Objasnio ti čo'jkZlajs wrote:
da smo uređena država do ovoga nebi ni došlo
By omađijaj me
Objasnio ti čo'jkZlajs wrote:
da smo uređena država do ovoga nebi ni došlo
ovakvi kao što su ovi što vozaju ovog fiću će vas dovesti na dno..NEOPLAN wrote:kako taj vlada kupuje vozila dobro da ih ista ima.
Za vasu informaciju, npr 15 Ikarbusa novih je kupio Gras preko S-Leasinga. 10 minibusa je kupljeno u 3 rate, 1 rata od subvencija, 2 rata parama od prodatog zeljeza od rashodovanih vozila i treca rata smanjenjem ld radnika.
Za ficu nemam komentar, osim sto cu reci da kretena ima svugdje pa i u Grasu.
Da, prihodi su istigoran16v wrote:Ja ne razumijem tvoju reakciju. Hoces da kazes da je prihod jednak kad moras da ulozis u komplet vozni park ili kad ga novog dobijes s neba????zateznistub wrote: Ovo je samo bila reakcija na tvoje pisanje o poklonjenim vozilima i tvojom opaskom o placanju usluga.![]()
I kakvo 100% komercijalno? Pobogu.Nije bilo popusta na karte ni dzaba ako udjes u donirano vozilo - tako 100% komercijalno!
jel istina da im je topli obrok 12KM, a npr u domovima zdravlja 6kmpalamuda wrote:A tek hapanje nafte, tamo se zna ko radi sa naftom, ko sa djelovima, ko sa gumama, ko ima tal u kantini, ko drži priču sa željezom, nisu tu direktori ni prismrdili oni su hapali sofisticiranije, ove sitnice koje su nakon 20 ngodina dostigle iznose od nekoliko destina miliona je sve krala sitna buranija.
Plate su priča za sebe, nikad ni u jednom štrajku nisu rekli, ok evo kriza je smanjite nama platu 50 KM, nego im smanje topli obrok pola marke odmah sutra 500 tužbi na račun firme.
Hamburg stari pruski gradomađijaj me wrote:Objasnio ti čo'jkZlajs wrote:
da smo uređena država do ovoga nebi ni došlo![]()
![]()
By omađijaj me
u ponedjeljak će vlada objaviti STEČAJ, kao što ovi objaviše stečaj Birača u ZVorniku, a sto puta jača firma..CVIKERASH wrote:Meni djeluje da su se danas svi usutili oko Grasa osim nas forumu.Vikend bas cuda cini.Mislio sam juce da ce u ponedjeljak krenuti ali cisto sumnjam.
Da budemo prezicniji mislim na razliku izmedju prihoda i rashoda, buduci da, kako su napisali na ovoj temi oni koji se time bave, profita u gradskom prevozu ne moze.The Realist wrote:Da, prihodi su istigoran16v wrote:Ja ne razumijem tvoju reakciju. Hoces da kazes da je prihod jednak kad moras da ulozis u komplet vozni park ili kad ga novog dobijes s neba????zateznistub wrote: Ovo je samo bila reakcija na tvoje pisanje o poklonjenim vozilima i tvojom opaskom o placanju usluga.![]()
I kakvo 100% komercijalno? Pobogu.Nije bilo popusta na karte ni dzaba ako udjes u donirano vozilo - tako 100% komercijalno!
. Misliš na mogući profit
.
Mislim da im je topli oko 8 - 9 KM, ne znam tačno u domu zdravlja, al je na KCUS oko 7 KM.Admir_1984 wrote:jel istina da im je topli obrok 12KM, a npr u domovima zdravlja 6kmpalamuda wrote:A tek hapanje nafte, tamo se zna ko radi sa naftom, ko sa djelovima, ko sa gumama, ko ima tal u kantini, ko drži priču sa željezom, nisu tu direktori ni prismrdili oni su hapali sofisticiranije, ove sitnice koje su nakon 20 ngodina dostigle iznose od nekoliko destina miliona je sve krala sitna buranija.
Plate su priča za sebe, nikad ni u jednom štrajku nisu rekli, ok evo kriza je smanjite nama platu 50 KM, nego im smanje topli obrok pola marke odmah sutra 500 tužbi na račun firme.
Još jedan iz kruga GRASA, što niste kupovali dijelove gdje su vam pare od 80.000 prodatih kupona mjesečno, gdje vam je 23 miliona koje vam svake godine uplati vlada KS, gdje su vam pare od karata kad dnevno prevezete 300.000 ljudi, ne lupajte više, znaš gdje su vam sredstva za rad, u PRIVATNIM GARAŽAMA gospodo obiđite ih pa ćete ih naći.Lud i ponosan wrote:Jebem ti, kako je krenulo radnici GRAS-a ce biti glavni krivci zasto im nisu uplaceni doprinosi godinama, zasto nemaju normalne uslove za rad, zasto je vecina voznog parka potpuno rashodovana, pa i zasto su zaposleni preko stranacke/rodbinske veze.
