Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
chudjenhe

#6926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

Bubalo1 wrote: I sta si konto da te zove Mracna Sila i nisi se htio javiti ? :D
da...jesam li smjesan? ;-)
Mustang1

#6927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Jesi :D :lol: :lol:
bonilijo

#6928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bonilijo »

Slucajno procitah da si korisnik Logosofta i drago mi je.Meni je Logosoft ok,samo bih voljela znati da li si ti upucen u ova desavanja oko Pinka.Kad god ih pitam ,odgovor je da su u pripremi.Ta priprema traje vec mjesec dana.Pozdrav i hvala.
abrinjaDonjo wrote:
gidra wrote: Joj trollova, ja ne znam što vi dolazite na temu Telemacha, ja ne znam ima li iko od Telamacovih korisnika da trolaju Telecomovu temu. Fino sam spomenuo u postovima tu istu Ligu prvaka ja mogu gledati na državnoj televiziji ili OBN-u... Kakvom bolan HD-u pričaš, jel ti znaš koliki je procenat ljudi u državi koji su u mogućnosti gledati HD kanale, to je minoran broj.
pa vidis koliko si ti ogranicen u svemu! prvo cuj telekom troll a ja korisnik Logosofta, drugo ovo mi je drugi post na telemach temi, a prvi post je bilo pitanje neki dan tako da...

a ono nabitnije, javio sam se jer si upravo ti troll sto ne prihvatas nicije misljenje i pricas gluposti! nit je tacno da je minoran broj ljudi koji mogu gledati HD u nasoj drzavi, probudi se dodji u 2013 ne znam gdje si zapeo...a i da zanemarimo HD. obicna Arena dakle ne HD opet ima 10 puta bolji signla i sliku od usranog BHT a o OBN necu da pricam zbog ona dva retarda koja prenose...
jesi ti mozda malo procitao bilo koju drugu temu, sportsku, itd gdje se ama bas SVI zale na BHT i OBN sto se tice prenose i niko NE ZELI da gleda na tim kanalima sem onaj ko mora!
sto nas opet vraca na to da je Arena u prednosti u odnosu na SportKlub
ako jos uvijek nisi shvatio svoju ogranicenost, mi na Logosoft-u imamo i sve Arene i SportKlubove tako da je ne pricam ovo jer trolam, vec jer je tako - al moras prvo malo mozak ukljucit prije neg pocnes kucati
toliko od mene, sad pisi sta hoces
NediM17

#6929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Danas mi dosli i prikljucili modem/ruter (Cisco EPC3925) i risiver (D3 v2.0), s tim da se modem nije mogao nakaciti na mrezu 2 sata dok su oni bili tu, cim su izasli, nakon 5 minuta modem se sam nakacio :lol: .

Imam par pitanja sada, za iskusne:

1. Da li je na ovom modemu/ruteru moguce promijeniti defaultne DNS-ove? Trenutno su oni Telemach-ovi DNS 1: 77.77.192.10; DNS 2: 77.78.192.10 ; a zelio bih staviti google-ove. Gledao sam po opcijama, medjutim koliko sam ja uspio vidjeti ne postoji ova opcija.

2. Na D3 v2.0 mi ne radi EPG, restartovao x puta i nista, zna li neko ko ima vise iskustva sa ovim smetljem neku fintu?

EDIT:

DNS-ove sredio. EPG i dalje ne radi...
typeOnegative

#6930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

NediM17 wrote:Danas mi dosli i prikljucili modem/ruter (Cisco EPC3925) i risiver (D3 v2.0), s tim da se modem nije mogao nakaciti na mrezu 2 sata dok su oni bili tu, cim su izasli, nakon 5 minuta modem se sam nakacio :lol: .

1. Da li je na ovom modemu/ruteru moguce promijeniti defaultne DNS-ove? Trenutno su oni Telemach-ovi DNS 1: 77.77.192.10; DNS 2: 77.78.192.10 ; a zelio bih staviti google-ove. Gledao sam po opcijama, medjutim koliko sam ja uspio vidjeti ne postoji ova opcija.

