Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#69026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

r_faruk wrote:
seoBIH wrote:
r_faruk wrote: Ali bosnjo bi da pripazi telemach jer suosjeca sa njima.....
Ne, i ja trazim maksimalno za ono sto placam. Ipak ja nisam klasicni bosnjo koji prijeti preko foruma, vec fino vratim opremu pa uzmem kod drugog operatera, kod njih sve radi i sve u roku :) @Telemach zna za moje zahtjeve i zahtjeve sam dobio. Da nisam, koristio bi drugog operatera.

Sto se tice tebe i slicni da VI NESTO HOCETE, imaju na umu da ste vi MANINJA koja dolazi na red, tek kada se otklone vaznij problemi. To sto se tebi ne cini ok, je do tebe, a sve drugo je nacin poslovanja. Par korisnika koji imaju problem s jbenim EPG se ne moze mjeriti sa hiljadama korisnika koji ocekuju poboljsanje, ili inovacije neke bas korisne usluge.

Ocigledno, kako sam i napisao, nemas dodira sa IT sektorom i nacinom funkcionisanja, rjesavanjem problema, prioritetima, mogucnostima i sl.
Ja ne rjesavam nista preko foruma nego licno sa onim pruzaocima usluga s kojim imam problem. Vidjeces kako je to kad pocnes placati racune...... A s telemachom sam davno rjesio svoj problem. Korisnik sam HS-a i uzivam druge pogodnosti koje mi daleko vise odgovaraju od onih koje ima vecina korisnika. Telemach podrska i njihovi serviseri su mi staroj sjebali sve kanale pa sam ja morao ici i raditi njihov posao i naravno, ono sto nije bilo u stanju njihovo osoblje, popravio sam ja, i da, rekao sam im to licno. S obzirom da na tri adrese imam telemach/HS, mislim da imam pravo da im im kazem ukoliko mi se nesto ne svidi (imao bih pravo da je telemach samo na jednoj od tih adresa). Medjutim, kao sto sam i rekao ocigledno je da vecina ljudi suosjeca sa ovim velikim kompanijama, sto je van svake pameti. I sta je telemach poboljsao? Ci modul ne mozes koristiti u punom kapacitetu, ne mozes ih dobiti onoliko koliko hoces, uvalili pink kanale (odron zivi), jedina stvar koja je cesca od reklama je Rambo na cine(nesto) kanalu i jos dobijes zamracenje kanala....
Ja sam dobio one usluge koje mi odgovaraju, a ono sto bih zelio od telemacha, oni to ne mogu ostvariti. Da postoji ista bolje od ovoga sto sada imam, imao bih to.....

Dakle, ko god nema dodira sa it sektorom ne smije koristiti telemach i traziti bolju uslugu sve dok ne shvati kako funkcionise it sector..... Imajuci na umu da ovako razmislja vecina ljudi u svim sferama zivota u ovoj nam zemlji, nije ni cudo sto smo u qrcu
@r_faruk,
Možete nam dostaviti primjedbu sa podacima u pp i provjerit ćemo sve što je potrebno.
Telemach

#69027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

r_faruk wrote:
seoBIH wrote:
r_faruk wrote: Ali bosnjo bi da pripazi telemach jer suosjeca sa njima.....
Ne, i ja trazim maksimalno za ono sto placam. Ipak ja nisam klasicni bosnjo koji prijeti preko foruma, vec fino vratim opremu pa uzmem kod drugog operatera, kod njih sve radi i sve u roku :) @Telemach zna za moje zahtjeve i zahtjeve sam dobio. Da nisam, koristio bi drugog operatera.

Sto se tice tebe i slicni da VI NESTO HOCETE, imaju na umu da ste vi MANINJA koja dolazi na red, tek kada se otklone vaznij problemi. To sto se tebi ne cini ok, je do tebe, a sve drugo je nacin poslovanja. Par korisnika koji imaju problem s jbenim EPG se ne moze mjeriti sa hiljadama korisnika koji ocekuju poboljsanje, ili inovacije neke bas korisne usluge.

