Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6901 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Not My Idea wrote:najvece cuvana tajna u gumnaziji :)
Nikad cuo. Doduse nije mi predavala, pa mozda zato. Mada sam za bombu saznao vrlo brzo :D

Znam da se pricalo da je Naser "navodno" bio u vezi i zarukama sa nekom ucenicom, ali sam to uvijek pripisivao mahalanju i izmisljotinama.
Not My Idea

#6902 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Naser je prije predavao i u Ekonomskoj i vazda se za njim vukle neke neprimjerene price, da voli dodirnut ucenice, da ima neumjesne komentare itd...ne znam..

u gimnaziji je vazda bilo cudnih situacija...cistacica preko noci postade sekretarica itd :lol: al haj, bilo je lijepo bez obzira na profesore koji u normalnim drzavama ne bi smjeli ni pric skolama a kamoli predavat...
dezurni_ucenik

#6903 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Not My Idea wrote:najvece cuvana tajna u gumnaziji :)
Kako li je to uspjelo zataskavati se sve ove godine.
nacho_

#6904 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

ExNihilo wrote:Dževdana je karina.
ExNihilo wrote:Jebote, ako išta možeš zanimljivim učiniti, to je fizika. Dževdana je uspjevala i od teorije relativnosti napraviti uspavanku i smor. Monoton glas kao da je na samrti. Bolje da pusti na času Sagana i povuče se u ćošak.
ExNihilo wrote:Dunja je bolovala od istog sindroma kao i većina profesora: zapamti te u ranoj fazi kao dvičara, odlikaša ili neku drugu kategoriju. Ne može se, potom, odmaknuti od vlastite percepcije, neovisno od toga koliko (ne)znaš.
:thumbup:

Umjesto Dževdana i Dunja stavite ime po želji. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6905 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Not My Idea wrote:Naser je prije predavao i u Ekonomskoj i vazda se za njim vukle neke neprimjerene price, da voli dodirnut ucenice, da ima neumjesne komentare itd...ne znam..

u gimnaziji je vazda bilo cudnih situacija...cistacica preko noci postade sekretarica itd :lol: al haj, bilo je lijepo bez obzira na profesore koji u normalnim drzavama ne bi smjeli ni pric skolama a kamoli predavat...
Bas me zanima kako bih posmatrao te ljude danasnjim ocima i sa danasnjim iskustvom. Onako kao ucenik, gledao sam ih sve sa manje vise strahopostovanja. Cuj cistacica postala sekretarica. I to prvi put cujem. Znam da su Menso i pedadoginja bili muz i zena. Toliko o mom poznavanju tih prica :D

Za Nasera stoji da ponekad tesko sakriva niske porive, ali da ga se sjecam po nekim neumjesnim situacijama, vala i ne sjecam. Sto ne znaci da ih nije bilo.

Za mog vakta u gimnaziji, frka je bila sa mojim razrednikom-Sedicem, da je navodno jednu ucenicu neprimjereno dodirivao. Mada ko iole zna doticnu, komplet prica je blago receno neubjedljiva.
dezurni_ucenik

#6906 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

_BataZiv_0809 wrote:
Not My Idea wrote:Naser je prije predavao i u Ekonomskoj i vazda se za njim vukle neke neprimjerene price, da voli dodirnut ucenice, da ima neumjesne komentare itd...ne znam..

Bas me zanima kako bih posmatrao te ljude danasnjim ocima i sa danasnjim iskustvom. Onako kao ucenik, gledao sam ih sve sa manje vise strahopostovanja. Cuj cistacica postala sekretarica. I to prvi put cujem. Znam da su Menso i pedadoginja bili muz i zena. Toliko o mom poznavanju tih prica :D

Za Nasera stoji da ponekad tesko sakriva niske porive, ali da ga se sjecam po nekim neumjesnim situacijama, vala i ne sjecam. Sto ne znaci da ih nije bilo.

Za mog vakta u gimnaziji, frka je bila sa mojim razrednikom-Sedicem, da je navodno jednu ucenicu neprimjereno dodirivao. Mada ko iole zna doticnu, komplet prica je blago receno neubjedljiva.
To se pricalo kad sam i ja isao u gimnaziju.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6907 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Not My Idea wrote: Ona se nije poslije toga promijenila, ona skoro pa nikad nije ni bila normalna. Nije dzaba bomba bila tu zbog nje. Kad je krenula predavat, ostala je trudna s ucenikom i tako dobila S.
Od tada je stvorila taj gard, vjerovatno i psihicki popustila pod pritiskom..krajnji rezultat-teski kompleksi, zloba i ogorcenost.

meknalti kaze da mu je bila razredna od 2006 pa nadalje i da je bila dobra...prosto ne mogu zamislit nju kao normalnu osobu. ako jest, garant je udarilo nesto u glavu. voz mozda...
Hmmm ovo prvi put čujem fakat.
Sjećam se kad sam upisao gimnaziju da su mi svi govorili da se prebacim iz razreda jer je ona mahnita, to mi je čak predlagala i 10 god starija sestra koja je isto završila gimnaziju ali eto nije mi se dalo, naslušao sam se svakakvih priča o njoj i stvarno sam se iznenadio koliko je bila normalna osoba. Jest bila malo stroga i čudna ali stvarno poštena prema svima, niko nije imao poseban tretman, apsolutno svi tretirani isto, čak je znala dosta puta izaći u susret zbog nekih sitnica i gluposti, roditelji su je isto hvalili.

Sad kakva je bila prije, stvarno ne znam.
veliki_ah

#6909 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Ni ja nisam cuo za tu pricu za stjepovicku, mada mescini da sam znao neku pricu o razvodu i te gluposti koje su se prepricavale..
Ja sam primjetio da se upravo tada promijenila jer mi je predavala i prije i poslije i razlika je bila bas drasticna..

