Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sakazulu

#6901 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

karanana wrote:kako to povecavate na airtiesu? to da mi bude to nesta 1080

I ja sam ranije pitao jer napisani savjeti ne pale na Airtiesu... Ali konkretnog odogovora nema!
MTV

#6902 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu wrote:

I ja sam ranije pitao jer napisani savjeti ne pale na Airtiesu... Ali konkretnog odogovora nema!
Vec je namjesteno na to "nesto 1080". Tacnije 1920x1080i. To je i onako najvece sto moze da isporuce, jer kod nas nepostoji vece od toga.
Konkretan odgovor je da je to za resiver MAG 250.
semirsar

#6903 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
Sakazulu wrote:

Vec je namjesteno na to "nesto 1080". Tacnije 1920x1080i. To je i onako najvece sto moze da isporuce, jer kod nas nepostoji vece od toga.
Konkretan odgovor je da je to za resiver MAG 250.
Za Amino Aminet130M treba ugasiti receiver, upaliti i drzati tipku menu stalno pritisnutu dok se ne otvori prozor za postavke. Negdje sam procitao da je isto i za airties, sad koliko je to tacno, ne znam, nemam taj receiver.
raskopusa

#6904 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by raskopusa »

karanana wrote:i ostaje da vidi hoce li srozavati ovo sto imamo, ostaviti da bude kako jeste ili raditi na unapredjenju ovoga. u ovom trenutku se samo nadam da nece da nas ravnaju sa ostalom ponudom mtel iptv usluge jer je ona gora od ovog sto mi imamo.
ocekivati je da ce biti bolje,bar u pocetku dok budu uzimali trziste.ide njihova prodaja,ko zna ko ce biti novi vlasnik? njemci ili austrijanci vjerovatno. ako ne budem zadovoljna odoh,sta znam gdje i kome.jebaji ga.nikad na zelenu granu. :(
coolkid

#6905 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

može li se sa STB MAG 250 naštimati da se koristi jedan daljinski za paljenje i gašenje TV-a kao sa Air tiers resiverom
coolkid

#6906 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

može li se sa STB MAG 250 naštimati da se koristi jedan daljinski za paljenje i gašenje TV-a kao sa Air tiers resiverom
Sakazulu

#6907 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Vidiš i to mi je zanimljivo. Kako natjerati daljinac od Airtiesa da i na TV radi?
Qler

#6908 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Nikako, ja nema sta nisam pokusavao...
Dzontra_Volta

#6909 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Meni radi "isprve", nisam ništa namještao. Tv je Philips.
Sakazulu

#6910 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Čak ni na netu ne mogu pronaći ništa vezano za airties i tv remote codes... Da li je ovaj MAG bolji ili gori od postojećeg Airtiesa?
ado-šampion

#6911 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

coolkid wrote:Sredio sliku na 1080p-50 i sve OK,samo mi se sad na "UREĐENJE KANALA" izgubio prozor na kome se emituje slika prilikom listanja kanala na toj opciji.Molio bi adu-šampiona da mi kaže kako to vratiti jer sam zahvaljujući tvom znanju napravio super sliku pogotovo na HD kanalima.
Jesi vratio onaj graphic resolution na najmanju vrijednost kao sto sam ti napisao na prosloj stranici? Osim toga ne znam sta bi drugo moglo biti. I ja koristim uslugu tek sedmicu dana. :) Mogu ti jedino reci da 99% nije do video moda.
Last edited by ado-šampion on 23/06/2014 11:31, edited 1 time in total.
ado-šampion

#6912 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

Sakazulu wrote:Čak ni na netu ne mogu pronaći ništa vezano za airties i tv remote codes... Da li je ovaj MAG bolji ili gori od postojećeg Airtiesa?
Kazu da je Airtes bolji. Jaran mi je zvao Logosoft da vidi da zamijeni Airtes s MAG i rekli su mu da dosta korisnika radi obrnuto, i da usljed toga Airtesa vise nema na stanju.

Neki dan on donio kod mene taj Airtes da usporedi i zakljucio da nece mijenjati. Airtes ima USB opciju s Logosoftove aplikacije (gore iz menija), sto MAG nema. MAG ima dosta aplikacija tipa Youtube i slicne (sto Airtes nema), ali se zbog uzasne Logosoft aplikacije nista od toga ne moze koristiti, osim ako izvuces mrezni kabal iz STBa. Isto je i za koristenje sadrzaja s USBa na MAGu.