Ocigledno, kako sam i napisao, nemas dodira sa IT sektorom i nacinom funkcionisanja, rjesavanjem problema, prioritetima, mogucnostima i sl.
Ja ne rjesavam nista preko foruma nego licno sa onim pruzaocima usluga s kojim imam problem. Vidjeces kako je to kad pocnes placati racune...... A s telemachom sam davno rjesio svoj problem. Korisnik sam HS-a i uzivam druge pogodnosti koje mi daleko vise odgovaraju od onih koje ima vecina korisnika. Telemach podrska i njihovi serviseri su mi staroj sjebali sve kanale pa sam ja morao ici i raditi njihov posao i naravno, ono sto nije bilo u stanju njihovo osoblje, popravio sam ja, i da, rekao sam im to licno. S obzirom da na tri adrese imam telemach/HS, mislim da imam pravo da im im kazem ukoliko mi se nesto ne svidi (imao bih pravo da je telemach samo na jednoj od tih adresa). Medjutim, kao sto sam i rekao ocigledno je da vecina ljudi suosjeca sa ovim velikim kompanijama, sto je van svake pameti. I sta je telemach poboljsao? Ci modul ne mozes koristiti u punom kapacitetu, ne mozes ih dobiti onoliko koliko hoces, uvalili pink kanale (odron zivi), jedina stvar koja je cesca od reklama je Rambo na cine(nesto) kanalu i jos dobijes zamracenje kanala....
Ja sam dobio one usluge koje mi odgovaraju, a ono sto bih zelio od telemacha, oni to ne mogu ostvariti. Da postoji ista bolje od ovoga sto sada imam, imao bih to.....

Dakle, ko god nema dodira sa it sektorom ne smije koristiti telemach i traziti bolju uslugu sve dok ne shvati kako funkcionise it sector..... Imajuci na umu da ovako razmislja vecina ljudi u svim sferama zivota u ovoj nam zemlji, nije ni cudo sto smo u qrcu
Telemach

#69028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote:Ljudi jesu i imaju pravo biti nezadovoljni poslovnim potezima Telemacha u zadnjih 2 godine. Mnogo je odluka donešeno koje ne idu u prilog korisnicima. Dobio sam ponudu za produženje ugovora. Istom definitivno nisam zadovoljan i sigurno neću produžavati Ugovor u narednom periodu. Ako se pojavi neka bolja akcija ili konkurencija znat ću šta raditi. Ali ovom posljednjom ponudom za produženje ugovora zaključio sam da je daleko bolje imati manje pakete jer se mnogo više može izvući kao benefit po osnovu lojalnosti. Inače bih potpisao bez razmišljanja novi ugovor ali i dalje sam ljut zbog posljednjih povećanja cijena, a nakon dobivene ponude za produženje ugovora definitivno sam odlučio da isti neću produžavati.
@aditon,
Žao nam je ukoliko Vam nije odgovorala ponuda za obnovu Ugovora. Naravno da korisnici mogu očekivati nove pogodnosti i unapređenje usluge ubrzo i potrudit ćemo se učiniti Vas zadovoljnim.
Telemach

#69029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakabanja213 wrote:Moguce da oni to jos uvijek nisu aktivirali. Posto su mi minteri bili u subotu i pustili taj paket. Do sada minje na toj adresi bula analogna.
@kakabanja213,
Paket će Vam ubrzo biti dostupan. Za sve dodatne informacije nam možete pisati u pp.
afannedim

#69030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Tek kad vidite na telemach srbija promjene tada će i ovi da rade nešto
dowydyenya

#69031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Telemach uradite napokon nesto vise sa cl modulima , bar da mogu gledati par dana unazad kanale ili da se smanje pretplate zbog opcije koju imam a ne mogu da koristim.Napominjem ne zelim reciver.
MTV

#69032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ne znam koliko je tacan portal al sam nasao na satelitskom forumu u Total TV temi

http://zadnjenovice.info/news/telemach- ... uid=232134

https://satelitskiforum.com/sf/index.ph ... post231774
fusion_ba

#69033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Rekose da sa Totala izlaze Sundance i JimJam. Nadam se da ostali kanali ostaju i na Totalu i Telemachu.
Ipak je Minimax dosta gledan kod djece.
Jedino ako ih je AMC primorao da ako izbace jedan kanal onda moraju sve. Pitanje hoce li onda OBN prezivjeti. :lol:
agent_zero

