Nikad čula. Možda doktor zna?sadie_forever wrote:Sta znaci gusta plodna voda? sestra mi je trudna i doktorica je na pregledu rekla da ima gustu vodu,na internetu skroz slabo o tome
julisiz es grant wrote:...
Moderator: anex
Nikad čula. Možda doktor zna?sadie_forever wrote:Sta znaci gusta plodna voda? sestra mi je trudna i doktorica je na pregledu rekla da ima gustu vodu,na internetu skroz slabo o tome
julisiz es grant wrote:...
Gusta ne znači ništa. Nije precizirano na kom pregledu. Ako je na UZ, tu se samo može vidjeti je li voda zamućena ili ne. Ako jeste, to može značiti da sadrži krpice vermiksa, onog bijelog što bude po bebi (normalan nalaz) ili mekonija, bebine stolice (patološki nalaz). To dvoje se može razlikovati samo amnioskopijom, koja se sve manje radi, a šteta, jer je korisna metoda.JanuaryJones wrote:Nikad čula. Možda doktor zna?sadie_forever wrote:Sta znaci gusta plodna voda? sestra mi je trudna i doktorica je na pregledu rekla da ima gustu vodu,na internetu skroz slabo o tomejulisiz es grant wrote:...
julisiz es grant wrote:Gusta ne znači ništa. Nije precizirano na kom pregledu. Ako je na UZ, tu se samo može vidjeti je li voda zamućena ili ne. Ako jeste, to može značiti da sadrži krpice vermiksa, onog bijelog što bude po bebi (normalan nalaz) ili mekonija, bebine stolice (patološki nalaz). To dvoje se može razlikovati samo amnioskopijom, koja se sve manje radi, a šteta, jer je korisna metoda.JanuaryJones wrote:Nikad čula. Možda doktor zna?sadie_forever wrote:Sta znaci gusta plodna voda? sestra mi je trudna i doktorica je na pregledu rekla da ima gustu vodu,na internetu skroz slabo o tomejulisiz es grant wrote:...
Pretpostavljam da je navedeni nalaz viđen na UZ. A na UZ, u odsustvu drugih patoloških nalaza, relevantna je samo količina pl. vode, tj. ima li je malo ili previše, a razlog sam naveo na početku posta.
Doktori danas često, da bi impresionirali pacijenta, navode sve što vide, iako nekad znaju da to nije bitno. Moj je stav da se sve što nema naučno dokazanu kliničku vrijednost ne navodi, jer se time samo bespotrebno pacijentu usađuje sumnja i briga. A kad si jednom nešto naveo, dužan si objasniti pacijentu šta bi to moglo značiti i šta misliš učiniti po pitanju toga.
Tih traka sam vidjala u fisu, bez ikakvih zezancijaJanuaryJones wrote:Gdje da nadjem jednostavnu, široku pamučnu traku za glavu za bebu (bez glomaznih cvjetova i mašni) osim u babysaurusu?
I ima li igdje kod nas da se kupi motorička kocka?
Da, i to još fali dijelova, baš su bezobrazno skupi, a u Njemačkoj nova jeftinija nego što oni prodaju. Čisti bezobrazluk.Cholina_Lokica wrote:Tih traka sam vidjala u fisu, bez ikakvih zezancijaJanuaryJones wrote:Gdje da nadjem jednostavnu, široku pamučnu traku za glavu za bebu (bez glomaznih cvjetova i mašni) osim u babysaurusu?
kocku nisam ni ja nikad nasla, htjela istu, ali nema, ima na dobrinji one.polovne stvari, ali prodaje polovnu za 50km, ne dam iz principa
Kao sto kaze kolegica u Fisu sam ja uzimala trakice bez ikakvih kerefeka na njima... A ija sam isto trazila i jos uvjek trazim ovu kocku, i takodje nedam iz prinicipa ovoj na dobrinji, uzas! Ako uspijete negdje naci, ako vam ne bude problem da napisteJanuaryJones wrote:Da, i to još fali dijelova, baš su bezobrazno skupi, a u Njemačkoj nova jeftinija nego što oni prodaju. Čisti bezobrazluk.Cholina_Lokica wrote:Tih traka sam vidjala u fisu, bez ikakvih zezancijaJanuaryJones wrote:Gdje da nadjem jednostavnu, široku pamučnu traku za glavu za bebu (bez glomaznih cvjetova i mašni) osim u babysaurusu?
kocku nisam ni ja nikad nasla, htjela istu, ali nema, ima na dobrinji one.polovne stvari, ali prodaje polovnu za 50km, ne dam iz principa
Tih trakica ima i u Bingu,Konzumu,kosta marku ili dvije.JanuaryJones wrote:Gdje da nadjem jednostavnu, široku pamučnu traku za glavu za bebu (bez glomaznih cvjetova i mašni) osim u babysaurusu?
Mi smo svog vodili u Biohem.Magarece_godine wrote:Gdje dvogodisnjaka odvesti da radi alergotest? I preporuka za pulmologa?
Sta vam je ta kocka da kupim unucicima ako je sta fino , "pedagosko"CherryLips wrote:Tih trakica ima i u Bingu,Konzumu,kosta marku ili dvije.JanuaryJones wrote:Gdje da nadjem jednostavnu, široku pamučnu traku za glavu za bebu (bez glomaznih cvjetova i mašni) osim u babysaurusu?
A kocka,sad ne znam bas da li je ista...ugl ima neka u Ikei i Bimacu
Edit: sjetih se da sam slicno vidjala i na stranici one radnje sa Ciglana sto prodaje Brittax i Romer,kako se ono zove....Djeciji svijet ili tako nesto...
Ma i ova naredna je od 9-18 kg ,tj od 0-10 i od 9-18 kg.insomnia78 wrote:Imas sjedalice za djecu od 9 kila
S moje sokoćalo
Ma sve to ok,ali bebac ne sjedi ...a jos malo pa 13 kila..insomnia78 wrote:Imas sjedalice za djecu od 9 kila jer ako budes cekala 13 kila
Kod mene se mala vec godinu i malo i jace vozi u sjedalici. Hoda, trci, prica, pjeva a nema jos 13 kila [emoji23]
S moje sokoćalo
Ma jest i to sto kazes....to cojk u mene kaze -previse detaljises:)insomnia78 wrote:Ma nece mu nista biti, neces ga 24h drzati u sjedalici
Bolje nego da se djete pati
S moje sokoćalo
Moje auto ima puljku koja blokira otvaranje zadnjih prozora. Kao i blokiranje otvaranja zadnjih vrata iznutra...CherryLips wrote:Koje ste zastite koristili za prozore,da djeca ne mogu otvoriti?
I jesu li sve autosjedalice-jaje iste sirine,duzine,je li se sve rade po istom standardu? Muka sa bebom,ramena mu vise ne mogu stati,bas mu mala,a ne sjedi i nema 13 kg da ga prebacim u narednu sjedalicu...
Mislila sam na prozore u stanusabanss wrote:Moje auto ima puljku koja blokira otvaranje zadnjih prozora. Kao i blokiranje otvaranja zadnjih vrata iznutra...CherryLips wrote:Koje ste zastite koristili za prozore,da djeca ne mogu otvoriti?
I jesu li sve autosjedalice-jaje iste sirine,duzine,je li se sve rade po istom standardu? Muka sa bebom,ramena mu vise ne mogu stati,bas mu mala,a ne sjedi i nema 13 kg da ga prebacim u narednu sjedalicu...
Ako to ima Skoda vulgaris za koju svi kazu da ima najmanje opreme na svijetu onda vjerujem da nema auta koje to nema