karanana wrote:kako to povecavate na airtiesu? to da mi bude to nesta 1080
I ja sam ranije pitao jer napisani savjeti ne pale na Airtiesu... Ali konkretnog odogovora nema!
Moderator: Benq
karanana wrote:kako to povecavate na airtiesu? to da mi bude to nesta 1080
Vec je namjesteno na to "nesto 1080". Tacnije 1920x1080i. To je i onako najvece sto moze da isporuce, jer kod nas nepostoji vece od toga.Sakazulu wrote:karanana wrote:kako to povecavate na airtiesu? to da mi bude to nesta 1080
I ja sam ranije pitao jer napisani savjeti ne pale na Airtiesu... Ali konkretnog odogovora nema!
Za Amino Aminet130M treba ugasiti receiver, upaliti i drzati tipku menu stalno pritisnutu dok se ne otvori prozor za postavke. Negdje sam procitao da je isto i za airties, sad koliko je to tacno, ne znam, nemam taj receiver.MTV wrote:Vec je namjesteno na to "nesto 1080". Tacnije 1920x1080i. To je i onako najvece sto moze da isporuce, jer kod nas nepostoji vece od toga.Sakazulu wrote:karanana wrote:kako to povecavate na airtiesu? to da mi bude to nesta 1080
Konkretan odgovor je da je to za resiver MAG 250.
ocekivati je da ce biti bolje,bar u pocetku dok budu uzimali trziste.ide njihova prodaja,ko zna ko ce biti novi vlasnik? njemci ili austrijanci vjerovatno. ako ne budem zadovoljna odoh,sta znam gdje i kome.jebaji ga.nikad na zelenu granu.karanana wrote:i ostaje da vidi hoce li srozavati ovo sto imamo, ostaviti da bude kako jeste ili raditi na unapredjenju ovoga. u ovom trenutku se samo nadam da nece da nas ravnaju sa ostalom ponudom mtel iptv usluge jer je ona gora od ovog sto mi imamo.
Jesi vratio onaj graphic resolution na najmanju vrijednost kao sto sam ti napisao na prosloj stranici? Osim toga ne znam sta bi drugo moglo biti. I ja koristim uslugu tek sedmicu dana.coolkid wrote:Sredio sliku na 1080p-50 i sve OK,samo mi se sad na "UREĐENJE KANALA" izgubio prozor na kome se emituje slika prilikom listanja kanala na toj opciji.Molio bi adu-šampiona da mi kaže kako to vratiti jer sam zahvaljujući tvom znanju napravio super sliku pogotovo na HD kanalima.
Kazu da je Airtes bolji. Jaran mi je zvao Logosoft da vidi da zamijeni Airtes s MAG i rekli su mu da dosta korisnika radi obrnuto, i da usljed toga Airtesa vise nema na stanju.Sakazulu wrote:Čak ni na netu ne mogu pronaći ništa vezano za airties i tv remote codes... Da li je ovaj MAG bolji ili gori od postojećeg Airtiesa?
Sve mi izgleda ok. Ja sam pored Video mode bio izmijenio i Graphic Resolution, odnosno stavio "Same as video" i onda su mi svi meniji bili minijaturni. Kad sam vratio na 720 x 576 sve je bilo ok...coolkid wrote:ZA ADU-ŠAMPIONA.Ovo su moji parometri na video-mode,pa mi odgovori je li sve ok.
Video mode-1080p-50
Graphic rezolucion-720x576
Auto frame rate-DISABLED
For ce DV1-OFF
Kod mene radi sve, lokacija Grbavica.Miner wrote:Zna li iko sta je sa stalnim prekidima konekcije danas?
Ima li iko slicnih problema, zablokira sve na 5-10 min pa otcepi isto toliko i onda opet?
A dje to?Miner wrote:Zna li iko sta je sa stalnim prekidima konekcije danas?
Ima li iko slicnih problema, zablokira sve na 5-10 min pa otcepi isto toliko i onda opet?
Evo svjeze s MojeTV na LoL nema ni mjesec dana, pa da ti probam pomoci...rizibizi wrote:Dodje LOL i do mene, posto sam 2 godine na mojoj tv od super tv do nove godine nista. Imam dva pitanja za korisnike:
Hocu da odjavim telekomov adsl pa me interesuje da li lol daje wifi routere/modeme u xdsl paketima, ako odjavim bht ostaje mi njihov router za moja tv a ako lol daje samo modem onda moram na gomilu staviti jos jedan router a a to znaci jos kablova i guzve.
Ne znam dokle je LOL u shemama s mtelom ali zna li se hoce li programska shema i ostale usluge ostati iste nakon sto se zavrsi posao sa mtelom?