Za Nasera su uvijek te price kruzile, al ne znam da je ikada iko imao ista konkretno.. Znam da je i danas mnogim djevojkama mrzak zbog neprimjerenih komentara..

@Bata - obje zgrade su se tako zvale, a pojma nemam zasto.. ostalo je obilježje "kod monaka".. a meni je najlakse "kod policije" :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6910 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

veliki_ah wrote:Ni ja nisam cuo za tu pricu za stjepovicku, mada mescini da sam znao neku pricu o razvodu i te gluposti koje su se prepricavale..
Ja sam primjetio da se upravo tada promijenila jer mi je predavala i prije i poslije i razlika je bila bas drasticna..

Za Nasera su uvijek te price kruzile, al ne znam da je ikada iko imao ista konkretno.. Znam da je i danas mnogim djevojkama mrzak zbog neprimjerenih komentara..

@Bata - obje zgrade su se tako zvale, a pojma nemam zasto.. ostalo je obilježje "kod monaka".. a meni je najlakse "kod policije" :D
Tako se zvao projekat izgradnje, a bile namjenjene su prosvjetnim i zdravstvenim radnicima.
veliki_ah

#6911 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

_BataZiv_0809 wrote:
veliki_ah wrote:Ni ja nisam cuo za tu pricu za stjepovicku, mada mescini da sam znao neku pricu o razvodu i te gluposti koje su se prepricavale..

Tako se zvao projekat izgradnje, a bile namjenjene su prosvjetnim i zdravstvenim radnicima.
znači, zato tu ima mnogo profesora i doktora..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6912 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

veliki_ah wrote:
Ispocetka su stanari bili stoprocentno medicinski i prosvjetni kadar, jer im se rjesavalo nerijeseno stambeno pitanje. Mada je, po naski bilo malverzacija, pa je tako jedan ugledni profesor dobio trosoban stan iako mu je porodicna kuca ni 100 metara zracne linije od zgrade :roll:
kakavdanakneiskustvu

#6913 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

fetic wrote:Jel se meni cini ili je ovo ona kuca u lukovom polju?

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sipa-pro ... /150623001

jasta je,4 djece odvedeno u centar za s. rad
Casual's

#6914 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kakavdanakneiskustvu wrote:
fetic wrote:Jel se meni cini ili je ovo ona kuca u lukovom polju?

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sipa-pro ... /150623001

jasta je,4 djece odvedeno u centar za s. rad
Je l' ovo nešto ozbiljnije ili eto njih nazad za 5 dana ? Kako bi volio da ih sve protjeraju, i djecu i zenturace..
kamberovica polje

#6915 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Da ih hoće sve strpat u zatvor na min 10 godina da očiste grad od govana ali sumnjam.
Mustang1

#6916 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Dobro je vidim i neke sto su u zadnje vrijeme okupirali teretanu. Vjerovatno ih vise nece biti :D Nisu mi smetali dok su po jedan dolazili ali kad su poceli u coporima dolaziti da Bog sacuva
Casual's

#6917 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kamberovica polje wrote: Da ih hoće sve strpat u zatvor na min 10 godina da očiste grad od govana ali sumnjam.
Daje nadu to sto je ukljucena i francuska policija, sluzbe neke..
kakavdanakneiskustvu

#6918 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Casual's wrote:
kamberovica polje wrote: Da ih hoće sve strpat u zatvor na min 10 godina da očiste grad od govana ali sumnjam.
Daje nadu to sto je ukljucena i francuska policija, sluzbe neke..

cak su i francuski novinari bili tu
kosava

#6919 Re: Zeničani

Post by kosava »

_BataZiv_0809 wrote:
veliki_ah wrote:
Od kada nisam taj naziv za tu zgradu..
Meni kao pasioniranom istoricaru, vazda bio drag naziv, ali se nije bas odomacio u svakodnevnom diskursu. "Do Monaka" je mnogo cesce :D
Bato sine Monako ti je na desnoj strani :wink: al bolje i to nego da kazes kod Cobera.

Prije par godina kada sam te vidjeo nisam te ni prepozanao, jos ja pitam Ilijasa ko nas ovo pozdravi.
kosava

#6920 Re: Zeničani

Post by kosava »

_BataZiv_0809 wrote:
veliki_ah wrote:
Ispocetka su stanari bili stoprocentno medicinski i prosvjetni kadar, jer im se rjesavalo nerijeseno stambeno pitanje. Mada je, po naski bilo malverzacija, pa je tako jedan ugledni profesor dobio trosoban stan iako mu je porodicna kuca ni 100 metara zracne linije od zgrade :roll:
Mojen tako mozda mu je supruga dobila taj stan a zar niste u istom ulazu?
kosava

#6921 Re: Zeničani

Post by kosava »

kosava wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
veliki_ah wrote:
A da su bas svi bili nerijesen nisu, Bato sine nisu. :wink: Neke je samo mrzilo krecit stari stan,
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#6922 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

@Kosava, mali sam bio kad su se ti stanovi dobijali, tako da se ne sjecam malverzacija. Za pomenutog sam cuo, mada on to i nije puno skrivao i na kraju se preselio u tu kucu, a stan prodao :lol:

Sto se tice Monaka, kad dodjes iz Cemerike, mozemo tu fuzniti, nebitno je li lijevo ili desno :lol:
veliki_ah

#6923 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

kosava wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
veliki_ah wrote:
Koliko je samo stakala stradalo u tom ulazu od lopte :)
Kralj Tvrtko I.

#6924 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Et od nedavno sam vam i ja komsija...
kosava

#6925 Re: Zeničani

Post by kosava »

Pa dobro nam dosao.

Bato imas PP. :D
Post Reply