Sirija

Locked
Herr Flick

#69076 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Kikibombona

#69077 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Da se prisjetimo legende Alepa, 'zutog covjeka'... 2013 su ga maltretirali umjereni vjerski fanatici koji ne mogu shvatiti i podnijeti druge i drugacije... i odveli ga u nepoznatom pravcu...

Zna li iko sta je bilo sa ovim covjekom?
DuckZz

#69078 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Kiki znam da je Kurdska vojska dio tvog dana ali da si krenuo u propagandne vode to nisam očekivao.
Herr Flick

#69079 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

hahahhaha ima mu ko i reci :lol: :lol: :lol:
DuckZz

#69080 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Da se nisi javio u roku od 10 minuta zvao bi te preko poruke da vidim da li je sve u redu, imajući u obzir koja je tvoja uloga na temi.
exliberal-ex

#69081 Re: Sirija

Post by exliberal-ex »

DuckZz wrote:Kiki znam da je Kurdska vojska dio tvog dana ali da si krenuo u propagandne vode to nisam očekivao.
ko sto rece Herr Flick
Ti si bio dobar ali kad si poceo samo da pazis I objavljujes "revolucionare I demokrate" izgubio si ugled
Co0l

#69082 Re: Sirija

Post by Co0l »

Patak,izgubio si ugled kod asadčadi,ne znam kako ces dalje kroz zivot, :D
DuckZz

#69083 Re: Sirija

Post by DuckZz »

exliberal-ex wrote:
DuckZz wrote:Kiki znam da je Kurdska vojska dio tvog dana ali da si krenuo u propagandne vode to nisam očekivao.
ko sto rece Herr Flick
Ti si bio dobar ali kad si poceo samo da pazis I objavljujes "revolucionare I demokrate" izgubio si ugled
Imam ne jednu nego čak 3 preporuke za tebe.

1) Ima jedna opcija na ovom forumu, ako nisi skontao za 3 godine, zove "ignore" ili foe.
2) Ima jedan zanimljiv alat zove se wordpress, sa njim napraviš blog i pišeš i čitaš šta tebi odgovara, dozvoljavaš šta da drugi pišu, zarađuješ pare itd
3) Legneš i gledaš jedno 3 sata u plafon i razmišljaj "kako mentalno da budem u stanju ignorisat neke stvari, chapter 100"
Kikibombona

#69084 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

O kakvoj propagandi pricas?
Challenger__

#69085 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- SAA je, navodno, preuzela kontrolu nad naseljem Sheikh Ahmed nadomak Kweirisa...
Syrian army controls the town of Sheikh Ahmed near the besieged Kuweires Airbase
- SAA razvaljuje bandite Al Nusre južno od Alepa:

dragma
Vozim: Pješe

#69086 Re: Sirija

Post by dragma »

Kikibombona wrote:Da se prisjetimo legende Alepa, 'zutog covjeka'... 2013 su ga maltretirali umjereni vjerski fanatici koji ne mogu shvatiti i podnijeti druge i drugacije... i odveli ga u nepoznatom pravcu...

Zna li iko sta je bilo sa ovim covjekom?
5 Sep 2014
A bit of good news. The yellow man of Aleppo (Abu Zakour) is alive & well in Hamidieh area. pic taken today

Image
https://twitter.com/edwardedark/status/ ... 1451364353

Sličnu sudbinu (torturu) kao "Yellow Man" je doživio i jedan sirijski radnik u Libanu od strane onih kojima vjerski i ideološki ne pripada:
I ko zna koliko njih još na obadvije strane, od strane i jednih i drugih.

Sectarianism in Lebanon: Forced tattooing of a Syrian worker by a Shiite tattoo artist
Kikibombona

#69087 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Dragma

Hvala!

Bas mi je drago za 'zutog covjeka'! :thumbup:
DuckZz

#69088 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote:
O kakvoj propagandi pricas?
Stavljaš nepovezani stvari koje su stare koliko i sukob u Siriji, 4 godine.
Da se ovde nekoliko likova raspravlja o torturama nad random civilima, onda bi imalo smisla, da se raspravlja o torturama u xy godini ili u kojem gradu, imalo bi još visle smisla itd itd, ali kakve koristi ako se za svaki dan u Siriji mogu ispisati najmanje 7 stranica na temi, samo znači o dešavanjima a ne šuplja kazala, onda kakve koristi kada umjesto 7, imaš 10 stranica šupljiranja ?