Meni to ne smeta jer sve te stvari imam na TVu, tako da mi je i MAG dobar.
coolkid

#6913 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

ZA ADU-ŠAMPIONA.Ovo su moji parometri na video-mode,pa mi odgovori je li sve ok.
Video mode-1080p-50
Graphic rezolucion-720x576
Auto frame rate-DISABLED
For ce DV1-OFF
smijesni_ste

#6914 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

Ima li još neko problema sa konekcijom ebo ga više i konkecija i sve... :roll: :roll:
ado-šampion

#6915 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

coolkid wrote:ZA ADU-ŠAMPIONA.Ovo su moji parometri na video-mode,pa mi odgovori je li sve ok.
Video mode-1080p-50
Graphic rezolucion-720x576
Auto frame rate-DISABLED
For ce DV1-OFF
Sve mi izgleda ok. Ja sam pored Video mode bio izmijenio i Graphic Resolution, odnosno stavio "Same as video" i onda su mi svi meniji bili minijaturni. Kad sam vratio na 720 x 576 sve je bilo ok...
MTV

#6916 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Prvi bh. dječiji kanal Hayatovci uskoro i putem Super TV - Logosoft d.o.o. <3

Izvor: Hayat TV facebook
Miner

#6917 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miner »

Zna li iko sta je sa stalnim prekidima konekcije danas?
Ima li iko slicnih problema, zablokira sve na 5-10 min pa otcepi isto toliko i onda opet?
lider

#6918 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Miner wrote:Zna li iko sta je sa stalnim prekidima konekcije danas?
Ima li iko slicnih problema, zablokira sve na 5-10 min pa otcepi isto toliko i onda opet?
Kod mene radi sve, lokacija Grbavica.
semirsar

#6919 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Miner wrote:Zna li iko sta je sa stalnim prekidima konekcije danas?
A dje to?
Kod mene sve pici k'o Shinkansen, ni da trepne zbog silnog torrenta, a istovremeno se gleda Arenasport HD
Miner

#6920 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miner »

Hrasno :(
semirsar

#6921 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Glupo mi govoriti al' tako je, reset sredi vecinu problema sa konekcijom, ako si to vec odradio i nije pomoglo tad zovi podrsku.
rizibizi

#6922 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Dodje LOL i do mene, posto sam 2 godine na mojoj tv od super tv do nove godine nista. Imam dva pitanja za korisnike:

Hocu da odjavim telekomov adsl pa me interesuje da li lol daje wifi routere/modeme u xdsl paketima, ako odjavim bht ostaje mi njihov router za moja tv a ako lol daje samo modem onda moram na gomilu staviti jos jedan router a a to znaci jos kablova i guzve.

Ne znam dokle je LOL u shemama s mtelom ali zna li se hoce li programska shema i ostale usluge ostati iste nakon sto se zavrsi posao sa mtelom?
Sakazulu

#6923 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Eh, da se malo potrudiš i otvoriš lol.ba sve bi pročitao...

Ali evo i tebi da pomognemo... Da, dobiješ wifi modem ruter, dakle radi žica i nežica iz iste sprave. Dobiješ i STB (SD/HD sa daljincem, HDMI kabal) zavisi od tvojih potreba. Kablove kad budu uvodili zatraži u dovoljnoj metraži, da možeš sve fino da zašuškaš po ćoškovima. I da naravno da je broj kanala isti bez obzira na eventualnu sinergiju sa mTelom!

Eto raspali sad! :run:
rizibizi

#6924 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Ma citao sam ja, nekoliko puta, ali i na telefonski upit a cini mi se i na stranici da negdje pise da kad uzmes samo XDSL paket dobijes modem pa mi to nije odgovaralo. Ovo za kanale i kombinaciju sa mtelom ne pise nigdje nista, a bezveze mi bilo da odjavim moju tv dodjem na logosoft i opet nemam sportklubova. Znaci nece biti nikakvih promjena, odlicno, jos da nadjem shemu da odjavim moja tv prije isteka ove dvije godine i eto me na lol.

EDIT: Hvala na odgovoru @Sakazulu
ado-šampion

#6925 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

rizibizi wrote:Dodje LOL i do mene, posto sam 2 godine na mojoj tv od super tv do nove godine nista. Imam dva pitanja za korisnike:

Hocu da odjavim telekomov adsl pa me interesuje da li lol daje wifi routere/modeme u xdsl paketima, ako odjavim bht ostaje mi njihov router za moja tv a ako lol daje samo modem onda moram na gomilu staviti jos jedan router a a to znaci jos kablova i guzve.

Ne znam dokle je LOL u shemama s mtelom ali zna li se hoce li programska shema i ostale usluge ostati iste nakon sto se zavrsi posao sa mtelom?
Evo svjeze s MojeTV na LoL nema ni mjesec dana, pa da ti probam pomoci... :)

U Trio paketu ne dodje WiFi modem/ruter (dodje u Trio+ ili kako vec), znaci moraces kupiti sam neki WiFi ruter, i ja sam morao. Ali dodje HD STB, koji ne dodje u Duo paketu (jaran mi ima Duo i nema HD STB).

Isto tako, Telecomov ruter ne mozes koristiti jer u Logosoftu ne daju da se ruter/modem konfigurise rucno, nego imaju fajl koji importuju, sto je za mene totalna glupost, tako da nemas postavke za ruter. Svakako bojim se da ces Telecomovu opremu morati vratiti, meni su rekli da vratim kad sam odjavljivao. U ugovoru nigdje ne pise da oprema ostaje kod tebe, nego da isti potpisujes da budes oslobodjen placanja najma. :-)
Post Reply