#69034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Jel ovo bio neki update firmware-a za STB sinoć?
MTV

#69035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

fusion_ba wrote:Rekose da sa Totala izlaze Sundance i JimJam. Nadam se da ostali kanali ostaju i na Totalu i Telemachu.
Ipak je Minimax dosta gledan kod djece.
Jedino ako ih je AMC primorao da ako izbace jedan kanal onda moraju sve. Pitanje hoce li onda OBN prezivjeti. :lol:
Ja sam naglasio ne znam koliko je to tacno. Svasta na ovim portalima zna pisat a znam da su rekli da total ukida Sundance i JimJam.
U LOLi ima samo AMC, Minimax i OBN :lol:
Mtel je do nedavno imao samo OBN pa su uvrstili sve ove AMC, Minimax, CBS Reality, Jim Jam i Outdoor (valjda nisam neki preskocio).
fusion_ba

#69036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

MTV wrote: Mtel je do nedavno imao samo OBN pa su uvrstili sve ove AMC, Minimax, CBS Reality, Jim Jam i Outdoor (valjda nisam neki preskocio).
imao je mtel davno Minimax i CBS Reality i JimJam...Pa je CBS i JimJam izbacio (za minimax ne znam)...Izgleda da su ih onda ponovo ubacili....Imali su i MGM davno pa su ga izbacili kad je taj kanal postao AMC...Sad znaci imaju cijelu AMC ponudu osim Sundance
MTV

#69037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Imaju i Sundance sad sam provjerio. Br 338.
https://mtel.ba/Televizija/TV-ponuda/TV-paketi
Ma na ovaj suncani uvijek zaboravim :lol: :lol:

Oni imaju komplet AMC paket.
crnivrag

#69038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote:
MTV wrote: Mtel je do nedavno imao samo OBN pa su uvrstili sve ove AMC, Minimax, CBS Reality, Jim Jam i Outdoor (valjda nisam neki preskocio).
imao je mtel davno Minimax i CBS Reality i JimJam...Pa je CBS i JimJam izbacio (za minimax ne znam)...Izgleda da su ih onda ponovo ubacili....Imali su i MGM davno pa su ga izbacili kad je taj kanal postao AMC...Sad znaci imaju cijelu AMC ponudu osim Sundance
Ovo je opet sranje i prepucavanje na relaciji SBB - MTS, i onda moraju korisnici iz ostalih zemalja da ispaštaju zbog njihovih infantilnih natjecanja.

Sad ostajemo bez 7 kvalitetnih kanala samo zato što se vlasnici SBB-a i MTS-a ponašaju kao mala djeca.

Ne treba ni napominjati da je većina tih kanala bila dio "Proširenog paketa" koji sad više skoro nema nikakvog smisla.

Sad će Logosoft dobiti sve kanale AMC grupacije, a mi ćemo ostati bez njih.

Mislim da je vrijeme da se prelazi kod drugog operatera, sreća pa imam izbor od 3 ostala operatera u ulazu, koji ne prave ovakve glupe poteze.
Benq

#69039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote: Ovo je opet sranje i prepucavanje na relaciji SBB - MTS, i onda moraju korisnici iz ostalih zemalja da ispaštaju zbog njihovih infantilnih natjecanja.

Sad ostajemo bez 7 kvalitetnih kanala samo zato što se vlasnici SBB-a i MTS-a ponašaju kao mala djeca.
Ja se iskreno nadam da se to nece desiti, jer je CBS Reality kanal koji se najvise gleda, kako kod mene, tako i kod mojih prijatelja, komsija..
MTV

#69040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Mozda su se ugledali na LOL koji je mjesecno ukidao po minimalno jedan kanal :lol: :lol:

Ma crni ovo nista vise nije 100% sigurno. A LOL i mtel kao da nisu u istom vlasnistvu. LOLa najvise HD kanala i Cinestar kanali a mtel komplet AMC i SK paket bez SK u HD. Onda TM ima komplet Disvovery paket dok LOLmtel nemaju komplet discovery. A Txtv nema FOXov paket. BHT sta ce ti vise od 5 Mbps sa najvise lokalaca i web kamera. Tuga ljudi tuga.
fusion_ba