EDIT:

Mislim da bi trebao ostaviti tako kako jest ,jer sudeci po ovom testu Telemachovi DNS-ovi su najbrzi.Radio sam prije par mjeseci testove DNSbenchmark-om,a evo i sad, i pokazali su se malo brzim od Google-ovih
Image

evo link pa testiraj kod sebe
https://www.grc.com/dns/benchmark.htm
Last edited by typeOnegative on 29/05/2013 20:14, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#6931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

sutra su ta iznenađenja
seoBIH

#6932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

jesi ti mozda malo procitao bilo koju drugu temu, sportsku, itd gdje se ama bas SVI zale na BHT i OBN sto se tice prenose i niko NE ZELI da gleda na tim kanalima sem onaj ko mora!
sto nas opet vraca na to da je Arena u prednosti u odnosu na SportKlub
ako jos uvijek nisi shvatio svoju ogranicenost, mi na Logosoft-u imamo i sve Arene i SportKlubove tako da je ne pricam
Jedina dobra stvar u tvom pisanju ovde je da si korisnik LOL-a, a ne Tellekoma pa kada oni razvezu o Arenama i SK. Ti imas i Arene i SK, ODLICNO CARE, no ja ne mogu imati taj LOL u svojoj kuci u centru Sarajeva, tako da meni taj LOL znaci isto ko i SKY UK. LOL se ne moze porediti ni s telekomom, ni s telemachom a skoro ni s HSom.

Toliko..
Mraka

#6933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mraka »

Meni su prikljucili kablovsku prije 2 dana,za net i resiver su rekli da ce donijeti,danas ih zovem kaze cekaju router i da ce biti u ova dan-dva :)

Dabogda da oni dodju :D Koliko ste ih vi cekali najduze :)
typeOnegative

#6934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Mraka wrote:Meni su prikljucili kablovsku prije 2 dana,za net i resiver su rekli da ce donijeti,danas ih zovem kaze cekaju router i da ce biti u ova dan-dva :)

Dabogda da oni dodju :D Koliko ste ih vi cekali najduze :)
Doci ce,ne sekiraj se :-D .Kad su meni prikljucivali,bile neke komplikacije s opremom.Nova je stigla za 2-3 dana
NediM17

#6935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

typeOnegative wrote:
NediM17 wrote:Danas mi dosli i prikljucili modem/ruter (Cisco EPC3925) i risiver (D3 v2.0), s tim da se modem nije mogao nakaciti na mrezu 2 sata dok su oni bili tu, cim su izasli, nakon 5 minuta modem se sam nakacio :lol: .

EDIT:

Mislim da bi trebao ostaviti tako kako jest ,jer sudeci po ovom testu Telemachovi DNS-ovi su najbrzi.Radio sam prije par mjeseci testove DNSbenchmark-om,a evo i sad, i pokazali su se malo brzim od Google-ovih
Image

evo link pa testiraj kod sebe
https://www.grc.com/dns/benchmark.htm
Nevjerovatno ali istinito ! Hvala na informacijama. Sto se tice D3 EPG zvao sam podrsku, teta rece da neka adresa ne valja, da ce rijesit u 24-48 sati.
brazzo19

#6936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Evo cetvrtak je vec 10 minuta , kakve su novosti ??? :D
bato99

#6937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

brazzo19 wrote:Evo cetvrtak je vec 10 minuta , kakve su novosti ??? :D
ma neko se zajebavao ovde,ne vjerujem da će išta biti :sad:
Cracked

#6938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

google dns vam jedino valja ako ste u SAD-u.
Mustang1

#6939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Kad si vidio da oni sta rade u ovo doba .. Sutra ce da rade preko dana .. Ako budu i radili ..
gidra

#6940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Ev promjena pretpostavljam :D
TV UNAZAD 72 SATA
Više ne morate da žurite kući jer nikada nećete zakasniti na početak emisije. Ako ste propustili nešto na televiziji u protekla 3 dana, sada možete da se vratite unazad i pogledate propušteno. Samo pratite plavu liniju u TV vodiču, bilo da gledate televiziju preko digitalnog prijemnika ili D3 GO i aktivirajte opciju GLEDAJ. Došli ste kući na pola emisije? Ne brinite! Kliknite na u TV vodiču i aktivirajte funkciju GLEDAJ ISPOČETKA.

