Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
1946--1987

#69051 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1946--1987 »

Ako nista dobro ga spremit na pauzi i pustit sa lanca prvo kolo dole u mostaru, ima da grize to je sigurno :mrgreen:
Dobar je Deni, uz pravo vodjenje i dobru spremu moze bit siguran u nekih 18 igraca.

Sretno Deni, da Bog da se popisao skepticima po glavi :mrgreen:
R2D2_SA

#69052 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Meni super ovo za Simeunovića. Klasično desno krilo koje nama treba. Hebibović out, ovaj in. Gledao sam ga kad je igrao protiv komišinica na Grbavici, čini mi se proljetos i bio je ubjeeeeeeeedljivo najbolji u Zrinjskom, polomio ih na desnoj strani. Pola godine što nije igrao je ništa. A da ponovim nešto što sam rekao ranije - obratite se Tanu, recite zinula nam guzica, hoćemo dominaciju, hoćemo da trošimo pare pa da se šetamo ligom. Pa kad opet kiksamo sve ćemo po redu jer imaju velike plate, skupo plaćeni a ništa urađeno. Halo ba, dolazi kao slobodan igrač, za krompir maraka, a sumnjam da će mu plata biti nešto velika. Neka odigra jednu dobru sezonu i tušnuti ga za neku finu lovu nekome i eto zarade. Izgleda da brzo zaboravljamo šta je uopšte bio prvi cilj vađenja kluba iz govana - SAMOODRŽIVOST!.
1946--1987

#69053 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 1946--1987 »

Tako je R2D2, mnogi bi da se dovode igraci po 200.000 eura i vise plate da se potpisuju ugovori pa onda za 5 godina da nam to dodje glave.Samoodrzivost, pokupit sta valja iz lige a ja mislim da Deni valja.Uostalom eto vam Bekica obojica i Rustem.Prvi sam ih ja osporavao....
sarajevo999999

#69054 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sarajevo999999 »

Kad planirate iz samoodrživosti preći u respektabilan Europski klub?
R2D2_SA

#69055 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Mislis kad planiraju :D ?

Po meni prvo treba lovu prvo zaraditi, uzimati za džaba ili za siću (dobre, potencijalne igrače) i prodavati za finu lovu pa onda tek kupovati, postepeno dizati ljestvicu. A ubost ćemo i tu Evropu, kad tad, bitno je temelje ne raskopavati. Nama je sada bitno i ovo da Cimi igra, 90 minuta u pobjedi protiv Borusije D jer moramo graditi imidz poput Dinama Z, imidz kluba koji prodaje dobre igrace pa ce nam se uvijek kadar pratiti i prodavati za još bolju lovu.

S obzirom da je Simeunović po svemu sudeći naš ja mu želim puno sreće i dobrih igara, da se pokaže kao pun pogodak :thumbup:
Cossack

#69056 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

1946--1987 wrote:Tako je R2D2, mnogi bi da se dovode igraci po 200.000 eura i vise plate da se potpisuju ugovori pa onda za 5 godina da nam to dodje glave.Samoodrzivost, pokupit sta valja iz lige a ja mislim da Deni valja.Uostalom eto vam Bekica obojica i Rustem.Prvi sam ih ja osporavao....
Bosna ASA je to pokušala. Svima je poznato kako je to završilo.
nKrkan

#69057 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

Deni pravi momak !

Deni > Okić
Megiddo

#69058 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Megiddo »

Ja znam da sam negdje čitao za ovog momka
Kako javlja portal TuttoNapoli vodstvo kluba iz Napolia željelo bi dovesti dvojicu perspektivnih igrača. Na meti se našao krilni igrač Zrinjskog Deni Simeunović te 18-godišnji Cipranin Leandros Lillis, a zanimljivi su Napoliju koji je već kontaktirao njihove zastupnike.
... za njegove usluge bio zainteresiran ukrajinski Metalurg koji je u klub poslao i službenu ponudu.