Zato ja sve vas pozivam da na sljedecim izborima date podrsku SDA stranci, jer nas jedino oni mogu izbaviti iz ove gabule.
i onda mogu svi radnici u roku 5min dobiti otkazudrch wrote:u ponedjeljak će vlada objaviti STEČAJ, kao što ovi objaviše stečaj Birača u ZVorniku, a sto puta jača firma..CVIKERASH wrote:Meni djeluje da su se danas svi usutili oko Grasa osim nas forumu.Vikend bas cuda cini.Mislio sam juce da ce u ponedjeljak krenuti ali cisto sumnjam.
Magazin Start BiH je objavio kolika je bila Bimina plata i koliko je plata trebalo da sagradi vilu. Ispala neka sumanuta cifra, Bimo ih tuzio i popushio!StupskaBitanga wrote:Koliko ono Bimina vila vrijedi? 2 miliona? Odakle i kako da mi je samo znati
kiki-miki wrote:Strašnoooooooooo.Radujete se mogućnosti da neko ostane bez posla na ovom vaktu.
I branite vladu kojoj ni u jednom trenutku nije palo napamet da smanje sebi plate i tako omoguće da se napuni budžet.
Ko j... radnike izgleda.Sve ste vi iz vlade izgleda.
Fuuuuuuuj
da taj neko kome je malo da ima preko hiljadu maraka platu sa upitnom srednjom školom dok nivo njegove plate ima magistar naukaStrašnoooooooooo.Radujete se mogućnosti da neko ostane bez posla na ovom vaktu.
Ovo je ogranak Sukica Hrasno brdo i komsija im Grasovaca.O'zone wrote:E taj ti je gazdaarshavin wrote:Je li ono u zelenim beretkama bio onaj sto smo mu slike stavljali na drugu temu,auto mafija fazoni.a ovo je Općinski ogranak Novo Sarajevo
Niko nije savršen kao jaudrch wrote:Hamburg stari pruski gradomađijaj me wrote:Objasnio ti čo'jkZlajs wrote:
da smo uređena država do ovoga nebi ni došlo![]()
![]()
By omađijaj me![]()
![]()
![]()
još se potpisuješ ispod kao kakav intelektualac, a levat obični...
Nek su se usutili. Onim majmunima iz kaveza u Velikih drveta nije svejedno sto ih grad ignorise,sto ih niko ne pita nista dok tamo sjele, a jasno im je da ne drze vise grad za muda, da KS placa gostujuce autobuse od para namjenjenih njima i da ce neko od njih to dobro da iskise!CVIKERASH wrote:Meni djeluje da su se danas svi usutili oko Grasa osim nas forumu.Vikend bas cuda cini.Mislio sam juce da ce u ponedjeljak krenuti ali cisto sumnjam.
kiki-miki wrote:Strašnoooooooooo.Radujete se mogućnosti da neko ostane bez posla na ovom vaktu.
I branite vladu kojoj ni u jednom trenutku nije palo napamet da smanje sebi plate i tako omoguće da se napuni budžet.
Ko j... radnike izgleda.Sve ste vi iz vlade izgleda.
Fuuuuuuuj
Gospoda su sama trazila da im se isplacuju bruto plate, dok su zdravstvene knjizice ovjeravali samo na jedan dan kada trebaju ici doktoru. Ta ista gospoda mora shvatiti da ne moze citav Sandzak biti zaposlen u GRAS-u i da je tu stotine radnika viska. Da ne duljimo dalje prvo treba otkriti i u zatvor onoga ko im je omogucio da godinama primaju bruto plate. Ta firma vec godinama koristi samo i samo radnicima Grasa i nikome vise. Svake godine imaju min. jedan strajk, drzava nema nikakve koristi od njih jer se ne uplacuje u pio i socijalno. E sad je drugi stvar "opanaka" ako oni stvarno misle da su svi ludi a eto samo oni pametni. 3 dana bez opravdanja nedolaska na posao je automatski OTKAZ. Kratko jasno. Sarajevo je puno ljudi koji vape za bilo kakvim poslom. I ko god radi u drzavnoj firmi mora da shvati da nema pravo svaki dan ici u neki strajk ostavljajuci stotine hiljada ljudi na milost i nemilost taxistima i ostalim "crnim prevoznicima". Laz je da im se ne placa prevoz. Znaci iz prve ruke znam da je bh telekom za svoje radnike unaprijed platio karte koji sada moraju zato sto se nekom "a da no" digla ona stvar moraju placati taxi da bi dosli do posla. A takvih firmi kao telekom je dovoljan broj. Znaci istorijska prilika za napraviti rez u GRADSKOM prevozu i vratiti mu taj prefiks GRADSKI jer ovo je sad sve samo ne to. (da ne odem na vece uvrede i generalisanja).Lud i ponosan wrote:Jebem ti, kako je krenulo radnici GRAS-a ce biti glavni krivci zasto im nisu uplaceni doprinosi godinama, zasto nemaju normalne uslove za rad, zasto je vecina voznog parka potpuno rashodovana, pa i zasto su zaposleni preko stranacke/rodbinske veze.
Zato ja sve vas pozivam da na sljedecim izborima date podrsku SDA stranci, jer nas jedino oni mogu izbaviti iz ove gabule.
nisi napisao "by omadjija me"omađijaj me wrote: Niko nije savršen kao japa nit i sinko