VIDEO KLUB
Jednim klikom na VOD dugme na daljinskom upravljaču ulazite direktno u katalog Video kluba vašeg digitalnog prijemnika. Najbogatiji katalog filmova sa slikama, autorima, sinopsisima i trajanjem filma koji vam je raspoloživ u svakom trenutku. Preko 3000 naslova. Na D3 GO uređajima u svakom trenutku možete gledati naslove iz Klub zone.

+ FOX kanali u HD-u
typeOnegative

#6941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

gidra wrote:Ev promjena pretpostavljam :D
TV UNAZAD 72 SATA
Više ne morate da žurite kući jer nikada nećete zakasniti na početak emisije. Ako ste propustili nešto na televiziji u protekla 3 dana, sada možete da se vratite unazad i pogledate propušteno. Samo pratite plavu liniju u TV vodiču, bilo da gledate televiziju preko digitalnog prijemnika ili D3 GO i aktivirajte opciju GLEDAJ. Došli ste kući na pola emisije? Ne brinite! Kliknite na u TV vodiču i aktivirajte funkciju GLEDAJ ISPOČETKA.

VIDEO KLUB
Jednim klikom na VOD dugme na daljinskom upravljaču ulazite direktno u katalog Video kluba vašeg digitalnog prijemnika. Najbogatiji katalog filmova sa slikama, autorima, sinopsisima i trajanjem filma koji vam je raspoloživ u svakom trenutku. Preko 3000 naslova. Na D3 GO uređajima u svakom trenutku možete gledati naslove iz Klub zone.

+ FOX kanali u HD-u
Jel to radi kod tebe ,ili si negdje nasao obavijest?Sad sam probavao,ove funkcionalnosti nisu dostupne jos uvijek..Thx za info :thumbup:
gidra

#6942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

typeOnegative wrote:
gidra wrote:Ev promjena pretpostavljam :D
TV UNAZAD 72 SATA

VIDEO KLUB

+ FOX kanali u HD-u
Jel to radi kod tebe ,ili si negdje nasao obavijest?Sad sam probavao,ove funkcionalnosti nisu dostupne jos uvijek..Thx za info :thumbup:
Napisao sam pretpostavljam :D ... ovo je sa SBB web stranice, odavno je ovo kod njih pa bi trebalo uskoro i kod nas.
Mustang1

#6943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Joj kralja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A koji je cjenovnik za te filmove iz videoteke ? :D

U pm kod mene mater ne zna na daljinski .. AKo to ukljuce ona ce cackajuci po daljinskom sve filmove poskidati .. U dugove ce nas uvaliti :D
TinNBANFL

#6944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TinNBANFL »

Bubalo1 wrote:Joj kralja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A koji je cjenovnik za te filmove iz videoteke ? :D

U pm kod mene mater ne zna na daljinski .. AKo to ukljuce ona ce cackajuci po daljinskom sve filmove poskidati .. U dugove ce nas uvaliti :D
Tako je u mene bilo kad je tek kablovska dosla, vazda bi riktali kanale po redu, i vazda ih nekako automatski opet traze, dok nisam poceo baterije vadit :D
Domy31

#6945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

Ima li sta?
ahasoho

#6946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ahasoho »

Koja je trenutacna procedura oko promjene IP adrese na telemachu?

ipconfig /renew (i slicne linux komande) ne rade. gasenje modema (ne wifi routera) takodjer ne radi.

hvala!
avaks

#6947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Promjena je automatizovana i od strane ISP.a tako da ti nemaš ništa s tim. Nekad i duže ostane jedan IP.
dječak sa šibicama

#6948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Ekskluzivno iz Telemacha: "postovani korisnici, danas je cetvrtak, a sutra je petak"

Situacija je dramaticna..
seoBIH

#6949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

:lol: :lol: :lol:
Fauja Singh

#6950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Fauja Singh »

Mogli ste vala i BabyTV prebaciti u analognu, Cartoon Network i ova dva Disney kanala su za stariji uzrast... Nema nista za bebe.
Locked