Zrinjski je odbio ponudu što se već ovoga ljeta pokazalo kao pravi potez jer mnogo već interes za usluge Simeunovića iskazali su njemački Wolfsburg i portugalski Nacional.
U nekim medijima danas se pojavila vijest da Deni Simeunović u zimskom prijelaznom roku napušta Zrinjski i odlazi u njemački Werder.

Izvor 1
Izvor 2
Izvor 3
HowForWhom

#69059 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by HowForWhom »

Bio je dulja "zanimljiv" i Gladbachu
Civa, cini mi se, Dortmundu.
Bio je Dzemo i u Leverkusenu.... i tako
Raigor Stonehoof

#69060 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Pitar_na_motoru wrote:Bio je dulja "zanimljiv" i Gladbachu
Civa, cini mi se, Dortmundu.
Bio je Dzemo i u Leverkusenu.... i tako
da on hoce bit dobar ko dulja, cimi i dzemo svojevremeno, bio bi odlicno pojacanje.
HowForWhom

#69061 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by HowForWhom »

Ma da Bog da otisao u Napoli od nas...
sencobih

#69062 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Ja mislim da on u boljem klubu od našeg neće zaigrati nikada, opet mlad je pa ko zna, mozda nas sve iznenadi
Last edited by sencobih on 14/12/2015 15:30, edited 1 time in total.
vicious

#69063 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vicious »

sarajevo999999 wrote:Kad planirate iz samoodrživosti preći u respektabilan Europski klub?
U četvrtak.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#69064 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Sarajevski-Seljak wrote:@Nort @Velkoski

Niko nije rekao da je ovo mega pojacanje, da je on taj koji ce donjeti prevagu u borbi za titulu. Doveden je valjda sa nekim razlogom, ne znam jel na zelju Jesica, vidjecemo.

Bar vas dvojica ste realni, nemojte skakati pred rudu, mozda Deni iznenadi, sabura :thumbup:
Ne mogu da ne skačem, meni je ovo cirkus od dovođenja igrača, jbg.

Po zadnjim informacijama šefu ne valja Krle, al' zato dovodimo ovog propalog talenta. :roll:
nKrkan

#69065 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by nKrkan »

DoćeJošBoljiOdKrleta 8)
Reglan

#69066 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Ne valja nam Velkoski al nam valja Deni. :place1: :place1: :fight: :facepalm: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:
R2D2_SA

#69067 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Ne kontam cemu takav negativan stav prema Simeunoviću, momak dolazi za dzaba, 23 godine ima i igra desno krilo koje mi nemamo! Bez potrebe se pravi neka usporedba sa Krstom, a bas nikakve veze poziciono nemaju. Mi nemamo klasicno desno krilo, treba nam brz igrac sa dobrim centarsutom. Dulja lijevo, Deni desno :thumbup: By the way igrao je sa Am. Bekićem već, vjerovatno ga je on i preporučio a i privukao da igra za nas.

https://www.youtube.com/watch?v=CajYnQHXTEs

Ovdje se neki ponašaju kao da imamo milione za dovođenje igrača a opet kao da imamo marku u džepu. Opustite se. Svakoga treba pustiti da se pokaže. Tek je u januaru prelazni, ko zna ko još dolazi, da li će ovaj i biti za prvog tima ili tek rezerva za poziciju, tek i pripreme dolaze pa neka se svi bore za svoju poziciju i svoju guzicu, pa tako i Krle među njima.
Sarajevski-Seljak

#69068 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sarajevski-Seljak »

R2D2_SA wrote:Ne kontam cemu takav negativan stav prema Simeunoviću, momak dolazi za dzaba, 23 godine ima i igra desno krilo koje mi nemamo! Bez potrebe se pravi neka usporedba sa Krstom, a bas nikakve veze poziciono nemaju. Mi nemamo klasicno desno krilo, treba nam brz igrac sa dobrim centarsutom. Dulja lijevo, Deni desno :thumbup: By the way igrao je sa Am. Bekićem već, vjerovatno ga je on i preporučio a i privukao da igra za nas.

