Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JThomas

#6901 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

ja sam bio u gradačcu u prvoj šampionskoj sezoni na utakmici, bilo sigurno 5.000 ljudi protiv želje. a ove sezone 2.000 (hajmo reći da je na ovoj prvoj nas bilo jedno petsto, opet je duplo razlika)
sumirprimus

#6902 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by sumirprimus »

:lol: :lol:

gleaj ga jes se vezo,ko onaj dokumentarac panćićeva omorika :skoljka:

liga 1o i kapak :D
JThomas

#6903 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

pa bila bi zvijezda iznad crte. ljudi su korektni, ne igraju bunker, i tamo se može igrati. da je bogdu više takvih a manje leotara i travnika koji svake sezone sve viška bodove za opstanak uredno prodaju.

doduše vole akšamluk iza gola, al' ko od nas ne bi uz tekmu :mrgreen:
Arteta

#6904 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Arteta »

Izgleda kako je krenulo i ove sezone ce da ispadnu ekipe koje su tek usle iz nizeg ranga.
tcz

#6905 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by tcz »

JThomas wrote:ja sam bio u gradačcu u prvoj šampionskoj sezoni na utakmici, bilo sigurno 5.000 ljudi protiv želje. a ove sezone 2.000 (hajmo reći da je na ovoj prvoj nas bilo jedno petsto, opet je duplo razlika)
jas mislim da se ova posjeta racuna zvanicnom prodajom karata. Zvjezda ce pasti sa prosjekom do kraja sezone.
banovan

#6906 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by banovan »

Ma generalno je pala posjeta na stadionima.Evo kad se sjetim samo one sezone kad je Zeljo bio prvak koliko je Grbavica bila ispunjena,pa i Gradski stadion u BL,pa i Kosevo je bilo solidno ispunjeno.Prosle sezone isto smo se mi i Borac ganjali za titulu,ali posjete su bili pravo lose,ni blizu one sezone prije.A ove je jos gora stvar.Ne znam do cega je to,jel` ljudi imaju manje para nego tad,jel` situacija u drzavi takva da obicnim ljudima nije do utakmica kao vida zabave,jel` doslo do nekog satro zasicenja fudbalom,a ne znam kako ce kod nas doci do toga,od poslije rata nam je fudbal u ku.rcu,a ove sezone je nesto vec bolje i sudjenje i igra,pa bi bilo logicno da se malo povecaju te posjete,kod nas obrnuto.Volio bih kad bi na Grbavici bilo utakmicu-dvije besplatne karte,cisto da vidimo tu masu koja bi dosla na te utakmice.To bi pokazalo je li do finansija ili do neceg drugog.Ovako kad skontam,ovo 2500-3000 nas ce doci s kim god da igramo,i u kojem god terminu,a ovako nadju se tri druga koji su,onako simpatizeri,i dvoume se da li doci na tekmu i skonataju da za tri karte i pice prije utakmice,mogu kupiti dvije kile cevapa i dvije-tri klipace i rostiljati,sve mi vuce na to da ce prije odabrati ovu drugu opciju nego prvu.Jeben je nas mentalitet.
Ajatolah_

#6907 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ajatolah_ »

Ma ne može biti do novca... Evo u Zenici su cijene baš minimalne, 6KM za Zapad, 4KM za Istok i 2KM za Jug, ako ne možemo naći u gradu 10-15 hiljada ljudi koji to mogu izdvojiti jednom u dvije sedmice, jebaji ga onda. :D Znam da su u Sarajevu skuplje, ali opet to nisu neke dramatične cijene. Slažem se da treba pustiti dvije-tri utakmice besplatan ulaz, ali to prethodno razglasiti, da se ljudi animiraju i da dođu u što većem broju.
A glavni je problem što generacije koje dolaze su nezainteresovane za bh. fudbal, odnosno više vole ostati kući i gledati Barcelonu i druge, nego ovo naše. :roll:
veljaca

#6908 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Uprava Fudbalskog kluba Rudar Prijedor poslala je dopis Nogometnom / Fudbalskom savezu BiH u kojem traže odgodu prvenstvene utakmica sa Sarajevom, ekskluzivno saznaje SCsport.ba.