#69041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Ja se nadam da se taj sukob SBB-mts nece odraziti na BiH jer kod nas Telemach i mtel dosta dobro saradjuju. Razmijenili su SK i Arene.
Benq

#69042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MTV wrote:Mozda su se ugledali na LOL koji je mjesecno ukidao po minimalno jedan kanal :lol: :lol:
Evo hajmo reci da to bude tako kao sto pisu na portalima, koja je dostojna zamjena kanalu CBS Reality ?
crnivrag

#69043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote:Ja se nadam da se taj sukob SBB-mts nece odraziti na BiH jer kod nas Telemach i mtel dosta dobro saradjuju. Razmijenili su SK i Arene.
Odraziće se ne brini ništa, kod njih sve ide na nivou grupe, pa tako i ovo sranje.

Usput ovo je moj zadnji post na Telemach temi, dosta mi je više preseravanja, i degradacije usluge u posljednih godinu dana.
MTV

#69044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Benq wrote:
MTV wrote:Mozda su se ugledali na LOL koji je mjesecno ukidao po minimalno jedan kanal :lol: :lol:
Evo hajmo reci da to bude tako kao sto pisu na portalima, koja je dostojna zamjena kanalu CBS Reality ?
Pink Reality. :lol: :lol:
Zaebaem se samo je slican naziv nista vise.

Sjecam se tog kanala kad sam bio na HS i tada se zvao Zone Reality.
Benq

#69045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MTV wrote: Pink Reality. :lol: :lol:
Zaebaem se samo je slican naziv nista vise.

Sjecam se tog kanala kad sam bio na HS i tada se zvao Zone Reality.
Eh ne znam.. nadam se samo da ce uskoro "uletit" sa nekim novitetima, kao sto i najavljuju, jer ce izbacivanje AMC kanala biti veliki gubitak.
Telemach

#69046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dowydyenya wrote:Telemach uradite napokon nesto vise sa cl modulima , bar da mogu gledati par dana unazad kanale ili da se smanje pretplate zbog opcije koju imam a ne mogu da koristim.Napominjem ne zelim reciver.
@dowydyenya,
Trenutno, navedene opcije nisu podržane na Cam Modulu. Ukoliko nastanu izmjene, bit ćete obaviješteni.
fusion_ba

#69047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote:
fusion_ba wrote:Ja se nadam da se taj sukob SBB-mts nece odraziti na BiH jer kod nas Telemach i mtel dosta dobro saradjuju. Razmijenili su SK i Arene.
Odraziće se ne brini ništa, kod njih sve ide na nivou grupe, pa tako i ovo sranje.

Usput ovo je moj zadnji post na Telemach temi, dosta mi je više preseravanja, i degradacije usluge u posljednih godinu dana.
Pa i nije bas. Eto cist primjer SK i Arene koje nisu razmijenjene u SBB i MTS
semirsar

#69048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote:
dowydyenya wrote:Telemach uradite napokon nesto vise sa cl modulima , bar da mogu gledati par dana unazad kanale ili da se smanje pretplate zbog opcije koju imam a ne mogu da koristim.Napominjem ne zelim reciver.
@dowydyenya,
Trenutno, navedene opcije nisu podržane na Cam Modulu. Ukoliko nastanu izmjene, bit ćete obaviješteni.
Naravno, samo nam jos potvrdite da ste isli u nabavu 1.3 Cam Modula a ne onih famoznih 1.4 jerbo bi mogla glava da vas zaboli od njiha, posto su tek 5 godina na trzistu i jos su vam suvise moderni za nas seljake. :thumbup:
MTV

#69049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Jedno malo glupo pitanje. Radi li vama rtv forum?! Na FB napisase da je ponovo online a meni na Teletu 2 pise da ne radi kad ga otvorim.
Benq

#69050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

MTV wrote:Jedno malo glupo pitanje. Radi li vama rtv forum?! Na FB napisase da je ponovo online a meni na Teletu 2 pise da ne radi kad ga otvorim.
Radi, ocisti cache iz browsera i trebalo bi radit.
Locked