Guardian uveo novi termin, od sad su konstitutivni Srbi, Hrvi i Bošnjaci.mayab wrote:Naravno, a neće da se zamjera adezeu i Čovketu, jebiga , ipak mu čoek jedini došo naslavu![]()
![]()
![]()
![]()
Na srbskom se Hrvat kaže samo Хрв.
Guardian uveo novi termin, od sad su konstitutivni Srbi, Hrvi i Bošnjaci.mayab wrote:Naravno, a neće da se zamjera adezeu i Čovketu, jebiga , ipak mu čoek jedini došo naslavu![]()
![]()
![]()
![]()
Rasta je Kusturici poručio:
- Čujem Kusturicu brine zapadni utjecaj kroz muziku i moju pjesmu "Mala voli Audi, mala voli BMW", kako je to dno, a da je taj Kusturica zaista zabrinut, pa makar bi u analizi svega poslušao pjesmu do kraja i čuo da ima zaključak, a to je da osoba koja lako prihvata materijalno, zaista i ne može iskreno da voli, to kaže kraj stiha 'nemoj biti siguran da mala voli tebe'. On nije poslušao čak ni do kraja ono što kritizira. Dolazim samo do jednog zaključka, a to je da ovog čovjeka samo boli što je moja pjesma aktuelna - rekao je Rasta i nazvao Kusturicu "sponzorušom" i da se "u silnom grebanju da preživi izgubio".
- Ne znaš ni ko si ni šta si, ni koga braniš ni šta podržavaš. Ti si borac protiv sistema pun para iz budžeta, ti si hodajuća kolizija koju više niko ne sluša. Jer svačije vrijeme prolazi, a samo legende odlaze slavno. Ti to nisi jer smo odavno prežvakali, prezreli i prerasli tvoju kvaziumjetnost. Cmok - zaključio je Rasta.

@pici kako komentarises ofo ??argyle wrote:Dodik sa 10.000 KM pomogao klub iz Semizovca nakon slijetanja helikopterom na njihov teren
https://faktor.ba/vijest/dodik-sa-10000 ... ren-/20083
Ni krivi ni dužni pogođeni sa 10.000KM.argyle wrote:Dodik sa 10.000 KM pomogao klub iz Semizovca nakon slijetanja helikopterom na njihov teren
https://faktor.ba/vijest/dodik-sa-10000 ... ren-/20083
Za svaki slucaj ja povadio vocke, razgrno snijeg i gledam u nebo.Tomahawk11 wrote:Sad će svi gledati kad će im PreCjednik sletjeti u bašču
bingov buraz wrote:Kupujem slovo H što većih dimenzija!
Treba napraviti klub Vozucaarchi_a wrote:Ne bi on, al ipak je u pitanju klub koji nosi naziv Ozren. To je milorada smekšalo.
Dodik: NATO bi ograničio BiH, neće me zaplašiti prijetnje niti sankcije
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi pristupanjem NATO-u BiH izgubila mogućnost saradnje sa onima koji nisu u tom savezu i da je budućnost zemlje u vojnoj neutralnosti.
"Ako idete u NATO, vi ste se svrstali tamo, a mi kažemo da ostajemo vojno neutralni", rekao je Dodik, podsjećajući na Rezoluciju Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti.
On je dodao da je sadašnja situacija u svijetu nesigurna, zbog čega traži odgovore lokalne strukture da obezbijedi neutralnu i stabilnu sredinu.
"Mislim da je neutralna i stabilna sredina upravo ovaj stav o vojnoj neutralnosti", rekao je Dodik za Al Jazeeru Balkans.
On je podsjetio da Republika Srpska nije rekla da ide sa Rusijom ili Kinom.
"Mi smo rekli ne idemo nigdje, da želimo ostati vojno neutralni", naglasio je Dodik.
On je naveo da su neke zemlje, poput Švedske, odbile da budu u NATO-u i da se to ne smatra problemom.
"Svi čitamo kako se Donald Trump zalaže da napusti NATO, a ovdje kod nas kao da je to pitanje života i smrti, tako da bolje da sačekamo s tim", istakao je Dodik.
Odgovarajući na pitanje da li je ruski čovjek, Dodik je rekao da bi se u tom slučaju zalagao za vojni savez sa Rusijom.
"Ja mislim da treba ostati vojno neutralan", ponovio je Dodik i napomenuo da ne vidi ništa loše u tome da BiH ima dobre odnose sa Turskom kao moćnom zemljom.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je da se ne može očekivati od "Srba i Republike Srpske da podrže put ka NATO-u, kada ih je ta alijansa bombardovala osiromašenim uranijumom i direktno utjecala na ishod rata u BiH".
Odgovarajući na pitanje da li svojim stavovima rizikuje nove sankcije i izolaciju, Dodik je rekao da ne može utjecati na politiku SAD.
"Ali, niko ozbiljan u BiH ili SAD ne može očekivati da će Milorada Dodika zaplašiti nova prijetnja ili sankcije", istakao je Dodik.
On je podsjetio da je nedavno zamjeniku američkog državnog sekretara rekao da nema konsenzusa o NATO putu BiH.
"Ja govorim da je nama potrebna vojna neutralnost za sve ljude u BiH. Mislim da BiH treba potpuno demilitarizovati", naveo je Dodik.
Dje to imas dulum zemlje majstorebingov buraz wrote:Kupujem slovo H što većih dimenzija!