„Tražimo odgodu meča jer imamo sedam bolesnih igrača sa visokom temperaturom. Međutim, do sada nismo dobili odgovor iz Saveza“, istakao je za SCsport.ba Milan Milunović, v.d. generalnog sekretara FK Rudar Prijedor, te naglasio:

„Razumijemo ljude u N/FS BiH i shvatamo da je malo slobodnih termina za odigravanje eventualno odložene utakmice. Ima jedino srijeda kada će biti odigran revanš finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Željezničara. Čekat ćemo odgovor i naravno ispoštovati svaku njihovu odluku. Ako budemo morali igrati u subotu, naravno, doći ćemo na Koševo, a ekipu popuniti sa juniorima, pa šta nam Bog dragi da“.

Utakmica 24. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Rudar Prijedora treba se igrati u subotu od 19:30 na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase – Koševo“. Ukoliko se ne odgodi!?

Kakva su pravila po ovome pitanju ?
Charuga
Globalni moderator

#6909 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Ma neka igraju sa tim igracima koje imaju, svakako nemaju sta traziti na Kosevu. Sarajevo mora dobiti ovu utakmicu a kvalitetnija su ekipa od Rudara. Jedina razlika je sto ce ih ovako osakacene dobiti sa pola snage.
Lakat Jebić

#6910 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Lakat Jebić »

nije sve do saveza, i sarajevo se tu pita.

btw, za ove dusebriznike sto su se pitali da li ce beslija dobit kaznu, dobio je i to 5 utakmica.
todd_smith

#6911 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

Sto? Sta je uradio za tako ostru kaznu? Nisam upucen
Lakat Jebić

#6912 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Lakat Jebić »

nagazio, slagacu ti jal kajkuta jal stajica
jeza u ledja

#6913 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

Lakat Jebić wrote:nagazio, slagacu ti jal kajkuta jal stajica
I za to 5 utakmica?!? :shock:
Lakat Jebić

#6914 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Lakat Jebić »

pripazio nas komitet :D
jeza u ledja

#6915 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

banovan wrote:Ma generalno je pala posjeta na stadionima.Evo kad se sjetim samo one sezone kad je Zeljo bio prvak koliko je Grbavica bila ispunjena,pa i Gradski stadion u BL,pa i Kosevo je bilo solidno ispunjeno.Prosle sezone isto smo se mi i Borac ganjali za titulu,ali posjete su bili pravo lose,ni blizu one sezone prije.A ove je jos gora stvar.Ne znam do cega je to,jel` ljudi imaju manje para nego tad,jel` situacija u drzavi takva da obicnim ljudima nije do utakmica kao vida zabave,jel` doslo do nekog satro zasicenja fudbalom,a ne znam kako ce kod nas doci do toga,od poslije rata nam je fudbal u ku.rcu,a ove sezone je nesto vec bolje i sudjenje i igra,pa bi bilo logicno da se malo povecaju te posjete,kod nas obrnuto.Volio bih kad bi na Grbavici bilo utakmicu-dvije besplatne karte,cisto da vidimo tu masu koja bi dosla na te utakmice.To bi pokazalo je li do finansija ili do neceg drugog.Ovako kad skontam,ovo 2500-3000 nas ce doci s kim god da igramo,i u kojem god terminu,a ovako nadju se tri druga koji su,onako simpatizeri,i dvoume se da li doci na tekmu i skonataju da za tri karte i pice prije utakmice,mogu kupiti dvije kile cevapa i dvije-tri klipace i rostiljati,sve mi vuce na to da ce prije odabrati ovu drugu opciju nego prvu.Jeben je nas mentalitet.
Moja pretpostavka je da je dugogodisnje nasilje na stadionima dovelo do manje posjete. To je vjerovatno glavni razlog.
ledeni_caj

#6916 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ledeni_caj »

To sto vec 3 godine nismo svezali 2 pasa je razlog sto nema nikoga. Za titulu ce se uvijek neko boriti, ali to ne znaci da je kvalitetan. To nekakvo kao nasilje su price za malu djecu, bar kada su u pitanju utakmice na Grbavici i Kosevu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6917 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

Jedit: fulio sam datume, do mene je :D :thumbup:
ganjeta

#6918 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Lakat Jebić wrote:nagazio, slagacu ti jal kajkuta jal stajica
Ni jednog ni drugog, nego Ivetića.

Fakat kazna je prevelika, pa onaj njihov Raspudić je imao pokušaj ubistva kad su igrali sa konama, opalio je namjerno laktom Dupovca i dobio tri tekme. Da se rauzimjemo Bešo je zasluzio kaznu, ali ne ovoliku. Šta da se radi idemo dalje, još bolje, još jače prema duploj :dance: .