I šta sad ja trebam da čekam tvoju reakciju i nakon 4-5 postova ću postavit istog ovog lika koji je uslikan prije par mjeseci u istom naselju u istom odijelu, na svom facebooku protiv režima itd itd. Bolje ti je piši kakvo je stanje na jugoistoku Hasake, bilo bi korisnije.
Co0l

#69089 Re: Sirija

Post by Co0l »

i onda se kiki pita zasto ga optuzuju za propagandu...
Challenger__

#69090 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Uze*ebali se simpatizeri terorista zato što Kiki pita za sudbinu legende Alepa, pa što se usput vidi profil ljudskog otpada koji predvodi tu lažnu "revoluciju"... 8)

_______

- ako sam dobro razumio, pogođen konvoj tzv. "džejš al Fath"-a u Khan Shaykhunu:

Co0l

#69091 Re: Sirija

Post by Co0l »

ANALitiĆar opet i fudbal i cijeli stadion :-D
dragma
Vozim: Pješe

#69092 Re: Sirija

Post by dragma »

Kikibombona wrote:Dragma

Hvala!

Bas mi je drago za 'zutog covjeka'! :thumbup:
Nema na čemu. Na sreću obadvojica su izvukla živu glavu.

Hoću samo da kažem, a neko je to na ovoj temi rekao prije mene, dole nema dobrih momaka, svi su loši, svi su isti. U pet deka.
Jedina razlika je to što SAA ima veću batinu u rukama.
Naslovnica

#69093 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

Neki dan sam priupitao, ali mi se čini da mi niko nije odgovorio...
Šta se dešava u Zabadaniju, niko ga više i ne spominje koliko vidim?
A jedno vrijeme je bio u vrhu ove teme.
walter kurtz

#69094 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Naslovnica wrote:Neki dan sam priupitao, ali mi se čini da mi niko nije odgovorio...
U najljepsem gradu na svijetu je primirje kao u dvije enklave vatropoklonika :mrgreen:
Kikibombona

#69095 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Naslovnica wrote:Neki dan sam priupitao, ali mi se čini da mi niko nije odgovorio...
Primirje. Dogovorili se da SAA pusti Zabadani a pobunjenicke vojske siitske enklave u Idlibu.

Hasaka

YPG napreduje jugoistocno od grada Hasaka, na ovom potezu...

Image

Ubise ih u okolini Al Hawala, ali jos nisu krenuli pucati po savovima... jos nema domino efekta kao sto je bio u ofanzivi na Gire Sipi, kada je YPG napredovao po 10 kilometara dnevno...

Zarobljeno oruzje u okolini Hawla... Lions of Rojava, stranci

Image
Image
Image
Image
Kaligula I

#69096 Re: Sirija

Post by Kaligula I »

japin_mutapi wrote:gotov je
do nove godine asad by by
...kakvu, onda, sudbinu prorices Alevitima, siitima i krscanima?...samo bez kabura i libana, molim :D ...
husein_kapetan

#69097 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:Uze*ebali se simpatizeri terorista zato što Kiki pita za sudbinu legende Alepa, pa što se usput vidi profil ljudskog otpada koji predvodi tu lažnu "revoluciju"... 8)

_______

- ako sam dobro razumio, pogođen konvoj tzv. "džejš al Fath"-a u Khan Shaykhunu:

Ako su moji izvori u pravu "pravi" okrsaji u Alepu tek predstoje... i mislim da nimalo jednostavno nece biti..ni za koga..nesto kao majka svh borbi... za nevjerovati je kolika koncentracija i kolicina interesa kruzi oko ovog gràda i okolice.. ne zelim vjerovati da sve ovo sluzi za nekakvo "bolje pozicioniranje" glede buducih pregovora..
Challenger__

#69098 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Samo nastavi Kapetane, dopuni svoju misao...

______
Američki satelit detektovao "bljesak toplote" prije pada ruskog aviona

Sateliti sa detektorima za infracrveno zračenje u vlasništvu SAD-a mogli bi doprinijeti novom koraku u rješenju misterije pada ruskog putničkog aviona prilikom kojeg je poginulo 224 putnika i članova posade.

Podaci sugerišu da je do pojave toplotnog bljeska došlo prije samog pada, što ukazuje na mogućnost eksplozije. Interpretatori podataka nagađaju da je eksploziju uzrokovala bomba ili rezervoar goriva, prenosi NBC.

U isto vrijeme, podaci sa satelita smanjuju vjerovatnoću upotrebe projektila jer nije registrovan toplotni trag koji takvo oružje ostavlja na putu do svoje mete.
Klix.ba

A satelitskog snimka u slučaju pada MH17* - "nema"... :zzzz:
Co0l

#69099 Re: Sirija

Post by Co0l »

:lol:
Kikibombona

#69100 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Evo sta kaze jedan pouzdan tviteras, koji dobija informacije sa terena...
#Al_hawl
Most of #IS terrorists could not resisting in their positions & they prefer to flee leaving behind their weapons and their vehicles
Utjerali im strah u kosti! I kod njih psiha radi...
Locked