Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑28/11/2024 15:03
ne treba meni nego dobrom drugu kojem baš treba dokaz o poznavanju rada na racunaru, a ne zna gdje nesto tako moze dpobiti
To dobije tamo gdje je neko provjerio to znanje da li obukom ili ispitom. Isto kao i skolska diploma, vozacka dozvola, kurs za zavarivaca, pflegewerk.. Mislim, nije to potvra kao CIPS ili rodni list na koji imas pravo samim tim sto si ziv..
Alternativno vjerovatno moze otici u neku "edukacijsku kucu" i ponuditi da plati par stotina takvo sto.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑28/11/2024 13:27
kako dobiti potvrdu kojom se dokazuje poznavanje rada na računaru,osoba 25 godina zna radi na računaru a potvrdu je nekada otprilike prije 25 godina i dobila, ali je nema kod sebe
Odes kod nekoga ko je ovlasten da to provjerava, polozis test i izdaju ti papir.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑28/11/2024 13:27
kako dobiti potvrdu kojom se dokazuje poznavanje rada na računaru,osoba 25 godina zna radi na računaru a potvrdu je nekada otprilike prije 25 godina i dobila, ali je nema kod sebe
Kažeš "Tita mi znam"
I povedeš 2 svjedoka, koji kažu "Tita mi zna"
ne treba meni nego dobrom drugu kojem baš treba dokaz o poznavanju rada na racunaru, a ne zna gdje nesto tako moze dpobiti
Mi imali informatiku na fakultetu, bilo dovoljno kad sam se zapošljavao u sve 3 firme do sada.
Drug hoće da se prijavi na oglas u kojem piše da je potreban dokaz o poznavanju rada na racunaru, a nekada nakon rata je to završio u BHM , potvrde kaze nema, a BHM ne zna da li uopće više radi.
Ma državne firme to traže, evo i inzinjer naš morao imati, garant se u neku državnu firmu prijavljivao . Isto i za engleski jezik, u drzavnoj samo potvrda iako clanovi komisije ne znaju 4 riječi na engleskom reči .
Bobi wrote: ↑28/11/2024 15:54
Ma državne firme to traže, evo i inzinjer naš morao imati, garant se u neku državnu firmu prijavljivao . Isto i za engleski jezik, u drzavnoj samo potvrda iako clanovi komisije ne znaju 4 riječi na engleskom reči .
Bobi wrote: ↑28/11/2024 15:54
Ja ECDL položio u osnovnoj školi bro
Cccc, ja iz osnovne imam onu diplomu titovima stazama revolucije .
Ma te firme, koje u 2025. traze potvrdu da znas excel i internet explorer (istina excel ne zna 80% ljudi), u vremenu kad svaka baba zna snimiti i editovati video i poslati na viber treba zaobici.
Reci drugu da mu je bolje nekakav kiosk/radnjicu da nadje i da pece pilice. Cijena nek bude 11KM i ici ce ko halva
Bobi wrote: ↑28/11/2024 15:54Ma državne firme to traže, evo i inzinjer naš morao imati, garant se u neku državnu firmu prijavljivao . Isto i za engleski jezik, u drzavnoj samo potvrda iako clanovi komisije ne znaju 4 riječi na engleskom reči .