ovim smetljem neku fintu?
EDIT:
DNS-ove sredio. EPG i dalje ne radi...
1. Da li je na ovom modemu/ruteru moguce promijeniti defaultne DNS-ove? Trenutno su oni Telemach-ovi DNS 1: 77.77.192.10; DNS 2: 77.78.192.10 ; a zelio bih staviti google-ove. Gledao sam po opcijama, medjutim koliko sam ja uspio vidjeti ne postoji ova opcija.
2. Na D3 v2.0 mi ne radi EPG, restartovao x puta i nista, zna li neko ko ima vise iskustva sa ovim smetljem neku fintu?
EDIT:
- typeOnegative
#6930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da bi trebao ostaviti tako kako jest ,jer sudeci po ovom testu Telemachovi DNS-ovi su najbrzi.Radio sam prije par mjeseci testove DNSbenchmark-om,a evo i sad, i pokazali su se malo brzim od Google-ovihNediM17 wrote:Danas mi dosli i prikljucili modem/ruter (Cisco EPC3925) i risiver (D3 v2.0), s tim da se modem nije mogao nakaciti na mrezu 2 sata dok su oni bili tu, cim su izasli, nakon 5 minuta modem se sam nakacio.
EDIT:

evo link pa testiraj kod sebe
https://www.grc.com/dns/benchmark.htm
Last edited by typeOnegative on 29/05/2013 20:14, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#6931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sutra su ta iznenađenja
- seoBIH
#6932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jedina dobra stvar u tvom pisanju ovde je da si korisnik LOL-a, a ne Tellekoma pa kada oni razvezu o Arenama i SK. Ti imas i Arene i SK, ODLICNO CARE, no ja ne mogu imati taj LOL u svojoj kuci u centru Sarajeva, tako da meni taj LOL znaci isto ko i SKY UK. LOL se ne moze porediti ni s telekomom, ni s telemachom a skoro ni s HSom.jesi ti mozda malo procitao bilo koju drugu temu, sportsku, itd gdje se ama bas SVI zale na BHT i OBN sto se tice prenose i niko NE ZELI da gleda na tim kanalima sem onaj ko mora!
sto nas opet vraca na to da je Arena u prednosti u odnosu na SportKlub
ako jos uvijek nisi shvatio svoju ogranicenost, mi na Logosoft-u imamo i sve Arene i SportKlubove tako da je ne pricam
Toliko..
-
Mraka
#6933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni su prikljucili kablovsku prije 2 dana,za net i resiver su rekli da ce donijeti,danas ih zovem kaze cekaju router i da ce biti u ova dan-dva 
Dabogda da oni dodju
Koliko ste ih vi cekali najduze 
Dabogda da oni dodju
- typeOnegative
#6934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Doci ce,ne sekiraj seMraka wrote:Meni su prikljucili kablovsku prije 2 dana,za net i resiver su rekli da ce donijeti,danas ih zovem kaze cekaju router i da ce biti u ova dan-dva
Dabogda da oni dodjuKoliko ste ih vi cekali najduze
-
NediM17
#6935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nevjerovatno ali istinito ! Hvala na informacijama. Sto se tice D3 EPG zvao sam podrsku, teta rece da neka adresa ne valja, da ce rijesit u 24-48 sati.typeOnegative wrote:Mislim da bi trebao ostaviti tako kako jest ,jer sudeci po ovom testu Telemachovi DNS-ovi su najbrzi.Radio sam prije par mjeseci testove DNSbenchmark-om,a evo i sad, i pokazali su se malo brzim od Google-ovihNediM17 wrote:Danas mi dosli i prikljucili modem/ruter (Cisco EPC3925) i risiver (D3 v2.0), s tim da se modem nije mogao nakaciti na mrezu 2 sata dok su oni bili tu, cim su izasli, nakon 5 minuta modem se sam nakacio.
EDIT:
evo link pa testiraj kod sebe
https://www.grc.com/dns/benchmark.htm
-
brazzo19
#6936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo cetvrtak je vec 10 minuta , kakve su novosti ??? 
- bato99
#6937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma neko se zajebavao ovde,ne vjerujem da će išta bitibrazzo19 wrote:Evo cetvrtak je vec 10 minuta , kakve su novosti ???
- Cracked
#6938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
google dns vam jedino valja ako ste u SAD-u.
-
Mustang1
#6939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad si vidio da oni sta rade u ovo doba .. Sutra ce da rade preko dana .. Ako budu i radili ..brazzo19 wrote:Evo cetvrtak je vec 10 minuta , kakve su novosti ???