Ovdje se neki ponašaju kao da imamo milione za dovođenje igrača a opet kao da imamo marku u džepu. Opustite se. Svakoga treba pustiti da se pokaže. Tek je u januaru prelazni, ko zna ko još dolazi, da li će ovaj i biti za prvog tima ili tek rezerva za poziciju, tek i pripreme dolaze pa neka se svi bore za svoju poziciju i svoju guzicu, pa tako i Krle među njima.

:thumbup:
Stroj-2

#69069 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Stroj-2 »

Livaja je slobodan....

Kažem samo.... 8-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#69070 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Velkoski wrote: Po zadnjim informacijama šefu ne valja Krle, al' zato dovodimo ovog propalog talenta. :roll:
Znaci, uskoro mijenjas nik :skoljka: ...pih.... :mrgreen:
jeza u ledja

#69071 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

U pravu su ovi koji kazu da smo se odusevljavali zvijezdama, a kritikovali neke transfere koji su se poslije pokazali odlicnim.
Duljevic recimo nije bas kritikovan, ali smo bili ono totalno ravnodusni sto je dosao. Amer Bekic je dosao da sjedi za debele klupe. Rustemovic, who? Almir Bekic, sta ce nam on? (ovo sam i ja govorio :D ). Dok smo na recimo Hebibovica svrsavali. Ostrakovic se prizivao godinama. Danas, kao da nikad nije postojao. O zvijezdama koje su dosle da ne govorimo.
No to ne znaci da ce tako uvijek biti.
Ne znam sta je problem sa ovim Simeunovicem, odnosno sto nije igrao? On je i proslu polusezonu bio igrac koji je samo ulazio sa klupe. Njega je izgleda Todorovic poslao tamo. :o
One anamo sezone je razvaljivao kad su uzeli tituu, medjutim ni tad se nije bas naigrao koliko vidim.

Stranac je. Nije bas previse mlad. Ne znam. Ne izgleda obecavajuce, ali teren je jedino mjerilo.
al-em

#69072 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by al-em »

Ne moze ovaj simeunovic biti losiji od okica.
north

#69073 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by north »

Drugačije je kad ovakvog igrača dovedeš na početku sezone, kada svi imaju po 0 bodova, gdje jedan ili dva kiksa ništa ne znače, imaš puno prostora i vremena za manevar, a drugo je kada imaš još 12 kola do kraja, -6 i sve ostao da se ne ponavljamo po sto puta, a ne smiješ maltene kiksati do kraja prvenstva, svaka utakmica je biti ili ne biti...Zbog toga mi se ovaj potez ne sviđa, da je on došao odmah poslije titule, rekao bih ok, neka ga, ima se vremena, ali ovo je sada nešto sasvim drugo...Ok, neko će reći, polako nije gotov prelazni rok, ima još vremena, ali što bi se reklo "ako se po jutru dan poznaje..." :oops:

Ješić kaže u emisiji ne smijemo pogriješiti sa pojačanjima, i onda dovedeš igrača koji čitavu polusezonu ne igra, valjda ga trener ne gotivi, a inače je u Zrinjskom najbolji :-) ....Još stranac i uzima ti svkako ograničen broj stranaca :? .....Ali dobro, pokazaće se šta vrijeme nosi i kako će to sve izgledati....Nije hrakanje, ali nije zabranjeno valjda reći da ti se nešto ne sviđa, a da odmah se ne krene u kontru, u fazonu šta vi hoćete igrača iz lige petice, sa ugovorom pola miliona po sezoni, polako biće to sve ok (ova mi je najjača kad se tješiš bez prevelikog pokrića :D ) i sl. vrlo klimavi alibiji :oops:
missko

#69074 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by missko »

Zna li iko kakva je situacija sa Misketom jel slobodan?
On bi bio extra
jeza u ledja

#69075 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Palo mi na pamet. Amer Bekic je razvaljivao u Zrinjskom par sezona i onda ga na polusezoni klupirase i on presjedio manje vise citavo proljece. (nije bas ovako ko Simeunovic). A bio im glavni napadac.
Onda na ljeto dosao kod nas.
Locked