Ali dobro bitno je Osim šteli želji sudije, komisije, ma sve, šta poželimo :-) . Ove zadnje dvije utakmice teže će da padnu ovim silnim dušebrižnicima, kažnavanje Bešlije i katastrofalno suđenje po nas u finalu kup-a nego nama. Sad im sve zavjere, ublehe padaju u vodu i naravno da su se poklopili ušima.

Đe ste, je l' opet spremate nove torije zavjere ???
Ali_G

#6919 Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ali_G »

Komercijalizacija evropskog fudbala je po meni glavni razlog. Real, Barcelona, United, City, Ronaldo, Messi, LP, sport klub, arena sport.
Ljudi su zeljni zabave koja je in. Nije in utakmica Zeljo-Borac, ali je in Barca-Real. O toj utakmici ce se napisati 500 stranica, a svi vole da se osjete bitnim i pametnim u diskusijama.
jeza u ledja

#6920 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

ledeni_caj wrote:To sto vec 3 godine nismo svezali 2 pasa je razlog sto nema nikoga. Za titulu ce se uvijek neko boriti, ali to ne znaci da je kvalitetan. To nekakvo kao nasilje su price za malu djecu, bar kada su u pitanju utakmice na Grbavici i Kosevu.
Mislis da nasilje u BL ili SB ne utice na smanjenje posjeta na Kosevu i Grbavici?

Upravo to razmisljanje da je u pitanju "pad kvaliteta" ( :lol: ), a ne sigurnost na stadionu je pogresno. I pod "sigurnost" mozes staviti generalan ugodjaj na tribini. Dok u svemu drugom drustvo barem donekle napreduje, stadioni kao takvi i ono sto oni pruzaju su ostali u devedesetima kad su poceli postavljati prve stolice na stadione.
jeza u ledja

#6921 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

Ali_G wrote:Komercijalizacija evropskog fudbala je po meni glavni razlog. Real, Barcelona, United, City, Ronaldo, Messi, LP, sport klub, arena sport.
Ljudi su zeljni zabave koja je in. Nije in utakmica Zeljo-Borac, ali je in Barca-Real. O toj utakmici ce se napisati 500 stranica, a svi vole da se osjete bitnim i pametnim u diskusijama.
I to sto kazes...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6922 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

Ali_G wrote:Komercijalizacija evropskog fudbala je po meni glavni razlog. Real, Barcelona, United, City, Ronaldo, Messi, LP, sport klub, arena sport.
U najvecoj mjeri to je razlog.

Jos bih tome dodao, neki cudni mentalitet kod raje, gdje se puno vise poistovjecuje sa zapadnim Londonom, Kataloniom, Bavarskom..nego sa gradom Sarajevom, Grbavicom, Kosevom..svojom rajom i ulicom.

To je ono sto si ti pomenuo u svom postu. Vjerovatno taj neki osjecaj da ce vise biti IN ako se fura na ovo prvo, nego na ovo drugo.

A i ubise nas redovni prenosi svih mogucih liga, ukljucujuci i 2-3 druge lige tih 5-6 glavnih evropskih fudbalskih sila.
jeza u ledja

#6923 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

-LIBERO- wrote:
U najvecoj mjeri to je razlog.

Jos bih tome dodao, neki cudni mentalitet kod raje, gdje se puno vise poistovjecuje sa zapadnim Londonom, Kataloniom, Bavarskom..nego sa gradom Sarajevom, Grbavicom, Kosevom..svojom rajom i ulicom.

To je ono sto si ti pomenuo u svom postu. Vjerovatno taj neki osjecaj da ce vise biti IN ako se fura na ovo prvo, nego na ovo drugo.

A i ubise nas redovni prenosi svih mogucih liga, ukljucujuci i 2-3 druge lige tih 5-6 glavnih evropskih fudbalskih sila.
Da li je tako u drugim manjim zemljama? Ako nije , onda je do nas.
Ali_G

#6924 Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ali_G »

Evo jbt tuga velika sto je Guardiola napustio Barcu. Kol'ko je samo stranica ispisano o Balotelliu. Marketing, marketing i samo marketing. Kod nas eto k'o Amar pokusava cirkuzanjem da nas malo trzne, al tanko.

Sto se tice drugih liga, mislim da je i tamo manje vise isto. Zvezda npr ima dobru posjetu (bar je imala), al 80-90% je na sjeveru. Realno, to je furka.
Last edited by Ali_G on 27/04/2012 18:24, edited 1 time in total.
ganjeta

#6925 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Za ovo udaranje ovaj papak je dobio dvije utakmice, a Perica isto dvije :lol:

http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=19581
Locked