-
gidra
#6940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ev promjena pretpostavljam
TV UNAZAD 72 SATA
Više ne morate da žurite kući jer nikada nećete zakasniti na početak emisije. Ako ste propustili nešto na televiziji u protekla 3 dana, sada možete da se vratite unazad i pogledate propušteno. Samo pratite plavu liniju u TV vodiču, bilo da gledate televiziju preko digitalnog prijemnika ili D3 GO i aktivirajte opciju GLEDAJ. Došli ste kući na pola emisije? Ne brinite! Kliknite na u TV vodiču i aktivirajte funkciju GLEDAJ ISPOČETKA.
VIDEO KLUB
Jednim klikom na VOD dugme na daljinskom upravljaču ulazite direktno u katalog Video kluba vašeg digitalnog prijemnika. Najbogatiji katalog filmova sa slikama, autorima, sinopsisima i trajanjem filma koji vam je raspoloživ u svakom trenutku. Preko 3000 naslova. Na D3 GO uređajima u svakom trenutku možete gledati naslove iz Klub zone.
+ FOX kanali u HD-u
TV UNAZAD 72 SATA
Više ne morate da žurite kući jer nikada nećete zakasniti na početak emisije. Ako ste propustili nešto na televiziji u protekla 3 dana, sada možete da se vratite unazad i pogledate propušteno. Samo pratite plavu liniju u TV vodiču, bilo da gledate televiziju preko digitalnog prijemnika ili D3 GO i aktivirajte opciju GLEDAJ. Došli ste kući na pola emisije? Ne brinite! Kliknite na u TV vodiču i aktivirajte funkciju GLEDAJ ISPOČETKA.
VIDEO KLUB
Jednim klikom na VOD dugme na daljinskom upravljaču ulazite direktno u katalog Video kluba vašeg digitalnog prijemnika. Najbogatiji katalog filmova sa slikama, autorima, sinopsisima i trajanjem filma koji vam je raspoloživ u svakom trenutku. Preko 3000 naslova. Na D3 GO uređajima u svakom trenutku možete gledati naslove iz Klub zone.
+ FOX kanali u HD-u
- typeOnegative
#6941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel to radi kod tebe ,ili si negdje nasao obavijest?Sad sam probavao,ove funkcionalnosti nisu dostupne jos uvijek..Thx za infogidra wrote:Ev promjena pretpostavljam![]()
TV UNAZAD 72 SATA
VIDEO KLUB
+ FOX kanali u HD-u
-
gidra
#6942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Napisao sam pretpostavljamtypeOnegative wrote:Jel to radi kod tebe ,ili si negdje nasao obavijest?Sad sam probavao,ove funkcionalnosti nisu dostupne jos uvijek..Thx za infogidra wrote:Ev promjena pretpostavljam![]()
TV UNAZAD 72 SATA
VIDEO KLUB
+ FOX kanali u HD-u
-
Mustang1
#6943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Joj kralja
A koji je cjenovnik za te filmove iz videoteke ?
U pm kod mene mater ne zna na daljinski .. AKo to ukljuce ona ce cackajuci po daljinskom sve filmove poskidati .. U dugove ce nas uvaliti
A koji je cjenovnik za te filmove iz videoteke ?
U pm kod mene mater ne zna na daljinski .. AKo to ukljuce ona ce cackajuci po daljinskom sve filmove poskidati .. U dugove ce nas uvaliti
- TinNBANFL
#6944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako je u mene bilo kad je tek kablovska dosla, vazda bi riktali kanale po redu, i vazda ih nekako automatski opet traze, dok nisam poceo baterije vaditBubalo1 wrote:Joj kralja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A koji je cjenovnik za te filmove iz videoteke ?![]()
-
ahasoho
#6946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koja je trenutacna procedura oko promjene IP adrese na telemachu?
ipconfig /renew (i slicne linux komande) ne rade. gasenje modema (ne wifi routera) takodjer ne radi.
hvala!
ipconfig /renew (i slicne linux komande) ne rade. gasenje modema (ne wifi routera) takodjer ne radi.
hvala!
- avaks
#6947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Promjena je automatizovana i od strane ISP.a tako da ti nemaš ništa s tim. Nekad i duže ostane jedan IP.
- dječak sa šibicama
#6948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ekskluzivno iz Telemacha: "postovani korisnici, danas je cetvrtak, a sutra je petak"brazzo19 wrote:Evo cetvrtak je vec 10 minuta , kakve su novosti ???
Situacija je dramaticna..
-
Fauja Singh
#6950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mogli ste vala i BabyTV prebaciti u analognu, Cartoon Network i ova dva Disney kanala su za stariji uzrast... Nema nista za bebe.